• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Evliyim ama....

Siz eşiniz sizinle birlikte kursa yazılsın diye ısrar etmişsiniz anladığım kadarıyla istemeyebilir çok normal. Arkadaşı gel ortamı görelim dediğinde tamam demesi bana anormal gelmedi ama özellikle kendisi düşünmeyebilir, koskoca kadınsınız neden eşiniz sizi kontrol eder gibi gittiğiniz kursu merak etsin? Eşinizden ayrı bir hayatınız olmalı, kendi gitmek istediğiniz kurs için hem ısrarcı olmanız hem bari izlemeye gel tavrınız bence hoş olmamış. Eşinizle acaba çok mu fazla bir aradasınız? Ayrı bir hayatınız yok mu birbirinizden? Belki eşiniz bu durumdan rahatsız olabilir aklıma başka bir sebep gelmiyor
Bence hanımefendi eşini kursa gel bi gör dediğinde gel
"Niye böylesin" tamamen "sen" diliyle kurulmuş bir cümle. Karşı taraf suçlandığını hissedip savunmaya geçiyor - niyetiniz bu olmasa bile iç güdüsel gelişiyor biraz bu.

Acaba biraz "ben" dilini mi deneseniz?

"Bana karşı değiştiğini hissediyorum. Bu benim kuruntum mu acaba, yoksa seni üzen/yoran bir şey mi var?"

"Seninle ev dışında bir şeyler paylaşmayı çok istiyorum. Senin de keyif alacağın bir aktivite bulsak, beraber yapsak. Ne düşünürdün?"

" Kursa başladığım yeri gelip gören beni çok mutlu ederdi. Keşke vakit ayırıp gelebilsen."

Gibi gibi.. örnekler çoğaltılabilir.

Sihirli bir değnek demiş gibi bir an da değişmez işler ama uzun vadede faydasını görebilirsiniz.

Bir de sizin evlilikte beklentiniz neydi, neyi bulamadınız şu an? Ben yokum gibi falan, ağır ifadeler. Ne isterdiniz, nasıl olsun isterdiniz?
Çok güzel bir yaklaşım fakat bu konuşma tarzını kendime uyarladığımda her zaman yapamam ki diye düşünüyorum direkt olarak sormak mı işimize geliyo acaba

Bence hanımefendi eşini kursa gel bi gör dediğinde gel

Çok güzel bir yaklaşım fakat bu konuşma tarzını kendime uyarladığımda her zaman yapamam ki diye düşünüyorum direkt olarak sormak mı işimize geliyo acaba
Zaten bu her zaman her konuda benim de konuştuğum bir tarz değil. Ancak sorun çıkartmak istemiyorsam, eşimin de irite olduğu konuşma şeklini ve cümleleri biliyorsam mümkün mertebe bu dili kullanmaya çalışıyorum. Ağzımdan çıkacak şeylerin suçlayıcı bir ifade içermemesine dikkat ediyorum. Yanlış anladıysa sakince yanlış anladığını ve doğrusunu anlatıyorum. Çünkü tartışırken amacım haklı çıkmak değil. Bence bir sorun var ve kendimce sorun gördüğüm şeyi anlatmaya çalışıyorum. Yanlışsam eyvallah, doğruysam o zaman bir şeyler yapalım bu konu ile ilgili.

Eğer karşıdaki insanın da geçinmeye gönlü varsa zaten bu dil ve yaklaşım sakinleştiriyor. Gerçekten dinlemeye çalışıyor seni. Yok geçinmeye gönlü yoksa zaten ne yapsan boş.

"Niye böylesin" cümlesini bana eşim kursa ilk cevabım "Ne o beğenemedin galiba, sen niye böylesin" olur. Çünkü saldırgan üsluba hiç tahammülüm yok ve üslubu direkt geri yansıtıyorum.

Nedense konu sahibinin eşinde de aynı duygu olabilir gibi hissettim.

• Beğen
Reactions: GCA
Back