ağustos anneleri editörü canım...
göbeği ya eriteceğim yada öle kalacak sarkık
canna garusu bu saatte kime poğça yapıyormuşş
dorukkumm.. önceki düşen ikizlerde burayı takip ederdim,sonra alışkanlık oldu iyimi:)
herkesleri biliyorum burada:) hamile kalışlarını doğurduklarını:):)
merhaba kızlarr,
bayaaa bi muhabbet akmış yetişmekte zorlandım doğrusu.
nermincimm Allah kavuştursunn.
bircecimmm iice az kalmış sanki miniğin eve gelmesine?
firdos geçmiş olsun canımm.
dırımcımmmm ne güsel ömer sabaha kadar yatıyomuş artık, darısı alinin de başına.
canancımm sen ne alemdesin?
bize gelecek olursak mücadele devam. ya kızlar size birkaç birşey sormak istiyorum. öncelikle teknik sorular. Elifin yüzünde sivilceler çıktı, çok kusuyor o yüzüne değiyo diye mi aceba dedim, ya da meme başlarında lansinoh oluyor, temizlemek gerekmiyor acaba o mu dokunuyor dedim, sizler yaşadınız mı hiç bu sivilce sorununu, nasıl geçiyor? bir de geceleri gaz sancısı oluyor, bacaklarını karnına çeke çeke ağlıyor, buna deva olan birşey var mı sizce? ara ara tutuyor sancı, kolik mi bilemedim.
bir deee duygusal sorum var, kızlar ben Elifi çoğunuzun da bildiği gibi büyüüük zorluklarla elde etmeme rağmen, özellikle geceleri daralınca sinirleniyorum, yeterince sabırlı değilim, kızıyorum çocuğa bu sefer o daha çok ağlıyor sanki, kısır bir döngüye giriyoruz, sonra benden anne olmaz mı acaba diyorum? yeterince sabırlı değilim, bazen devamlı evde olmak, 7/24 mesai zorluyor, çok rahata alışmışım. sizler de bunları hissetmiş miydiniz? annelik okkadar kutsal ki gözümüzde, bazen acabalar hissedince vicdan azabı duyuyorum, sanki hep enn güzel yönleriyle ön plana çıkarılması gerekiyor gibi geliyor. offf çok karmaşıklaştırdım ama umarım ifade edebilmişimdir derdimi.
bu arada kimse beni merak etmemiş(((
ayyy valla he olsa yerdik... ay dırımmm sabah farkettim bu ara her boşlukda tıkınıyorum... aklıma sürekli bişiler yemek gelio dur diyemiyorum kneime napcam ben böle ya((
aman yaa bacağım koptu yaaaaaaaaa salla salla
kocamada uyuz oluyorum bi gevşeklik eve gelior 7.30 da sofraya oturuyoruz 8 de kalkıyoruz saat 9.30 kadar çocuklarla oynuyor sonra çocukların uykusu gelior muhallebi yap diyorum yapıor...yedirmeye gelince birine yedireiyor çocuğun üzerini batrıyor aflıyoo ufluyoo yaa evde böyle değildii....
sinir oluyorumm...ilaç içir diyorum ben tek başıma nasıl içireyim diyor ben nasıl içiriorum
bazen deliriyorum...sanki benim evde hizmetcim varrrrrrrr
aman yaa bacağım koptu yaaaaaaaaa salla salla
kocamada uyuz oluyorum bi gevşeklik eve gelior 7.30 da sofraya oturuyoruz 8 de kalkıyoruz saat 9.30 kadar çocuklarla oynuyor sonra çocukların uykusu gelior muhallebi yap diyorum yapıor...yedirmeye gelince birine yedireiyor çocuğun üzerini batrıyor aflıyoo ufluyoo yaa evde böyle değildii....
sinir oluyorumm...ilaç içir diyorum ben tek başıma nasıl içireyim diyor ben nasıl içiriorum
bazen deliriyorum...sanki benim evde hizmetcim varrrrrrrr
ayy dırım al bendeen o kadar cananada anlattım az evvel anam benimkide az işim var dedim ( kavanoz kırdım mutfakda üstelikiçi doludu) çocuklarla koca adamlarmış gibikavga edio neymiş efendim nieağlıyolarmış bilmem neymiş dedim ben akşama kadar nası bakıom dio valla nası bakıon:))) analardan başkakimse çekmio bebeleri....
Dorukcum naber şekerim.
Kızlar uyudumu
Aman ya şu itler vadisinden nefret ettiğim kadar hiç bir diziden nefret etmiyorum beeeeee
aynennnn oturdu onu izlio selim efendi... yıllardır bitmek bilmedi bi o bi yaprak dökümü...
kızlar saolun cevaplarınız için.
dırımcımm ne demek rahatrsızlık, ama bu ara ben de bi koptum tlf olayından, bak dün gece arayan arkadaşım vardı yetişememiştim, bugün de dönemedim, inşallah yarın ararımdediğiniz gibi lohusalık sonrası daha iyi olur inşallah bakalım. ben bu sabır da doğumla eşzamanlı bünyeye intikal ediyor sanıyordum, yani anne oldun mu otomatikman sabır gelir gibi :) gece ben 2 saat uğraştım yatıramadım, annem geldi canım cicim diye diye 20 dkda yatırdu walla. dedim cidden sinirlenmemek gerek. dırımcımm annem burada kalıyor ama o da 70 yaşında, canını dişine takıp her an yardım etse de ben gece kıyamıyorum uyandırmaya, gündüz destek oluyor ama elinden geldiğince saolsunn.
elif safakın süyah süt kitabını okuyanınız var mı bilmiyorum, kızımın adını verirken de esinlendiğim bu yazar da aynı şekilde anneliğin türk toplumundaki kutsal yerinin yanısıra yaşanan gelgitlerin de ne kadar etkili olduğunu yazmıştı, sanırım ben de onun moddayım biraz, açıkçası bu yaşa kadar çok ev işinden fln anlayan bir insan da olmadım, biraz ondan belki yorgunluğa toleransım olmaması.
bu arada beni merak etmediniz sitemi tabii ki "yok yok merak ettik " cümlelerini duyup kendimi iyi hissetmek içindi :) nasılki ben hergün bakıyorsam kim ne yapmış diye, eminim hepimiz birbirimizi aynı ölçüde merak ediyoruz.
ya bu gaz için eşime dedim acı elma yağı al diye, adam 40 günlükten küçüklere tatlı elma yağı olur demiş onu vermiş, deniycez bakalım. sivilceler de geliştiğine dalaletse sevindim o zaman, biraz tipi kaydı ama olsun, serpilsin gelişsin Elif hnm.
neyse pek bi uzattım sankim,
aaa ne çokmuş Selimler,bizde de var bir tane:))..bende bebişlere önce muhallebi yedirdim,1 saat sonra acıktılar mama verdim ve uyudular..bende kitap okuyorum,arada da buraya bakıyorum...iyi geceler şekerler:))
ayyyy artvinli ve doruk bu erkekler aynııı demek
bide ben sinirili konuşursam annesinin yanında yüzü şekilden şekile giriyor deli herüff yaaa
ömeri sallyor biraz oofff ayaklarım koptu diyor ben saatlerce sallasam demior hayatım yoruldunn
pırtlar vadisi kaçıyorr yaa bende inadına pırtlar reklamdan sonra başlayınca al çocuğu dedim çocuk uyumuyor dedi...yanına yat uyur dedim ikisi de uyumuşş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?