Yeni evliyim ama :(((

[Biliyomusun okudukça çıldırdım.dayanamadım yazıyorum canım.bende evliyim ve eşim çok iyi bir insan fakat ailesi aynen sizinkilere benziyo.o oğlunu okuttuda seni kim okuttu.çok meraklıysa bedelliye satsın arabasını.sakın sen ödeme arkadaşım.bana kızma ama kendi kocamda dahil erkek bunlar sen ödersin gider gelir senide terkeder yarın bi gün.iyice aptal yerine koyuluyoruz.bence sen paranı biriktir araba için el altından,kocan satarsa satsın satmazsada gitsin yapsın askerliğini.o gidince bir süre sonra sonra alırsın arabanı.ne demişler önce can sonra canan... bir erkek olsaydı bunları yaşayan asla takmaz,üzülmez ve kendi çıkarını gözetirdi.için rahat olsun.sana böyle davranan bir adam içinde sakın vicdan azabı duyma.bu hayata bir daha gelmeyeceğiz.Sabır arkadaşım taviz verme,umursama.

Canım sen zaten kendinde anlatmışsın, iyi bir üniversiteden mezun oldum, çok iyi para kazanıyorum aileme bile destek oldum diye.
Bu bilgiler ışığında aslında belkide birçok bayanın yapamadığını yapmışsın, güçlü, akıllı ve zeki bir bayansın.
Senin bu şekilde çıkmaza düşmenin tek sebebi duygusallığın.
Yani sende aslında doğru nedir gayet iyi biliyorsun, hatta burda birçok kimseden de iyi biliyorsun bence.
Ama seni buraya konu açmana iten sebep de yaşadığın duygusal gelgitler.
Bence kesinlikle eşinin askerlik bedelini ödeme, satsın arabasını ödesin.
Ne demek ya, sen kadınsın bu ülkede kaç tane kadın kocasının parasını oturduğu yerde çatır çatır yiyor.
Bırak biraz da kendine değer ver, şuan belki objektif bakamıyorsun işin içinde olduğun için ama eşinin askerlik parasını ödemek zorunda değilsin tatlım

aradan o kadar yıl geçmiş,
ama kendimi o kadar bu yazıyla da özdeşleştirdim ki
gerçekten çok güzel ifade edilmiş,

evlendiğimizden beri eşimle maddi konularda sorunumuz var,
zaten fazla kazanmadığı için evin geçimini sağlamasındansa hep destek olmasını bekledim.
ama bırakın onu, ara ara verdiği paralar dışında , evi geçindirme derdi olmadı, her ay faturalar, krediler, tüp bebek masrafları nasıl ödeniyor sormadı bile.
hep anlayışla karşıladım, bekledim kendisinin/ailesinin borçlarının bitmesini. ama ardı arkası kesilmiyor.
2 kişilik bir hayat kurduk, beraber yapıcaz dedik ama hep benim üzerime kaldı

ve sonunda artık patlak verdi,
hayat bu şekilde onun arkasını toplamakla geçecekse onunla beraber geçmesin dedim.
ödemeleri toparlayacağım diye üzülmeme, ağlamama , strese girmeme, bana acımayan adamı ne yapıcam ben dedim.
boşanmaya karar verdim valla.

ve şimdi benden özürler diliyor, tek önceliğinin kendi evi olacağını söylüyor.
malesef ki ben aklımla-kalbim arasında kaldım, git-geller yaşıyorum
huylu huyundan vazgeçer mi? yada gerçekten hatasını görmüştür de değişme ihtimali var mıdır?
deneyimlerinizi merak ediyorum.

10 yıllık konuyu hortlatacagina niye konu açmıyorsun

Kız aklın varsa araba al k ndine sakin bedelli askerliği odeme sanami guv ndi .seni aileside kocamda sömürmeye almış yavr sende bir wvlatsin niye bu insanlara i ndi elindekini yediricen acıma acınacak hale düşersin

kac kez sans verdiniz ona? eger bu noktaya daha once gelmediyseniz, yarin pismanliklar yasamaktansa bir sans daha verir (kafamda) bir muhlet veririm. Lutfen o arada SAKIN hamile kalmayin.

en azindan birkac ay sonra avukatin yolunu tuttugunuzda 'ben elimden geleni yaptim, o yapmadi' dersin gonul rahatligiyla.

daha önce hiç boşanma aşamasına gelmedik,
dönem dönem konuştum, ödemelerde zorlandıkça genelde. hep beni dinledi ama karşılığında bazen yaptı, ama genelde yapmadı.
ailesinin yardıma ihtiyacı olduğunda ise elinde ne varsa yoksa onlara verdi, hep buldu buluşturdu
ve evin geçimi , ödemeler bana kaldı sonuç olarak

en sonunda hala evine / eşine destek olma planları olmadığını anlayınca ayrılmaya karar verdim.
önce çirkinleşti, sonra ise pamuk gibi gelip özürler diledi, beni çok sevdiğini, çok mutlu olduğunu,
boşanmaya razı olmadığını , gerekirse hakimin karşısına geçtiğinde de beni sevdiğini söyleyeceğini belirtti.

