Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

evet canım şükür artık dışarı çıkabiliyoruz ama soğuk olduğu için genlede avm tercih ediyoruz. artık beslenme süreleri azda olsa uzadığı için rahatım yani 3-4 saat aralıklı besleniyolar yanımada mama alıyorum rahat ediyorum arabalarındada uyuyolar zaten..
kilo işine gelince benimkiler ilk 2 ay ayda 1 er kilo almışlardı dr normal demişdi. hatta sağlık ocağındaki ebe çok bile demişdi. ideali 600-800 gr mış ebenin ddiğine göre..3. ayımızda 600 gr aldık bu ay daha bilmiyoruz. elifde nerden baksan 650 gr almış bile şimdiden. bence iyi ama biraz daha alabilirdi tabi. eğer kusuyorsa zaten doyuyordur canım. fazlasını atıyor öylece..
ben 40 ımızdan öncede dışarı çıkmışdım çok sıkılmışdım napim:)

oh sefanız olsun
patlama çok üzücü keşke öyle olaylar hiç yaşanmasa keşke inceleme denetimleri bir olay olmadan öncede yapılsa burası türkiye demekten nefret ediyorum ama burası türkiye

bize gelince 3 gündür kociş evde ilk gün avm ye gittik arsala annem baktı ama rahatça gezemedik babasının aklı oğlunda kalmış alalecele eve döndük:26:
bugünde digitürk bozuldu yağmurdan kablosu oksitlenmiş yok yere bir sürü masraf çıktı lig tv izlediği için çok önemli televizyonu neyse,evdeki oğlum iyi çok şükür bayrama kadar annem bende kalacak bayramda kayınvalidemler cümbür cemaat gelecekler artık enaz 15 gün kalırlar
geçmişe çok bakamadım yeni arkadaşlar gelmiş hoşgeldiniz kızlar diğer kızlar hepinizi ve bebeklerinizi çok öptüm

ben brokoli veriyorum...karnibahar gaz yapar diye vermedim...kerevizde vermedim..

senin bebişler kaç aylıktı canım,çizelgen olmadığı için takip edemedim?

ben bugün manavdan aldım bir sürü birşey..çok ilginç meyveler falan da vardı ama versem mi bilemedim..pazarda vardı aslında bugün burda ama manavdan almaya alışmışım ya pazara gitmedim hiç:18:...aslında yeni şeyler vermek tedirgin ediyor beni ama alışmaları lazım değil mi?

firdoscum naber canım??? firdos sen kahvaltıya başladınmı neler veriyosun kahvaltıda. nelerle başladın ek gıdaya anlatsana biraz malum ek gıda zamanımız geliyor yavaş yavaş..

aa bu arada kızlar avm de bisürü ikizle karşılaştık. nereye baksak bi ikiz:) asansörün önünde karşılaştık 2 bayanla ikisninde ikizi vardı eltilermiş. kk ya üyemisin dedim. evet önceden üyeydim ama dondurdum dedi. yeniden aktif olayım dedi:) bizleri takip ediyormuş ama aktif değilmiş.. bekleriz dedim bende:)

merhaba kızlar bende zaman zaman kuzulardan vakit buldukça takılmaya çalışıyorum 7,5 aylık ikizlerim var arda&ilay, 2 aydır ek gıdaya geçtik başda çok korkuyordum ya alışmazlarsa diye çok stres yapmışdım sonra herşey kendiliğinden gelişti hiç strese gerek yokmuş.kötü olan ek gıdaya geçince azalan sütüm kesildi.şimdi sabahları kahvaltı öğlen çorbalar (mesela dün kereviz yaptım taze kereviz yapraklarından havuç ve patatesde koydum bayıla bayıla yediler)akşam üstü meyve püresi akşam kend yaptığım muahellebi karışımı milupayla başedemedim çünkü. bende pirinç unu,mısır nişastası,irmik ve unu azar azar karıştırdım çok bereketli oldu.piyasada 6-12 ay için satılan sütlerden alıp pişiriyorum akşamları yatmadan çok güzel yiyorlar gecede iki sefer devam sütü veriyorum.çorbalarda yaratıcı olmak lazım soğan,pırasa,patlıcan dışında tüm sebzeleri veriyorum ama su içiremiyorum o yüzdende kabız oluyorlar bu konuda bir öneriniz varmı?

