bebeklerin hayırlı lsun canım.sarılık yaşamadım ama benim dr um bebeklr doğduğu andan beri bebelac nenetalle başladı.. zaten 60 ml yemeleriçok zor benim bebeklerimde en fazla 30 ml yiyolardı taki 1 aya kadar.. stres yapma bence 2 saatte bir 30cc yemeleri yeterli şuan bence...
teşekkür ederim canım...hiç düzen tutturamadım bir bakıyorum 45 ml içiyorlar bi bakıyorum 20 ml bile içmiyorlar... ben de acıksınlar diye 2 saat yerine 2,5 - 3 saatte bir besledim.. halen yüzleri (özellikle burun ve gözleri) sarı.. bakalım sabah doktor amcası ne diyecek...
benim bebeklerim 2300 ve 2200 gr 32+3 de dogdular..14 gun kuvezde kaldilar..ilk once 3 saatte bir besliyeceksin..benimkiler hic emmediler..ben 6 ay sagip verdim..icine eoprotein karistiriyoduk...sutum yetmezse eger prematil..ilk 4 ay sadece anne sutu onra anne sutu ve mama verdim...fototerapide gorduler..suan oglum 11 kilo..kizim da 9.300 gr bakalim bugun doktor randevumuz var,ne kadar olmuslar gorucez....gunde bir kere fiskirtrak dahi kussa normal...ben en az 1 saatte iciriyodum 60 cc..bazen iki saatte iciriyordum.....emme guduleri artsin diye emzik vermislerdi..sende oyle yapabilirsin...hic kendini yetersiz hissetme..annelik icgudusel..lohusa depresyonana ben girdim...suan hala psikologa gidiyorum...kuvezde cocuklarin olmesinden korkmusum o yuzden panik atak krizi gecirmeye baslamistim...insanlarida bosver..benim kayinvalidem her geldiginde bebeklerime bir kusur buluyor..hic bisey bulamazda bunlarin zeka gelisimleri nasl ? tek kollarini kullaniyolar galiba ? biseyoleri tutabiliyolar mi diye ? surekli beni igneliyor...ne yapicagimi sasirdim...
canım maaşallah bebeklerine.. biz de o günleri bi görsek şöyle ele avuca bi gelseler.. ben mamayla biberonla besleyince psikolojik olarak göçüyorum.. sanki kendimin değil de başkasının bebeğini besliyormuşum gibi.. emzirmek bebek kadar anne için de gerekli... geçmişte ben de panik atak geçirdim uzun süre tedavi gördüm... şimdi lohusalıkta yeniden çıkmasından kokuyorum.. zaten tüp bebekle zor bir gebelik yaşadım... preklemsi yüzünden erken doğum oldu.. küveze girmediler çok şükür derken şimdi de sarılık musallat oldu... benimkiler bi de tek yumurta ikizi.. aralarında 60 gram farkla doğdular bu müthiş bi şey.. ama şuan her geçen gün fark açılıyor.. oğullarım kiloları nedeniyle öyle kolay ayırt ediliyorlar ki bu bile insanı üzüyor
Allahım yavrularımıza da bize de sağlık sıhhat versin
canım haklısın da lafı söyleyen kendini yetersiz hissetmene neden olan doktor olunca elin ayağın dolaşıyor.. Allahtan eşim ve annem yanımda şuan ve öyle destek oluyorlar ki... Allah onlardan razı olsun.. onlar dışında kimse ile görüşmemek lazım aslında lohusalık boyunca.. sonra bu zor günleri atlatınca ben de verecek cevaplarımı biliyorum da tutuyorum şuan kendimigünaydın kızlar,nasılsınız bugün?
şu hipp mamayı bende merak ettim,denemek istiyorum..ben aptamil 1 ve bebelac veriyorum..bazen de ikisini karıştırıyorum.sütüm 1 aydır hiç yok,kesildi.zaten çok gelmemişti(..
bebekleri küvöze giren annelerde o korku hep var kızlar..onları kaybetmek korkusu..bende de var..dün Kağanımın gözü iltihaplanmış,basit bişey aslında ama kriz giçirecektim neredeyse...o kara günler geldi aklıma...ne zaman atlatacağız bu anksiyeteyi bilmiyorum..çevreyi boş verin,onlar ne bilecekki yaşadıklarımızı..valla ben bu konuda çok hassasım,gereken cevabı kim olursa olsun veriyorum..bebeklerime kimse laf söyleyemez,buna izin vermem...onlar ne savaşlar vererek bu günlere geldiler değil mi?
kötü günleriniz çabuk geçer inş. benim cansuda küvözde kaldı 2 hft. orda sarılık olmuş tedavi gördü. şuan o günlerden eser yok. ve küvöze girmeyen kızıma göre daha hareketli.. 30 cc yeter üzülme canım benimkilerde 30-40 gün boyunca 2 saatte bir 30 cc yediler...
2 saatte bir yapamıyorum
inşalalh biz de biraz önce kurtuluruz bu dertten de böyle bi anı olarak kalır
cnm öncelikle hayırlı olsun cnm
benimde bebeklerim doğdunda sarılık oldular biri birkere fototerapi aldı
diğeri ise 1 2 gün .....bana verdiklerinde sarılığı 14 dü evde iyi bakarsan verelim dediler..
benimde kuzum yemiyordu....ama zorla cnm sırtım tutuluyordu...ama burnunu sıkardım ayağını sıkardım ona 2 saatte bir 60 cc içirirdim...zaten sarılığı düşünce yiyolar...
sütüne gelince demekki doyurucu değil cnm o yüzden mama destekli git demiş doktor
yada kaç saatte ne kadar yedirdiğinin hesabı tutmak için demiştir...
evet çevre insanı bunalıma sokuor ama aldırş etme he de geçsin
yada iki çocuğunuz yok konuşmayın de
sağolasın... bana da 10 ve 9 olarak verdiler.. ben bi haftada 15 ve 12 yapmayı başarmışım üstüne bi haftada oğlumun biri sadece 80 gram almış.. doktor kızdı almamış bile bu çocuk kilo dedi... sadece sarılık olsa neyse kilo alımlarını da etkiliyor.. 2 gün sıkı besle cmt ölçelim tekrar dedi.. değer düşmezse ya da Allah mufahafaza artarsa yine küveze gireceğiz... Allahtan hastane bizi (annemi beni eşimi) refakatçi olarak alıyor da büüyk bi odada beraber kalabiliyor sabaha kadar bebeklerimi kendim besleyebiliyorum.. ama çok zor yine de hastanede kalmak...
bu süt olayı da üzüyor insanı... emziriyorum sonra sağıyorum dolapta atacak yer kalmadı daha iki haftalık kuzularım üstelik ama çocuklar için bi işe yaramıyor demek ki