Ayy ne güzel bir fikir yaa valla oyle diyelim yoksa ben bunalimdayimKilo alma haftası ilan etmiştik zaten biz de.frambuazlı kek tarifini ver de tam olsun bare...
Evet o haftalar berbatti yememeye rağmen geliyodu ama bu ara da başladı sanki o gariplik cuma ne olacak bilmiyorumEn cok zorlandigim hafta 24. Haftaydi bitese gecse diye bekledim :))
14ten sonra dikkat et demişti arkadaşlar burda.20 ise iyidir ya.bakalım bana hangi hafta denk gelecek?Valla daha eksidesin canim çok kasma bence 20 26 arasi sıkı tut ama
Eline sağlık canım,hamarat hanımın hali başka!!Valla bugun herkes tarif istedi ekliyim buraya yapmak isteyen olur belki :)
3 adet yumurta
1, 5 su bardağı şeker
200g tereyağı (eritilmiş)
1 su bardağı yoğurt
2, 5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250-300g Frambuaz (vişne ya da böğürtlen de kullanabilirsiniz)
Yumurta ve şeker derince bir kaba alınarak karışım köpük köpük oluncaya kadar güzelce çırpılır.
Daha sonra yoğurt, tereyağı eklenerek karıştırılır.
Kuru malzemeler ilave edilir yani kabartma tozu, vanilya ve un eklenerek çırpmaya devam edilir.
Kek hamuru yağlanmış fırın kabına dökülür. Ben 28cm boyunda olan kare borcam kullandım kekin kalınlığı da oldukça iyi oldu, bu boyutlarda ya da yakın ölçekte bir kap tercih edebilirsiniz.
Kek hamuru bekledikçe koyulaşacaktır içerisinde tereyağı olduğu için bu nedenle hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin. Meyveleri kekin üzerine yerleştirerek çok derine olmayacak şekilde, hafifçe meyveler hamura batacak şekilde üzerlerine bastırılır. 180C fırında 35-40dakika kekimiz pişene kadar pişirilir. Kürdan ile test ettikten sonra frambuazlı kek fırından alınır.
Bekle beni 24!!!ben geliyoreee.yemicimmm içmicimmmEn cok zorlandigim hafta 24. Haftaydi bitese gecse diye bekledim :))
Canım seninki daha çok yeni bende çok yorma kendini bebeğin bi yerine alışsın.Sayılır tabi ki biz de şimdi geldik eşimle yuruysten 40 dakika ama çok iyi geliyor henüz 4+4 de her şey kolay gibi sonrası nasl olacak bakacgz. Sağlık versin rabbim hepimize
Al benden de o kadar akşam yemeğine kadar iyiydim sonra kattım karıştırdımKızlar ben bugun cok sacma yedim misafirim vardı liste paylasamiycam kendimi suçlu hissediyorum yarindan itibaren daha saglikli yiycem midem bulaniyor baya bu arada yarin dr kontrolum var bakalim heyecan dorukda
Ah şu misafirler ve hamur işleri olmasa evde dikkat etmeye ne var. Bende olmazsa yemiyorum ama önüme tabak gelince dayanamıyorumMerhabalar son bikac gundur kosturmam var cok bakamadim, kayinvalidemde kaliyodum ve habire yedim malesef misafiride vardi yazmaya kalksam roman olur...aksam yemek yemedim ama frambuazlı kek yapmistim 1 dilim ondan yedim ne yazikki oda bol tereyağli. Ve sonuc hosgeldin tartima +1.300 ne kadari gider bilmem son haftalarda costum iyice dikkat edemiyorum cunku surekli bir yerlere gidiyorum off off umarim bianda kilo artisi yasamamm..
bende tam o haldeyimEn cok zorlandigim hafta 24. Haftaydi bitese gecse diye bekledim :))
Günaydınnnn canım yürür adımlarla hızlı değil yuruysm haftada 2 3 yapsam ruhuma bile iyi geliyorCanım seninki daha çok yeni bende çok yorma kendini bebeğin bi yerine alışsın.
Al benden de o kadar akşam yemeğine kadar iyiydim sonra kattım karıştırdım
Ah şu misafirler ve hamur işleri olmasa evde dikkat etmeye ne var. Bende olmazsa yemiyorum ama önüme tabak gelince dayanamıyorum
bende tam o haldeyimcool_lime bitince geçecek mi?
