Yeni evliyim ama yoruldum

sana bir kurus maddi yarari olmayan bir iş icin mi kocani 5 ayin 4ünde görmedin?
ne anladim bu isten
adam evlenmemis ki, sevgilisiyle hayatini resmilestirmis. ayni sevgili hayati gibi geliyor sizin evde kaliyor, sevisiyor, hic kiraya miraya masrafa bulasmiyor:)
bu evlilikte senin karin ne?
b.k gibi bir cinsellik
"kendini rahatlat" diyen ayı koca
maddi zarar
özlem, hasret, degersizlik duygusu.
cok yanlis bir secim yapmissin
İçimi okudun.Kendini rahatlat cümlesi çok komik.Eşinin bu rahatlamayı sağlaması lazım.Bir de dediğin gibi adam evliliğin idrakine varamamış.Sevgili gibi devam ediyor.

İşinden dolayı 5 aylık evliliğimde yaklaşık 35-37 gün filan görüşmüşüzdür
Allah aşkına öyle evlilik mi olur ya çok zor gerçekten.
Sonra evlendik eşim benim kirada yaşadığım eve geldi evde eksiklerin olduğunu evlilik öncesinden beri binlerce yüzlerce kez söyledim ama burası kira kendi evimize alırız diye almak istemiyor
Siz zaten evlenmeden önce kendi başınızın çaresine bakıyormuşsunuz. Bu evlilik böyle gitmez bence. Bütün maddi yük size kalmış. Boşanıp kendinize bakın daha iyi.

Merhabalar, daha öncede farklı konularda yazmıştım. Eşimle çok güzel bir şekilde aşık olduk daha sonra işi dolayısıyla ve ailesindeki sorunlar dolayısıyla nişan düğün tarihlerinde ertelemeker belirlememeler oldu herleyi atlattık evlendik. Çok aşığım çok seviyorum onunda beni sevdiğini biliyorum. İşinden dolayı 5 aylık evliliğimde yaklaşık 35-37 gün filan görüşmüşüzdür. Evliliğin ilk 15-20 gününde vajinismus gibi sebepten dolayı çok çektim ama öyle birşey olmadığını anladım. Evlilik öncesinde çok sıcakkanlı çok romantik olan eşim evlilik sonrasında hiç hazırlık yapmadan direkt dokunma öpüşme bile yok yapmak istedi ben gevşeyemiyorum dediğimde psikolojik kendini rahat hissetmen lazım hazır olman lazım filan bişeyler söyledi defalarca anlatmama rağmen anlamadı ön sevişmenin gerekliliğini kabul etmedi asla ben kendim çözdüm ama bu problemi şu an bu konuyla ilgili sorun yok. Ben 3 yıldır ailemden ayrı yaşıyorum kirada olsa evimi tuttum eşyalarımı az çok aldım kendi kendime yetiyordum. Sonra evlendik eşim benim kirada yaşadığım eve geldi evde eksiklerin olduğunu evlilik öncesinden beri binlerce yüzlerce kez söyledim ama burası kira kendi evimize alırız diye almak istemiyor ki o da belli değil ev almak hayal bahsettiğim şeyde buzdolabı şu anki dolap hem çok küçük 200 litre filan hemde su akıtıyor bu arada ikimizde iyi kazanıyoruz bekar olsam şimdiye 40 kere almıştım onu dışlamamak için sürekli soruyorum beraber yapmaya çalışıyorum ama her konuda böyle hiç para harcamıyor değil ama eğer bu ev kurulu olmasa ne olurdu diye içimden geçmiyo değil ya da ben çalışmıyo olsam para istemek çok zor evlendik yalnızca 1 kez kirayı ödedi ki bunları hep konuştuk bu yükleri benden alacağını bilmem ne sonrasında evlendik ben dedim ki artık bunlarla uğraşmak istemiyorum sen halleder misin tabi dedi sana feda olsun 1 ay ödedi kirayı sonraki ay yine ben faturaları ödüyordu bu ay onuda ödemedi ben ödedim. Saçma sapan dertlerin içine soktum kendimi ev alma derdi ortalama evlerin 3/1 i ancak paramız var kredi aradım bilmem ne aradım sırf kendi evi gibi hissetmiyor diye o kadar bunaldım ki insanların evleri kirada olsa gerçekten yeni gelin evi gibi benimki hala yarı öğrenci evi bu durum çok sıkmaya başladı beni hem uzakta hem benim iş durumum yoğun hem saha hem ofis fiziksel yorucu ne olacak bilmiyorum ama şimdiden yoruldum
Taviz tavizi doğurur modeli seçeceksin ona gösterip bunu almak zorundayız bende bu kadar var üstünü de sen tamamla diyeceksin ya da ben buzdolabı alıyorum bu ay kira sende diyeceksin ev arkadaşı gibi bile ortak oluyor masrafa.

