Yeni evliyim bir akl verin ltfen....

• Konu Sahibi Konu Sahibi tedil
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kimbilir ne zorluklarla ne hayallerle evlenmişsinizdir.. tadını çıkarsana, kocanla gezmeye gitsene ne diye 2 günde bir annene gidiyorsun.. evlendikten sonra bu kadar sık gitmeyi anlamıyorum.. sizin kendi düzeninizi kurmanız lazım şimdi...

ben her zaman derim evliliğin ilk yılları çok sancılı geçer,birbirinizi tanıma sürecindesiniz zamanla evliliğin rayına oturur...hiç bir erkek babaevinden çıkmayan kadını istemez...

Bence cok fazla haftada 2-3. Evli değilim ama evlenince sanırsam bu sıklıkla gitmem. Annem de kesin niye geldin der zaten gidersem...:D:D ben küçüklüğümden beri çok sık duydum zırt pırt aileye gidilmez kavga olur diye. Evlendiğimde ben gitmesem ama eşim gitse yine hoşlanmam. Ne işi var canım o kadar sık ailesinde. Yeni evlenmişiz birlikte vakit geçiririz yapacak şey mi yok yani.

canım evlılıgın ılk aylarında hatta ılk 1 yılında bunları yasaman normal dıyorum cunku bende yasadım gercı benım kı annene gıttın geldın degıldı
acıkcası ben senın kadar sık gıdıp gelmıyordum
bılmıyorum ama bana bıraz fazla geldı haftada 3 4 gun
bekarken sevglıyle aynı evde olma hayallerı kurulur soyle yapıcam bole yapıcam denır
evlenıncede her ıkı tarafın aılesıde kıymetlı oluyor
elbettekı aılelerımız kıymetlı ama evlendıgımız vakıt bızde bır aıle kurmus oluyoruz
sen otur evınde esıne guzel guzel yemekler hazırla suprızler yap
yorucu bır ısı yoksa aksam dısarı cıkın kısacası keyfınıze bakın canım

bana göre sık gelmiorum haftada 2veya3 kere flan geliorum pazarlarıda kocamla uğruyoruz ama bana 2 günde 1 dedi.bende diorumki gün gelir hergün geleceğim günler olur bunda ne varki sırayamı koycam diorum!zoruma gidiyor annemden başka bi yere gitmiyorum çünkü:çok üzgünüm:en son dün anneme geldim ve beni almadı orda yat dedikafamçokkarıştıve hala konuşmadık şuan annemdeyim.bu büyütülcek bişeymi?????ben nasıl davranayım şimdi????başta hepmi olur?bu cicim aylarını kim çıkarmış ozamn allaım yaaa cok sinirim bozuldu

eşin haklı .. Haftada 4 kere gidiyorsun bence bu sayı çok fazla...

Bence de çok fazla canım ya. Madem sorununu çözmek istiyorsun, o kadar sık gitme. Bir de düşün haftasonları da adamı peşinden sürüklüyormuşsun. Sürpriz yapmak istiyorsan da, bir kaç gün gitme annene, kocana ne bileyim güzel güzel yemek yap. Kocacım bak seni bekledim, akşama kadar de, sonrası malum zaten kaydirigubbakcemile3
Ayrıca cicim ayı demişsin de benim bildiğim cicim ayı kocayla geçer, annenle değil:)

birde örnek vereyim,ben evde oturmayı seven biri deilim dışarda bi işim oldugunda veya annemi kardeşlerimi özlediğimde sadece anneme geliorum.2günde bir dışardasın diyor ama bende diorumki işim oldukca annemleri ozledikce dışardayım diorum!evine bağlı deilsin dior bu küçük şey için kendini önemsemediğimi düşünüyor:gitme:ama öle bişeyde yok ailemdende vazgecmem kocamdanda çok üzülüyorum napabilirim:a015:
tedil cim gelsen birde bana sor bu annene gitme mevzusunu neredeyse aynı şeyleri yaşıyor 2,5 yıllık evliyim halen çözmüş değilim çözülecek gibide gözükmüyor birde çalıştığım için isteğim haftada birgün gitmek sıkıntı olmadan ama olmuyor .birazda erkeklik duyguları varya sözümü dinletirim gibi farklı düşünceleri oluyor bende anlayamıyorum çok ciddi tartışmalarda yaşadık bu konuda bana yaptığı stres ve sıkıntıyıda anlatamam sana şuan bile aklıma geldikçe deliriyorum ama bir gerçek var onlar annelerimizden daha kıymetli asla değiller ve bizim onların eşimiz olduğu ve hayatı paylaştığımızı bir yol bulup öğretmemiz gerek ..

