iyigeceler herkeze .inşallah herkez iyidir.
bir haftadır giremiyorum .ama çok üzgün ve yorgun bir hafta geçirdim dahalede devam etmekte .
dünyada en sevdigim insanlardan birinini amcamı kaybettim kendimi toparlayamıyorum nasıl toparlarım onuda bilmiyorum .şükür çocuklar iyi bir sorun yok o konuda rahatım .geçmişide okuyamıyorum o gücüm yok hepinizi öpüyorum
bizde saat 5 gibi dışarı çıktık kuzularımla ççocukları eylendirdik yemek yyedik dolaştık çıktık geldik...
ve alişle ömüşş biraz size
Nefes canım başınız sağ olsun...
Canım başınız sağolsun,Allah rahmet eylesin....
sizler sağolun .allahım kimseye böyle acılar yaşatmasın sıralı ölümler versin.
olsun Dırımcım,ilk bir kaç gün senin veridğin tarifi yaptım,bayılarak yediler:)
kızlar birde nette brokoli,karnıbahar,kereviz falan çorbalarıda verebilirsiniz diyor,siz hiç denediniz mi?versem mi acaba?
cnm bazı erkekler böyle ama bunları yapmasına sepbep değil cnm
bizi males anlamıyorlar ne yapalım bizimde tahammülüz kalmıyor ..
az daha sık dişini inan bana büyüdükce çocukllar rahat edeceksin
kayınvalide deme cnm çok sinirleniyorum bende benimkide sabah sabah ömerime bağrıyor ....hemde hain diye buzdolabını çızmişler ik,debir hainn buzdolabını kırmışsın diyor
canım anneniz dahi olsa sizin kadar özverili olamıyor....malesef bizim dinlenmeye rahatlamaya ihtiyacımız yok...böyle bakıyorlar......
ben kaynanama sabah diiyorumki 60 bin kredi çekersek 7 sene ödeme şekli bize uygun diyorum...ama üzülüyorum çocuklarım okula giderken borcumuz olacak....bana diyorki ben ozaman belki bakarım çocuklara büyüyecekler yaa sen çalışırsın diyor...
çalışmam dedimaz yerim ..gezmem,giymem ama çocuklarımı sana yada anneme bırakıp gitmem işe dedim.....
tek dua o şimdi kimseye muhtaç olmamak((
bende de tam olarak aynı modelden var bir tane..ilk üç hafta o kadar şaşırtmıştı ki beni, nasıl da mutlu edip umutlandırmıştı..şimdiyi anlatmıyım bile..bazen erşeyi bırakıp kaçıp gidesim geliyor çok bunaldım artık çoookk..!!!!!!!!!!!!
ahh dırım ahh..beni anlarsın sen canım arkadaşım..çok sıkıntılı bi süreçmiş bu hakkaten..Allah hepimize yardımcı olsun ne diyim..
çok da iyi demişsin kayınvalidene..bakıcak 2 sene ben büyüttüm sen çıktın vs diye çemkirip durcak yıllarca..o kadar laf duyacağıma kıçımı kırar bakarım çocuklarıma..Allah mecbur etmesin çalışmayı başka şey istemem..
böyle şeyler düşünüp üzme kendini canım..olan olmuş artık..sen bugünün tadını çıkar bence..sarıl yavrularına sıkıca.."iyi ki varsınız.." ne onlara hep..öp kokla bol bol..geçen sene bugünü ve kaybını değil geçen sene dünü evvelki günü daha önceleri düşün..ya olmazsa olmayacak mı kaygılarını düşün şükret..ya dünya tatlısı bu iki prensin de olmasaydı..Rabbim onlara hayırlı sağlıklı ömür versin..ayırmasın sizi birbirinizden..
cnm anlamaz kimse bizi bizi sadece ikiz anneleri anlar tek bebekli olsun
canın ciğerin olsun yine seni anlamazzz....
kaynanama gelince anlasada anlamasadaaaaaaa
valla kaçıncı versiyonu bilmemmm
ama aminnn
aminnnnnnnnn
aynen öle dirimim çoğu zaman annem bile çocuk diye ölüyodun bak işte diyor( Allah güç versinde tek başıma bakabileyim inş.
burcincanım dediklerine sonuna kadar katılıyorum şunun şurasında ben 2 aydır yanındayım....evin yemeği çamaşırı bulaşığı,temizliği bana ait
çocuklar konusunda yardım görmüyorum...bir çorba içiyor diyorum ...benden içmiyor diyor ve çekiyor kendini.....ben iş yaparken salıyor çocukları ayağımın altına....
ama ben evden gideyim biyere çocukları oturduğu odaya kitliyor kendide yanında oturuyor...neden salmıyor çünki kendi yatacak kapı açık kalırsa peşinden gitmesi gerekecek....kıçını oynatmak istemediğinden kapatıyor kapıyı...dün eve gittim çamaşır aldım ipten bıraktığım yerde duruyor....yemek yemiş bulaşığı duruyor...
