Canm doktorda maden suyu günlük iç dedi pekmezi yiyorum ama düzenli değil maalesef sabah akşam bir kaşık.bide coraspirin verdi kan akışın da problem vardır diye tahliller temiz cıktı çünkü bakalım insallah düzelir su 36 yi bi görsem hayırlısıyla sonrası doğsada rahat olur çünkü gerilik olursa dışarısı daha iyi olur bebek için anne karnında beslenemiyorsa diye alırız dediCanim bu arada insta da hamile sayfasinda bi bayan paylasmiş simdi denk geldim bebegin karin cevresi küçük cıkınca her sabah ac karnına pekmez yemiş bi de bol kasar peyniri soda gunluk 1 porsiyon muhakkak meyve 1 haftada duzeldi yazmiş hem pekmez bebeğe kilo yapiyomuş her sabah içsek mi bizde kanda yapar
Afiyet olsun canm arada yemek iyidir çok kasmayada gerek yok sonuçta koca bir pasta yetmemişsin köfte ekmek o kadarda kötü değilKaç haftadır gözümde canlanıyordu köfte ekmek. Ben genelde ekmek yemiyorum. Hamilelikte de yememeye başladım iyice. Bugün yedim ya sorun bakalım pişman mıyım diye . Hamileyim uleynnn ben deyip mideye gömdüm
Haklısın canm eşimde kızıyor bana ama biz abur cubur gereksiz şeylerden kaçınıyoruz sonuçta bebeğimiz için gerekli olanları yiyoruz zaten hamilelik homidi girtlak her bulduğunu ye demek degilki oda bebek için çok zararlı ama sen bunu kendine stres yapma sonuçta kilo kalacaz ama bunu gereksiz şeylerle bir anda almaktan koruyoruz kendimizi .mesela günlerdir herkes tatlı istiyo bebeğe faydasi yok bize kilo yapiyo bunlardan almadiktan sonra kiloyu diğer aldigin kilolar doğal sürecin kilolarıdır bunu kısmaya çalışırsan iste o zaman hem kendine hem bebeğe zarar verirsinKızlar gunaydın nasılsiniz benim bu kilo işine iyice canım sıkılıyor belki bu konuda en cok paylasim yapanlardanım yedigime ictigime inanilmaz dikkat ediyorum ama gecen hafta dan bu yana bisey yemedigim halde 700 gr oynadi şaka gibi gercekten yani boyle olunca istek falan kalmıyor bırak bosver ye diyorum ama olmuyor acaba cok ustune dustugm icin mi boyle yoksa hamileligin dogalliği geregi mi böyle hele yeyip de kilo almiyorum diyenleri duyuyorum gece kalkip yemek yiyorum diyenleri çok kotu oluyorum inanin ac yattigim cok oldubana bi yol.gosterin biraz ara verip kafamdan kilo olayini atsam mi kendi haline mi biraksam acaba sonu bana bikac kilo olarak doner mi bu arada hakkinizi helal edin ya bu kilo konusunda sizi cok sıktım inanin cevremde en yakinlarimla bile konuşsam direkt bana firca atıyor sizlerin beni anladiginizi düşünüyorum
Normal mi diyorsun bu 700 gr haftada 300 yada 350 olmali diye biliyorum ayda 1500 gr dedi drHaklısın canm eşimde kızıyor bana ama biz abur cubur gereksiz şeylerden kaçınıyoruz sonuçta bebeğimiz için gerekli olanları yiyoruz zaten hamilelik homidi girtlak her bulduğunu ye demek degilki oda bebek için çok zararlı ama sen bunu kendine stres yapma sonuçta kilo kalacaz ama bunu gereksiz şeylerle bir anda almaktan koruyoruz kendimizi .mesela günlerdir herkes tatlı istiyo bebeğe faydasi yok bize kilo yapiyo bunlardan almadiktan sonra kiloyu diğer aldigin kilolar doğal sürecin kilolarıdır bunu kısmaya çalışırsan iste o zaman hem kendine hem bebeğe zarar verirsin
