Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

teşekkür ederim canım...hiç düzen tutturamadım bir bakıyorum 45 ml içiyorlar bi bakıyorum 20 ml bile içmiyorlar... ben de acıksınlar diye 2 saat yerine 2,5 - 3 saatte bir besledim.. halen yüzleri (özellikle burun ve gözleri) sarı.. bakalım sabah doktor amcası ne diyecek...

canım maaşallah bebeklerine.. biz de o günleri bi görsek şöyle ele avuca bi gelseler.. ben mamayla biberonla besleyince psikolojik olarak göçüyorum.. sanki kendimin değil de başkasının bebeğini besliyormuşum gibi.. emzirmek bebek kadar anne için de gerekli... geçmişte ben de panik atak geçirdim uzun süre tedavi gördüm... şimdi lohusalıkta yeniden çıkmasından kokuyorum.. zaten tüp bebekle zor bir gebelik yaşadım... preklemsi yüzünden erken doğum oldu.. küveze girmediler çok şükür derken şimdi de sarılık musallat oldu... benimkiler bi de tek yumurta ikizi.. aralarında 60 gram farkla doğdular bu müthiş bi şey.. ama şuan her geçen gün fark açılıyor.. oğullarım kiloları nedeniyle öyle kolay ayırt ediliyorlar ki bu bile insanı üzüyor ((
Allahım yavrularımıza da bize de sağlık sıhhat versin

canım haklısın da lafı söyleyen kendini yetersiz hissetmene neden olan doktor olunca elin ayağın dolaşıyor.. Allahtan eşim ve annem yanımda şuan ve öyle destek oluyorlar ki... Allah onlardan razı olsun.. onlar dışında kimse ile görüşmemek lazım aslında lohusalık boyunca.. sonra bu zor günleri atlatınca ben de verecek cevaplarımı biliyorum da tutuyorum şuan kendimi

2 saatte bir yapamıyorum (( 2,5-3 saate çıktı çünkü acıkmıyorlar boşa uğraşmış oluyorum... özellikel 3 saat bekleyine 30 mlyi hızlı bi şekilde bitiriyorlar.. ben de hemen bi 30 daha hazırlıyorum ama ya çok az alıyorlar ya d almıyorlar daha fazla...
inşalalh biz de biraz önce kurtuluruz bu dertten de böyle bi anı olarak kalır bazen lohusalık ve bu sarılıkla mücadele hiç bitmeyecek gibi geliyor.. gebeyken de hiç doğurmayacakmışım gibi gelirdi hatta doğuma girerken bile inanmıyordum sanki daha aylar varmış gibi (

sağolasın... bana da 10 ve 9 olarak verdiler.. ben bi haftada 15 ve 12 yapmayı başarmışım üstüne bi haftada oğlumun biri sadece 80 gram almış.. doktor kızdı almamış bile bu çocuk kilo dedi... sadece sarılık olsa neyse kilo alımlarını da etkiliyor.. 2 gün sıkı besle cmt ölçelim tekrar dedi.. değer düşmezse ya da Allah mufahafaza artarsa yine küveze gireceğiz... Allahtan hastane bizi (annemi beni eşimi) refakatçi olarak alıyor da büüyk bi odada beraber kalabiliyor sabaha kadar bebeklerimi kendim besleyebiliyorum.. ama çok zor yine de hastanede kalmak...

bu süt olayı da üzüyor insanı... emziriyorum sonra sağıyorum dolapta atacak yer kalmadı daha iki haftalık kuzularım üstelik ama çocuklar için bi işe yaramıyor demek ki (

ilk günaydın benden hanımlar
mutlu hafta sonları
gözdamlası nöbetindeyim kocam cuma cumartesi sen yatarsın ben damlatırım dedi uyuyakalmış
iş başa düştü yine sabah olurmu acaba?

günaydınlar herkese güzel bi h.sonu olur inşallah. kahvaltı hazırladım yicez şimdi. durmadılar sabah bi hareket bi hareket. anca uyutabildim...

Canan,kevser,dırımkızı,erenzeyno teşekkür ederim kızlar.a.s.
Kevser maşallah diyorum,demek ki birlikte emzirmişsin ikizlerini..
Dırımkızı yüzün çok güzel,maşallah..Oğulların babalarına benziyorlar sanki,özellikle bir tanesi çok fazla...

merhaba arkadaşlar allah nasip ederse ben de haftaya doğum yapacak gibiyim.bana neler önerirsiniz?sizler epidural mi oldunuz?hastaneye neler götürdünüz neler kullanıldı ,neler gereksiz kaldı?hangi mamayı öneriyorsunuz.aranızda mamaya gerek kalmadan ikisini besleyeniz var mı?en son usg deki kilonuzla bebeğinizin doğum kilosu arasında fark var mıydı varsa ne kadar?şimdiden cevaplarınız için teşekkürler...

bugun kımseler yok burda ne kadar durgun bır gun yasıyoruz bole hafta sonu gezmelerımı yapıorsunuz acaba
hıtucım burdaymıs nbr sekerım

guclubacismile opuyorumnanaktan
ben genel anestezi oldum
mama olarak yenı dogn bebekelrde 1 kaç boyunca kesınlıkle sma gold ve aptamil conformil i onerıorum hem hazmı kolay hem kabızlık yapmıor ılk gunler kesınlıkle aptamıl 1 kullanma mutlaka conformıl olsun
ıkı bebek sadece senın sutunle doymaz sekerım mutlaka mama takvıyesı sart azda olsa
benım en son usg mde bebeklerden bırısı 1500 kusurdu dıgerıde 1400 ama ıkısıde 1300 dogdular
opuyorumnanaktan hayırlı dogumlar

