yeni ewlendim ve çok yalnızım..

ben merak ettiğim için yaşını sordumm olaydan dolayı deil.... :)

seni çok iyi anlıyorum. ben ailemle aynı şehirdeyim yarım saat var aramızda. evliliğimin ilk 1 ayı her akşam hüngür hüngür ağlıyordum telefonla konuşurdum annem de bende ağlardık her akşam. :gitme: canım babacım 4. günümde aradım ikimiz de başladık ağlamaya. kaynanamlarla oturduğum için öyle her istediğimde göremiyordum onları. kaynanam, git istediğinde diyordu ama canım kaynanacım biraz rahatsız onu bırakamıyordum. ayda 1 kez ancak gidebiliyordum. ama şimdi annemlere gittiğimde evimi özlüyorum kocamı özlüyorum koşa koşa eve geliyorum. neyse ayrı oturduğumda istediğim zaman görücem nasılsa. alışacaksın canım, herkes yaşıyor bunları. sevdiğin adamlasın ya bu bile seni mutlu etmeye yetmeli. :1hug:

merhaba kızım sıkılacak birşey yok cık gez dolaş oturduğun yerlerde parklar var bende yıldırımdayım olmadı bin 25 /B otobusene 5 dakkada heykel carsıya in uzulme daha yeni evlisin kendine meşkale bul evde değişik yemekler yapabilirisin eşine elişi yapmayı dene kafan dağılır biraz :)

Alisirsin sabret biraz , benim yerimde olsan ne yapardin , sukret haline , ben yurt disindayim hamileyim konusucak dertlesecek kimsem yok .. Zamanla heryeri ogrenirsin . Kendine arkadas edin . konu komsun yok mu ? Esinin akrabalari oradaymis .. En azindan bayram da ailenin yanina gitme sansin vardir.. Benim o sansim bile yok (

Bence mutfak alışverişini kendin yapmaya çalış bi süre.
Her gün dışarı çık ve her gün menzilini biraz daha genişlet, çevreyi tanırsın zaten zamanla o kadar da zor değil.
Keşfet civarı, nerde ne satılır, hangi dükkan nerededir... hem kendine güvenin gelir hem de yaşadığın yere alışırsın.

Başka şehre gelin gitmek çok zor anlaşılan. Benim eğer olursa bende Bursaya gelin gideceğim. Senin şuan hissettiklerini sanki kendim yaşıyor gibi oldum canım. Hem evliliğine hemde o şehre çevreye alışman biraz zaman alacak gibi, şuan bir boşluktasın, heleki ailenin, arkadaşlarının seni özledik felan demeleri iyice seni buhrana sokmuş. Bir taraftanda düşünüyorum, insanoğlu nelere alışmıyorki, gün gelecek o şehre, o insanlara alışacaksın, biraz sabırlı ol canım, emi...

Yeni evli biri olarak, yeni düzen ve yalnızlık hissinizi anlayabiliyorum da,
bu kadar kendinizi niye eve kapatıyorsunuz onu anlamadım.
Tek başınıza da olsa çıkıp hava alın mutlaka, birşeylere bakın, kafanız dağılsın.
Devamlı evde ,hapis hayatı gibi, insanın psikolojisi bozulur.
Ben de başka bir şehirde gelinim, tek başıma çıkıp geziyorum yeri geldiğinde,
eşim bu konuda çok anlayışlı, akşamları çıkarır dışarı, sırf hava alayım diye.
İlk zamanlar zaten zor geçer, siz de kendinizi iyice eve kapatmayın.
İleri ki zamanlarda bulunduğunuz yerde arkadaşlar, komşularda edinirsiniz inş.

