Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

bizde kendimize 1 senedir bişey alamıyoruz desek yeridir. sadece evin zorunlu ihtiyaçları karşılanıyor. ben çalışıyordum maddi sıkıntımız yoktu ama şimdi bıraktım. son maaşımı ssk dan çarşamba günü aldım.. biraz alışveriş yaptım kızlara. büyüdüler kıyafetleri olmuyordu... kendime bişey alayım dedim vazgeçtim....
bez aldım 4 paket, 6 tane cemreye 6 tanede cansuya üst kıyafet birerde pantolon aldım... mamalarını netten alıyorum piyasaya göre daha indirimli......

allahım tüm bebişlerin nasiplerini göndersin inşallah... :kedi:

ben spinal oldum. pişman olmadım ama doğumda plesenta previa olduğum anlaşılınca dr genel anesteziye çevirdi genel olmanı tavsiye ederim...

hastaneye 2 tk. pijema, 1 gecelik, terlik, 3 atlet, 5 kilot, ped, çorap, patik götürdüm...

çocuklar içinde hastane çıkışı, 2 şer tulum, 2 penye-2 örgü battaniye, çorap, bez, ıslak mendil, burun aspiratörü (çok lazım oldu)

bebekler usg ye göre 300 gr kadar eksik doğdu malesef...

aklıma gelen bunlar. inş. kolay bi doğumun olur...

ben epidural sezeryan oldum ..ilk doguslarini gormek cok guzeldi ama karnim dikilirken cok aci hissettim , bayilttilar.belden asagim birde 5-6 saat uyusuk kaldi..ve cok sancim oldu..hastaneye 2 gecelik 3-4 ic camasir,vucut sampuani, sampuan, lif, corap,hastane cikislari cocukalrin , kendime hastane cikisi icin kiyafet, dagitilicak sekerler, terlik , ped, lohusa taci , makyaj malzemelri , parfum goturmustum...bana doktorum ne soyledi ise o kiloda ciktilar..4 ay mamaya gerek kalmadan anne sutu ile besledim..4 aydan sonra 2 ogun mama 6 ogun anne sutu verdim..5.ayda 4 ogun anne sutu 4 ogun mama derken yavas yavas sutum bitti..6 ayda zaten kati gidaya gectik.sutum kesildi.geceleri mama gunduzleri kahvalti,yemek , yogurt ,muhallebi derken 8.5 aylik oldular..mama olarak hep aptamil kullandik..halada aptamile devam ediyoruz..:hooray:

cokta terlıolar ya dr sart oldu buyuk ınsna gıbı kıyafetlerı su gıbı oluo battanıyesının dısına kadar bu ne bole terlemek dıorum

benim kizimda asiri telriyor..ve doktor bunyesi dedi..cozumu yok...ince giydiriyorum ama yinede sirti sirilsiklam..geceleri bez koyuyorum .bezi degistiriyorum..heyecanli bir tip olucak dedi doktor..ayaklari ve elleride cok terliyor.insallah buyuyunce gecer..yoksa cok sikin ti ceker yavrum..

arkadaşlar son konuları okuduğum kadari ile tüm ikiz aileleri aynı sıkıntıları yaşıyoruz...
maddi sorunlar....bizde bir söz vardır çocuğun yediği helal giydiği haram diye....

ben şimdiye kadar o kadar az kıyafet aldımki hiç bizi sarsmadı...doğdunda bizim hazırladıklarımız sonra mevlütte gelenler 1 yaş sezonunu kapattı diş buğdayımızdada çok geldi...ve doğumgünümüzdede..
sonra kuzumlarımın ablaları, teyzeleri, halaları ufak ufak bişeyler alınca ...hala almıyoruz...

ben bu konuda kimselere bişey demedim...bazı kişiler bu konuda gururlu oluyor...yada eşleri guru meselesi yapıyor....

neyse birbirimize kıyafet paylaşımı yapalım diyorum...az çok tanıyoruz birbirimizi....

özellikle ev içinde yeni ek gıdadya geçerken vs. baya pisleniyor...benim kuzuları bi kısmını
kankama veriyorum onunda bunu kabul etmesi beni çok mutlu ediyor...
ama onunda tek oğlu var....hee bide aylar uyuşuyor....

mesela benim çocuklarmın yağmurlukları bu seneyi anca geçiri seneye olmaz..
çok kullanlmayan bişey
ve geçen sene giydiğimiz ayakkabılar onlarda duruyor geçen kış tam yürümedikleri için
kullanılmamış gibi bişey...

pijamalar,alt eşofmanlar,kazaklar,örgü yelekler,kışlık montlar....

benim şuan için birikmiş kıayfetim yok ama yaza muhakak çıkacak...

bu kış 7-8-9 aylık erkek bebekleri olan arkadaşlarımın
seneye olabilir ihtiyacı .....benim gibi düşünen arkadaşlarım vardır eminim katılırlar...