Bu adam sizin hayatınızı hiç kolaylaştırmamış. Aynı masrafların daha fazlasıyla baş ediyorsunuz. Kimse bekarken olduğundan aşağıda bir evlilikte mutlu olmuyor.

Merhabalar, daha öncede farklı konularda yazmıştım. Eşimle çok güzel bir şekilde aşık olduk daha sonra işi dolayısıyla ve ailesindeki sorunlar dolayısıyla nişan düğün tarihlerinde ertelemeker belirlememeler oldu herleyi atlattık evlendik. Çok aşığım çok seviyorum onunda beni sevdiğini biliyorum. İşinden dolayı 5 aylık evliliğimde yaklaşık 35-37 gün filan görüşmüşüzdür. Evliliğin ilk 15-20 gününde vajinismus gibi sebepten dolayı çok çektim ama öyle birşey olmadığını anladım. Evlilik öncesinde çok sıcakkanlı çok romantik olan eşim evlilik sonrasında hiç hazırlık yapmadan direkt dokunma öpüşme bile yok yapmak istedi ben gevşeyemiyorum dediğimde psikolojik kendini rahat hissetmen lazım hazır olman lazım filan bişeyler söyledi defalarca anlatmama rağmen anlamadı ön sevişmenin gerekliliğini kabul etmedi asla ben kendim çözdüm ama bu problemi şu an bu konuyla ilgili sorun yok. Ben 3 yıldır ailemden ayrı yaşıyorum kirada olsa evimi tuttum eşyalarımı az çok aldım kendi kendime yetiyordum. Sonra evlendik eşim benim kirada yaşadığım eve geldi evde eksiklerin olduğunu evlilik öncesinden beri binlerce yüzlerce kez söyledim ama burası kira kendi evimize alırız diye almak istemiyor ki o da belli değil ev almak hayal bahsettiğim şeyde buzdolabı şu anki dolap hem çok küçük 200 litre filan hemde su akıtıyor bu arada ikimizde iyi kazanıyoruz bekar olsam şimdiye 40 kere almıştım onu dışlamamak için sürekli soruyorum beraber yapmaya çalışıyorum ama her konuda böyle hiç para harcamıyor değil ama eğer bu ev kurulu olmasa ne olurdu diye içimden geçmiyo değil ya da ben çalışmıyo olsam para istemek çok zor evlendik yalnızca 1 kez kirayı ödedi ki bunları hep konuştuk bu yükleri benden alacağını bilmem ne sonrasında evlendik ben dedim ki artık bunlarla uğraşmak istemiyorum sen halleder misin tabi dedi sana feda olsun 1 ay ödedi kirayı sonraki ay yine ben faturaları ödüyordu bu ay onuda ödemedi ben ödedim. Saçma sapan dertlerin içine soktum kendimi ev alma derdi ortalama evlerin 3/1 i ancak paramız var kredi aradım bilmem ne aradım sırf kendi evi gibi hissetmiyor diye o kadar bunaldım ki insanların evleri kirada olsa gerçekten yeni gelin evi gibi benimki hala yarı öğrenci evi bu durum çok sıkmaya başladı beni hem uzakta hem benim iş durumum yoğun hem saha hem ofis fiziksel yorucu ne olacak bilmiyorum ama şimdiden yoruldum
Ödemelerinizi beraber yapın.Biz öyle yaptık.İkimizin de geliri çok iyi.Aylık giderlerimizi birlikte ödüyoruz ama başka büyük ödemeleri eşim benden çok daha fazla kazandığı için o yapıyor.Mesela ev aldı içinin masrafını tamamen kendisi yaptı.(Dolaplar kitaplıklar vs.Ankastre fırın koltuk takımı falan birlikte aldık.Ayrıca biz de ilk evlendiğimizde eşimin bekarken kaldığı evde kaldık 1.5 yıl.İdare ettim ben.Eşim ev alınca elyalarımı yeni aldık birkaç ay önce geçtik yeni eve.Eşya vs önemli değil yeter ki dağ gibi duran bir eşin olsun arkanda .Sende de öyle bir eş yok anlattığına göre.