kimbilir ne zorluklarla ne hayallerle evlenmişsinizdir.. tadını çıkarsana, kocanla gezmeye gitsene ne diye 2 günde bir annene gidiyorsun.. evlendikten sonra bu kadar sık gitmeyi anlamıyorum.. sizin kendi düzeninizi kurmanız lazım şimdi...[/QU

evlendiğindede aynı düşüncelşere sahip olacakmısın merak ediyorum ama inan çok farklı dediğin gibi 2 gün fazla diyebilirsin ama evlenince göründüğü gibi olmuyor .herkezin aile ortamına görede değişebilen bir konu oda ayrı mevzuu

Kayınvalideye her gün gidilince kimsenin sesi çıkmıyor, anneye hafta da bir gün de gitsen laf söz oluyor, göze batıyor... Bu böyle gelmiş, böyle gidiyor işte...

Niçin ? Her ikiside anne. Erkek annesi olunca daha mı sık ziyaret edilmesi gerekiyor yani ? Ne farkı var kız annesinden ? Üstünlüğü, özelliği, farkı nedir ?

Kız evlenince annesinin evine sık sık gidip gelmez ! Ya erkek ? Onun niçin böyle bir sınırlaması yok ?

Anlam veremiyorum bana çok ters geliyor ...

O yüzden konuyu anneye gitmek olarak değilde, sürekli dışarda bulunmak olarak değerlendirmeyi uygun görüyorum.

Nihayetinde eşiniz işten çıkınca evine gitmek, eşinin hazırladığı yemeklerden yemek, uzanmak, dinlenmek ya da ne biliym eşiyle evinde vakit geçirmek ister. Bu sanırım en doğal hakkı.

Bana kalırsa gerçekten evinizi, evliliğinizi boşluyorsunuz.

Ayrıca her pazarınızı neden aile ziyaretleriyle geçiriyorsunuz ? Bu durum bir müddet sonra eşinizi de sıkabilir. Şimdi belki bir şey söylemiyor ama...

Siz olsanız her pazarınızı eşiniz ailesini ziyaret ederek geçirmek ister misiniz ?

Hafta sonları sadece eşinizle birlikte planlar yapsanız ? Sadece onunla vakit geçirseniz daha iyi olmaz mı ?

Hafta içi 1 gün gündüz annenize gitseniz, akşam iş çıkışı eşiniz gelip sizi alsa, biraz oturup eve birlikte dönseniz mesela ?

- Ayrıca sizin kayınvalide ile birlikte oturma durumunuz da var ki; 2 günde bir yaptığınız aile ziyaretinden eşiniz gibi ya da belki ondan çok rahatsız olup, eşinize bunu dile getiriyor da olabilirler...

Biraz daha evliliğiniz üzerine yoğunlaşsanız, biraz daha özveride bulunsanız, biraz daha düşünceli davransanız sanırım herşey yoluna girer.

*** Eşiniz hafta da 2 - 3 gün ziyaret ettiğiniz ailenize pazar gününü de ayırmakla size karşı ciddi özveride bulunuyor bana kalırsa :delphin:

canım evliliğin ilk 2-3 yılı bu şekilde gidiyor sürekli tartışmalar senin ailen şöyle benimki böyle sonra evlilik oturuyor artık herkes birbirine alışıyor sanırım sende bu evrelerden geçeceksin sabırlı ol sadece sana tavsiyem kendi ailende olanları iii yada kötüyü eşine fazla anlatma sonra hiç ummadığın anda bunlar senin önüne çıkabiliyor senin birazdaha ailene karşı mesafeli olmanda yarar var

Kayınvalideye her gün gidilince kimsenin sesi çıkmıyor, anneye hafta da bir gün de gitsen laf söz oluyor, göze batıyor... Bu böyle gelmiş, böyle gidiyor işte...