Son düzenleme:
Selam arkadaşalr......Nasılsınız........
Biz bugün ananeydik.Geç döndük,ev felaket karışıkmtı,hemen eve giriştim anca bitti.Bu arada saat gecenin 1``i olmuş.

yağızın odası yoktu eski evimizde burada ona bir oda yapıyoruz.Beşiği ve dolabı lila renginde,malum kızlarımın hatırası onlar bana.Şimdi oda düzenleme telaşı ve mutluluğu var bizde.Meğer bu günleri ne kadar özlemle beklemişiz.

Geçmişe şöyle bir baktımda.

CANANCIM çok geçmiş olsun.Havalar çok dengesiz,birde sende çifter çifter sıpalr olunca yorgunlukta cabası,dinlenemiyorsunda tabi,allah şifa versin canım.

Kim sormuştu hatırlayamadım ama,kusuruma bakmasın arkadaş.Ben ilk doğumumu spinal sezeryan olmuştum.Çok çok memnun kalmıştım.Ne ameliyat esnasında,nede ameliyat sonrasında hiç ağrım sızım olmamıştı.Ağrı kesici bile içmedim.
İkinci doğumum narkoz alarak oldu.Normal sezeryan oldu.Çok ağrım oldu.Ağrı kesici içtim ilk 3 gün resmen.Yürümekte oturup kalkmakta çok zorlandım.Herkesin ağrı eşiği bir olmaz tabiki,ama ben spinal sezeryanı tavsiye ederim.

Dırımcım sana şiddetle katılıyorum.Çocuğa alınan kıyafet haramdır derler bencede çok haklılarmış büyüklerimiz.
Paylaşmak çok mantıklı bencede.Bende yağızın küçülmüş kıyafetlerinin bir kısmını eltime hazırlıyorum.Oda hamile 1 ay var doğumuna,ama seve seve yollamak isterim kabul eden arkadaşlarıma.
Ama benim oğlum topiğin en küçüğü sanırsam

.

şimdiden hayırlı olsun hayırlısı olsun canım..
ben epidural olmadım, olamazdım, tekrar olsun yine olamam..o psikoloji ve cesaret meselesi tamamen canım..olabilirim dersen o anı yaşamak için ol derim..
hastaneye neler götürmelisin sorusu nasıl bir hastanede doğum yapacağınla çok ilgili canım..ben kocamaaannn bir valizle gittim..sadece 1 tane gecelik giydim o kadar..bebeklere bile giysiye lüzum kalmadı..boşuna o kadar eşya hazırlamışım yani..ama gerek olacak olsa..gecelik, sabahlık, tek kullanımlık çamaşır, bebeklere giysi ve battaniye, diş fırçası, bazı hastaneler veriyor sanırım ama biberon mama ve bez de al nolur nolmaz..diyorum ya hastaneye çok bağlı bu durum..istersen doktoruna da bir danış..
ben hep aptamil kullandım hala da aptamil ürünleri kullanıyorum hep..önce aptamil1, sonra conformil 1, en son da milumil 1-2 kullandım hala da milumil 2 veriyorum..
ben çok sütsüzdüm ve koşullarım da sütümü azalttı malesef..bolca dinlenip beslenmene dikkat edersen, bolca sıvı tüketirsen sütün de bolca olur..ben dinlenemedim hiç ve bol bol sıkıntılı stresliydim..bir de ağır bir rahatsızlıkla ilgili ameliyat oldum onun stresi ilacı vs derken gitti bitti süt bebeklerim 3 aylıkken..ama ikizleri olup 6 ay sadece anne sütüyle besleyen de duydum mucize değil yani..motivasyon çok önemli canım..
son olarak da bebeklerim için 2700 civarı diye tahmin yapılmıştı 2300 ve 2470 geldiler..38. haftada doğum yaptım ve hiç küvöze falan girmedik..Allah'ın izniyle sağlıkla ve beraberce geldik evimize..
sana da hayırlı vakitli sağlıklı güzel bir doğum dilerim..

günaydın güzeller

mutlu pazarlar

dırımcığım ve artvinlim kıyafet paylaşmak istemeniz çok güzel Allah gönlünüze göre versin
benim şimdiden hiçbirşeyim yok ama ileride ufalan kıyafetleri bende vermek isterim ayşeçınarlı arkadaşımızın bana prematüre için gönerdiği tulum ve takımı evdeki oğluma artık olmuyor hastanedeki çıkınca deneyeceğim onada olmazsa prematüre annelerinden birine göndereceğim malum ne kadar çok paylaşılırsa okadar işe yarar

Son düzenleme:
merhabalar kızlar bir pazar sabahı daha.....
gece uyukum kaçtığından 1.30 yattım....tam uyuyorum aliş ağlıyor tam uyuyorum ağlıyor....bu çocuğun dişleri mahfetti bizi...ama canı çok acıyor....eskiden eline bisküvi verdikmi hapur hupur yerdi,

şimdi ısıramıyor bile.....demek canı çok acıyor....devamlı ağlıyor....