çocukların kıçı mokta...haşlanmış nohut
çıkardım etle onu pişirmemiş....
yan gelip yatmış....bide ilkindi saati komşusu geldi....senin dediğin gibi ayyyy bunlara çok zor bakıyoruz diyor ulan ben 16 aydır bakıyorum da zor değil sana gelincemi zor...
bide ona çocuk verecekmişim....allah muhtaç etmesin ama en sonnn...giderim günlük temizlik işine...haftada 2-3 kere valla bırakmamçocuklarımı.....
çok gerginim bu konuda valla bugün c.tesi keyif yapemdedim yok...gırgırla ev süpürüyor ya...açtım makinayı heryeri süpürdüm.....çamaşır attım..kullanmadığı çöplük şeklinde tuvaletvar onu temizledim...şimdi ömeri sallıyorum mercimek çorbası atacağım ocağa
günaydın kızlarr,
birsencimm sanırım senin de o gün dedigin gibi aklıma getire getire başıma getirdim, Elif kolik oldu. kesintisiz 2-3 saat ağlıyor, öyle ki sesi gidiyor bağırmaktan. acı elma yağı sürdük karnına, saç kurutma makşnesi tuttuk biraz, yüzüstü uyudu şimdi şükür.
biz de bugün ilkk kez dışarı çıkıcaz, anneannemize gidicez bakalım, uzuun süredir evden çıkmadıımdan heyecanlıyım :)
firdoscumm ben de üçüzle başlamıştım, aynı şekilde bazen acaba? diyorum ama kısmet böyleymiş, üçüzü taşıyamayıp hepsini kaybedecektik belki. gerçi bizimki daha da tuhaf oldu. 12 hafta bekledik kendiliğinden azalır mı diye, 12. haftanın sonunda redüksiyon yapıldı, bir hafta sonra birinin daha kalbi durdu, belki zaten duracaktı, belki redüksiyon tetikledi, belki beklesek zaten ikize düşecekti birsürü bilinmez, gerçe olan tek şey kısmette Elifin annesi olmak varmış, bu yola girdik.
bu arada "öyle bir yerdeyim ki"den aldığın dizelere ben de bayılırım, dilime dolandı şimdi yaprakk döker bir yanımız, bir yanımız bahar bahçe,nasıl güzel bir dizedir. Allah oğluşlarına uzun ömür versin inşallah, kısmet böyleymiş demeli.
berennnaz hoşgeldin canım, nihayet bir ankaralı gördüm burda şükürr, canım maalesef çocuk sonrası ilişkiler yıpranıyor, kavgalar başlıyor hele ki ikiz olunca illaki daha da katmerleniyordur, Allah sabır versin hepimize ne diyelim.
kızlar kaynoş çokk yorum yapıyor yaa, yok kusuyorsa şundandır, ağlıyorsa bundandır, durmadan lüzümsuz yorumlar, öfff içimi bayıyor walla..dinlemeyip uygulamayınca da fena halde bozuluyor, papaz olmamız yaın gibi,
canancımmm doğru diosun yaaa tek bebeyle sizin hızınıza yetişemiyom walla, ama dırımın da dediği gibi 40 gün lohusa kaprisi hakkım var sonra bakarıss
herkese iyi haftasonlarıı
Selam kızlar.
Nasılsınız?
Ben annemdeyim dün geldik ama valla gelmeseydik diyorum.Dün gece yağız hiç uyumadı annemle benide hiç uyutmadı.Saat 4 te uyuduk ya.Sabah 6 da geri uyanmış nasıl ağlıyor.Beşiğini aradı galiba.Gece anneme dedim getir arabasını içine yatıralım uyanırsa sallarız.Anca öyle uyudu.
Sabahta annem almış odasına sen uyu azcık diye.
Çocukla ne yapacakmışsın demekki kıçını kırıp evde oturacakmışsın.Bu gecede kalacaktık ama yok ben evime gidip rahatça uyumak istiyoruz.
Siz nasıl yapıyorsunuz kızlar annelerinize gidince nasıl uyuyor sizin bebişler ya.
Bircecim kargoyla yolladım canım.Pazartesi elinde olurmuş canım.
berennaz ---bizimkiler duzeltilmis yasa gore gecmediler.normal 6 aylik olduklarinda aptamil 2 ye gectik..yanliz 6 aylik olmadan kati gidaya gecmedik..doktor meyve suyu bile vermedi..bagirsaklari hazir degil dedi...suan 9 aylara bitti bizimkilerin..6 ay anne sutu aldilar...aptamil 2 den memnunuz zaten geceleri sadecce sut iciyorlar..
