- 28 Haziran 2015
- 103
- 54
- 18
- 38
- Konu Sahibi desperatezynp
-
Benzer sıkıntılara mı sahipsiniz? :)ben açtım sandım konuyu :)
cevapları dikkatle okuycam
Benzer sıkıntılara mı sahipsiniz? :)
Bende 2 ay sonra evleniyorum. Bu yaziniz kulagima küpe olsunNormal. Evliliğin ilk yılı tehlikelidir, hatta ilk iki yılını devirmişleri asıl o zaman tebrik etmek lazım diyorum.
Ne kadar flört etseniz de, evlilik işi ayrıdır. Birden aynı evde farklı bir düzende yaşamaya başlarsın, hani buluştuğunuzda 4-5 saat onun yanındayken sana mükemmel görürnen o adam var ya, evdeyken; osurur, wcye kapağı açmadan işer, ona dokunmasan tv önünde ayı gibi yatar, senle evlenmiş olmanın verdiği rahatlıkla sana eskisi gibi hayran davranmaz hayvan davranmaya başlar. Evlenirken yaptığı borçlar da onu boğar. Aileler falan görüşme işini dengeleyemez ya çok boğar ya hiç aramaz sormaz.. bunlar hepsi sizi gerginleştirir...
Sen yeni bi evde yeni bi düzenin içine girme telaşıyla bunlarla da yüzleşir, sanki o evlendiğin adamın gitmiş olduğunuzu sezip sonsuza dek böyle mi oalcak diye birden boşluğa düşersin.
İşte orası, hoş geldin burası evlilik :) Ama böyle sürmüyor tabi, nişanlıyken sevgiliyken falan yaşadıklarını bi kenara bırak onlar ayrı şeyler.
Evlilikle yaşananlar da ayrı olur. Biraz şoka girdiğinden tahammülsüz olmuşsun ve eşin sana batmış anladığımca bir de tartışma yaşamıssınızdır.
Hepsi geçecek, bunlar bir süreç. İkiniz de yeni düzene alışıyorsunuz, alıştığınızda en iyi arkadaşın o olacak. Tartıştığınızda bile güleceksiniz yeri gelecek, 1 saat önce vazo kırıyorsan 1 saat sonra sarılıp film açıp izleyeceksiniz.
Demem o ki, gene biraz da beklentilerine ve neleri feragat edebileceğine bakıyor iş. Aynı şekilde eşin için de geçerli...
Merhaba arkadaşlar, uzun süreli bir ilişki, aşırı sancılı bir nişanlılık sürecinden sonra nihayet evliyim... Ancak yolunda gitmeyen birşeyler hissediyorum. Eşime karşı tuhaf bir ilgisizliğim söz konusu. Heyecanlanmıyorum artık, eve gelmesi yakınlaştığında kendime özen göstermek istemiyorum, mutfakta onun için saatlerce yemek pişirmek istemiyorum. Hatta bu aralar pek yakınlaşmakta istemiyorum. Birlikte oturup sohbet etmek güzel, ama bundan fazlası içimden gelmiyor. Sanki arkadaşımmış gibi.. Buna benzer sıkıntılar yaşayanlar varsa tecrübelerini okumak için sabırsızlanıyorum.. (Bu arada 2 buçuk aylık evliyim).
Doğru dediniz, bununda çok etkisi var ama eşim bu konulara asla değinmiyor çünkü aklıma geldiğinde ne derece üzüldüğümü ve sinirlendiğimi bevli değilim ama nacizane fikrim evlenirken zor zamanlar geçirdiğiniz için biraz heyecanınız kalmamış olabilir mi
Moral bozmak değil amacım ama hala vaktiniz varken bir kez daha düşünün derim.. Özgürlük gibisi yok...Bende 2 ay sonra evleniyorum. Bu yaziniz kulagima küpe olsun
Eşimin bana olan yaklaşımı tamamiyle bana göre şekilleniyor. Tabi ki bende bir tuhaflık sezdiğinde gelip sorguluyor, ilgisiz kalmıyor bu duruma. Yani durumun farkında ama bunu değiştirmek için elinden birşey gelmiyormuş gibi bir tutum içerisinde.Sizinki gibi uzun iliski ve kavgali gurultulu insanin burnundan gelen dugun-nisan doneminden sonra insan evlenince bir bosluga dusebiliyor hani hersey bunun icinmiydi diye. Sonucta evlilik dedigin gidip adamla Mars a yerlesmiyorsun yada Buenos Aires e yerlesmiyorsun. Tipik bir apartman dairesi, sabah kahvaltisi aksam yemegi derken isler birden bire cok bildigimiz kendi ailemizden de yillarca gordugumuz rutine benziyor. Her velilik iliski ozeldir ama bazilari evlenince cok baska ilginc seyler olacakmis gibi beklenti icine girebiliyor evlilik krumuna da cok yuklenmemek lazim. Sonucta ruya gibi gecmemis baslangiciniz bence onun stresini atamamissiniz henuz, esinize ve/veya ailesine olan kizginliklariniz gecmemis olabilir. aranizdaki soguklugun sebebi bu olabilir. Zamanla duzelir eger tek sorun buysa, ama esinizde size karsi mesafeli ve sogukmu onada bakmak lazim, yoksa adam farkina bile varmiyor mu.
Yani cok vahim seyler degil takmayin kafaniza zamanla asarsiniz.
Eşimin bana olan yaklaşımı tamamiyle bana göre şekilleniyor. Tabi ki bende bir tuhaflık sezdiğinde gelip sorguluyor, ilgisiz kalmıyor bu duruma. Yani durumun farkında ama bunu değiştirmek için elinden birşey gelmiyormuş gibi bir tutum içerisinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?