Winston diyet uzmanı doktorumuz azıcık kat diyor,parmak ucuyla..yoksa öyle tuz tabiki katılmaz..ama uyarın için sağol canım
ay firdos benimkiler keçi sütünü sevmedi ya... bende denedim sade verdim ama yok sevmediler...
bende herşeyin tadına bakdırıyorum şimdillik. irem yeni tatlara açık maşallah. ama beren pek oralı olmuyo..
bu arada firdos nerdeyse tüm gün besleniyolar saat başı sanırım. benimkiler hayatta yemez bu kadar ya....
havalara baksana aslıcığım birsıcak bir soğuk çocuklarda kapıyor hemen...geçmiş olsun cnm..herkese meraba...
dünden beri beren mız mızdı öksürüyolar çok ya...beren gece hiç uyumadı sürekli ağladı yanımda yatırdım bende... sabah bi bakdım ateş fırlamışş 38 e hemen calpol verdim soydum biraz şimdi iyi şükür...
yemek yok 2 makina çamaşır yıkadım onları serdim başka bi iş yok daha kociş gelsin yemeği öle yapcam yanlarından 5 dk ayrılınca basıyolar çığlığı...
aman maşallah nazar değmesin yesinler ya yemeyen çocuk çok zor valla..SElam kızlar ...
Aman artık hiç gelemiyorum ben bizimkiler iyice haylazlaştı aynı zmanda benim netim hala yok.
ARtık kucak yok pek fazla biraz yerde biraz yürüteçte gecinip gidiyoruz..
Bizde artık herseyi yiyyoruz inanın bazzen evde ne pişmişse veriyorum
Mesela ben annemdeyim taze fazulyeyle corba taptı onun suyunu aldım patatesindende ezdim içine biraz ekmek içi ohhh ne yiyyolar masaALLAH kuzularıma gecende tarhanadan bile verdim birazda kurallara baglı kalmıyorum cocuk herseyi yansitiyo bazen gaz yapıyo hemen es geçiyorum baska zamana
aman ben sadece ilk yıkamadan sonra ütüledim dahada ütü mütü hak getire hiçte bişey olmuyor ütülemeyince zaten mini mini sinir oluyorum yap yap hiç bitmiyor ütü....benimde inci öyle bazen badiyi giydiririken bir kolunu geçirmeden geri çıkarıyorum uyuz kusuyor sonrada sırıtıyor...çamaşır hepimizin kabusu sanırım. ben önceden ütülemeden giydirmiyordum çocuklara. şimdide çamaşır telinden alıp giydirir oldum.. kusmuklu cemreye kıyafet dayanmıyo. bide terliyo uyuyup uyandığında. çığlık çığlığa değiştiriyo. bu kız öldürcek beni...
eşim çamaşırdan rahatsız. her yer dağınık diyo.. sen eski zamanlarmı sandın her yer toplu tüm giysiler ütülü dedim.. kurutma mak. alcan bende yıkıyıp ordan makinaya atcam dedim.......
haftasonu kuzularla avm ye gittik. arabalarına bindirdim.. o ne popülerlik öyle yaw :)))) bi ilgi bi ilgi.. tabi çevirip saçma sapan sorular soranda çok oldu. tek yumurtamı çift yumurtamı :) aynı anda uyanıp aynı anda mı acıkıyorlar :) bunlar sizin mi :))))) ee boy 1.55 olunca yakıştıramadılar herhal :))))))))))))
1 saatte olsa dışarda olmak iyi geldi. ben ne zaman dışarı çıkıp gezsem sütüm acayip çoğalıyo. humana halt etmiş yani :))
bu arada dilemmadan haberi olan varmı kızlar. cts doğum yapcam dediydi........
kirpiciğim bostanlı atakentte oturuyorum
firdoscuğum evdeki oğlum iyi çok şükür hastanedekide iyi olacak inşallah oksijen ihtiyacı çok azalmış hayırlı zamanda gelmeyi bekilyor
dırım,canan,nero,doruk,artvinli,medine,winston,fatoş ve diğer arkadaşlar
abimler almış geçen arçelik yanılmıyorsam kampanya yakalamış 500 tl çok şaşırdım bayağı pahalıydı çamaşır makinasının üstüne montaj etmişler...lazım valla kış uzun kıyafet çok.....yıka babam yıka...bu kurutma makineleri nekadar?benimde canımı çektirdiniz
kimse yok yine...
