- 9 Aralık 2014
- 4.215
- 7.876
- 158
Çok güzel yazmissiniz. Ellerinize saglik.Aslinda niyetiniz cok iyi.
" ben ezildim, su su eksikti, aman gelinimiz telaslanmasin ben o dusunmeden dusunup aliyim yuku hafiflesin" demissiniz ve gidip almissiniz ne alinicaksa.
Ama ufaktan su an korktum gelinin tam olarak istediklerini almadiniz diye. Cunku neden? Cunku siz onceden dusunup aldiniz, oysa listeyi sonradan cikardi.
Varsayalimki pecete. Pecetin binbir turlu rengi ve sekli var. Bu sadece bir ornek. Gelin " ben begenmedim bunu" dese haksizmi? Hayir haksiz degil. Cunku neden? Istediklerini almadiniz. Begenmedigi seyler hakkindada bi hak talepte bulunamazsiniz yada bi sitemde.
Yukardaki ornek belki yasandi belki yasanicak.
Yasanmadiysa aklinizin ucuna yer edin bence.
Konuya gelirsek" suclu" diyemem. Cunku belki telasli, belki akli bambaska biyerde. Yada belki pel olgunlasmamis. Siz diyince aklim geldi. Bn 23 yasindayim ve akrabamizdan birisinin akrabasi öldugunde ben asla ' basin sagolsun" deme geregi duymadim. Cunku basimizdaki annem, o soyledi. Ve bende yaninda gittim ziyarete. Yada "hayirli yolculuklar ziyareti/ gecmis olsun ziyareti". Hic birini yapmam rutin olarak, denk gelirsevartik. Annem benim yerime gider.
Ama biliyorum ben evlendigimde her ölumde en azindan bi telefon acip " basiniz sagolsun ' demeliyim yoksa buyuk ayip eder. Boyle devam eder bu. Ama abim ve ablM evlenip gidince bunA cabuk alisamadilar, akil edmediler bas sagligi dilemeyi. Annem hep uyardi "sizde bi ev oldunuz, en azindan bi telefon acin" diye.
Demem oki belkide kiz bi birey olarak alismasi lazim bazi seylere. Bu zaman alabilir. Hemen gonul koymayin. Onlar daha toy.
Ben görümcelik yapmadım yapsaydım bunu dallandırıp budaklandırı kardeşim de dahil olmak üzere anlatırdım.Ben de gelin oldugumu belirttim kusur aramakran ziyade nasıl davranmalıyım orada bocaladım, bazı insanlar var ki başta saygı olmazsa sonradan da saygı olmuyor ,burada da açılan konularda çevremde de çok gördüm bunu ayrıca birebir yaşadıklarım dan benim en samimi arkadaşım biliyordum görümcemi o bile yüzük takıldıktan sonra çok değişti hem huy olarak hem de kendisi çok istemesine ragmen defalarca en ufak hatamı bile abisine şikayet ediyordu size soruyorum benim bu olayı kardeşimde dahil kimseye anlatmamam ve yansıtmamam mı görümcelik yoksa ortalıgı ayaga kaldırıp her hareketinden nem kapmak mı görümcelik.Siz daha ailenize bile girmeden görümce lik yapmaya baslamissiniz. ..lafını ettiğiniz şeyler kendi tercihiniz. ..ayrıca bence siz şimdi ne yapacak diye kusur ariyorsunuz..belki girisken değil belki sizin tavrınızı bilemiyor...yapmayın ya yazık valla sizin de kızınız varmis bir de oyke düşünüp empati yapın. ..KARDESINIZ İÇİN EN ÇOK !
İşte biraz da bekleniyor sanırım gecmiş olsun demek bu dönemlerde insan biraz daha hassas oluyor.Ha geçmiş olsun demedi diye kimseye yansıtmadım ben daha yeni tabi ki tanımaya calışıyorum iki olay da olup demeyince garibime gitti yoksa altında bir şey aradıgımdan degil.Bence kızın kötü bi niyeti yoktur sadece biraz çekingen ve düşüncesizlik vardır belki... bende biraz oyleyim belki o ortamda bulunsaydım zatenn herkez sormuş geçmiş olsun dileklerini soylemiş bende ustune geçmiş olsun deme gereği duymaya bilirdim ...
