Yeni evliyim, eşime ilgim azaldı..

O bahsettiginiz fazla sancili nisanlilik surecini suanda yasayan ve 12 gun sonra dugunu olan bir Allah'ın kuluyum. 3 yıldır tek bir kavga etmeden bugunlere gelip (hatta universite ogrenci evini birlikte paylasip peri masallarindaki kadar mutlu 2 yıl gecirip), herkes tarafindan ornek cift gosterilip nişan doneminde aileler yuzunden birbiriyle neredeyse kanli bicakli hale gelmis bir ciftiz. Daha dogrusu ben onla kanli bicakli hale geldim o her zaman sakin ve mantikli yapisini korumayi basarabilen biridir. Benim sinir sistemin ciddi cokuntu icinde. Ve bu yuzden evlenince sizin gibi olmaktan korkuyorum inanın.. Bence bu durumun yasadiginiz sorunlarin gecici bir disa vurumu. Ama boyle gitmesin.. Evliliginiz yara alir. Toparlanmalisiniz.

Evliliğe cok yıpranmış başlamışsınız... Tükenmişsin sanki. Biraz Zaman ver bazen boyle duygular geliyor ve yine gidiyor.

Arkadaşım gibi demişsiniz ilk aklıma gelen eşiniz cinsel anlamda sizi pek mutlu edememiş gibi geldi bana. 5 senelik evliyim ve eşimle sevgili gibiyiz. Her parça önemli bir bütünü oluşturuyor çünkü. Dolayısıyla eksik olan bişeyler var mutlaka. Olay basit bir 'heyecanımı kaybettim' meselesi değil diye düşünüyorum.

Konu sahibinin anlattiklarini ben dogal bulmadim acikcasi.
Yeni evliligi boyle yasayan da mutlaka ki vardir ama cidden mantikli bulmuyorum. Simariklik gibi.

Bence ne zorluklarla esine kavustugunu hatirlayip, esine her firsatta sarilmali, her firsatta sevismeli, kendi kendini motive etmelisin.

Calisiyor musun bilmiyorum ama calismiyorsan esine sariyor da olabilirsin bak.

Ooo hayirli olsun :)
Az kalmis.
Konu sahibinden feyz alma bu konuda.

Tesekkur ederim.:) Feyz almak soz konusu degil lakin anlayabiliyorum onu, oyle bir surec ki ciftler fazlaca yipranabiliyor. Ve yasananlar zor unutuluyor. Eger sorun dis etkenlerde kaldiysa dediginizde haklisiniz ama sorunlar iliskiye yansidiysa ve karsilikli kirma ve kirilmalar yasandiysa orasi kotu iste. Boyle sonuclar dogabiliyor. Cevremdede vardi bu ornekler. Ondan soyluyor ve ondan korkuyorum.. Rabbim herkese mutlu bir yuva nasip.etsin..

Evliligi bir amac olarak gordugunuz icin. Ulasmak icin at gibi yaristiginiz "muhtesem yuksek sosyal statu"ye ulastiginiz icin. Artik iyice kendinizi salar, rehavete birakirsiniz. Kadinlari aptallastiran ve hayatla (bebek yapma) disinda ilisigini kestiren evlilik kurumuna hosgeldiniz.

Sanata karşı bir ilginiz var mı?Şarkıcı,oyunculuk falan.Olmalıymışsınız,o ışığı gördüm sizde.Hani Onlarda aşkın bitmesinden,heyecanın kalmamasından bahsedip ayrılıyorlar ya.O bakımdan.

Aynı anlattığınız şekilde geçti nişanlılık dönemim. İçimde istemesemde eşimin ailesine karşı kin duyuyorum, eşime her baktığında babasını görüyorum.. İnanılmaz tartışmalar yaşadık ama uzun süreden sonra ayrılıp herşeyi mahvetmek istemedik. Şimdiyse ona göre unutulup gitmesi gereken meseleler olarak kaldı, çünkü hasar gören taraf hep ben oldum...

Aksine, ben özgürlükçüydüm hep, paramı kazanıp dünyayı gezmek istedim,uzun süre çalıştım ve çeyiz yaptım kendime :s evlilik düşüneceğim en son şeydi... Biz sevgiliyken çok daha mutluyduk. Ancak içinde bulunduğumuz toplumun yapısı gereği, bu ilişkiyi resmiyete taşımamız gerekti. Şimdiyse ciddi bir bocalama yaşıyorum.