Nerocum şimdi netten baktım evet bal yasak..tuz ve yumurta içnde aynı şey yazılmış..şimdi neye inanacağız biz???
kurutma makinesi süper fikir,fena olmaz aslında..kışın iyice zor oluyor kurutmak..hatta bu yüzden yatak odasının balkonunu kapattırmayı bile düşünüyorum:26:
CANAN, DIRIM nerdesiniz kızlar????
benim cadılar......pembeli inci'm yeşilli ipek'im
aa bu arada kızlar avm de bisürü ikizle karşılaştık. nereye baksak bi ikiz:) asansörün önünde karşılaştık 2 bayanla ikisninde ikizi vardı eltilermiş. kk ya üyemisin dedim. evet önceden üyeydim ama dondurdum dedi. yeniden aktif olayım dedi:) bizleri takip ediyormuş ama aktif değilmiş.. bekleriz dedim bende:)
merhaba kızlar bende zaman zaman kuzulardan vakit buldukça takılmaya çalışıyorum 7,5 aylık ikizlerim var arda&ilay, 2 aydır ek gıdaya geçtik başda çok korkuyordum ya alışmazlarsa diye çok stres yapmışdım sonra herşey kendiliğinden gelişti hiç strese gerek yokmuş.kötü olan ek gıdaya geçince azalan sütüm kesildi.şimdi sabahları kahvaltı öğlen çorbalar (mesela dün kereviz yaptım taze kereviz yapraklarından havuç ve patatesde koydum bayıla bayıla yediler)akşam üstü meyve püresi akşam kend yaptığım muahellebi karışımı milupayla başedemedim çünkü. bende pirinç unu,mısır nişastası,irmik ve unu azar azar karıştırdım çok bereketli oldu.piyasada 6-12 ay için satılan sütlerden alıp pişiriyorum akşamları yatmadan çok güzel yiyorlar gecede iki sefer devam sütü veriyorum.çorbalarda yaratıcı olmak lazım soğan,pırasa,patlıcan dışında tüm sebzeleri veriyorum ama su içiremiyorum o yüzdende kabız oluyorlar bu konuda bir öneriniz varmı?
canım ben yoğurt çorbasını yayla çorbası olarak yapıyorum bizde yiyoz onlarda :)
karnıbahar hiç denemedim ama brokoli ve kereviz içiriyorum tatlım bence 6. ayını bekle belkim ağır gelebilir
ayıp kız ayıpp ne evde oturmadsı paso gezdin gelip tıka basa yediğini anlatıyodun zuhahahaha
tatlım maalesef kış geldiği için uzun bi süre eve hapis kalacaksın canım yaaa nisanı bekle sende ben gibi o zamana kadar avm lerde n başka gezme yok bize
dorukcummmağırlıyamadım lafını mütevazilik olarak göryorummmm
misafiirm kimdi gıııı
ay nasılsınız kılar bu gün patlama olmuş istiklalde bende öğlenden sonra taksime gittim ama yukarı çıkmadım vallaha saat 2.3 da çıktım lcw bile açmamıştı ya bi tur attım dönüşte baktım açmış oğluma kıymıjı bş kazak aldım kızımada beyaz bi bluz aldım bayramda bişilerle kombine eder gydiriirm artık 2 hafta sonr abi düğün var kendime pantolonun üstüne bi bluz almaya gittimde aslında çocuklarıda çıkardım aradan off çok pahalı ya 69 liraya aldım ama çokta beğendim omuzları taş işlemeli önü dejaje yaka sırtıda degaje ve sırt dekolteli beğendim yani ama 70 lira çok para içim cız etti 3 taksit yaptı amcam ama hiç inmedi maalesef kumaş pantolonla kombine edeceğim umarım güzel durular
birsomda cevahire gelmiş bana kahveye gelin dedim emme gelemeyiz dedi cici eltisi varmış yanında neysem alacağı olsun
Selam hanımlar.
Sonunda evimdeyim.Aman derlerdide inanmazdım, çocukla evden çıkmak hele yatılı ne zormuş yav.
Kök söktürdü yağız efendi bize resmen kabus gibi 2 gece geçirdim.Ama inatla ikinci gecede kaldık.
Annemlerle olmaya çok alışmışım kızlar orada zaman nasıl geçiyor anlamıyorum valla.
Gece zor oldu ama güzelde geçti bee.
Geçmişi okudum herkes iyi bebişlerde iyi maşallah.
YAVRUKİRPİ canım yağız bak 5 aylık oldu nerdeyse hala kusuyor.Aama kilo alımında sıkıntı yok çok şükür.Sende kusuyor kilo azalıyor diye düşünme bence.