olsun Dırımcım,ilk bir kaç gün senin veridğin tarifi yaptım,bayılarak yediler:)

kızlar birde nette brokoli,karnıbahar,kereviz falan çorbalarıda verebilirsiniz diyor,siz hiç denediniz mi?versem mi acaba?
canım ben yoğurt çorbasını yayla çorbası olarak yapıyorum bizde yiyoz onlarda :)
karnıbahar hiç denemedim ama brokoli ve kereviz içiriyorum tatlım bence 6. ayını bekle belkim ağır gelebilir

ayıp kız ayıpp ne evde oturmadsı paso gezdin gelip tıka basa yediğini anlatıyodun zuhahahaha
tatlım maalesef kış geldiği için uzun bi süre eve hapis kalacaksın canım yaaa nisanı bekle sende ben gibi o zamana kadar avm lerde n başka gezme yok bize

dorukcummmağırlıyamadım lafını mütevazilik olarak göryorummmm
misafiirm kimdi gıııı

ay nasılsınız kılar bu gün patlama olmuş istiklalde bende öğlenden sonra taksime gittim ama yukarı çıkmadım vallaha saat 2.3 da çıktım lcw bile açmamıştı ya bi tur attım dönüşte baktım açmış oğluma kıymıjı bş kazak aldım kızımada beyaz bi bluz aldım bayramda bişilerle kombine eder gydiriirm artık 2 hafta sonr abi düğün var kendime pantolonun üstüne bi bluz almaya gittimde aslında çocuklarıda çıkardım aradan off çok pahalı ya 69 liraya aldım ama çokta beğendim omuzları taş işlemeli önü dejaje yaka sırtıda degaje ve sırt dekolteli beğendim yani ama 70 lira çok para içim cız etti 3 taksit yaptı amcam ama hiç inmedi maalesef kumaş pantolonla kombine edeceğim umarım güzel durular

birsomda cevahire gelmiş bana kahveye gelin dedim emme gelemeyiz dedi cici eltisi varmış yanında neysem alacağı olsun

canım ben sana kendi tarifimi vereyim. 2 yemek kaşığı kadar pirinci 1 su bardağı suda haşla...ufak bir kase yoğurda silme 1 yemek kaşığı un ekle ve unla yoğurdu güzelce çırp, sonra haşlanmış pirincin üzerine yavaşça karıştırarak ekle. tercihe göre varsa ben nane, ıspanakta ekleyeip 5 dk daha pişiriyorum...ocaktan alıncada 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ekleyip karıştırıyorum...ek gıdaya yeni geçtiysen çorbayı blendırdan geçirip verebilirsin.benimkiler 8 aylık olduğundan ben taneli veriyorum...benim kızlarım bu çorbaya bayılıyor...
diğer konuya gelince ilk başta fazla herşeyi karıştırma...meyvleri tek tek başla ki aleji yapan olursa tespiti kolay olsun...bence bu mevsim en güzeli elme armut püresi,üstüne nar yada az mandalina suyu ekliyorum ve tabi vazgeçilmez muzumuz...
karnıbahar gaz yapar 8.aydan sonra verilir...
ek gıda konusunda sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım...

canancımmm hafızan süpper walla, bak ben bile unutmuştum gebelikteki gezmelerimi, ya biz normalde leyleği hep havada gören tiplerdik, kocişle paso geziyorduk, şimdi bir yıldır ankara dışına çıkmamış olmak tuhaf geliyor, neyse bahara kadar sabır artık, yapacak bişi yok. offf avm gezmeyi de hiç sevmem yaa, şimdi kilo da almış balını gidiyor, bu halimle kendime kıyafet de almam sanırım.

dorukcumm bence elif de 1 kg alırdı amma çok kustuğundan biraz daha az gibi şu an. seninkiler çok ii almış maşallah. ya bi de bu emzirme işinde tam olarak kaç cc çekti, ne kadarını kustu bilemiyorumlkii

canancımm güzel bluzünle fotolarını eklersin artıkın merak ettik.

birce sen bostanlıda mı oturuyordun sanmkim?

Selam hanımlar.

Sonunda evimdeyim.Aman derlerdide inanmazdım, çocukla evden çıkmak hele yatılı ne zormuş yav.

Kök söktürdü yağız efendi bize resmen kabus gibi 2 gece geçirdim.Ama inatla ikinci gecede kaldık.

Annemlerle olmaya çok alışmışım kızlar orada zaman nasıl geçiyor anlamıyorum valla.

Gece zor oldu ama güzelde geçti bee.