Kilo yuzunden birbirimizi sıkmak icin buradayiz onu hic dert etme, gebisin halinden gebis anlar :) eger cok bunaldiysan bu hafta birak kendini istersen bir sonraki haftaki kilo bildirimine gore hareker edersin, ben uno nun kucuk galetalarindan aldim meyve almadan yanima disari cikmiyorum bak bende cok yoğunum gunde kac yere gidiyorum ve yemeği acayip seven biriyim ama inan tartida ki o sabit kilo beni yemekten daha cok mutlu ediyo onu anladim istediğimi yemem kisa sureli iki sonra unutuyoruz bile ama aldığımiz kilolar bizimle tabiki kisma saglikli seyleri bol ye yedigin kuvvetli olsun yogurdun icine koy biseyler ye mesela ara ogun olarak ama abur cubur falan onlara cok girme canin bisey istiyosa sabah yada oglen ye pizzaysa pizza hamburgerse hamburger aksami sebzeyle çorbayla veya iste salatayla gecir kendini bunaltma ama :)Kızlar gunaydın nasılsiniz benim bu kilo işine iyice canım sıkılıyor belki bu konuda en cok paylasim yapanlardanım yedigime ictigime inanilmaz dikkat ediyorum ama gecen hafta dan bu yana bisey yemedigim halde 700 gr oynadi şaka gibi gercekten yani boyle olunca istek falan kalmıyor bırak bosver ye diyorum ama olmuyor acaba cok ustune dustugm icin mi boyle yoksa hamileligin dogalliği geregi mi böyle hele yeyip de kilo almiyorum diyenleri duyuyorum gece kalkip yemek yiyorum diyenleri çok kotu oluyorum inanin ac yattigim cok oldubana bi yol.gosterin biraz ara verip kafamdan kilo olayini atsam mi kendi haline mi biraksam acaba sonu bana bikac kilo olarak doner mi bu arada hakkinizi helal edin ya bu kilo konusunda sizi cok sıktım inanin cevremde en yakinlarimla bile konuşsam direkt bana firca atıyor sizlerin beni anladiginizi düşünüyorum
Ayy Allah razi olsun canimKilo yuzunden birbirimizi sıkmak icin buradayiz onu hic dert etme, gebisin halinden gebis anlar :) eger cok bunaldiysan bu hafta birak kendini istersen bir sonraki haftaki kilo bildirimine gore hareker edersin, ben uno nun kucuk galetalarindan aldim meyve almadan yanima disari cikmiyorum bak bende cok yoğunum gunde kac yere gidiyorum ve yemeği acayip seven biriyim ama inan tartida ki o sabit kilo beni yemekten daha cok mutlu ediyo onu anladim istediğimi yemem kisa sureli iki sonra unutuyoruz bile ama aldığımiz kilolar bizimle tabiki kisma saglikli seyleri bol ye yedigin kuvvetli olsun yogurdun icine koy biseyler ye mesela ara ogun olarak ama abur cubur falan onlara cok girme canin bisey istiyosa sabah yada oglen ye pizzaysa pizza hamburgerse hamburger aksami sebzeyle çorbayla veya iste salatayla gecir kendini bunaltma ama :)
Kızlar gunaydın nasılsiniz benim bu kilo işine iyice canım sıkılıyor belki bu konuda en cok paylasim yapanlardanım yedigime ictigime inanilmaz dikkat ediyorum ama gecen hafta dan bu yana bisey yemedigim halde 700 gr oynadi şaka gibi gercekten yani boyle olunca istek falan kalmıyor bırak bosver ye diyorum ama olmuyor acaba cok ustune dustugm icin mi boyle yoksa hamileligin dogalliği geregi mi böyle hele yeyip de kilo almiyorum diyenleri duyuyorum gece kalkip yemek yiyorum diyenleri çok kotu oluyorum inanin ac yattigim cok oldubana bi yol.gosterin biraz ara verip kafamdan kilo olayini atsam mi kendi haline mi biraksam acaba sonu bana bikac kilo olarak doner mi bu arada hakkinizi helal edin ya bu kilo konusunda sizi cok sıktım inanin cevremde en yakinlarimla bile konuşsam direkt bana firca atıyor sizlerin beni anladiginizi düşünüyorum