Pardon da ilk ilişkisi olsa ne yazar. Ön sevisme için iliski tecrübesine ihtiyaç yoktur. Sevmek yeter sevmek. Hani oralmış işte klitoris uyarimiymis vs falan bunlari da kastetmiyorum. Adam dokunmuyor öpüsmüyor bile hem de evliligin başında. Anlatmanıza ragmen devam ediyor bir de. Bu sevgiden emin oluyorsunuz.
Hediyeleri onu,bunu geçtim adama kira ödeyin diyorsunuz 1 ay ödeyip devam etmiyor. Sizin savunmanız para biriktiriyor. Gözünüzle gördünüz mü biriken parayı.
Yani kusura bakmayın ama bu evlilikte ortada erkek yok. Cinselligi kendi kendine çözüyorsun, kira dahi ödenmiyor ee zaten yanında da degil.
Hani böyle konustugumuzda direk sert konuşuyoruz. Başına gelen anlar falan diyorsunuz ya. Ve aslında öyle bir adam degil diye kendinizce akliyorsunuz ya. Ben bu düşünce yapılarını, doğru olmayan iliski yaşama tarzlarını, sevgi dediğiniz şeyi 40 yıl düşünsem asla anlayamayacağım.

Bu konu özelinde soylemiyorum.Genelde konulara bakınca görüyorum ki sorun sadece adam olamayan erkekler degil. Bu erkeklere paşazade muamalesi yapıp koşa koşa kendine koca yapan kadınlar. En kötüsünün bile alıcısı olduktan sonra neyi nasıl duzeltecegiz toplumda.
Aynen öyle eşini seven adam dokunmak, öpmek, sarılmak ister. Ön sevişme olmadan direkt yapmak istiyor. Bir de eşine kendini rahatlat falan diyormuş. 🤐🤐 Doğru düzgün cinsellik yok, ekonomik yük konu sahibinin üstünde, 5 aylık evlilikte görüştükleri gün sayısı az. Nerden tutsan elinde kalır...

Allah aşkına öyle evlilik mi olur ya çok zor gerçekten.

Siz zaten evlenmeden önce kendi başınızın çaresine bakıyormuşsunuz. Bu evlilik böyle gitmez bence. Bütün maddi yük size kalmış. Boşanıp kendinize bakın daha iyi.
Evlenip gereksiz bir yükün altına girmiş.

Ya kıyamam o yazdığınız senin paran benim param yok gibi düşünüyor cümlesi nasıl olur biliyor musunuz o da harcar üstüne dusenleri a dan z ye yapar arada da siz harcarsiniz öyle olur
Düğün sırasında harcama yaptı demişsiniz de hazır ev hazır eşyaya gelmiş ne harcadı acaba çünkü esas harcama kalemini oluşturan ev ve esyalardir ya hani

Valla soru sahibi, cinsellikte yetersiz, sorumluluk alma da yetersiz zaten çok az görüyorsun. Evlilikte olması gereken hiçbir şey yok.