kaynanaya geldik....aynı hamam aynı tas....ben gittiğimden beridir bişey yapmamış...
hatun dünde pazardan gelmiş çok yorgunum çok yorgunum diyip durdu
eşimede git kıyma al patates köfte yapalım dedi....yani bana yaptıracaktı..ben zaten yorgunum

neyse ......

benimde astımım sıkıştırıyor malesef....3 yıldır tedavi görüdüm kesintisiz bu sene 4 senemizdi...5-6 ay aşı olmadım ondan sanırım bir doz aşı 30 tl ama alamadık sıra gelmedi senelik
muaynem geldi geçti....oda 400 tl valla eşime dedim ne yap et götür beni böyle olmaz dedim..bakalım gideceğiz..................

bu arada kıyafet konusunda benimle aynı görüşte... süper..dediğim gibi şuan küçük olan beylere kışlıkları ayıra bilirim.....

artvinli odanız hayrlı olsun.....kolay gelsin cnm

Son düzenleme:
yaa söylemeye dilim varmıyor çokda imkansız bişey ama
hamilemiyim neyim yaa......d.kontrol hapı ile korunuyoruz....
ama eskisi gibi saati saatine içemiyorum bazende atlıyorum

son bir haftadır...başım dönüyor tansiyonum düşüyor...bir ikikerede midem bulandı...
ateş basıyor....
bunlar adette belirtisi olabilir.....gergin bi süreçteyim ondanda olabilir....
ve çok ilaç alıyorum antibiyotik nefes darlığı vs. bugün yarın adetimi bekliyorum
ama ya olursa diyorum..hayırlısı ile bi adet olsam diyorum püffffffffff

günaydın kızlar...

Dırımcım geçmiş olsun,astımın var demek...aslında astımlı kişilerin çok yorulmaması lazım ama senin şartlarında bu pek mümkün değil..ah kayınvaliden biraz anlayışlı olsa ne güzel olur..adetin gelmezse bi test yap bence,nolur nolmaz..bende hamile olabilirim diye korkmuştum bu ay ama dün adet oldumyerimseniben..

kızlar paylaşmak çok güzel gerçekten,ne güzel düşünmüşsünüz..benim oğlanların arasında 2 kiloya yakın fark var..Kağanın küçülenlerini Denize giydiriyorum..Denizin küçülenlerini komşumuz hamile ona veriyorum..iyi oldu böyle...ne gerek varki sürekli kıyafet almaya..

Herkese hayırlı pazarlar....

Dışarıda mis gibi bir hava var.Yağızıda aldım balkonda oturdum birazcık,temiz hava alsın diye.

Eşim çalışıyor malesef,bense dışarı çıkıp bu güzel havayı değerlendirmek istiyorum.Ama imkansın tabiki,eşim anca saat 7 de gelir o saattede güneş olmuyor tabi havada soğuyor.Yani yaza artık.........

Dırım valla ne diyim canım ya........Tez zamanda adet ol inşallah.Eğer olmazsan hayırlısı olsun derim.Ama sonra senin durumun ne olur bilmem.........

BURCİN canım.......Nerelerdesin sen ya......Artık hiç uğramıyorsun...Yavrular nasıl,sen nasılsın?

ewet bızdede vardır o soz cocugun yedıgı helal gıydıgı haram dıye
cocuk bu sonucta kaç ay gıyıyo ne kadar gıyıyo yenısını alıonda ne oluo kaç gun gıydırıoruz bende bu bebek kıyafetlerının dagıtılmasından yanayım bnm kuzularımında olmayan gıysılerı var onları bırılerıne vermeyı dusunuyorum bırbırımızle bu tarz alısverısler yapalım derım ben ayıp olan veya gurur yapılacak bır konu asla degıl ama ben kendı adıma akrsılıksız kabul etmem bebıslere bırer hedıye gıbı bır karsılık vermek ısterım bu karsıdakının ıhtıyacı oldugundan degıl benım gonlumden koptugu ıcınzemuszemus ıhtıyacı olan arkadaslarım varsa bu konuda yardımcı olmak ısterım

Son düzenleme:

topıgın en kucugu benım oglum ve bırcenın oglu sekerım :))) dedıgım gıbı bende paylasmak ısterım

herkes kıyafet konusunda hem fikir herkes eş bulur kendine

ama dediğim gibi yaz başı bu konuyu açacağım elinde şuan olanlar ihtiyaç sahiplerine yollasın mesela
artvinli yağız 6 aylık oldumu sen bi paket çıkartırsın eren zeyno sizden küçük ..canan canım sende artvinliye verebilirsin...

doruk var,kevser var ,wavy var aklıma daha gemiyo

kirpoşşşşşşşşşşşş kızzz seni gördüm rüyamda kar yağıyormuş sen en üst katta oturuyormuşsun ben bir evin çatısından senin camına geliyorum
nasıl kar yağıyor çatı bembeyazz nasıl temizdi...cama bir geliom
senin kocaman bir oğlun var ....altını alıyorsun sen bende camın önüncen karlar temizledim senle konuştum...elifinn arkası erkekk dırım dediydi dersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…