Hamileyiz hayatim tabiki de kilo alacagiz :) yemenden falan kisma sakin. Ne bileyim mesela bi tabak fasulye yedin doymadin mi ikinci tabagi da ye. Sadece hamirisi ve abur cubur da kisitla kendini. 3 yiyecegine bir ye falan. O sekilde dengelemeye calis. Bir de bisey sorcam. Neden kilo almaktan bu kadar cok korkuyorsun? Onceki gebeliginde cok mu kilo aldin? Veremedin mi dogumdan sonra?Kızlar gunaydın nasılsiniz benim bu kilo işine iyice canım sıkılıyor belki bu konuda en cok paylasim yapanlardanım yedigime ictigime inanilmaz dikkat ediyorum ama gecen hafta dan bu yana bisey yemedigim halde 700 gr oynadi şaka gibi gercekten yani boyle olunca istek falan kalmıyor bırak bosver ye diyorum ama olmuyor acaba cok ustune dustugm icin mi boyle yoksa hamileligin dogalliği geregi mi böyle hele yeyip de kilo almiyorum diyenleri duyuyorum gece kalkip yemek yiyorum diyenleri çok kotu oluyorum inanin ac yattigim cok oldubana bi yol.gosterin biraz ara verip kafamdan kilo olayini atsam mi kendi haline mi biraksam acaba sonu bana bikac kilo olarak doner mi bu arada hakkinizi helal edin ya bu kilo konusunda sizi cok sıktım inanin cevremde en yakinlarimla bile konuşsam direkt bana firca atıyor sizlerin beni anladiginizi düşünüyorum
Sanirim okudugun o yazi benim şu halimi.ozetliyor azami dikat etmeye ragmen geldi ya ne diym hani ben kacamak da yapmadim demekki vucut almak isteyince aliyor ayy cok sagolun kizlar ya yanliz olmadigimi bilmek bana moral vermeniz cidden benim icin cok kiymetli iyiki varsinizÖncelikle hak helal etme kısmını bir kenara bırak çünkü burda hepimiz aynı yolun yolcusuyuz ve birbirimize destek için varızikincisi ise şöyle bir yazı okumuştum. Hamilelikte tartı bir an da düşerse sevinmeyin. Sonraki günlerde hızlı bir artışın sebebi olabilir. Örneğin 2 hafta dikkat ediyorsun bir şey yemiyorsun. Sonraki bir hafta bir öğünde düzeni bozup kaçamak yapınca 2 haftanın birikmişliği bir anda tartıda kilo olarak geri dönüyormuş. Sanırım benim geçen hafta tek sefer tatlı yiyip +500 almam bu yüzdendi. Ayrıca hiç merak etme bu son 2 hafta bende ben değilim. Ama bu hafta en azından canımın istediği şeyleri yedim. Ve tartı şimdiden geçen haftaya göre 700 gr fazla gösteriyor ama şöyle bir karar aldım. Önümüzdeki 3 hafta boyunca biraz daha dikkat edip 3 haftada maximum 1 kg alarak 6. Ayı tamamlicam. Gelen geldi yani.. Ama en azından 3 haftada 1 kg alırsam baştaki 20 haftada pek kilo almadığım İçin kendimi şanslı sayacam. Sende böyle düşünebilirsin
Onceki gebeligimde 15 kilo aldim ama sonrasinda veremedim bana kaldi hep.yag olarak kilo almakdan korkmak degilde dengeli gitsin istiyorum mesela haftada 300 gr falan gelse sorun degil ama 5 gunde 700 gr olunca sorun ettim ve korktum hesaba vurunca ayda 3 kiloyu gecmekden korktum ve dusundum elimden geleni yapiyorum ve daha napabilirim dedim yok dahaa sagligimdan olucam bakalim canim bana moral oldunuzHamileyiz hayatim tabiki de kilo alacagiz :) yemenden falan kisma sakin. Ne bileyim mesela bi tabak fasulye yedin doymadin mi ikinci tabagi da ye. Sadece hamirisi ve abur cubur da kisitla kendini. 3 yiyecegine bir ye falan. O sekilde dengelemeye calis. Bir de bisey sorcam. Neden kilo almaktan bu kadar cok korkuyorsun? Onceki gebeliginde cok mu kilo aldin? Veremedin mi dogumdan sonra?