Niçin ? Her ikiside anne. Erkek annesi olunca daha mı sık ziyaret edilmesi gerekiyor yani ? Ne farkı var kız annesinden ? Üstünlüğü, özelliği, farkı nedir ?

Kız evlenince annesinin evine sık sık gidip gelmez ! Ya erkek ? Onun niçin böyle bir sınırlaması yok ?

Anlam veremiyorum bana çok ters geliyor ...

O yüzden konuyu anneye gitmek olarak değilde, sürekli dışarda bulunmak olarak değerlendirmeyi uygun görüyorum.

Nihayetinde eşiniz işten çıkınca evine gitmek, eşinin hazırladığı yemeklerden yemek, uzanmak, dinlenmek ya da ne biliym eşiyle evinde vakit geçirmek ister. Bu sanırım en doğal hakkı.

Bana kalırsa gerçekten evinizi, evliliğinizi boşluyorsunuz.

Ayrıca her pazarınızı neden aile ziyaretleriyle geçiriyorsunuz ? Bu durum bir müddet sonra eşinizi de sıkabilir. Şimdi belki bir şey söylemiyor ama...

Siz olsanız her pazarınızı eşiniz ailesini ziyaret ederek geçirmek ister misiniz ?

Hafta sonları sadece eşinizle birlikte planlar yapsanız ? Sadece onunla vakit geçirseniz daha iyi olmaz mı ?

Hafta içi 1 gün gündüz annenize gitseniz, akşam iş çıkışı eşiniz gelip sizi alsa, biraz oturup eve birlikte dönseniz mesela ?

- Ayrıca sizin kayınvalide ile birlikte oturma durumunuz da var ki; 2 günde bir yaptığınız aile ziyaretinden eşiniz gibi ya da belki ondan çok rahatsız olup, eşinize bunu dile getiriyor da olabilirler...

Biraz daha evliliğiniz üzerine yoğunlaşsanız, biraz daha özveride bulunsanız, biraz daha düşünceli davransanız sanırım herşey yoluna girer.

*** Eşiniz hafta da 2 - 3 gün ziyaret ettiğiniz ailenize pazar gününü de ayırmakla size karşı ciddi özveride bulunuyor bana kalırsa :delphin:

belirttiğin konuların çoğunda haklısın senin yazdığım biçimde sürekli olarak tadını kaçıran tipler var ve bende aynı fikirdeyim ancak..her evin içini yaşayan bilir derler ya bazı eşler varki haftada 1 gün gitmek istersin oda hafta arasıdır.ona bile burun kıvırır ölçüsünü bilen eşini önemseyen ve ona saygısından eşinin ailesine sahip çıkan bayanlar için bu çok yıpratıcı emin ol dediğin gibi eşini onunla keyifli saatler geçirmeyi çokta önemseyen kişiler için özellikle

belirttiğin konuların çoğunda haklısın senin yazdığım biçimde sürekli olarak tadını kaçıran tipler var ve bende aynı fikirdeyim ancak..her evin içini yaşayan bilir derler ya bazı eşler varki haftada 1 gün gitmek istersin oda hafta arasıdır.ona bile burun kıvırır ölçüsünü bilen eşini önemseyen ve ona saygısından eşinin ailesine sahip çıkan bayanlar için bu çok yıpratıcı emin ol dediğin gibi eşini onunla keyifli saatler geçirmeyi çokta önemseyen kişiler için özellikle

Biliyorum Canım biliyorum...

O kadar çok örneklerini görüyoruz, duyuyoruz ki...

Ama konu sahibi arkadaşın eşi için aynı durum söz konusu değil anladığım kadarıyla...

