Yeni gelinimiz

Kız tek başına nişanlanmıyor.. kardeşinizde nişanlanıyor siz aile olarak kardeşiniz için yapıyorsunuz.
Bence karşılık beklemeyin.
Ufak tefek detaylara takılıp gitmişsiniz.. onun saçı bunun başı amaaan.
Içinizden geliyorsa yapın gelmiyorsa yapmayın.. sırf karşı taraftan minnet duymak için bir şeyler yapmayın.

Çok güzel yazmissiniz. Ellerinize saglik.

İlk gelininiz diye fazla ilgi göstermişsiniz heralde, biraz ilgiyi çekin görmezden gelmeye başlayın kendisi yanaşmaya çalışır

Siz daha ailenize bile girmeden görümce lik yapmaya baslamissiniz. ..lafını ettiğiniz şeyler kendi tercihiniz. ..ayrıca bence siz şimdi ne yapacak diye kusur ariyorsunuz..belki girisken değil belki sizin tavrınızı bilemiyor...yapmayın ya yazık valla sizin de kızınız varmis bir de oyke düşünüp empati yapın. ..KARDESINIZ İÇİN EN ÇOK !

Bence kızın kötü bi niyeti yoktur sadece biraz çekingen ve düşüncesizlik vardır belki... bende biraz oyleyim belki o ortamda bulunsaydım zatenn herkez sormuş geçmiş olsun dileklerini soylemiş bende ustune geçmiş olsun deme gereği duymaya bilirdim ...
Benim görümcem başka şehirde yaşıyor surekli arayıp hal hatır sormamı bekler, ama ben arayıp ne konuşacığımı bilmem ...
gecen ay duydumki arabayla ufak bi kaza yapmış, eşim aradı geçmiş olsun dedi hatrini sordu, bende eşimden iyi haberini aldım ve tekrar kendim arama gereği duymadım, sonuçta iyiymiş ama gitmiş kaynanama söylenmiş gelin aramadı diye :) o olay geldi aklıma, halbiki kötü bi düşüncem yoktu ama artık kendi kafasında neler kuruyor bilmiyorum

Ben görümcelik yapmadım yapsaydım bunu dallandırıp budaklandırı kardeşim de dahil olmak üzere anlatırdım.Ben de gelin oldugumu belirttim kusur aramakran ziyade nasıl davranmalıyım orada bocaladım, bazı insanlar var ki başta saygı olmazsa sonradan da saygı olmuyor ,burada da açılan konularda çevremde de çok gördüm bunu ayrıca birebir yaşadıklarım dan benim en samimi arkadaşım biliyordum görümcemi o bile yüzük takıldıktan sonra çok değişti hem huy olarak hem de kendisi çok istemesine ragmen defalarca en ufak hatamı bile abisine şikayet ediyordu size soruyorum benim bu olayı kardeşimde dahil kimseye anlatmamam ve yansıtmamam mı görümcelik yoksa ortalıgı ayaga kaldırıp her hareketinden nem kapmak mı görümcelik.

İşte biraz da bekleniyor sanırım gecmiş olsun demek bu dönemlerde insan biraz daha hassas oluyor.Ha geçmiş olsun demedi diye kimseye yansıtmadım ben daha yeni tabi ki tanımaya calışıyorum iki olay da olup demeyince garibime gitti yoksa altında bir şey aradıgımdan degil.

Kesinlikle karşılık beklemek degil geçmiş olsun karşılık mı bilemedim tabi ki olacak seyler yapacagız yapmaya da mecburuz yanlış anlaşılmasın başa kalkma felan değil.

Bir geçmiş olsun demek için girişken olmaya gerek Yok .
Annesinin beğendiği bluzu beğenmeyip kendi akrabası güzel deyince alan biri çokta masum değildir . Bizim gelinde öyleydi sonra önünü alamadık hepimize kök söktürüyor:))

Kendisinin başı agrısa vay görumcem bir alo demedi diyecek kocasina.
Sen neye kafan takılırsa neye üzülürsen mutlaka ona sor.sonra bak beni kocama sikayet ediyor kozu verme hiç eline.