Eşiniz sorumluluk alıp sizin yükünüzü hafifletmeyecekse neden evlenmiş? Bedava kalacak yer, önüne yemek, temiz çamaşır verilsin, canı isteyince seks yapıp rahatlasın diye mi? Bu adamın nesini hala seviyorsunuz ki?
Hiç hoşlanmam tüm yükü kadına yükleyip bir sorumluluk almayan, evine bakmayan, cimri ve bencil adamlardan. Sizde iyi sabır varmış.
Ayrıca cinselliği sadece afedersiniz nasıl tarif edilir bilemedim ama girip çıkma olarak gören adama da adam demezdim.. Siz vajinismus falan da değilmişsiniz, eşinizin öküzlüğünden 10 15 gün sıkıntı yaşamışsınız.
En büyük hatanız evlenmeden önce eve eksikleri aldırmamak, ona bir sorumluluk verip ne olacağını görmemek olmus. Aman diyeyim korunun, çocuk yapmayın bir süre.

Merhaba, yazını okuyunca tam olarak sorunun ne olduğu çok net anlaşılmasa da, duygusal olarak baskı altında hissettiğini fark ettim. Güncel sorunlarını anlatırken geçmişte yaşayıp çözdüğün meseleleri de dahil etmişsin. Bu da sende bir duygusal patlamaya sebep olmuş gibi görünüyor.

İlişkilerde 'alma-verme' dengesi çok önemli. Başta konuşulması gereken konular pas geçildiğinde, ilerleyen süreçte huzursuzluk ve memnuniyetsizlik ortaya çıkabiliyor. Kadın ve erkeğin görevlerinin birbirine karışması, yaradılışımıza ters düşebiliyor ve bu durum zamanla ilişkiyi zedeleyebiliyor.

Evlilik, iki kişinin hayat yolculuklarını birleştirip yeni bir rota çizmesidir. Bu nedenle her iki tarafın da geçmiş düzenlerini geride bırakıp yeni düzene ait olmak için çaba göstermesi gerekir. Anlattıklarından, mevcut düzenle evlenmiş olmanız, sana tam anlamıyla 'aitlik' duygusunu yaşatmıyor gibi görünüyor. Bu içsel boşluğu ve huzursuzluğu eşinle paylaşman çok önemli.

Ayrıca, düğün borcunu ödediğini söylemişsin ama ev kurmadığınızı belirtmişsin. Günümüz şartlarında düğünler de oldukça maliyetli ama bu durum, evin temel eksiklerinin uzun süre ertelenmesini haklı kılmaz.

İçine sinmeyen şeyin tam olarak ne olduğunu kendine sorman faydalı olabilir. Maddi konular ise açık ve net şekilde konuşulmalı. Para biriktiren erkek, tüm masrafları kadının karşıladığı bir sistem sağlıklı değildir. Para ortak birikmeli; ama evin geçim yükünü büyük ölçüde erkek üstlenmelidir.

Bence ilk fırsatta eşinle duygusal bağınızı güçlendirecek samimi bir konuşma yapmalı, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi netleştirmelisiniz. Gerekirse bir evlilik danışmanından destek alarak ilerlemeniz, sorunlarınızı daha sağlıklı bir şekilde çözmenize yardımcı olur.

Madem yok adam gidin herşeyi yenileyin gelince de yaptım deyin bundan sonra da kirayı sen vereceksin. Bu kadar. Çalışan kadınlar bu kadar sakin kalıyor ben çalışmıyorum bu kadar sabırlı değilim şahsen

eşinin ideal eş olmadığını anlatıyoruz. Her başlıkta aynısı oluyor. Konu sahibi gelir, eşim gözümün içine bakıyor, ilgili, beni sevdiğinden eminim bla bla der. Hayatına devam eder. Bu başlıktaki evlilik hayatı hiç normal değil. 5 ay zaten çok kısa. Zararın neresinden dönülse kardır..

en kötüsü de adam bir erkek olarak verecegi minimum seyleri de vermiyor. ona rağmen yine de kadin "hakkini yiyemem iyi koca" diyor
Bizim memlekette iyi koca ve hatta baba olmak kadar kolay bir şey yok. Ama kadınlık ve annelik öyle değil, onlar için sürekli uğraşman gerekiyor.