Pazar günleri eşiyle birlikte ailesini ziyaret ediyor ... Eşi haftada 2 - 3 gün ziyaret ettiği halde... Bu eşine ve eşinin ailesine duyduğu saygıdan ileri gelir.

Ancak zamanla sorun haline gelebilir... O yüzden şimdiden gerekli önlemleri almak gerek ...

valla canım zamanla oturuyo bızde öyleydik şimdi sadece ben gidiyorum der giderim hele şye bı bırbırınızı iyice tanıyın edin bu sorun mu diceksin ufak tefekşeyler canım bunlar hem daha çok yenisiniz

ben hep söylerim cicim ayları diye birşey yoktur,bana göre evliliğin en zor döenmleri bu dönemelerdir diye...
neye ne refleks vereceğinizi her iki tarafta bilmediğiniz için ,zor zamanlardır bunlar,aynı annenin babanın büyüttüğü,yıllardır aynı evde doğmuş ,yetişmiş kardeşler bile birbiriyle kavga ederken,iki farklı tarzda,farklı ailelerde yetişmiş insanların hemen anlaşamamaları bence gayet doğaldır.
ve uyum için zaman gerekir...ve sizin için avantajlı birdurumdur bu,çünkü erkeklere zamanla kadınlara uyum sağlarken ,bence kadınlar daha sabit daha dirençlidir değişime......

tedil cim gelsen birde bana sor bu annene gitme mevzusunu neredeyse aynı şeyleri yaşıyor 2,5 yıllık evliyim halen çözmüş değilim çözülecek gibide gözükmüyor birde çalıştığım için isteğim haftada birgün gitmek sıkıntı olmadan ama olmuyor .birazda erkeklik duyguları varya sözümü dinletirim gibi farklı düşünceleri oluyor bende anlayamıyorum çok ciddi tartışmalarda yaşadık bu konuda bana yaptığı stres ve sıkıntıyıda anlatamam sana şuan bile aklıma geldikçe deliriyorum ama bir gerçek var onlar annelerimizden daha kıymetli asla değiller ve bizim onların eşimiz olduğu ve hayatı paylaştığımızı bir yol bulup öğretmemiz gerek ..

cnm sen nekadrlık evlisin?

Eminim kendi başına yani kayınvaliden olmasa evde bu kadar sık gitmezsin ozaman annen de sana gelir ama evde kayınvalide olunca paylaşacak şeyler de sınırlı olunca annene kaçışların sıklaşıyor ve annende sana sık gelmek istemiyordur ve yine eminim ki senin gidişlerinden eşinden çok kayınvaiden rahatsız olup oğlunu öğütlüyordur sakın bu yazdıklarım sebebiyle kayınvalidene tavır alma ama 12 yıl bifiil kayınvalide ile oturmuş biri olarak aynı sorunları yaşadım kayınvaliden gidince sende biraz annene gezmelerini seyrekleştirince sorun kalmayacak biraz sabır....

ilk senenin klasik kavgaları sonradan rayına oturuyor herşey merak etme. bende 1 sene kendimi yemiş bitirmiştim sonra giriyosun kanına bi şekilde erkek milleti nereye çeksen geliyor sıkma kendini

canım eşinin derdini tam olarak öğrenmelisin bence iki güne bir annene gidiyorsun madem vakitli git gel eşin seni almak zorunda kalmasın mesela çalışıyor musun bilemedim ama gündüz git iki saat dur eve gel arada kalan günlerde de kayınvalidenle gezersin o zaman kayınvaliden de susar
ama bütün bunları güzelce konuşarak ve anlaşarak yap
haftada bir öutlaka eşini de al git ama onu bırakma sakın

gerçektende öyle biz de yaşadık ve hala devam ediyor şimdilerde anlaşmada hft bir dedik ama bakalım ne kadar durabilecem sözümde eşim ben kendi aileme gitmesem kendi ailesine sık sık gidecek tip değil ama bana tepki olarak sen gidersen benimkilerede gidicez diyor bakalım sonu nasıl bitecek bu hikayenin

Back
X