Ben kızımda bir muanede 6 kilo aldigimi gordum bir ayda neredeyse oda, ama bunu hak edecek sekilde yiyordum abur cubur hic eksik degildi ve hep disarda fast food yiyirduk ve tam bu aylardi bende sonra diyet yapmak zorunda kaldım ki ona ragmen hepsini veremedim[/QUOTE
buyuzden korkuyoruz galiba bende bir ayda 4 kilo almiştim de fircalamişti beni
Guzelim gayet guzel dengeli besleniyorsun. Aldigin kilolari cok takmamaya calis. Bir de vucut artik su da tutmaya basliyor. Tuzdan degil ama hormonlardan dolayi. Bir de Kan hacmin artti bebek buyuyor rahim buyuyor. Normal yani :)Onceki gebeligimde 15 kilo aldim ama sonrasinda veremedim bana kaldi hep.yag olarak kilo almakdan korkmak degilde dengeli gitsin istiyorum mesela haftada 300 gr falan gelse sorun degil ama 5 gunde 700 gr olunca sorun ettim ve korktum hesaba vurunca ayda 3 kiloyu gecmekden korktum ve dusundum elimden geleni yapiyorum ve daha napabilirim dedim yok dahaa sagligimdan olucam bakalim canim bana moral oldunuz
Her bunye farkli canim. Ben Ilk hamilelikte 18 ikincide 13 kilo aldim. Ve ikisinde de 5,6 hafta icinde eski kiloma dondum. Kimi anneler emzirme doneminde kilo aliyor. Sut olsun diye tatli falan cok yiyorlar.Ya kızlar hamilelik sonrası verilmiyor mu kilolar :/ hani emzirince bile günde 500 kalori en az yakılıyordu . Hani doğumda 5-6 kg birden gidiyordu. Şimdi mesela normalde yediğimiz şeyler kilo olarak geri Dönmezken şimdi hepsi kilo olarak geri dönüyor . Ay şimdi biz 10-12 kg ile bitirsek bile veremicek miyiz ? Hepsi üzerimizde mi kalacak
Bunye meselesi canim.kimisi hemen hepsini veriyor ama ben 15 le dogum yaptim 8 i bana kaldiydı demekki 7 kilo esi suyu bebegi falan gerisi yağ miş tabi dedigim gibi herkesin bunyesi farklıYa kızlar hamilelik sonrası verilmiyor mu kilolar :/ hani emzirince bile günde 500 kalori en az yakılıyordu . Hani doğumda 5-6 kg birden gidiyordu. Şimdi mesela normalde yediğimiz şeyler kilo olarak geri Dönmezken şimdi hepsi kilo olarak geri dönüyor . Ay şimdi biz 10-12 kg ile bitirsek bile veremicek miyiz ? Hepsi üzerimizde mi kalacak
Canım ben bu düşünce ile 2 hamilelik geçirdim iyi ve kötü yanlarını yazayım sanaO düşünce bende de oluşuyor . Ama bazende daha ilk hamilelik bu tadını çıkar çok kasma. Yoksa kilo derdi yüzünden Sefa’sından ziyade cefasını sürcen diyorum .. şeytan yaklaşıyor soldan soldan
Iste kilo almakdan korkmamızin sebebini cok guzel özetlemişsin asagi yukari ayni seyleri yasadimCanım ben bu düşünce ile 2 hamilelik geçirdim iyi ve kötü yanlarını yazayım sana
İyi yanları
1. Hiç kilo derdim olmadı
2. Yedikçe kendimi mutlu hissettim
3. Herkes sevdiğim şeyleri yaptıkça çok şımardım kendimi çok özel hissettim
Kötü yanları
1. Yaklaşık 30 kilo aldım
2. Gobegim şişip inmiş balon gibi oldu
3. Tüm vücudumda çok çatlak oluştu
4. Çabuk kilo veremeyince özgüven problemi yaşadım
5. Hayat fonksiyonlarım kısıtlandı çabuk yoruluyordum
6. İstediğim normal doğumu yapamadım
Kararını sen ver ben şimdi kilo almak istemiyorum
Gercekten bu listeyi basucuma asabilirimCanım ben bu düşünce ile 2 hamilelik geçirdim iyi ve kötü yanlarını yazayım sana
İyi yanları
1. Hiç kilo derdim olmadı
2. Yedikçe kendimi mutlu hissettim
3. Herkes sevdiğim şeyleri yaptıkça çok şımardım kendimi çok özel hissettim
Kötü yanları
1. Yaklaşık 30 kilo aldım
2. Gobegim şişip inmiş balon gibi oldu
3. Tüm vücudumda çok çatlak oluştu
4. Çabuk kilo veremeyince özgüven problemi yaşadım
5. Hayat fonksiyonlarım kısıtlandı çabuk yoruluyordum
6. İstediğim normal doğumu yapamadım
Kararını sen ver ben şimdi kilo almak istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?