Gerçekten güzel yazmışsınız olabilir tabi ki yalnız şuna açıklık getirmek istiyorum kendisi köy gibi yerde istese de inip begenip alamıyor ben de sizin gibi düşündüm elbette onun begenmesi lazım zaten begendi alışverişe gidildi unutulanlar gözden kaçanları ben aldım.

Kendisinin başı agrısa vay görumcem bir alo demedi diyecek kocasina.
Sen neye kafan takılırsa neye üzülürsen mutlaka ona sor.sonra bak beni kocama sikayet ediyor kozu verme hiç eline.
En güzeli zaten benim kardeşim biraz terstir biliyorum zaten yansıtmam gerek de yok daha ne sorunlar olacak düğündü bilmem neydi muahkka ki şimdiden ufak şeyleri söylersek ileride ne olur bilmem yüzgöz olmak istemem açıkcası

Hepsi görümce lik. ..ben sizi tanımam ama burdan nasıl hakkaniyetli olduğum belli olur...dıştan gördüğüm bu ve siz daha çoook şey yaşarsınız yeni gelin ile. .dizin beklentilerinizi karşılamak zorunda değil. ..samimi olmak baştan sıcak olmak zorunda değil. ..saygı duymadiysa belki ancak hakettiginizde saygı duyacak ...sizin buraya konu açacak kadar takmaniz bile görümcelik. ..bir de kardeşime söylemedim diyerek lütuf ta mi bulunuyorsunuz?Söyleyin. ..icinizde tutmayın. ..kırın gençlerin hevesini...Kirin şu Egonuzu ve bilin ki kardeşiniz Birini Sevecek! !!!!!!

Ohhh vallahi duygularıma tercüman olmuşsunuz. Bende de bu tarz 2 görümce var. Yatağımdan gelinliğime kadar kendileri beğenip almaya kalktılar, en güzel günlerimi zehir ettikleri yetmez gibi bi de başıma kaktılar. Kokulu davetiye gönderdim sanki
Yahu bir rahat bırakın artık şu gelinleri. Önce gereksiz işgüzarlık yapıyorlar sonra da kendi kendilerine bozuluyorlar. Hoop kızcağız kötü gelin oluyor. Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi bike yok ..

Nişan kız tarafının evinde yapılmıyor mu? Onlar alsın ne istiyorsa. Bırakın köyde alamıyoru falan. Düğün zamanı gelince eminim erkek tarafında olacak nasılsa diye hiçbir şeye ellerini sürmezler. Bence düğünün belli kuralları olmalı. Evlenenler her şeyi kendi yapacaksa bırakalım yapsınlar. Yok yapmayacak aileler yapacaksa. Kına gecesinde ve nişanda kız tarafı istediğini yapsın. Erkek tarafı düğünde. Hee ben bunu düğün yeri veya gelinlik seçimi için demiyorum. Mesela yemekler,peçeteler veya misafir apurlama için. Hala da nişan normal şartlarda kız tarafına aittir..belki de bazı yerlerde böyle kurallar işe yarıyodur. Onun dışında geçmiş olsun kısmını da alışmadığı için düşünmemiş olabilir. Takılmayın o kadar.

Ya düşüncesizdir.

Ya görgüsüzdür.

Ya da görümce diye baştan bileylenmiştir.

Ya da sizi çok fazla müdahil bulup istem dışı kapatmıştır size karşı...

Belkide onları annenizle değil de kendisiyle çıkıp almanızı beklemiştir. Beni muhatap almayanı ne alacağım modundadır.

Şu an bilemezsiniz, gözlemleyerek iyi niyetli hareket ederek göreceksiniz.

(Bluz konusuna gelince zevkler ve aile içindeki beğeniler farklı olabilir.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…