Yeni hamile olanlar beraber kilo takibi yapalim mi?

Bende Doğumdan çok korkuyorum Canım. Ama artık sonlara doğru iyice hareketlerini hissedince onun bir de kendinde ağırlaşıp hantallaştıkça bir an önce doğsun istiyorsun :)))
Korkmamaya çalış canim ya öyle pimpirikli kadinlar varki ne güzel doğuruyorlar artik reklam amacli olmus dr lar doğum anini kaydedip paylasiyorlar bence etik olarak.hic hoş degil ama altina yaziyor dr iste acayip korkan bir gebemdi falan diye birde kolaycana doguruyorlarki yemin ediyorum cok özeniyorum elinde boyle bir.nimet imkan var sonuna kadar degerlendir doğum anının tadını tat derim

Yaa sende de mi oldu benim yüzüm şiş misti sabah ben bugun bol su iceyim diyorum zaten süt yapsın diye de bol su icmeliyiz ya

Canim yine iyi geldin bendede olmadi henuz ama hersn olabilir hamur iside odem yapıyor bazen ozellikle tatli seyler bu ara tukettigim icin bekliyorum kendimden :)

5 kilodasın demi sen alsan alsan en fazla 5 daha alırsın en yuksek degeri söylüyorum ki o kadar bile olmaz eminol 9 la falan bitirirsin canım
6 canım keske 10 olsa valla. Anlamiyorum ki nasil aldığımı. Yurumeye falanda calisiyorum gecen hafta 3 gun 10.000 adim yurudum. Genelde 6000 altina inmemeye calisiyorum

Canım benim çok teşekkür ederim. Cidden normal Doğum konusunda teşviklerin çok güzel :))) hepimiz güzel güzel doğurup Yavrularımızı alalım kollarımıza

Yaa sende de mi oldu benim yüzüm şiş misti sabah ben bugun bol su iceyim diyorum zaten süt yapsın diye de bol su icmeliyiz ya

Aynen canım suyu çok tüketmeliyiz. Gebelik okulundaki hemşire emzirmeden önce 1 bardak emzirdikten sonra da 1 bardak su içmeniz gerek demişti. Bir de sütünüz artsın diye su dışında yiyecek içecekten ziyade yeni doğan bebekler genelde her saat başı acıkırmış. Ve 2 emzirme arası en fazla 2 saat olmalıymış. Buna gece de dahilmiş. Uyuyorsa bile uyandırıp emzirip geri uyutmak gerekiyormuş. Bu şekilde sık emzirince 3. Haftadan itibaren süt bollaşır dedi. İlk 2 hafta bebek mide boyutu küçük olurmuş. Özellikle ilk gün kiraz kadar olurmuş sonra sırasıyla büyüyüp 1 ay sonra portakal büyüklüğüne gelirmiş. Eğer biz ilk günler emzirirken sütümüz az diye panikleyip mama takviyesi yaparsak miktarını ayarlayamadığımız için mamanın çocuğun midesi birden bire 1 ay sonra alacağı hali 1 hafta sonra alırmış. Bu yüzden de memeyi reddetmeler başlarmış. Ve sütün artması da sıkıntıya girermiş bebek emzirmese dahi. Ayy biraz uzun oldu ama böyle bilgiler verdi. Konu açılmışken yazayım dedim :)

6 canım keske 10 olsa valla. Anlamiyorum ki nasil aldığımı. Yurumeye falanda calisiyorum gecen hafta 3 gun 10.000 adim yurudum. Genelde 6000 altina inmemeye calisiyorum

Canım en doğrusunu daha önce hamile kalanlar bilir ama 12 kg ile tamamlasan bile çocuk doğduktan sonra ABur cubura yönelmeyin akşm yemeklerini kesersen 12 kg veriyormuş vücut. Üstelik ektra spora gerek kalmıyormuş. Emzirirkenki döneme dikkat etmek gerekirmiş. Ben 3 haftada 3 kg aldım bebek gelişsin diye( aslında yaptığım da doğru değil bebek alacağını her türlü alır da işte içim rahat etmedi benim yedim de yedim ) ebe hemşireye sordum. Kilon zaten az. 12 ye kadar yolun var. Kilo alcam diye korkma demişti :)

İlk zamanlarda kilo alım hızı nasıl oluyor bilmiyorım. Ben ilk 4 ay kilo almadım. Ama bulantı hissiyatım çoktu. Ve sürekli serum takmak durumunda kaldım. Böylece almadım da vermedim de. Ama genel olarak kilo almamak İçin şekerden ve hamur işinden uzak dur. Çünkü bu ikisi direkt tartıya yansıyor. Ve eğer bu tür gıdalar tüketeceksen hergün tüketme ve tükettiğin zamanda öğlen 2-3 gibi en geç ye ki vücudun onu yağa dönüştürmesin. Ve en önemli kural bizim yaptığımız akşam 6dan sonra yemeği bırakmak. 6dan sonra ne zaman yemeye başladıysam benim tartılar coştu :) yemeği bıraktım kilo alımım yavaşladı. Bir de bol bol limonlu su iç. Vücut ödemde yapmaz. Sindirim sisteminde daha hızlı çalışır :)

benim de bulantı hissim yeni yeni başlıyor daha çok reflü gibi bişey hissediyorum şu an. tatlıyı ve hamur işini keserek başlayayım bakayım. 3 ay geçince de yürüyüşe başlarım. çok teşekkür ederim canım

Guzel ozetlemissin canim :)

Sabah yine ruya gordum dogum yapmışım bi uyaniyomusum dogurmusum ayy diyorum ne ara dogum yaptim hastane odasia geciyorum sonra falan akrabalar var geceligimi falan giymeye çalışıyorum bi yandan

Ya bende bi yuruyuse oturtamadim cok iyi yapıyorsun canim sakin birakma yuruyusu kaslarin guclu olmasi lazim.. 10 un ustune cikmazsin ama listelerin cok guzel

merhaba, benide alır mısınız:) çalıştığım için menü paylaşımı yapamam ama haftalık kilo bildirimi yaparım.
12 haftalık hamileyim
başlangıç 68 (malesef kilolu hamile kaldım)
güncel 69 oldum bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…