• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni geline soğuk davranıyorum gibi

Tartışma falan yok, olsa zaten bir şeye gücenmiştir derim ve niyetini anlarım

nereden bileceksiniz ki? belki kendi içinde sorunu vardır, kuaförü beğenmedi, ailesiyle tartışıyor vs vs.
ben olsam 1.5 saat öyle tuzluk gibi dikilen bir kuaförden rahatsız olurum misal. seçemediysem öneride bulunacak ne demek görümce de baksın? kuafr olan o şu olur bu olur vs bir şey diyecek.
ne bileyim bana kız ya annesinin dırdırından bu halde ya da annesinin dolduruşundan gibi geldi

Allah boyle gorumce vermesin kimsenin basina... bu kadar karisilir mi pesss...

Kusura bakmayin ama yanlis anladiniz sanirim,konu sahibi fikir vermekten oteye gitmemis ki ne karismasi?
Siz benim gorumcemi gorseniz ne dersiniz merak ediyorum,birkac sayfa geride bahsettim bir bakin isterseniz.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Bu gelinlerde konuşsa kabahat konuşmasa kabahat size yaptığı bir şey yok ki. Ayrıca saça sadece siz ikiniz mi gittiniz annesi ya da akrabalarından biri de gelir yanında benim bildiğim giydirmek için filan onlar da fikir verirlerdi 1.5 saat saç modeli seçemedi demeniz abartı olmuş kuaför seçemese bile yüz tipine göre önerilerde bulunur zaten. Bir de görümce olarak sizin kendiniz bizim aile çok iyidir sahip çık demeniz iyi olmamış kendi ailesi hakkında herkes böyle söyler. Annesinden size ne siz gelinle anlaşmaya bakın demek ki biraz çekingen kendisi. Ayrıca kuaför güzel yapamadıysa kuaföre suç bulacaksınız geline değil gelin modeli seçince o yakışmaz diyecek olanda kuaför yani yönlendirirler çünkü biraz da kızı götürdüğünüz kuaförde suçu arayın. Ayrıca herkes çok samimi olmak zorunda da değil saygısız olmasın yeter.

Kuaförü biz seçmedik ki. Kendi ablaları seçmiş. Ablaları ve kardeşleri bizden önce gelmiş gitmişti. Kuaför söylüyor şöyle ya da böyle diye ama yine de bir şey söylemiyordu. Kuaför de gerildi, dedim ya seçemeyince 2 kere beni çağırdı. Annesi bizim evden bir çıkabilse bizene de. Ben Anneme gidince o da çat kapı gelir habersiz. ay bazen bir bakıyorum kapı çalma da yok içeri girmiş kadın.

nereden bileceksiniz ki? belki kendi içinde sorunu vardır, kuaförü beğenmedi, ailesiyle tartışıyor vs vs.
ben olsam 1.5 saat öyle tuzluk gibi dikilen bir kuaförden rahatsız olurum misal. seçemediysem öneride bulunacak ne demek görümce de baksın? kuafr olan o şu olur bu olur vs bir şey diyecek.
ne bileyim bana kız ya annesinin dırdırından bu halde ya da annesinin dolduruşundan gibi geldi

kuaförü seçen kendiler biz bulmadık ki. Beğenmiyorsa önceden değiştirseydi bizim suçumuz ne?kuaför sürekli bir şeyler gösteriyor ama seçemiyor, anlatıyor ama karar yine yok. Bana da dolduruş gibime geliyor

Kusura bakmayin ama yanlis anladiniz sanirim,konu sahibi fikir vermekten oteye gitmemis ki ne karismasi?
Siz benim gorumcemi gorseniz ne dersiniz merak ediyorum,birkac sayfa geride bahsettim bir bakin isterseniz.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Boş verin düşünsün öyle. Fikri verirken bile asla kendi fikrimi içine katmadım ama adımız görümce :10:

Daha önce de bahsettim ya.. Rahmetli dayımın bir oğlu var, küçük yaşta anasız babasız kaldılar. Bunu çocuğu annemle babam evlendirdi ve kuzenim de anne babamı çok sever ve gelin de öyle kaynana kayınbaba bilir anne babamı. Kadın 2 de bir onu çok sevmenize, onun da sizi çok sevmesine gerek yok. Kaynana kayınbaba dermiymiş elin gelini vs. vs.

Bu kız o geline de bir tuhaf. o gelin de '' Abla bu kızın derdi ne? Neden bana tuhaf davranıyor? '' dedi. Bize gelin geldi diye öksüz yetim kuzenin karısını çöpe atacağız öyle istiyorlar.

