Yeni gelinimiz

su alem

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
2.061
2.184
658
Merhaba kk hanımları erkek kardeşime kız istedik çok şükür oldu, nişan yaptık bizim aileye gelen ilk gelin olacak haliyle biz fazla heyecanlandık her şey dört dörtlük istediği gibi birbirimizi kırmadan yaptık hatta benim maddi durumum çok iyi değil sürekli çarşılara gittim unutugu ve bize söylemedigi eşyaları aldım mesela (nişamn çiçegi,nişanımıza hoşgeldiniz kartonu)bazı eşyalar nişan için gerekli mendil, konfeti ,volkan vs bunları annemle aldık.Bunları anlatmamım sebebi ise aramızda herhangi bir kötü diyalog geçmemesi.Gecen hafta benim çocugumun kolu kırıldı arayıp geçmiş olsun demedi sonra kuaförde görüştük kızım da yanımdaydı herkez sordu noldu diye anlattım orda da öylece yüzüme baktı ne bana ne de kızıma geçmiş olsun demedi, ben garipsedim haliyle ilk defa görümce oluyorum, ama asla yansıtmadım.Nisanda koşturdum ufak bebegim oldugu halde, kuaförde koşturdum beni bekleyeceklerdi kuaförde acıkmıssınızdır siz gidin dedim.Exradan kuaförde saç kesimi gibi işlem yapmışlar kardeşim neden fazla ücret dedi hiç söylemedim bile.Sizce nasıl davranmalıyım?Bu olaydan da kimseye bahsetmedim.Ekleme:Önceki haftada oglum biz onlarda iken kulagını kanatmış zarında problem vardı sonrasında da aynı sekilde arayıp sormadı ilk olay değil tesadüf mü bilemediğim için sordum.Ayrıca alışverişte anneme fikir sormuş ilk defa bir bluz varmış annem begenmemiş daha güzelini alabilirsin basit durdu demiş.Bırakmış aradan 5 dk sonra akrabası gelmiş bu güzel demiş almış hemen aynı bluzi.

Son düzenleme:
Bence böyle şeylere takılmayın bi art niyet varsa zaten çıkar siz yine yok gbi ablalığınıza devam edin.
Grçmiş olsun
Benimde temennim bu art niyet olmaması kesinlikle bir şey degişmedi zaten sonrasında belli bile etmedim

Kız sizden bir şey istememis ki siz kendiniz gidip almışsiniz. Şimdi niye lafını yapıyorsunuz ? İlk firsatta kızın yüzüne vurmak için mi yaptınız bunları ? Yapmasaydiniz. Size yap diyen olmamış.
Belki unuttu yada sonra soylerim diye düşündü o heyecanla unuttu. Olamaz mı ? Nolur artık gelinlere bu kadar anlam yuklemeyin. Oda bir insan. Unutabilir,heyecanlanabilir,kusur işleyebilir. Biraz gormezden gelin. İki tarafta mutlu olsun.
Ayrica tavrınız çok itici. Kusura bakmayın.

Acaba çekingen bir yapısı olabilirmi hani bazı insanlar öyledir yapı meselesidir.Mesela ben ilk evlendiğim zamanlar geçmiş olsuna,yada başsağlığına eşimin tarafından birini arayacağım da utanırdım,ne konuşacağımı bilemezdim falan.Hemen hüküm vermeyin biraz gözlemleyin,iyice tanıyınca anlarsınız sebebini..

Yani eğer ki genel olarak çekingen bir yapısı varsa utanıp söylememiş olabilir. Ama insan ilişkilerinde gayet basarılı biriyse tedbirini önden alıp fazla yüz vermek istememiştir

Bir olayla nasıl davranayım, ne yapayım demek yanlış olur şimdilik göz ardı edin..
Devam eden durumlarda düşünürsünüz..

İstemedi demedim o istemeden biz aldık zaten sonrasında istemiş, ben bunları asla başa kalmadım kusura bakmayın ama konumu dikkatli okuyun belli bile etmedim dedim.Evet gelin olarak asla ezmedim çünkü ben de bir gelinim ve tam tersine ben çok ezildim maalesef bu konularda.Olay o gün gerçekleşseydi zaten heyecandan diyerek konu açmazdım bile bir hafta öncesinden oldu.