Geçmişi okudum herkes iyi bebişlerde iyi maşallah.

YAVRUKİRPİ canım yağız bak 5 aylık oldu nerdeyse hala kusuyor.Aama kilo alımında sıkıntı yok çok şükür.Sende kusuyor kilo azalıyor diye düşünme bence.
Yağız ilk aylarda haftada 350 gr.alıyordu.Ama şimdi 15 günde bir 400 gr.alıyor.ilk zamanlar özellikle prematürelerde kilo alımı daha hızlı oluyor.Yağız açığı çabuk kapatmıştı.
Bence elifin kilo alımıda iyi,her çocuk farklı,kimsenin çocuğuyla kıyaslanılmıyor.

Bak yağız ilk doğduğunda 1870 gr.Hastaneye gidiyorduk çok küçük olduğundan herkesin ilgisini çekiyordu.5 yaşındaki çocuk bana dediki aman ne küçük doğurmuşsun benim annem daha büyük doğurabiliyor.O anki psikolejimle çok üzülmüş ağlamıştım.
Şimdi aklıma geli,nce çok gülerim.

oh artvinli git kal annende...yakınınzdayken kıymetini bilin kızlar...ben memlekete g,demiyorum 1 senedir.geçen bayram geldiler inşaallah hayırlsıyla bu bayramda da gelirler...

kirpicim ilk haftalarda benim iclal de çok kusuyordu ama ebrardan çok kilo alıyordu.şimdi ikiside kusuyo.kusma bazı bebeklerde normal oluyo.kilo alıyorsa sorun yok cnaım.

artvinli mevlüt yaptık kızlara çocuğun biri bana ne dese beğenirsin.siz niye iki tane bebek aldınız dedi :)))
bende bizim hç yokya bize iki tane verdiler dedim...bu çocuklar bi alem valla...

bu çocukların akıllarına gelen bazen şeytanın aklına gelmez:)))

günaydın kızlar..3 günlük tatilden sonra okula gelmek zor geldi valla:))

Canan,Famalex tarifleriniz için çoook teşekkürler..bende şöyle yaptım..pirinç ve patatesi haşladım..azıcık tuz ve yağ koydum.biraz pütür kalmasını sağlayarak ezdim.sonrada yoğurdu çırpıp üzerine ekledim...yediler mi diye bir sorun,HAYIRRR!!

canım tuz katılmaz bebeklere 1 yaşına kadar

firdoscum naber canım??? firdos sen kahvaltıya başladınmı neler veriyosun kahvaltıda. nelerle başladın ek gıdaya anlatsana biraz malum ek gıda zamanımız geliyor yavaş yavaş..

iyidir canım..cumadan itibaren kahvaltı veriyorum canım..bebe bisküvisini keçi sütüyle ezip veriyorum..bir kaç gün sonra muz,bal,pekmez türü şeylerde eklemeyi düşünüyorum ama önce medeleri alışşsın diye acele etmedim.ilk meyve suyu ile başladım,5 gün sonra yoğurt verdim sonrada çorba ve püreler..bir günümüzü anlatayım sana.

sabah 7-8 arası mama veriyorum..9-9.30 gibi bebe bisküvisi.12-12.30 arası çorba..saat 3 e kadar ek gıda vermiyorum artık.3-4 arası yoğurt ya da meyve-sebze püresi(birgün yoğurt diğer gün püre).akşam 8-9 arası da muhallebi..iki günde birde meyve suyu veriyorum.bu ek gıda aralarında da yaklaşık 2 satte bir 100 cc mama yiyorlar..

günaydın kızlarr,

Atrvinlim, hituci saolun cevaplariniz icin kizlar, kusma isi insani biraz geriyor bir de tabii cok üstünü degistirmek gerekiyor, onun da benim de üstümüz basimiz devamli kusmuk oluyor, ama kilo alsın da bunlar hiç sorun degil. bir de siz kustuktan sonra besliyormusunuz tekrar? şimdi eğer fazlasını atıyorsa beslemeye gerek yok gibi düşünüyorum, ama emin de olamıyorum. bugün sağlık ocağına gidecektik üşendim walla kat kat giydir, giyin git, iyice tembel bişi oldum sanırım.

hituci aslen nerelisin canım, nerede ailen?
firdoscum kolay gelsin, bu ek gıda işi zor olmalı sütün pratikliğini o zaman daha iyi anlıycam sanırım.

winston sana da günaydın canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…