Benim görümcem başka şehirde yaşıyor surekli arayıp hal hatır sormamı bekler, ama ben arayıp ne konuşacığımı bilmem ...
gecen ay duydumki arabayla ufak bi kaza yapmış, eşim aradı geçmiş olsun dedi hatrini sordu, bende eşimden iyi haberini aldım ve tekrar kendim arama gereği duymadım, sonuçta iyiymiş ama gitmiş kaynanama söylenmiş gelin aramadı diye :) o olay geldi aklıma, halbiki kötü bi düşüncem yoktu ama artık kendi kafasında neler kuruyor bilmiyorum
Kesinlikle karşılık beklemek degil geçmiş olsun karşılık mı bilemedim tabi ki olacak seyler yapacagız yapmaya da mecburuz yanlış anlaşılmasın başa kalkma felan değil.Kız tek başına nişanlanmıyor.. kardeşinizde nişanlanıyor siz aile olarak kardeşiniz için yapıyorsunuz.
Bence karşılık beklemeyin.
Ufak tefek detaylara takılıp gitmişsiniz.. onun saçı bunun başı amaaan.
Içinizden geliyorsa yapın gelmiyorsa yapmayın.. sırf karşı taraftan minnet duymak için bir şeyler yapmayın.
Bir geçmiş olsun demek için girişken olmaya gerek Yok .Ben görümcelik yapmadım yapsaydım bunu dallandırıp budaklandırı kardeşim de dahil olmak üzere anlatırdım.Ben de gelin oldugumu belirttim kusur aramakran ziyade nasıl davranmalıyım orada bocaladım, bazı insanlar var ki başta saygı olmazsa sonradan da saygı olmuyor ,burada da açılan konularda çevremde de çok gördüm bunu ayrıca birebir yaşadıklarım dan benim en samimi arkadaşım biliyordum görümcemi o bile yüzük takıldıktan sonra çok değişti hem huy olarak hem de kendisi çok istemesine ragmen defalarca en ufak hatamı bile abisine şikayet ediyordu size soruyorum benim bu olayı kardeşimde dahil kimseye anlatmamam ve yansıtmamam mı görümcelik yoksa ortalıgı ayaga kaldırıp her hareketinden nem kapmak mı görümcelik.
Gerçekten güzel yazmışsınız olabilir tabi ki yalnız şuna açıklık getirmek istiyorum kendisi köy gibi yerde istese de inip begenip alamıyor ben de sizin gibi düşündüm elbette onun begenmesi lazım zaten begendi alışverişe gidildi unutulanlar gözden kaçanları ben aldım.Aslinda niyetiniz cok iyi.
" ben ezildim, su su eksikti, aman gelinimiz telaslanmasin ben o dusunmeden dusunup aliyim yuku hafiflesin" demissiniz ve gidip almissiniz ne alinicaksa.
Ama ufaktan su an korktum gelinin tam olarak istediklerini almadiniz diye. Cunku neden? Cunku siz onceden dusunup aldiniz, oysa listeyi sonradan cikardi.
Varsayalimki pecete. Pecetin binbir turlu rengi ve sekli var. Bu sadece bir ornek. Gelin " ben begenmedim bunu" dese haksizmi? Hayir haksiz degil. Cunku neden? Istediklerini almadiniz. Begenmedigi seyler hakkindada bi hak talepte bulunamazsiniz yada bi sitemde.
Yukardaki ornek belki yasandi belki yasanicak.
Yasanmadiysa aklinizin ucuna yer edin bence.
Konuya gelirsek" suclu" diyemem. Cunku belki telasli, belki akli bambaska biyerde. Yada belki pel olgunlasmamis. Siz diyince aklim geldi. Bn 23 yasindayim ve akrabamizdan birisinin akrabasi öldugunde ben asla ' basin sagolsun" deme geregi duymadim. Cunku basimizdaki annem, o soyledi. Ve bende yaninda gittim ziyarete. Yada "hayirli yolculuklar ziyareti/ gecmis olsun ziyareti". Hic birini yapmam rutin olarak, denk gelirsevartik. Annem benim yerime gider.
Ama biliyorum ben evlendigimde her ölumde en azindan bi telefon acip " basiniz sagolsun ' demeliyim yoksa buyuk ayip eder. Boyle devam eder bu. Ama abim ve ablM evlenip gidince bunA cabuk alisamadilar, akil edmediler bas sagligi dilemeyi. Annem hep uyardi "sizde bi ev oldunuz, en azindan bi telefon acin" diye.
Demem oki belkide kiz bi birey olarak alismasi lazim bazi seylere. Bu zaman alabilir. Hemen gonul koymayin. Onlar daha toy.
En güzeli zaten benim kardeşim biraz terstir biliyorum zaten yansıtmam gerek de yok daha ne sorunlar olacak düğündü bilmem neydi muahkka ki şimdiden ufak şeyleri söylersek ileride ne olur bilmem yüzgöz olmak istemem açıkcasıKendisinin başı agrısa vay görumcem bir alo demedi diyecek kocasina.