Evet Canim. Sen onceden de soylemistin 24 de cok zorlandim diye. Ben de oyleyim. istahim acayip acik. Oyle az yemeklede doymuyorum. Yemekleri bildigin kitliktan cikmis gibi gozum donerek yiyorum resmen. Valla Benim kilolar gumbur gumbur geliyor bu haftaEn cok zorlandigim hafta 24. Haftaydi bitese gecse diye bekledim :))
Aynen Ben de canim. Hergun farkli cikiyor. Hangisi gercek anlamiyorum Ben de artikSabah tartida korktugum sonucu gormedim en azından dun gelen 800 gr gitmiş demekki.turşu şişirmiş dün cok yedigimi dusunuyodum ama akşam yemeyip gunduz pasta borek falan yemistm neyse bakalim yarın nasıl olucak artik gelene de gidene de guvenmiyorum
Sabah tartida korktugum sonucu gormedim en azından dun gelen 800 gr gitmiş demekki.turşu şişirmiş dün cok yedigimi dusunuyodum ama akşam yemeyip gunduz pasta borek falan yemistm neyse bakalim yarın nasıl olucak artik gelene de gidene de guvenmiyorum
Sabah yine 50.5 geldim.ne çabuk geldi bu 600gr 2 günde anlamıyorum.gıcık oldum.üstelik bugün gün var.yemeden durabilsem iyidir.offf offf.günlerden nefret ediyorumAynen Ben de canim. Hergun farkli cikiyor. Hangisi gercek anlamiyorum Ben de artik
Teşekkür ederim canm benim son zamanlar bende kasmadım yedim ama bi hamile gibi yemedim o yüzden aşırı kilo artışı olmadı ilk başlarda dikkat ettiğim gibi etsem 7 kiloyla bitirirdim herşeyden yedim son haftalar bebekte 3 kilo doğdu eğer zayıf doğsa kendimi suçlardım herhalde bilmiyorum.abur cubur dışında diğer yediklerinizden çok kısmayın derim canm ben doymayınca artırmıştım miktarları bide akşam 6 dan sonra birşey yemedim büyük ihtimal o dengeledi.bebisim huysuz biraz gazimiz var ve sürekli emmek istiyo anca öyle sakinlesiyo gaz yapar diyede sebze meyve süt ürünleri bakliyat yiyemiyorum malesef sabah yumurta zeytin ara kuru meyve et sebze yemekleri ve çorba içiyorum bir dilim ekmek bide sadece biraz zor oluyor salata yoğurt meyve olmayınca ama sütümü az yemek.sut yapan şeylere gelince kızlar çok araştırdım net ve aktardan incir ısırgan otu çayı rezene ıhlamur kimyon ve karışım var(zencefil tarçın karanfil zerdeçal kusburnu) gün boyunca bunları içiyorum normalde iki kızımı da malesef emzirememistim sütüm olmamıştı bunlar çok ise yaradı inşallah böyle devam eder tabi boş vakit buldukça uyumakta süt oluşumunda çok onemliBende seni merak ediyodum grubumuzun ilk ve pozitif olan orneği arkadaşim tebrik ediyorumseni valla senin bu halin moral oluyo insallah bizde dogum yaptikdsn sonra senin gibi oluruz bebekle nasılsin ? Benim korkularimdan biri de süt.olsun diye yemek yedirilmsi insallah onla da başedeceģiz bu aralar benim de canim cok sıkkın tam bebegin kilo alacagi donem.ama tartida gormek.istemedigm rakamlari gorunce moral.alt ust oluyo sanki aylardir verdigim emegi cope atacakmisim gibi ....... bi de daha once de yazdik ya sıkıldım herkes incecik istedigini yiyor iciyo hemen artmiyor biz diyabet hastasi gibi besleniyoruz yarı ac yesek de mutsuzum yemesek de son 8 haftam Allah yardimcimiz olsn ne diym
Aslinda o cok guzel bisey hayal ettigim hep oydu cunku oglumdq dogum sonrasi aynanin karsisina gecip aglamistim 1 tane bile kiyafetim olmamişti 48 beden kıyafetler almak zorunda kalmistm simdilik hala gebelik oncesi kiyafetlerimi giyebiliyorum vucudumda yag yok eminim yuzuklerim aksine bollaşti aslinda o bile moral bana
Tam da benim yasadiklsrimi yazmişsin az yedigimiz icin aklimda hep biyemek fikri şunu yesem bunu yesem nefsim aç resmen misal once donercinin önunden gecerken bakmazdım bile şimdi ic cekiyorum yasak olan tatli mı geliyo bilemiyorum canım insallah emeklerimizin karsiligini alicaz ya
Günaydınlar arkdaslar ilk 3 ay kilo aldnz mi nasıl geçti diyetsynm ilk 3 ay kilo almanı beklemiyorum dediben de dedim.
cnm ben 4. aya kdr hiç almadım,1.5 kg vermiştim hatta. ama bir arkadaşım 5 kg aldı ilk 3 ayında.Günaydınlar arkdaslar ilk 3 ay kilo aldnz mi nasıl geçti diyetsynm ilk 3 ay kilo almanı beklemiyorum dediben de dedim.