Yağız ilk aylarda haftada 350 gr.alıyordu.Ama şimdi 15 günde bir 400 gr.alıyor.ilk zamanlar özellikle prematürelerde kilo alımı daha hızlı oluyor.Yağız açığı çabuk kapatmıştı.
Bence elifin kilo alımıda iyi,her çocuk farklı,kimsenin çocuğuyla kıyaslanılmıyor.
Bak yağız ilk doğduğunda 1870 gr.Hastaneye gidiyorduk çok küçük olduğundan herkesin ilgisini çekiyordu.5 yaşındaki çocuk bana dediki aman ne küçük doğurmuşsun benim annem daha büyük doğurabiliyor.O anki psikolejimle çok üzülmüş ağlamıştım.
Şimdi aklıma geli,nce çok gülerim.
oh artvinli git kal annende...yakınınzdayken kıymetini bilin kızlar...ben memlekete g,demiyorum 1 senedir.geçen bayram geldiler inşaallah hayırlsıyla bu bayramda da gelirler...
kirpicim ilk haftalarda benim iclal de çok kusuyordu ama ebrardan çok kilo alıyordu.şimdi ikiside kusuyo.kusma bazı bebeklerde normal oluyo.kilo alıyorsa sorun yok cnaım.
artvinli mevlüt yaptık kızlara çocuğun biri bana ne dese beğenirsin.siz niye iki tane bebek aldınız dedi :)))
bende bizim hç yokya bize iki tane verdiler dedim...bu çocuklar bi alem valla...
günaydın kızlarr,
Atrvinlim, hituci saolun cevaplariniz icin kizlar, kusma isi insani biraz geriyor bir de tabii cok üstünü degistirmek gerekiyor, onun da benim de üstümüz basimiz devamli kusmuk oluyor, ama kilo alsın da bunlar hiç sorun degil. bir de siz kustuktan sonra besliyormusunuz tekrar? şimdi eğer fazlasını atıyorsa beslemeye gerek yok gibi düşünüyorum, ama emin de olamıyorum. bugün sağlık ocağına gidecektik üşendim walla kat kat giydir, giyin git, iyice tembel bişi oldum sanırım.
hituci aslen nerelisin canım, nerede ailen?
firdoscum kolay gelsin, bu ek gıda işi zor olmalı sütün pratikliğini o zaman daha iyi anlıycam sanırım.
winston sana da günaydın canım.
kızlar ya bişey sorcam size.
doğumdan sonra her gece/sabah sırtım tutulmuş bişekilde uyanıyorum.sizde varmı böyle bi durum?
nezaman geçti?ve epidural anestezi ile bi ilgisi varmı?
ay firdos benimkiler keçi sütünü sevmedi ya... bende denedim sade verdim ama yok sevmediler...
bende herşeyin tadına bakdırıyorum şimdillik. irem yeni tatlara açık maşallah. ama beren pek oralı olmuyo..
bu arada firdos nerdeyse tüm gün besleniyolar saat başı sanırım. benimkiler hayatta yemez bu kadar ya....
herkese meraba...
dünden beri beren mız mızdı öksürüyolar çok ya...beren gece hiç uyumadı sürekli ağladı yanımda yatırdım bende... sabah bi bakdım ateş fırlamışş 38 e hemen calpol verdim soydum biraz şimdi iyi şükür...
yemek yok 2 makina çamaşır yıkadım onları serdim başka bi iş yok daha kociş gelsin yemeği öle yapcam yanlarından 5 dk ayrılınca basıyolar çığlığı...
inş. diğer miniğinde evinde yanında olacak cnmkirpiciğim bostanlı atakentte oturuyorum
firdoscuğum evdeki oğlum iyi çok şükür hastanedekide iyi olacak inşallah oksijen ihtiyacı çok azalmış hayırlı zamanda gelmeyi bekilyor
bu kurutma makineleri nekadar?benimde canımı çektirdiniz
olsun Dırımcım,ilk bir kaç gün senin veridğin tarifi yaptım,bayılarak yediler:)
kızlar birde nette brokoli,karnıbahar,kereviz falan çorbalarıda verebilirsiniz diyor,siz hiç denediniz mi?versem mi acaba?