Hahaha
yaaaa hortlayan konuymus,boşa gaza geldim

Otuz yaşında adamın bedelli parası ailesinden beklemesi normal mi?? Tabii ki adam ödeyecek. Aynı evde yaşadığınız için de sizin de ceremesini çekmeniz normal.
Tanistiginizda bilmiyor muydunuz bu adam askere gitmemis, devlet gorevini yapmadan bırakmaz diye. Bile bile evlenmissiniz. Şimdi de ne yapacağız diyorsunuz.
Yani ne olmasını bekliyordunuz?
Keşke öngörüp 'askerlik işi olmadan evlenmeyelim' deseydiniz. Benim arkadaşlarım var bu şekilde,askerlik yapmadan evlenmek isteyen. Çogunun ailesi evlilik icin askerlikten kurtulma şartı koyuyor , ya bedelli - ya Nisan sonrası askere gitme falan,bir şekilde hallediliyor.
Çünkü sonrası sıkıntı. Bir arkadasim mesela toparlayamadi parayı (ya da adamın şartları tutmadı,bilmiyorum) evli barkli haliyle adamı askere gönderdi. Bomboş ev, yarıya inen gelir, ödenen kira,yalnizlik...
Yani sağlıklı olan bu işi çoktan çözüp öyle evlenmek.
Siz beklemek istememissiniz,önünüzde iki seçenek var. Ya kredi çekip bedelliye göndereceksiniz kocayı, ya da gidecek, yapıp gelecek...üçüncü bir seçenek,aileden maddi beklentiye girmek falan çok saçma. Benim oğlum olsa utanirdim yani,askerlik cagini geçmiş, bedelli çağına gelmiş - yetmemiş evlenmiş koca adam hala gelip benden para dileniyor diye. Paran yoksa yap vatani görevini herkes gibi, yapamıyorsan da para bul,kurtul. Bunun sorumlulugu ailede olamaz,yanlış kişiye bileniyorsunuz

Bir sans daha verecek gibi duruyosunuz. Bence bunda bi sakinca yok, AMA lutfen kafanizda bir sure cizin. Mesela 3 ay veya 5 ay. O 3 ayda yine eski halinde devam ediyorsa, ozaman aslinda bu sorulariniza cevap alirsiniz (yani degisir mi degismez mi sorunuza).

Hakkinizda hayirlisi:)

evet denemeden anlamak mümkün olmayacak :/
çift terapisine de gidebilirsiniz diyen arkadaşlarım oldu, ama ondan önce evinin sorumluluğunu biliyor mu görmek yeter de artar :)

Yorumların hepsini okumadım ama sana çok üzüldüm açıkçası. Birilerine yaranmak için sürekli para kazanmak zorunda değilsin. Erkekle kadın biri fedakarlık edecekse erkek yapmalı, karısı otobüslerde sürünürken işe arabasız yapamıyorum deyip öğle yemeklerine bile dışarıya çıkan adama ben adam demem, 5 kuruş da vermem. Kimse kusura bakmasın.

niye hesap veriyorsun ki? ödesin kendi bedellisini kendi sen de arabanı al bin temiz temiz. yemek için evlenmiş resmen bir insan kendini niye bu kadar ezdirir.

Bedelli sizin sorununuz, eşinizin ailesi mi zorla sizi askerlik yaptirmadan evlendirdi? Siz de bunu bilerek evlenmişsiniz. Düğünde evlilikte yardımcı olmayan aileden hala beklentiniz olması da garip. Bedelli yapmasın askere gitsin der ki ailesi bu noktada haklı olur.

Siz de bu kadar para sorunu etmeyin, evliliğin en başında devamlı bunları konuşmak yıpratıcı. Eşinizin askerliği yapmadığını da memur olduğunu da bilerek evlendiniz. Keşke destek olacak birileri olsa evet ama madem yok evliliği zehir etmeyin kendinize.

Konu eski ama konu sahibi gibi zihniyetler akıllanmaz. Adam ve ailesi konu sahibesinin para kazancına tav olup istemişler bu evliliği, konu sahibinin açtığı konulardan bile bu o kadar belli ki adam resmen kendisine sponsor olsun diye evlenmiş konu sahibi ile. İnsan karısı ile baş başa yapacakları ilk tatile bile kadın o tarihlerde regl olacağını söylemesine rağmen arkadaşları ile çıkmak için diretir ve bunu söyleyen karısı ile kavga eder mi? Bir başka konusuda bunun üstüne. Tüm konularından bu o kadar belliyken en son konusu hamilelik üzerine. Bazen kadınlar eğitimli bile olsalar böyle çakallara kendini kullandırmayı pek seviyorlar. Sonra kendi mutsuzluklarına birde çocuk ekliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…