Hafif yürür tarzda yuruys yapiyrm esimle 30 40 dakika sonra pişman olyrm. 4+5 günlük daha. Egzersz olmadan da olmuyor. Önemli olan bebeğimin sağlığı diyrm ama kafam karışık.cnm ben 4. aya kdr hiç almadım,1.5 kg vermiştim hatta. ama bir arkadaşım 5 kg aldı ilk 3 ayında.
Ama cok.güzeller günler yaa arkadaşim seviyorum pasta börek çörekSabah yine 50.5 geldim.ne çabuk geldi bu 600gr 2 günde anlamıyorum.gıcık oldum.üstelik bugün gün var.yemeden durabilsem iyidir.offf offf.günlerden nefret ediyorum
Ben dikkat etmemiştim ilk 3 ay 1 bučkkilo almiştimGünaydınlar arkdaslar ilk 3 ay kilo aldnz mi nasıl geçti diyetsynm ilk 3 ay kilo almanı beklemiyorum dediben de dedim.
Süt artirici bilgilerin cok işe yarayacak aklimda olsun benimde hatirladigim.balik yeşillik su bulgur ve hoşaf ozellikle siyah erik kurusu dut kurusu incir sut yapiyor hele balik yeyince coşardi mübarek ama ogrendigim kadarıyla stressiz olmak ve dinlenmek lazim ben bu kez oluruna birakicam Allah rızka kefildir yavrumun rızkını vercektir diye stres yapmamaya calisicam bir de en buyuk hata bizim makina ile sağipda aa sütüm az demekmiş dogru elle sagimla makinadan daha cok süt cikiyomuş tabi bebeğin çekiş gucu hicbimakinaya benzemiyomuş ayyu heyecan yaptım az kaldı bana da 8 hafta neki cabuk geçiyor kilo olayıda eskisi gibi kati olamoyorum bebeğin guclendigini buyudugunu hissediyorum cok az yersem hakkina girerim gibi geliyor eskisi kadar az yemiyorum ozellikle kahvaltımi ama tartıda bi an da fazlalik gorunce stres oluyorum halaTeşekkür ederim canm benim son zamanlar bende kasmadım yedim ama bi hamile gibi yemedim o yüzden aşırı kilo artışı olmadı ilk başlarda dikkat ettiğim gibi etsem 7 kiloyla bitirirdim herşeyden yedim son haftalar bebekte 3 kilo doğdu eğer zayıf doğsa kendimi suçlardım herhalde bilmiyorum.abur cubur dışında diğer yediklerinizden çok kısmayın derim canm ben doymayınca artırmıştım miktarları bide akşam 6 dan sonra birşey yemedim büyük ihtimal o dengeledi.bebisim huysuz biraz gazimiz var ve sürekli emmek istiyo anca öyle sakinlesiyo gaz yapar diyede sebze meyve süt ürünleri bakliyat yiyemiyorum malesef sabah yumurta zeytin ara kuru meyve et sebze yemekleri ve çorba içiyorum bir dilim ekmek bide sadece biraz zor oluyor salata yoğurt meyve olmayınca ama sütümü az yemek.sut yapan şeylere gelince kızlar çok araştırdım net ve aktardan incir ısırgan otu çayı rezene ıhlamur kimyon ve karışım var(zencefil tarçın karanfil zerdeçal kusburnu) gün boyunca bunları içiyorum normalde iki kızımı da malesef emzirememistim sütüm olmamıştı bunlar çok ise yaradı inşallah böyle devam eder tabi boş vakit buldukça uyumakta süt oluşumunda çok onemli
Canim bebeģin büyüdü artık tam tahılli ekmek de yemelisin eskisi gibi az yeme hakkatten bebeğinde hakkı varKahvaltı:
1 haşlanmış yumurta
1 dilim kaşar peyniri 5 adet zeytin
17. Haftadan sonra kilo almaya başladım canım ben
Canim daha cok yenisin çok yürüme bence yavas yavaş yakin yerler olabilir hem ilk aylarda cok kilo olmuyo kararinda yemeyle halledersinHafif yürür tarzda yuruys yapiyrm esimle 30 40 dakika sonra pişman olyrm. 4+5 günlük daha. Egzersz olmadan da olmuyor. Önemli olan bebeğimin sağlığı diyrm ama kafam karışık.
Galiba kotlarımı 4. Ayda birakmiştim ama pantalonlarimi giydim tam.anlamiyla 6. ayda hamiel pantalonuna gectim ama sevemedim eski pantolonlarimi fermuari acik.bi sekilde giyiyorum halenKızlar siz ne zaman yeni kıyafet giymeye başladınız?ben kilo almadım ama göbeğim çıktı biraz.kotlar oturunca hafif sıkıyor.sizde kaçıncı hafta oldu bu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?