Kızlar bacaklarımın üst kısmı çok şişti,öyle böyle değil..Tanıyamadım bacaklarımı ..Kilo alıyorum gittikçe,bir haftada nerdeyse 3 kilo almışımeyvahedigeldismile Niye böyle oldu yaaaa.Preklemsi olmasın sakın,salı günü randevum da

cnm benim ben epidurile yapamazdım cesaret işi çünki çok heycanlanırdım
normal sezeryan tercih ettim....epiduralde ayr bir heycan sana kalmış yani..
eğer programlı gidiyorsan ve özelde doğum olacaksa 3 tane gecelik koy sabahlık koy
çamaşır koy ....kuzuların hastane çıkış battaniyesini koy derim...
maması çok az besleyen var mama destekli gidilior genelde...
ben 33 haftada doğurdum doğumdan 2 gün önce ultrasona girdim
2000 gr ile2100 gr dedi doktor ama tam belli olmaz büyükler ölçüyü net alamadım dedi..
bebeklerim 2440 ve 2330 gr doğdu....ama diğer arkadaşlarımın 200-300 gr eksik doğdu

bugun kımseler yok burda ne kadar durgun bır gun yasıyoruz bole hafta sonu gezmelerımı yapıorsunuz acaba
hıtucım burdaymıs nbr sekerım

keyifsizim eski c.tesilerimi özlüyorum...hava bozuk gezilmior zaten çocuklarla
ondan yazmadım

normal cnm ama sen artık bişeye takılma çocukların içerdeki gelişimini tamamladı şuan doğursan sorun yok yani

ben geldim heç keyefim yok eskiden olsa her şartta bu c.tesi gezilirdi
ama şimdi maddiyattan ve çocuklardan ötürü ...ölee pinekledim...sonra

uyumuşum kalktım bi markete gittim geldim annemle komsu çocukları uyutmuş...

bende size bakem dedim...

bugün kayınvalideme gideceğiz p.tesi eşim seyhate gidecek...bende kaynanamların orada spor salonu var oraya gidip yazılacağım haftada 2-3 gün 1 saat gider koşu bandında yürürüm....
kafam dağılır hem.....

ne sen sor ne ben solım canım ya nerde o eskı hafta sonları tırıl tırıl gezdıgımız gunler sımdı bebelerden tuvalete gıdecek zamanımız yok ama herseye ragmen annelık cok guzel buyulu bır yol
maddıyat hepımızın sıkıntısı oldu su gunlerde bebekelrın masrafları cok fazla kendı adıma konusmak gerekırse hastanede yattım 3 ay gıttım geldım epeyce para harcandı sımdıde 3 gun gıtmıor yarım kılo mama olcekler arttı ohaoldumsmile
haftada 2 kutu mama 20 serden 40 lıra 160 lıra sırf mama ılacdı bezdı dr du saymıorum bıle napalım canları sagolsunda buyudukce masrafları artıor artık eskı kıyafetlerıde olmamaya basladı onlar yenılencek 2 ılacımız var sıgorta karsılamıo bırı 40 lıra dıgerı 20 lıra haftada 2 sıse 20 lık surup gıdıo 40 lık damlamız allahtan uzun sure dayanıo pofff babamız beze mamaya ve ılaca calısıo resmen kendımıze bır cıgneyım sakız alacak butce bıle ayırmıoruz kolay kolay ummadık bırsey cıkıpta paraya sıkısmayalım dıye anlayacagınız hanımlar ısımız zor emınım sızlerde bu sekıldesınızdır kendınızı unutup varınızı yogunuzu cocukalrınız ıcın dokuorsunuzdur ayy amma dertlenık gordum kendımı guclubacismile
bunlar ısın maddı kısmı tabı bıde manevısı var onlarıda sayayım mama 20 lıra doktor 30 lıra bez 25 lıra ılaclar 50 lıra ama onun gozlerınızın ıcıne bakarak yaptıgı bır gulucuk paha bıcılemez opuyorumnanaktan
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

tüm anneler ve anne adayları merhaba,nasılsınız?ben yoğundum bugün..arkadaşlarım geldi,birde davetsiz bir-iki misafir...güzel bir gündü.yoruldum biraz ama değdi..arkadaşlarımı özlemişim...

Cananım geçmiş olsun...

Burda olanlar,Erenzeyno ve Kevser merhaba kızlar...

ayaklarında da şişlik var mı canım?bacaktan daha çok ayaklar şişiyor preklampside...ayrıca başka belirtileride var..ben preklampsi nedeniyle erken doğum yaptım ordan biliyorum.

Hayırlı olsun canım...ben genel anestezi oldum.epidural yapacaklardı son anda fark ettim ve istemedim çünkü kendimi genele hazırlamıştım..tırstım biraz:)...yanına gecelik ve pijama al ikişer tane...ped al,gerçi veriyorlar ama olsun..havalar soğudu ve üşütmemen için kalın şeyler götür..terlik al..bebişlere hastane çıkışı al ve mutlaka kalın battaniye götür.eğer sütün yeterli gelirse mamaya gerek olmaz ama aptamil pdf kullanmıştık biz.en son USG de ikiside 2 kilo çıkmıştı ama doğunca 1,5 kilo gibi doğdular..doğumdan iki hafta önce bakılmıştı en son...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…