aynı şeyleri bende yaşadım... Üstelik ben almanyadan gelmiştim türkiyeye... Ailem almanyadaydı... Baktım olmuyo yavaş yavaş ilk başta çevreyi dolaştım.. Evime nasıl geri gelebilirim onlara baktım... Bizim arabamız yoktu dolmuşla gdip geliyorduk heryere.. Birgün kendim bindim gittim çarşıya.. Gerçekten insan kendi özgüvenini yitiriyor... Ama dediğim gibi sende ilk başta evin civarlarını gez.. Sonra biraz daha uzaklara git bakarsın sende alışırsın... Eşinin iş arkadaşları yokmu? Onların hanımlarıyla tanış.. Komşun falan yokmu hiç? Benim eşimde anlamazdı.. Birgün aldım karşıma bak ben almanyadayken istediğim yere gidebiliyordum.. İster trenle ister otobüsle... Korkmuyordum hiç dedim.. Amagit gide kendime olan güvenimi falan kaybediyorum kendmi çok beceriksiz hissediyorum dedim.. Sonra anladı beni... Bence sende açık açık anlat eşine sıkıntılarını.. Annene ağlayıp onu da üzme... Umarım sende çabuk atlatırsın :)

aynı duygular.. sanırım herkeste oluyor..beende senin gibi olmuştum temizlik yaparken bile ağlıyodum...kendime uğraşacak bişiler buldum mesela örgü örmeye başladım..sürekli yemekler yaptım sende öyle yapabilirsin..ayrıca şimdi cep telefonlarıyla konuşmak çok uygun arkadaşlarınla ailenle sürekli konuşabilirsin. bu durum çok uzun sürmez hatta gün gelir ararsın yanlız kalmayı bence çok sorun etme kendine..komşulara takılmayı da ihmal etme belki bazıları yaşça büyük olur ama inan sana çok yardımcı olurlar arkadaş gibi anne baba gibi yaklaşıolar onların sayesinde bu bunalımdan çıkabilirsin yani canını sıkmamak için bi sürü ndn var pozitif bak çünkü sevdiğin insanla birliktesin artık...

Ben anlamıyorum anlayamıyorum..
aha 17 gün olmuş evleneli bursaya geleli ama yok önceden böyle değildim burda özgüvenimi kaybettim, yok çok sıkıldım.Yok kendimi işe güce vurdum ama olmuyor olmuyor..
Ne olmuyor Allah aşkına...
DAha 17 gün olmuş.. cicim aylarındasınız...
Ben evlendikten sonra 1 ay izin kullandım.. O 1 ayda ancak evime alışabildim....
Ev yerleştirilirken bisürü insan yardımcı oldu, ama sonra neyin nerde olduğunu keşfetmek bana düştü...
Ve neyin nerde olduğunu keşfetmek ve benim için pratik biyerde değilse işime geleceği gibi düzenlemek zaten 10-15 günümü aldı...
Eee eşime yemekler yapmak, akşam için süslenip püslenmek bir iki alışveriş derken 1 ay boyunca toplasan dışarıya yanlız ya 1ya 2 kez çıkmışımdır...
Ne var sıkılacak anlamıyorum ki...Hadi yapmayı sevmiyorsun yada benimki gibi bir derdin yok.. Bilgisayar inernet elinin altında br nete 2 gazetew oku 2 kk ya takıl, 2 kariyernette iş ara geçer sana 2 saat...
17 günde özgüven neden ve nasıl kaybedilir bunu da anlamış değilim...
Bi minibüse binip çarşıya inmek ne çok zor ne de çok özgüven gerektiriyor...
Mini büse binerken çarşıya gidiyormu deyip bincen... İndikten sonra da 2 tur atıp indiğin yerin karşısından minibüse binerken de oturduğun yerin adını söyeyip ordan geçiyormu deyip bincen....