Sen neye kafan takılırsa neye üzülürsen mutlaka ona sor.sonra bak beni kocama sikayet ediyor kozu verme hiç eline.
Hepsi görümce lik. ..ben sizi tanımam ama burdan nasıl hakkaniyetli olduğum belli olur...dıştan gördüğüm bu ve siz daha çoook şey yaşarsınız yeni gelin ile. .dizin beklentilerinizi karşılamak zorunda değil. ..samimi olmak baştan sıcak olmak zorunda değil. ..saygı duymadiysa belki ancak hakettiginizde saygı duyacak ...sizin buraya konu açacak kadar takmaniz bile görümcelik. ..bir de kardeşime söylemedim diyerek lütuf ta mi bulunuyorsunuz?Söyleyin. ..icinizde tutmayın. ..kırın gençlerin hevesini...Kirin şu Egonuzu ve bilin ki kardeşiniz Birini Sevecek! !!!!!!Ben görümcelik yapmadım yapsaydım bunu dallandırıp budaklandırı kardeşim de dahil olmak üzere anlatırdım.Ben de gelin oldugumu belirttim kusur aramakran ziyade nasıl davranmalıyım orada bocaladım, bazı insanlar var ki başta saygı olmazsa sonradan da saygı olmuyor ,burada da açılan konularda çevremde de çok gördüm bunu ayrıca birebir yaşadıklarım dan benim en samimi arkadaşım biliyordum görümcemi o bile yüzük takıldıktan sonra çok değişti hem huy olarak hem de kendisi çok istemesine ragmen defalarca en ufak hatamı bile abisine şikayet ediyordu size soruyorum benim bu olayı kardeşimde dahil kimseye anlatmamam ve yansıtmamam mı görümcelik yoksa ortalıgı ayaga kaldırıp her hareketinden nem kapmak mı görümcelik.
Kız sizden bir şey istememis ki siz kendiniz gidip almışsiniz. Şimdi niye lafını yapıyorsunuz ? İlk firsatta kızın yüzüne vurmak için mi yaptınız bunları ? Yapmasaydiniz. Size yap diyen olmamış.
Belki unuttu yada sonra soylerim diye düşündü o heyecanla unuttu. Olamaz mı ? Nolur artık gelinlere bu kadar anlam yuklemeyin. Oda bir insan. Unutabilir,heyecanlanabilir,kusur işleyebilir. Biraz gormezden gelin. İki tarafta mutlu olsun.
Ayrica tavrınız çok itici. Kusura bakmayın.
Merhaba kk hanımları erkek kardeşime kız istedik çok şükür oldu, nişan yaptık bizim aileye gelen ilk gelin olacak haliyle biz fazla heyecanlandık her şey dört dörtlük istediği gibi birbirimizi kırmadan yaptık hatta benim maddi durumum çok iyi değil sürekli çarşılara gittim unutugu ve bize söylemedigi eşyaları aldım mesela (nişamn çiçegi,nişanımıza hoşgeldiniz kartonu)bazı eşyalar nişan için gerekli mendil, konfeti ,volkan vs bunları annemle aldık.Bunları anlatmamım sebebi ise aramızda herhangi bir kötü diyalog geçmemesi.Gecen hafta benim çocugumun kolu kırıldı arayıp geçmiş olsun demedi sonra kuaförde görüştük kızım da yanımdaydı herkez sordu noldu diye anlattım orda da öylece yüzüme baktı ne bana ne de kızıma geçmiş olsun demedi, ben garipsedim haliyle ilk defa görümce oluyorum, ama asla yansıtmadım.Nisanda koşturdum ufak bebegim oldugu halde, kuaförde koşturdum beni bekleyeceklerdi kuaförde acıkmıssınızdır siz gidin dedim.Exradan kuaförde saç kesimi gibi işlem yapmışlar kardeşim neden fazla ücret dedi hiç söylemedim bile.Sizce nasıl davranmalıyım?Bu olaydan da kimseye bahsetmedim.Ekleme:Önceki haftada oglum biz onlarda iken kulagını kanatmış zarında problem vardı sonrasında da aynı sekilde arayıp sormadı ilk olay değil tesadüf mü bilemediğim için sordum.Ayrıca alışverişte anneme fikir sormuş ilk defa bir bluz varmış annem begenmemiş daha güzelini alabilirsin basit durdu demiş.Bırakmış aradan 5 dk sonra akrabası gelmiş bu güzel demiş almış hemen aynı
Mezopotamya dan beri aynı sorun ya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?