Merhaba, yazını okuyunca tam olarak sorunun ne olduğu çok net anlaşılmasa da, duygusal olarak baskı altında hissettiğini fark ettim. Güncel sorunlarını anlatırken geçmişte yaşayıp çözdüğün meseleleri de dahil etmişsin. Bu da sende bir duygusal patlamaya sebep olmuş gibi görünüyor.

İlişkilerde 'alma-verme' dengesi çok önemli. Başta konuşulması gereken konular pas geçildiğinde, ilerleyen süreçte huzursuzluk ve memnuniyetsizlik ortaya çıkabiliyor. Kadın ve erkeğin görevlerinin birbirine karışması, yaradılışımıza ters düşebiliyor ve bu durum zamanla ilişkiyi zedeleyebiliyor.

Evlilik, iki kişinin hayat yolculuklarını birleştirip yeni bir rota çizmesidir. Bu nedenle her iki tarafın da geçmiş düzenlerini geride bırakıp yeni düzene ait olmak için çaba göstermesi gerekir. Anlattıklarından, mevcut düzenle evlenmiş olmanız, sana tam anlamıyla 'aitlik' duygusunu yaşatmıyor gibi görünüyor. Bu içsel boşluğu ve huzursuzluğu eşinle paylaşman çok önemli.

Ayrıca, düğün borcunu ödediğini söylemişsin ama ev kurmadığınızı belirtmişsin. Günümüz şartlarında düğünler de oldukça maliyetli ama bu durum, evin temel eksiklerinin uzun süre ertelenmesini haklı kılmaz.

İçine sinmeyen şeyin tam olarak ne olduğunu kendine sorman faydalı olabilir. Maddi konular ise açık ve net şekilde konuşulmalı. Para biriktiren erkek, tüm masrafları kadının karşıladığı bir sistem sağlıklı değildir. Para ortak birikmeli; ama evin geçim yükünü büyük ölçüde erkek üstlenmelidir.

Bence ilk fırsatta eşinle duygusal bağınızı güçlendirecek samimi bir konuşma yapmalı, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi netleştirmelisiniz. Gerekirse bir evlilik danışmanından destek alarak ilerlemeniz, sorunlarınızı daha sağlıklı bir şekilde çözmenize yardımcı olur.

chatGPT hoşgeldin.

Çeşitli egzersizler var kegel ve dilatör ile 1 haftada çözülen bir problem onunda hayatında ilk ilişkisi olduğu için alışmaya anlamaya başladı çözüldü
Bu yazdığınız şey beni çok çok rahatsız etti. Dalga mı geçiyorsunuz bizimle? Dağda mi yaşıyordu bu adam? Şu an siz yaptığınız seksten zevk alıyor musunuz gerçekten?

Erkek dövmüyorsa sövmüyorsa iyi algısı var. Öküz kocalar öyle kanıksanmış ki şimdi prenses erkekler sırf işlerine geliyor diye tüm sorumluluğu kadına yüklüyor. Kadın çalışıp evi çeviriyor. Erkek de keyfine bakıyor. Tabii normali ve olması gerekeni erkeğin bağırıp çağırmaması. Böyle olunca erkek iyi koca olmuyor. İyi koca bu değil. Bu olması gereken erkek.

Sorumluluk sahibi, ilgili, seni önceleyen ve önemseyen erkek iyi kocadır. Seni bozuk buzdolabına mahkum eden bencil erkek iyi falan olamaz. Normal değil bu durum.

Back
X