Ama siz karar verdiniz, kimse sizi tabanca zoruyla evlendirmedi. Kendi elinizle orzgurlugunuzu bir tepsinin icinde teslim ettiniz. Bence sorumlulugu kabul edin,ya bu kurumdan istifa edin ya da devam edin.

Dönem dönem olur böyle şeyler size tavsiyem birlikte gezmelere falan gidin arkadaşlarla buluşun size heyecan lazım biraz monotonlaşmışsınız sanırım

Burasi cogunlukla anlamak varken elestirmeyi secenlerle dolu. Sizi de pek anlayamamislar, sanki evlenmek cok kolaymis yada herkes cicekli bahcelerdem gecerek dunya evine giriyormus gibi.. ama ben anliyorum sizi. Insan yipraninca ve yillardir hayalini kurdugu evlilik yolunda surekli sorunlar yasayinca psikolojisi fazlaca bozuluyor ve mutlu olmasi gereken seylere mutlu olamamaya basliyor. Bence birlikte bir evlilik terapistine gidin. Sorunlarinizi aşma yolunu, yiprananlari onarma yolunu secin. Sonucta artik sevdiginiz adamla evlisiniz ve tum yasanmis olanlar bunu degistirmiyor. Mutlu olmalisiniz, mutlu olmak icin gerekirse yardim almalisiniz.

Normal bi durum bu üzme kendini ilk başlarda böyle olur zaten ama zamanla düzelir bende başlarda böyle oldum alışma süresi bu düzelir

Normal bir durum mu acaba.. ? Bizde zamanında böyle miydik

Tasvirinize tabirlerinize bayıldım. Evlenince o hodukle tanışıp ona alisip kabullenme süreci var ya ışte en zoru bu galiba. Bi de kocası yanında hiç gaz çıkarmayan atletle durmayan koltuğa yayismayan, seyini ve göbeğini kasimayan, ayakta isemeyenler varmış sahi var mi onlardan.. sizin evlilik eski gibi geldi de belki görmüşsünüzdür diye merak ettim

Aile bağlarınız nasıldı bilmiyorum ama,eğer çok iyiyse evlenmeden önce anne veya babanizla ilişkiniz;yani düşkünseniz onlara yada onlarla birlikteyken çok mutlu ve eğlenceli neseli vakitler gecirdiyseniz,evlilikte belki bunun gibi bir eksiklik yaşıyor olabilirsiniz. Yani tam anlatamadım galiba şöyle; evliliğin ilk 1 2 yılında ev aile sıcaklığı hissedemezsiniz.boş ve soğuk gelir hersey.sonra sonra aile olmayı basaracak ve alisacaksiniz.evliliğin ilk yılları gerçekten zor.biz esimle 7 sene çıktık. Ve 11 senedir evliyiz.fakat birbirimizi okadar tanimamiza rağmen ilk bir yıl yabancilasmistik.tabii o süreç geçiyor. Şimdi göz göze bile muhabbet edebiliriz o derece iyi bi ikiliyiz yani.gecicek biraz sabır.

Eşim bu konuda bırakın konuşmayı beni dinlemek bile istemiyor, çünkü ne zaman konuşmaya başlasak kavgaya dönüşüyor. Patlaması yakın bir volkan gibiyim içimde sönmeyen bi nefret var ve bu uzun yıllardır beraber olduğum eşimin önüne geçiyor. Düğünüm bile eşimin tuhaf ailesi yüzünden mahvoldu. Onlardan hiç haz etmememe rağmen aramzda bir sıkıntı yokmuş gibi ilgili konuşuyorum, hiç tavır yapmıyorum, saygısızlık etmiyorum. Onlarsa hiç burunlarından kıl aldırmıyor.. Yanii mağdur olan ben, üzülen yıpranan ben, eşimde birşeyler söyleyip yatıştırmıyor. Ailesine suç bulmak istemiyor hatta benim ailemi atıyor öne.... Bizimde aynı sizin gibi geçti sevgililik dönemimiz. Aşırı güzel zamanlar geçirdik ortak noktalarımız vardı, ama şuan o zamanlardan eser yok. Evlilik değil ama, ailelerin işin içine girmesi herşeyi mahvetti... Çok konuştum :) Yorumlarınız için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…