kizlar bu arada bizimkiler sozde buyuduler..hala gece 5 kere falan kalkiyolar...onlari sallamakdan kollarim kopuyor..surekli vitamin ve giseng iciyorum..simdi de kusburnu marmelati aldim babaklim ise yaricakmi ...siz cocuklarinizi nasil uyutuyorsunuz ? bizimkiler fisher-price in ana kucagina alistilar..kocaman oldular.hala onda yaticaklar..surekli salla babam salla..geberdim artik...
merhaba alainacım
nasılsın
uzun süredir aklımdasın seni arıycam telefonun duruyormuş
baktım sen aramıyon ben arıyayımda aklındaki yanlış imajı sileyim istiyorum
vallaha bizde aynı snein gibiyiz 10. ayımıza girdik ama hala geceleir saat başı uyanıyoruz ve artık delirme noktasındayım bıktım artık açıkcası herkes büyüükçe uyuma saatleri uzayacak diyor ama nerde biz hala saat başı ayaktayız
vallaha biz geleneksel bi yöntemle uyutuyoruz ayakta sallıyoruz :) hahaha
benim kayinvalidem dunyanin en kotu insanlarindan biri..yogun bakimda kaldilar ya..bebkelrim nefes alamiyor resmen buyuk insan gibi inliyorlardi...her taraflarinda borular..gelmis ay bun lar esmer mi olucak diyo bana..kadin ve kocasi hatta ogluda esmer bu arada ..beyaz tenli olan benim..kadinin taktigina bak..surekli laf sokuyor..bunlar erken dogduya zerka gelisimleri nasil..kollarini galiba kullanamiyolar..bunlar surunemiyor mu ? artik o kadar yoruldum ki..ben psikologa gitmeye baslladim.psikolog kaynaniz sizi kiskaniyor dedi..cok sasirdim..bir psikologun boyle birsey soyleyecegi aklima gelmezdi..bu arada ben hamile kaldim esimin ailesi resmen bana dusman oldu..hamileyken yapmadiklarini birakmadilar..cocuklarim yogun bakimda yatti bir kere ne halasi denen mahlukat aramadi...ben de artik gorusmuyorum..kayinvalidemle de o kadar resmiyim ki...arada da surekli lafimi sokuyorum...bir tane daha torunu var cirkin ve sisko..bana onu ob uyor..ay oglun sisman diyor bana..bende sen diger torununa bak dedim..resmen obez..
alla alla fatma cnm senin aradığın saatler üzeri cnm önemli değil bişi var sandım halletmiişsin
offf kızlar yaa 2 aydır sağ bacağım ağrıyor kople hemide eklemden dizkapağıma kadar
bunun için dahiliye doktorunamı gitmek gerek...bende romatizma vardı acaba ondanmı 10 yıl önce bir doktor demiştii.püffffffffffffff
günaydın kızlar.
Dırımcım aşk olsun,hepinizi seviyorum tabikiolumunekankayizsmile...bazen en yakınlarımdan daha yakın oluyorsunuz bana..hakkınızı ödeyemem...
biz bugün dışarı gidiyoruz,nihayet...balık yicez arkadaşlarla...gerçi ben balık yemiyorum ama olsun maksat muhabbet:)
kızlar yoğurt çorbası yapmak istiyorum..netten tariflere baktım ama en doğrusu size danışmak,nasıl yapılıyor?ayy şimdi gördüm taksimde patlama olmuş!
merhaba kızlar benim veletlerimde erkenden kalktı babası baktı onlara sonra ben kalktım
allahım dün ben giderken bulaşık vardı kadın yıkamamış..sabah mıç kadar tezgah siinirle yıkadım yaa bi insan bukadar nasıl gamsız olurrr....
sofrayıdakurdum..çayıda demledim hanfendi hamur kızarttı yedik....tam sofradan kalkarken kankam aradı sohbet ettik...bulaşıkları yıkadım....şişmdi çocukları uyutuyoruz kaynanam eltimin duasına gidecek
bendeçocuklarla yatacağum...kocamda tabiii hava çok güzel kaynım bizi alacak yeşilköye gideceğiz..
firdos cnm ben heç yoğurt çorabsı yapdım. cnm
diğer arkadaşlarımada günaydın
ooo kimsecikler yok gelen gidende olmamış..
bizde sabah arkadaşlarımızla kahvaltımızı ettik bi güzelsonra hepp beraber gezmeye. kocişler bizi avm ye bırakdı onlarda arabalara lastik alamay gitti bi güzel gezdim valla. kocişsiz gezmek çok zevkli uflayn tıslayan olmadan... az önce geldik eve.. kızları doyurdum.çay demledim kocişle çay iççezşimdi..bu ara taksimdeki patlamadan dolayı avm lerde didik inceliyolar herkezi bebek arabalrını bile aradılar...
olsun Dırımcım,ilk bir kaç gün senin veridğin tarifi yaptım,bayılarak yediler:)
kızlar birde nette brokoli,karnıbahar,kereviz falan çorbalarıda verebilirsiniz diyor,siz hiç denediniz mi?versem mi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?