Öbür kardeşim bekar, Evlenene ev araba vs. alındı. Ee neymiş efendim o evlenince kiraya çıksınmış. Zamanla kendisi de yaparmış. Ee senin ki kız da gelecek olan ne? o da evlat ama karı fesat kız da el akıllı.

bakın bence hatalısınız.
öncelikle nişanı duydum süs eşyası vb aldım gönderdim diyorsunuz.bu bir hata.belki kızın zevki farklı,belki beğenmeyecek,belki ömür boyu kullanmayacak.evet kendinize göre iyi bişey yapmışsınız ama bence hata.öyle yapmak yerine paranızı ayarlasaydınız.bir gittiğinizde kızı da alıp ne beğeneiyorsa,ne seçiyorsa o alsaydı siz parasını ödeseydiniz.
ikincisi kızın annesine çok konuşuyor demişsiniz. siz kızın annesine iyi yaklaşmıyorsunuz.kız da belki bunu hissedip size yaklaşmıyor.
üçüncüsü sen çok şanslısın,görümcen dışarda,kaynın iyi vb cümleler insana ters etki yapar.siz ne kadar iyi niyetli söyleseniz de karşınızdakini rencide eder.
dördüncüsü düğün günü insan şaşkın tavuğa dönüyor.belki kızın düşünmeye fırsatı olmadı,belki de o yaptırdığı modeli seviyor kendisine yakıştığını düşünüyor.ayrıca yanına gidip fikir vermemekle bencillik etmişsiniz.size görümceniz yanınızda gelse ama fikir vermese ne hissederdiniz.bence "gelinliğine ve senin yüzüne şu moel güzel gider ama yine de sen bilirsin" şeklinde tavsiyede bulunabilirdiniz
ve son olarak bazı insanlar çok konuşmayı sevmez, yapısı gereği az konuşur
bence büyük olarak siz yapıcı olun
birden yeni ailesine kaynaşmasını beklemeyin.yavaş yavaş olur.hatta yavaş yavaş olması sizinle daha sağlıklı ilişki kurmasını sağlar

bakın bence hatalısınız.
öncelikle nişanı duydum süs eşyası vb aldım gönderdim diyorsunuz.bu bir hata.belki kızın zevki farklı,belki beğenmeyecek,belki ömür boyu kullanmayacak.evet kendinize göre iyi bişey yapmışsınız ama bence hata.öyle yapmak yerine paranızı ayarlasaydınız.bir gittiğinizde kızı da alıp ne beğeneiyorsa,ne seçiyorsa o alsaydı siz parasını ödeseydiniz.
ikincisi kızın annesine çok konuşuyor demişsiniz. siz kızın annesine iyi yaklaşmıyorsunuz.kız da belki bunu hissedip size yaklaşmıyor.
üçüncüsü sen çok şanslısın,görümcen dışarda,kaynın iyi vb cümleler insana ters etki yapar.siz ne kadar iyi niyetli söyleseniz de karşınızdakini rencide eder.
dördüncüsü düğün günü insan şaşkın tavuğa dönüyor.belki kızın düşünmeye fırsatı olmadı,belki de o yaptırdığı modeli seviyor kendisine yakıştığını düşünüyor.ayrıca yanına gidip fikir vermemekle bencillik etmişsiniz.size görümceniz yanınızda gelse ama fikir vermese ne hissederdiniz.bence "gelinliğine ve senin yüzüne şu moel güzel gider ama yine de sen bilirsin" şeklinde tavsiyede bulunabilirdiniz
birden yeni ailesine kaynaşmasını beklemeyin.yavaş yavaş olur.hatta yavaş yavaş olması sizinle daha sağlıklı ilişki kurmasını sağlar

Para da ayarlayıp verdim. Bornoz istedi resimlerini çeke çeke şu olur mu? Bu olur mu? Diye diye aldım. Kızın annesine iyi yaklaşmadığımı nerden biliyorsunuz? Kadın öyle konuşunca susuyorum deliyle deli mi olayım. Burda içimi döktüm sadece. Sen çok şanslısın diyen ben değilim iyi okursanız. Kaynana kıza öyle diyor ve beni öteliyor.

Karışsam görümce karıştı olacak. Seçipte '' Abla bu nasıl'' dese tabi ki ben de fikrimi uygun bir dille söylerdim. Ama gelin değil kuaför soruyor bu durumda ben devreye girsem çok mu doğru? Tabi ki yabancılık çekebilir ama bir görgü bir adap var ama değil mi? Mesela gelene hoşgeldin denir, hal hatır sorulur. Ya da kendisi oturup çayını bana doldurtmaz. Kalkar el birliği ile yapılır.

Herkes farklı bir açıdan bakıp farklı düşünebilir tabii ama burda eleştirilmenizin sebebi görümce oluyor olmanız sanırım.
Başka anlam veremedim.

Kimsenin iç dünyasını bilemeyiz de ortamında uygun davranmayana da ne derdi var kim bilir demek fazla iyi niyetlilik.

Kardeşinizle nasıl acaba arası?
Nasıl tanıştılar?

Samimiyet kurmak için çabalamışsınız, olmuyorsa olmuyor.
Kapılarınızı kapamadan muhabbeti kısıtlı tutarsınız, kendisi yaklaşmak isterse yaklaşır.
Siz yine de soğuk davranmayın ve güler yüzü eksik etmeyin bence, ama ben olsam muhabbet edicem diye de kasmazdım doğrusu.

bakın bence hatalısınız.

Neden yahu? Görümce süs eşyası vb bir şeyler yapmak durumunda değil ki, hediyedir bu mutlu olması gerekir bence.
Bana da alındı bir şeyler kayınvalidem kokoş kokoş şeyler aldı, zevkime uymuyor ama eminim onu almak için ne kadar dolaşmıştır.
Bencil de olmamak lazım, gelin diye bütün büyükler de onu dandinleyecek değil biraz da o bir şeylerden feragat edecek diye düşünüyorum.
Bence gelin annenin dolduruşuna geliyor, insanların içinde şanslısın görümcen uzak diyen kadın evde ne akıllar veriyordur.:31:

Back
X