dorukcumm ne güsel demek 3 aylık olunca ikizle bile rahatlıkla gezilebiliyor, sevindimm.evde oturmaktan sıkıldım ben yaa, hamladım çok hamilelik de evde geçince. canım senin kızlar ilk ay ne kadar kilo almıştı?bizimki çok kustuğu için tereddüt ediyorum yeterince beslenip beslenemediği konusunda. 3500 doğmuştu, 3250 idi 5. gün, şimdi 26. günde 3900, nasıl sence?
soma tatlım ya bende o eski gezme günlerimizi hatırlıyorumda ... ahhha hhhhcanancımmm hafızan süpper walla, bak ben bile unutmuştum gebelikteki gezmelerimi, ya biz normalde leyleği hep havada gören tiplerdik, kocişle paso geziyorduk, şimdi bir yıldır ankara dışına çıkmamış olmak tuhaf geliyor, neyse bahara kadar sabır artık, yapacak bişi yok. offf avm gezmeyi de hiç sevmem yaa, şimdi kilo da almış balını gidiyor, bu halimle kendime kıyafet de almam sanırım.
dorukcumm bence elif de 1 kg alırdı amma çok kustuğundan biraz daha az gibi şu an. seninkiler çok ii almış maşallah. ya bi de bu emzirme işinde tam olarak kaç cc çekti, ne kadarını kustu bilemiyorumlkii
canancımm güzel bluzünle fotolarını eklersin artıkın merak ettik.
birce sen bostanlıda mı oturuyordun sanmkim?
fatoşcum işte bazı şeyler bu kadar basitken biz çok abartıyoruz o gün o çocuğun dediği laf koymuş sana belkide kendini beceriksiz kötü anne bile demişsindir ama işte gördüğün gibi bazı şeylere gerçekten fazla takılıyoruzSelam hanımlar.
Sonunda evimdeyim.Aman derlerdide inanmazdım, çocukla evden çıkmak hele yatılı ne zormuş yav.
Kök söktürdü yağız efendi bize resmen kabus gibi 2 gece geçirdim.Ama inatla ikinci gecede kaldık.
Annemlerle olmaya çok alışmışım kızlar orada zaman nasıl geçiyor anlamıyorum valla.
Gece zor oldu ama güzelde geçti bee.
Geçmişi okudum herkes iyi bebişlerde iyi maşallah.
YAVRUKİRPİ canım yağız bak 5 aylık oldu nerdeyse hala kusuyor.Aama kilo alımında sıkıntı yok çok şükür.Sende kusuyor kilo azalıyor diye düşünme bence.
Yağız ilk aylarda haftada 350 gr.alıyordu.Ama şimdi 15 günde bir 400 gr.alıyor.ilk zamanlar özellikle prematürelerde kilo alımı daha hızlı oluyor.Yağız açığı çabuk kapatmıştı.
Bence elifin kilo alımıda iyi,her çocuk farklı,kimsenin çocuğuyla kıyaslanılmıyor.
Bak yağız ilk doğduğunda 1870 gr.Hastaneye gidiyorduk çok küçük olduğundan herkesin ilgisini çekiyordu.5 yaşındaki çocuk bana dediki aman ne küçük doğurmuşsun benim annem daha büyük doğurabiliyor.O anki psikolejimle çok üzülmüş ağlamıştım.
Şimdi aklıma geli,nce çok gülerim.
hehe bizler özene bezene yapıyoz onlarda yemeyerek hatta bazen yüzüne bile bakmayarak teşekkür ediyolar bize hahaha daha çok çöpe gidecek yaptıkların kuşummmmmgünaydın kızlar..3 günlük tatilden sonra okula gelmek zor geldi valla:))
Canan,Famalex tarifleriniz için çoook teşekkürler..bende şöyle yaptım..pirinç ve patatesi haşladım..azıcık tuz ve yağ koydum.biraz pütür kalmasını sağlayarak ezdim.sonrada yoğurdu çırpıp üzerine ekledim...yediler mi diye bir sorun,HAYIRRR!!
hani adının yanında kürklü bi karu var ya o prolu oluyor hahahapro üyelikde ne oluyo???
kızlar ya bişey sorcam size.
doğumdan sonra her gece/sabah sırtım tutulmuş bişekilde uyanıyorum.sizde varmı böyle bi durum?
nezaman geçti?ve epidural anestezi ile bi ilgisi varmı?
bende istiyommmselam kızlar, hava çok güzel canım şöyyle dışarı çıkıp yürümkek istiyoooo... dün bütün ütüleri bitirdim bugün yine 2 makşina çamaşır yıkadım.. offff kurutma makinası istiyorum çamaşır ser topla başka bişi yyapamıom..
