Yeni gençlik neden bu kadar edepsiz

Bizim zamanımız lafı geçiyorsa yaşlılık başlamış demekki bize de öğretmenlerimiz derdi şimdi biz diyoruz
Herkes öylemi bilmiyorum ama iyisi de var kötüsü de var

Aslında okuyan gençlik az geneli ve çoğunluk çalışmıyor hem Çalış mıyor
Hem okumuyor en dehşet verici bu gençlik evet argo konuşuyorlar
Ve tek ilgi alanları kosmetik
Moda ve genç erkekler ayrıca instegram, Dünyanın bundan ibaret olduğunu sanıyorlar ilerde emekliliği izi alamıyacağız bu evde oturan gençlik yüzünden hepside zengin koca istiyor kendilerini geliştirmek derdinde değiller bir meslek edinme derdinde değiller bir yabancı dil öğrenme derdinde değiller korkunç cahil argo gençlik beni korkutuyor

Nietzsche ne güzel demiş:

"Bu dahil, bütün genellemeler yanlıştır."
Konuyla ilgili en doğru yorum budur bence ellerinize sağlık.
Cocuk aynadır, ailesini yansitir. Terbiye aileden görülen bir şeydir. Bu nesilden memnun değilseniz bir önceki nesilden de memnun değilsiniz demektir yozlaşma ordan başlar çünkü.
Ben de karşı taraf gibi umumi tuvalette hadiiii çabukkkk diye kapılara vuranları da terbiyesiz buluyorum. İnsanların belki bağırsakları bozuldu, belki gazı var. Hatta dışarıdaki o baskı yüzünden yalnız olmadığını düşündüğü için belki de tuvaletini yapamıyor. Her şey olabilir tıpkı o kızların da terbiyesizliğinin sebebinin ne olduğunu bilemememiz gibi. Tek tavsiyem kınamayın, başınıza gelir.

Merak etmeyin, öyle bir gençlik geliyor ki önceki nesillerden daha bilinçli! Gümbür gümbür geliyor hem de, aykırılar çünkü toplumsal tüm normlara karşı çıkıp hepsini eleştirebiliyorlar. Kendilerinden önceki nesiller gibi korkak değiller! Ezik, bastırılmış değiller! Anlamsız kuralları, kalıpları yıkıp yerine akla mantığa uygun uygulamalar getirebilecek güçteler ve bunu yapacaklar. Ben yeni gençlikten umutluyum, geleceğin daha güzel olacağına inanıyorum.

O sizin gördüğünüz örnekler de tüm gençliği yansıtmıyor. Ya da belki de o ortamda onlara tuhaf tuhaf bakan olmuşsa onlar da abartıp şımarmıştır. Bir tür başkaldırı yani!

Yaşınızı merak ettim konu sahibi, ben 42 yaşında olmama rağmen kendimi hâlâ o yeni gençlikle bir görüp empati yapabiliyorum ve büyük büyük laflarla konuşmuyorum. Siz neden kendinizi yeni nesilden bu kadar uzak görüyorsunuz ki?

“Bugünlerde gençler kontrolden çıkmış durumda. Kaba bir şekilde yemek yiyorlar. Yetişkinlere karşı saygısızlar. Ebeveynlerine karşı çıkıyorlar ve öğretmenleri sinirlendiriyorlar.“ Aristoteles, M.Ö 350

Konuyu evlilik dışı cinsel ilişkiye bağlayan şahsa da gülmeden geçemedim. Aynen kardeşim, her şeyin sebebi bu. Zina yapılan toplumlarda felaket çok oluyormuş. Aynı dünyada mı yaşıyoruz acaba? Bi Norveç’e bakın bi Arabistan’a. Hangisinde evlilik dışı cinsel ilişki daha çok? Hangisinde taciz, tecavüz daha çok? Hangisinin refah düzeyi daha yüksek? Şaka gibisiniz.

çok uç bir örnek.iki ahlaksızın yaptığını genele mal etmek ne derece doğru?

Norveçten niye örnek veriyorsun bizim ülkede çalışan kadın sayısı halen az çoğu erkeğin eline bakıyor
Halen gerideyiz

Ahlak değerleri kişiye bakış açısına göre değişir
Kimisi başını kaldırmayan genci ahlaklı ve farkındalığı oluşmuş bulurken
Kimiside hakkını savunanan direnen karşı çıkanı daha ahlaklı ve farkındalığı artmış bulur
Koskoca adam gözümüzün içine bakarak yalan söylerken edepsiz ahlaksız toplum bozulmuş diyemiyoruz kitleler belki arkasından koşuyor
Ama iki genç çişimi yaptım deyince edepsiz ahlaksız toplum bozulmuş oluyor
İlginç aslında ama!

+1. Süper ve çok ince bir örnekleme olmuş

Kozu seri getir'in tuvalet versiyonu

Bence o kizlar gayet iyi yapti. Asil o kadinin yaptiği terbiyesizliktir. Bir insanlarin tuvalete gitme şekline karişma kalmişti oda oldu. Sanki millet orda piknik yapiyor.

Eğer otobusunu kaçirmak istemiyorsan evinde zamaninda tuvalete gideceksin. Bunu ögrenemeyen kadin bide edepsizlikten bahs edecek. Ne diyelim!

Insan olarak soledigimi nerden cikardiniz hareket artik ve artik demeyede devam edicem..

14 yaşindaki kız göremiyorum 18 saniyom
sordum 14 yaşindayim dediiiii
abartılı makyaj. ne bilim değişik ne bilim.
lan ben 14 umda makyaj yapmazdim be.
yaşima uygun giyindim çoğu..
şimdi hiç yaşina uygun giyinemiyo hep büyük ....

İnce ince işlenmiş bir mesaj olmuş

Benim yaşamadıkları mi çocuğum yaşasın aman onun her dediği olsun diye buyutulurse olacağı bu sanki biz anne babalığı çok iyi biliyoruz cocugummuzzu en çok biz seviyoruz bizim anne babalarımız onların anne babaları bilmiyor sevmiyorlardı.

Her istediği olmamalı yetinmeyi bilmeli insan .
Anne ve babama çok teşekkür ediyorum şimdi.

Atnen günümüz gençliği o iki insandan ibaret zaten. Böyle hadsiz, edepsiz her yaş grubundan yüzlerce insan sayabilirim ya. Onun devirle falan alakası yok.

Yüzündeki makyaj sizi ilgilendirir mi?
Sizde sırada söylenen tiplerdensiniz sanırım.
Orası deneme kabini değil,tuvalet.
Size mi soracaklardı ne zaman çıkacaklarını?
Hayret birşey ya.
Bende hiç sevmiyorum ben lavabodayken kapıyı tıklayıp biraz çabuk olun diyenleri.
İçerde okey atmıyoruz sonuçta,biz de insanız ihtiyacımızı görüyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…