Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

merhaba kızlar,

tek bebekle havada karada yetişirim burayada diyordum ama ben mi tembelim Elif mi zor bi bebek anlayamadım, tuvalete zor gidiyorum. geceleri hiç uyumuyor, e alışkın da değilim, bir de emzirirken nassı uyku basıyor, üstüen uyuyamamak zor geliyo walla, neyse bunlar daha iyi günlerimiz (tüm anneler böyle diyor da bugünlerde)

geçmişi okudum, canancım çook geçmiş olsun, tek kalmak çok zor tabii, başkasının yanına iki çocukla düzen oturtmak da bir o kadar zor, Allah kolaylık versin. Çocuk doktorunun aklına yatması çok önemli, biz de daha karar veremedik doktora, bakalım uygun bişi bulurum inşallah. Sen de değiştir gitsin canım, iştahsız çocuk çok zor.

ayşeçınarlı, sen beni tespit etmişsin eklesene facede. o fotoyu ben de çok beğendim

kızlar bende takas listenize katılabilirim, gerçi Elif en küçük olduğu için kimseye hayrımız dokunamaz şimdilik ama illlaki bizden küçükler de olacaktır.

artvinlicim senin bebişin dimi boyun problemi olan
benimde kızımda aynı sorun vardı..ama benim dr um kendi farketti..anne karnında yanlış duruştan boynunda kas tutulmuş...hep aynı tarafa yatıyordu...doktorum bana bi kaç masaj öğretmişti ağlasada yapıcaksın demişti..bol bol....kuzuma artık ben denk gelirsem ben yoksa eşim ..hep masajını yaptık..bi dr una sor istersen sende...birde yüzükoyun yatır hep diyordu....sabah 15 öğlen 15 akşam yarım saaat..hep ağlıyordu ama alıştı...bizim problemimiz geçti çok şükür ama ikinci ayından beri uğraştım ben...drum bana kas tutulması yani tortikolis demişti.....senin durumun aynımı farklımı bi sor druna geç kalmadan önlem al yapılacak varsa canım....

bir deeeeeeee içini ferah tut söylemeyi unuttum doktor bana büyük ihtimal zaten kendiliğindende geçer ama erken önlem almak en güzeli demişti.....

Dırımcım hayrolsun canım.Ama rüyan pek güzelmiş,lila renke aydınlık olması.
Bu arada benim görümcem yok,ben görümceyim.Ama olmasını çok isterdim.

Canım bu durum hemen hemen her bebekte olurmuş.Yani doğum kusuru gibi düşünme.
Sadece annelerin erken farkedip tedbir alması gerekiyormuş.

Canım bizede masaj önerdi.Kremi sürüp boynuna bir sağa bir sola çeviriyoruz kafasını.Sıkılana kadar.Tabi benim sıpam 5,6 dan sonra başlaıyor çığlığa.
Bizde şimdi o tarafa destek verdik.Bakalım işe yarayacak inşallah.

canım bizdede durum aynı.Bizede kas tutulması dedi.Ama zamanla o bölgede kireçleme oluşurmuş onun için krem verdi.

Bak bunları söylediğin çok iyi oldu.
Bende yüz üstü yatırayım 15 dk.tamam.Bizde masaj yapıyoruz canım.
Sizin masajınız nasıl.Biz sağa sola çeviriyoruz kafasını.

herkez burda masallahhhh
biz hep buralardayız şekerim..

bukadar ağlaması normalmi benim kızımın biri böyleydi dr götürdük sonunda aşırı gazlı demişti...

hayır olsun birsenciğim evin satılacak belkide inşallah..

canım tuzlu krakerle iç ben öyle yapıyorum...

benim cemrede aynı durumda eğri olucak kafası diye korkuyorum. bizde güvenli yatış yastığı aldık ama sabah bi bakıyorum kafa yine orda :1no2:

sende bu azim varken sende verirsin canım... bana uykusuzluk çok kg verdiriyo.. yani elime ne geçerse yiyorum :)) ama almıyorum sıpalar terletiyo sürekli.

dorukcum geçmiş olsun.

akşam bizim kızlarda delirtti bizi. eşimle ikimiz cemrenin hakkından gelemedik. bi ağladı bi ağladı ter içinde kaldı.. sebepsiz yere ağlıyo. sonra nas ve felak okudum kucağımda uyuyakaldı.. eşim nazar değmiş diyo.. kimsede görmedi ama.. facedeki resimleri kaldır diye kızdı bana.. kaldırdım bende..

sizce facedeki resimlerden çocuklara nazar değer mi?

Fatoşcum nazara pek inanan biri değilim ama neden olmasın?annem,kayınvalidem çok inanır banada diyorlar kimse görmesin diye ama saçma geliyor ya...ne biliyim...

kızlar ya benim bakıcı bebişlere damlalarını verirken hep üstlerine damlatmış,çıkmıyor lekesi..giyecekleri batmış hep..leke çıkaracak bildiğiniz bir yöntem var mı?

Son düzenleme:

demir ilacıysa onun lekesi çıkmıyo canım. napsan yap çıkmıyo.... :1no2:

banada saçma geliyo aslında ama çocuk durduk yerde ağladı ve dua okuyunca uyuyakaldı

bence değmez ama benim eşimde istemiyorsempatiksalakcinni

cnm demir ilacı ise çkmıor cnm .....

fatoş bence deymez nazar benimkiler hastaneden eve geldiği an itibari ile çekip koydum cnm

fatoşcum birine değiyo birine değimiyoöu bu nazar ya:))) benim hep berenmızırtılık yapıyo nedense hava karardığı an basıyo sıkıntı çocuğu..

slm kızlar,
benim cadılar iyileşemedihala, dün sağlık ocağına götürdüm pediatri hekimi görsün dedi, gittik bu kadar çok hasta olmaları normal değil allerjik olabilir dedi, üniversite hastanesi çocuk alerjisine yönlendirdi.. poffff

benim kiziminda arka kismi düz oluyordu dr ugrasmayin dedi bebegin kafasi 1 yasina kadar düzelir dedi, kizim 6-7 aylikti sanirim yüzüstü yatmaya basladi kafasinin arkasi kendiliginden düzeldi ama dr sakin kafasinin altina yastik koymayin dedi iste o yastik olayi olunca düzelmiyormus sonradan, yastiksiz yatiyordu suan 4 yasinda hala yastiksiz yatiyor bazen sorunumuzda yok cok sükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…