kirpiciğim bostanlı atakentte oturuyorum
hakketten ya benimde aklımdaydı ne zamndır kimsede telefonu yokmuuuuçamaşır hepimizin kabusu sanırım. ben önceden ütülemeden giydirmiyordum çocuklara. şimdide çamaşır telinden alıp giydirir oldum.. kusmuklu cemreye kıyafet dayanmıyo. bide terliyo uyuyup uyandığında. çığlık çığlığa değiştiriyo. bu kız öldürcek beni...
eşim çamaşırdan rahatsız. her yer dağınık diyo.. sen eski zamanlarmı sandın her yer toplu tüm giysiler ütülü dedim.. kurutma mak. alcan bende yıkıyıp ordan makinaya atcam dedim.......
haftasonu kuzularla avm ye gittik. arabalarına bindirdim.. o ne popülerlik öyle yaw :)))) bi ilgi bi ilgi.. tabi çevirip saçma sapan sorular soranda çok oldu. tek yumurtamı çift yumurtamı :) aynı anda uyanıp aynı anda mı acıkıyorlar :) bunlar sizin mi :))))) ee boy 1.55 olunca yakıştıramadılar herhal :))))))))))))
1 saatte olsa dışarda olmak iyi geldi. ben ne zaman dışarı çıkıp gezsem sütüm acayip çoğalıyo. humana halt etmiş yani :))
bu arada dilemmadan haberi olan varmı kızlar. cts doğum yapcam dediydi........
ben sana bişey söyleyeyimmi benimkiler şuan emekliyor yürümüyolarda ben hep böyle kalsınlar büyümesinler istiyorum şuan çok tatlılarrrroda yardım etmeye çalışır aslında ama kasım sonuna yetişmesi gereken bi işi var. şu kasım sonu gelsede bende bi oh desem valla.
evt canım aşırı ilgi var. bende minyon olunca yakıştıramadıllar
bende büyüselerde bi rahatlasam diyince hep diyorlarki büyüdüklerinde keşke büyümeselerdi diceksin diyolar.....
geldim şekerimmmmmmkimse yok yine...
Nerocum şimdi netten baktım evet bal yasak..tuz ve yumurta içnde aynı şey yazılmış..şimdi neye inanacağız biz???
kurutma makinesi süper fikir,fena olmaz aslında..kışın iyice zor oluyor kurutmak..hatta bu yüzden yatak odasının balkonunu kapattırmayı bile düşünüyorum:26:
CANAN, DIRIM nerdesiniz kızlar????
Selam kızlar.Nasılsınız?
Bugün hava çok güzeldi,tam evi dağıttım temizlik yapıcam eşim aradı hadi hava güzel sizi dışarı çıkartıyım dedi.Tabi ben dururmuyum hemen hazırladım yağızı yürüyerek levente gittik avm girdik.
Aman temizliktense bu yürüyüş pek iyi geldi bana.
Kızlar bugün yağızın salıncağı geldi,şimdilik pek ilgisi yok acıkmış huysuzlandı ama inşallah sever,artık bende rahat etmek istiyorum.
Bircecim kargon geldimi canım.
bilemiyorum yaniiii araman laızm artıkın hahahacanooo kızzzz nbr kuzum...arıyacağm ilk fırsatta seni şekerim...
aman ben sadece ilk yıkamadan sonra ütüledim dahada ütü mütü hak getire hiçte bişey olmuyor ütülemeyince zaten mini mini sinir oluyorum yap yap hiç bitmiyor ütü....benimde inci öyle bazen badiyi giydiririken bir kolunu geçirmeden geri çıkarıyorum uyuz kusuyor sonrada sırıtıyor...
firdoscuğum benim dr bal çok kuvvetli olduğu için kesinlikle yasak dedi çok ufaklar felç yapma riski olabiliyormuş.......ama dr demesede ben yasak olduğunu biliyordum zaten cnm...
Doruk çok geçmiş olsun canım.Ateş olayı çok can sıkıcı allah şifa versin.
Canan valla gezmek deyince gözüm hiç birşeyi görmüyor.Zaten hiçte temizlik yapmak gelmiyordu içimden.
Benim evede lazım şöyle dip köşe temizlik.Güle güle kirlet evini tatlım.
Kız bak benimde canım kek istedi şimcik.
Dırım valla bizede şart bir yatak,hiç huzurlu olmadı ananede.
Aman ya pek ümitle aldım salıncağı sevmedi sıpa ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?