Ayrıca 17 günlük evliyken sürekli ağlayıp yanlızım annemleri özledim burada sıkıldım diye şikayet etmek hiç hoş değil.. Eşinin yerinde olsaydım, buraya geleceğini biliyodun madem özleyecektin ananı babanı, madem sıkılacaktın evlenmeseydin derdim...
Bir de adama sen erkeksin sen bul bir çözüm demişsin.. Ne alaka yani... Çözümü üretecek olan sensin....
Bu kadar mızmız olmayın yahu

yalnız olmayı kendin seçmişsin. çok dolaş çarşıyı pazarı gez öğren heryeri. bir gün bir kısmını gez bir gün başka kısmını. canın sıkıldıkça gez dolaş. eve kapanıp kalman senin için iyi değil. yada bir iş bul ve çalış böylce bir çevre edinirsin. ben çalıştığım içinmi bilmiyorum evden çıkasım gelmiyor işyerindede dedikoducu insanlar olduğu içinde kimseyle muhatap değilim.

Ya kızım kusura bakma ama seninki de biraz şımarıklık...Azerbaycandan Baküden Konya-ya gelin geldim. 2 senedir annemi babamı ailemi görmüyorum.Öok büyük arkadaş çevrem vardı her şeyimi bıraktım geldim kimsenin zoruyla değil sevdiyim için.Sen de sevdiyin için evlendiysen onun için de katlanıcaksın başka türlü evliliğini mutluluğunu bozmaktan başka bi şey yapmazsın BENDEN SÖLEMESİ..Haa özgüvene gelince memleketin her yeri türk değilmi demekki yabancı değilsin ....Çık gez dolaş takma kafaya...Kuzum daha 17 günlük evlisin yaa şimdiden bu kadar üzülürsen ohoooo...Ben ve benim gibiler boşayalım kocaları..kendine iyi bak ANAKUZUSU Şeniz

ah canım bir çoğumuz yaşadık bunu..

ben annemle aynı şehirde olmama rağmen 4. gün sıkılmıştım anneme gitmiştik kalmaya.

orada bir kursa yazıl. halkeğitim gibi bir yere git. hem vakit geçer hem arkadas edinirsin.
ayrıca bin dolmuşa git,istediğin yere. evinin tam adresini yaz bir yere.dönüşte sorarak bulursun.
yeni eve sorumluluğa alışmak zaten hep zordur :)

eşinle de her zaman açıkça konuş. ve ağlarken satılarak ağla.
birbirinizin ailesi yakını,arkadası , herşyisiniz bundan böyle.
ben ilk zamanlar sıkılıp bunaldığımda eşimle sorunu açıkça konuşurdum.annemi
özledim,köpeğimi,özledim başardım anlatmaya... o da ona göre teselli verirdi yada birşeyler yapardı.

ayyy canım benim ya öncelikle evliliğnde sana mutluluklar dilerim ben annemden ayrı iki gün kalamıyorum ki 17 günlük evliymiş allah sabır versin tatlım çok zor insanın yerinden yurdundan ayrılması allah sabırlar versin umarım en kısa zamanda en azından özlemini hafifletecek arkadaşlar edinirsin kendine

çok üzüldüm yazdıklarına...bizim gruba da üye ol oradan çok güzel dertleşiriz konuşuruz hatta kk dan tanışıp görüşürüz arkdaşlarla ayda 1 çağıralım sende gel cnm olur mu ???dışarıda buluşuruz derleşir konuşuruz ama sakın kendini depresyona sokma bir arkadaş söylemiş iyi ki bursaya gelmisin bursada gezip görebileceğin çok güzel yerler var...

Son düzenleme:

canım evlilik yeni ortam yeni şehir hepsi üst üste gelmiş bende aynen öyle oldum şuan 13 aylık evliyim bende de ilk zamanlar öyle oldu ama senin kadar deil tabiki bunaldım sıkıldım ailemi özledim ama bu zaman zarfında eşim sağolsun bana hep destek oldu özlediysen memlekete göndereyim filan diye sende atlatırsın canım evlilik işte bekar hayatın gibi olmuyor ama zamanla alışıyor ve seviyorsun eşin seni bi kaç gün annenlere gönderse kafan açılırdı tatlım ama kendine daha fazla dert etme oldu muopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…