Acikcasi depresyonda oldugunu dusundum. Bunlari soyledikten iki hafta sonra o teshisi koydum. Doktora gitti, ben hakliymisim. Oyle bir kinusmasi varki sanki evlilik yuzunden olmus. Isinde cok stresli bir donem geciriyor. Ben gene diygusal bakmayip ona gordugumu anlattim. Ondan kaybaklaniyor dedim. Cunku evlenmeden once isi rahatti, zor bir doneme girdi iste. Maalesef evliligimizde o doneme denk geldi. O skintim evlilige alismak diye evliligi sucluyor. Ben sert biri degilim ama sinirlendim en son kinusmasinda. Cok bunaltti beni.neyi nasıl hayal etmiş mesela?
hayal edipte yaşayamadığı neler varmış?
çok sert katı bir kadına benzemiyorsunuz.
ne konularda hayal kırıklığına uğramış.
anlattı mi size.
yada hiç şunu şöyle yapalım yada sıraya gidelim yada sununla görüşelim v.s bişey dedide siz itiraz mi ettiniz.
hiç biri değilse kusura bakmayın ama eşinize rahat batmış
evin maddi sorumluluğu bile tek başına üstüne kalmamış.evliliği ne sanıyordu aceba?
vah zavallı kocam vah
Acikcasi depresyonda oldugunu dusundum. Bunlari soyledikten iki hafta sonra o teshisi koydum. Doktora gitti, ben hakliymisim. Oyle bir kinusmasi varki sanki evlilik yuzunden olmus. Isinde cok stresli bir donem geciriyor. Ben gene diygusal bakmayip ona gordugumu anlattim. Ondan kaybaklaniyor dedim. Cunku evlenmeden once isi rahatti, zor bir doneme girdi iste. Maalesef evliligimizde o doneme denk geldi. O skintim evlilige alismak diye evliligi sucluyor. Ben sert biri degilim ama sinirlendim en son kinusmasinda. Cok bunaltti beni.
Biyerlere gidelim demedi hic. Ben de o yorulmasin dedim. Gidelim desem belki zamani olmayacak gidemeyince yapamadim der uzulur diye hicbir talepte bulunmadim. Bana sarilip iyi ki hayatimdasin demesinide beklemedim. Sadece su zor donemin gecmesini bekledim ama bana gelip evlilik benim sorunum deyince cok uzuldum
afta sonuda yoktu. Hergun calismasi gerekti. Biraz once plan yaptim. Istemedi.Esinizin meslegi nedir nasil bir stressmiş bu boyle bilemedim ama yogunluksa benim esimde cok yogun. Gece 3 te eve gelebildigini biliyorum adamin. Haftaicleri cok yorgun oluyor, yemegi bile yemeden uyudugunuda biliyorum. Kalkip evlilikten sıkıldım demiyor ki yeni evlendigimizde cok daha stressli seylerle ugrasmistik. Herseyde depresyona gircekse böyle çok işiniz var yani.
Haftaici bisey yapamasakta cumartesi, pazar dışardayız. Hic mi dinlenme gunu yok? Niye evde duruyorsunuz? O plan yapmiyorsa siz yapin.
Durum ciddi o zaman... valla empati yaptım ama pek yapıcı cevaplar veremeyeceğim eşim alışamadım evliliğe diye ağlasa mücadele etmeye çalışmazdım sanırım... ama her insan farklı tabi , eşim öyle duygularını bu kadar açık yansıtan bir insan değil. Ağlaması falan çok ciddi bir durum olur... kendi önerisi ne peki? Boşanmak mı istiyor?Etrafimdaki herkes akli basinda biri oldugumu soyler. Oyle hemen tepki vermedim, acikcasi hala anlayisli olmaya calisiyorum.. Olgun karsilamaya calistim ama o kadar sk soylediki cok bunaldim. Sanki birinin hayatini alt ust etmisim Gibi davraniyor. Agladi bile yanimda.
Birseyden zevk almiyor . Daha 10 dk knce bir plan yaptim , yakin bir sehir var oraya gidelim sanada banada degisiklik olur hem birseyler paylasmis oluruz dedim istemedi. Her fikre acik olan canli hayat dolu biri degil. Evlendigimizden beri bir kez neseli gun gecirmedi. Evlenirken oyle degildionu mutlu eden hicbirsey bulamadim.
Ben hic baski yapmadim. O bana bunlari siyleyince deim istersen git bir hafta arkadaslarinla kal. Yok dedi sen napicaksin laf olur dedi. Bende birine giderim ozaman laf olmaz. Yanlizliga alisirim sensizlige dedi. O bu tarz soyledikce sarildim gececek dedim. Cok sk tekrar etti. Sonra dusundum evlendigimden beri hayati zorlasan benim. hastalandim, bayanlar icin ilk aylar cok zor gecebiliuor benim icin oyle oldu. Onu uzmemek icin dile getirmedim cok. Yanlizim , onunda bana ayiracagi vakti yok. Olsun dedim birlikte kahvalti yapabiliyorduk, en azindan bu var dedim ozenerek kahvalti hazirladim. Mutlu olmuyor. Bir ayin sonunda da kendime uzulmeye basladim. Tum zorluklara tek baskma katlanmak zorunda kaliyorum birde ustune evlilige alisamadim sozunu duyuyorum surekli, buda cok buyuk sorun olarak konusuluyor. Oldum bittim mahvoldum havalarindaBence bunu size bir daha soylemeyecek olmasi bir cozume ulastirmaz hatta bu duygularini icine atarak yasamasi daha da durumu kotu bir hale getirebilir.
Ben 31 esim 36 yasinda 1 yillik evliyiz. İkimizinde ilk evliligi. Emin ol ilk aylarda bizim icinde zordu. Yeni bir duzen yeni yasam tarzi. Hatta esimden daha çok benim icin zordu. Bazen kendimi baskasinin hayatini yasiyormusum gibi hissederdim. Zamanla bu duyguyu asmaya baslayacaktir. Lutfen onu bu yuzden yargılamayın ve surat asarak durumu iyice zorlastirmayin. Ona zaman verin. Hatta birakin arada arkadaslariyla vakit gecirsin. Mesela gitsin bir gece erkek erkege kalsin.
Siz onun ustunde baski kurdukca yada huzursuz ettikce daha da zorlasir. Oturup onun beklentilerinin neler oldugunu konusun. Ama ignelemeden kizmadan yapin bunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?