Sizin niyetiniz iyi ama bu kadar dahil olmaniz onu rahatsiz etmis olabilir. Tabiki rahatsiz olmasi bu tepkileri vermesini gerektirmez. Bu durumda ben mesafeli olurdum.

Benzer şeyleri bende yaşadım. Soyledigim seyler soylenmedi dendi veya yapmadigim seyler yapti gibi gosterildi. Gercekten haksiz yere yaptilar bunu.O yüzden gelininizi savunmaya geçtim galiba.
Olay sadece geçmiş olsun dememiş olmasiysa ,diğer her şey normalse bence bu kadar takilmayin. Dedigim gibi belki söylerim demiştir unutmuştur. Üzerinden zaman geçincede utanmistir söylemeye.

Sizin niyetiniz iyi ama bu kadar dahil olmaniz onu rahatsiz etmis olabilir. Tabiki rahatsiz olmasi bu tepkileri vermesini gerektirmez. Bu durumda ben mesafeli olurdum.
Ben bir şeye dahil olmadım ki alışverişe dahi gitmedim.
Aynısını yaşadım her şeye laf söyleyen görümce elimi attıgıma pahalı diyen kayınvalide herşeyi ogullarına fiyatı abartılarak söylendi benim agzım yandıgı için açıkcası ben huzursuz olsun istemedim ne fiyat konsuunda ne başka sey hep kendi fikrine önem verdim senin istedigin olsun dedim.Örnek taç almamış taçlı model istedi kuaförden ben elimdeki tacı getirdim begenmedi baktık kuaförde var onu aldık bizimkiler anlamıyor ne tacı felan dediler ee olacak sart felan dedim aileme orta yolu bulmaya calıştım inanın

Niye bu kadar abarttiniz ki
bi arkadas yazmis yukarda bence de gelinlere fazla anlam yüklemeyi n
o da bi Insan belki
o an canı sıkkın belki cidden çekingen.

Eğer boyle herseyde olayları büyüturseniz kardeşiniz de size soğuk davranabilir

biraz abartiyoruz bu akraba olaylarını

Aslinda niyetiniz cok iyi.
" ben ezildim, su su eksikti, aman gelinimiz telaslanmasin ben o dusunmeden dusunup aliyim yuku hafiflesin" demissiniz ve gidip almissiniz ne alinicaksa.
Ama ufaktan su an korktum gelinin tam olarak istediklerini almadiniz diye. Cunku neden? Cunku siz onceden dusunup aldiniz, oysa listeyi sonradan cikardi.
Varsayalimki pecete. Pecetin binbir turlu rengi ve sekli var. Bu sadece bir ornek. Gelin " ben begenmedim bunu" dese haksizmi? Hayir haksiz degil. Cunku neden? Istediklerini almadiniz. Begenmedigi seyler hakkindada bi hak talepte bulunamazsiniz yada bi sitemde.
Yukardaki ornek belki yasandi belki yasanicak.
Yasanmadiysa aklinizin ucuna yer edin bence.

Konuya gelirsek" suclu" diyemem. Cunku belki telasli, belki akli bambaska biyerde. Yada belki pel olgunlasmamis. Siz diyince aklim geldi. Bn 23 yasindayim ve akrabamizdan birisinin akrabasi öldugunde ben asla ' basin sagolsun" deme geregi duymadim. Cunku basimizdaki annem, o soyledi. Ve bende yaninda gittim ziyarete. Yada "hayirli yolculuklar ziyareti/ gecmis olsun ziyareti". Hic birini yapmam rutin olarak, denk gelirsevartik. Annem benim yerime gider.
Ama biliyorum ben evlendigimde her ölumde en azindan bi telefon acip " basiniz sagolsun ' demeliyim yoksa buyuk ayip eder. Boyle devam eder bu. Ama abim ve ablM evlenip gidince bunA cabuk alisamadilar, akil edmediler bas sagligi dilemeyi. Annem hep uyardi "sizde bi ev oldunuz, en azindan bi telefon acin" diye.
Demem oki belkide kiz bi birey olarak alismasi lazim bazi seylere. Bu zaman alabilir. Hemen gonul koymayin. Onlar daha toy.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…