Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

Winston diyet uzmanı doktorumuz azıcık kat diyor,parmak ucuyla..yoksa öyle tuz tabiki katılmaz..ama uyarın için sağol canım

tvde bi doktordan duymuştum bende bebeklerin böbrekleri bizimki gibi çalışmıyomuş tuz ve şekeri bizim bünyemiz gibi kabul edemiyolarmış o yüzden öle biliyorum ama bu doktorlarada belli olmuyo biri öle diyo biri böle insan ne yapacağını karıştırıyo

kimse yok yine...

Nerocum şimdi netten baktım evet bal yasak..tuz ve yumurta içnde aynı şey yazılmış..şimdi neye inanacağız biz???

kurutma makinesi süper fikir,fena olmaz aslında..kışın iyice zor oluyor kurutmak..hatta bu yüzden yatak odasının balkonunu kapattırmayı bile düşünüyorum:26:

CANAN, DIRIM nerdesiniz kızlar????

yok Aslıcım saat başı değil..mamayı azalttık ek gıdaya geçince.zaten hergün bir sürü şey veremezsin,mideleri kaldırmaz...birde çok fazla vermiyorum bunları zaten,porsiyon az yani

Selam kızlar.Nasılsınız?

Bugün hava çok güzeldi,tam evi dağıttım temizlik yapıcam eşim aradı hadi hava güzel sizi dışarı çıkartıyım dedi.Tabi ben dururmuyum hemen hazırladım yağızı yürüyerek levente gittik avm girdik.
Aman temizliktense bu yürüyüş pek iyi geldi bana.
Kızlar bugün yağızın salıncağı geldi,şimdilik pek ilgisi yok acıkmış huysuzlandı ama inşallah sever,artık bende rahat etmek istiyorum.

Bircecim kargon geldimi canım.

havalara baksana aslıcığım birsıcak bir soğuk çocuklarda kapıyor hemen...geçmiş olsun cnm..

aman maşallah nazar değmesin yesinler ya yemeyen çocuk çok zor valla..

aman ben sadece ilk yıkamadan sonra ütüledim dahada ütü mütü hak getire hiçte bişey olmuyor ütülemeyince zaten mini mini sinir oluyorum yap yap hiç bitmiyor ütü....benimde inci öyle bazen badiyi giydiririken bir kolunu geçirmeden geri çıkarıyorum uyuz kusuyor sonrada sırıtıyor...

:13:
bu kurutma makineleri nekadar?benimde canımı çektirdiniz
abimler almış geçen arçelik yanılmıyorsam kampanya yakalamış 500 tl çok şaşırdım bayağı pahalıydı çamaşır makinasının üstüne montaj etmişler...lazım valla kış uzun kıyafet çok.....yıka babam yıka...

firdoscuğum benim dr bal çok kuvvetli olduğu için kesinlikle yasak dedi çok ufaklar felç yapma riski olabiliyormuş.......ama dr demesede ben yasak olduğunu biliyordum zaten cnm...

bu kızlar beni öldürecek hiç bir ek gıdayı beğendiremedim napıcam yaf(

dirimim nerelerdesin, sen ve oğluşlar iyidir inş.
kıslar hepinizi öptüm çokkk, iyi akşamlar

Son düzenleme:

herkese kkmızı söyleme cnm azcuk tanıdık olmadan takılıyoruz şurada kıııı

merhaba cnm hoşgeldin güle güle büyüt kuzularını....suyu bir şekilde sevdir cnm yerini hiçbişey doldurmuyor...pekmezli recelli su yap belki içerler cnm ...

cnm benim kaynımlarla birken hayatta eşim gelmez benide yollamazdı ayıp olurdu kıza zaten:..

cnm benim alışırsınız...bide sen annemizde nasıl yattığımızı sormuştuk
çok küçükken oraya park yatak götürdük...orada beraber yattılar büyüyüncede ben birini yanıma aldım ..babamız olmadığından ...sende yer yatağında yatırabilirsin yanınızda

allah kabul etsin cnm mevlüdünüzü

kirpiciğim diğer yazını alıntı yaptım ama alıntılarımda sorun var....
bence elifin kilo almı çok güzel 21 günde 650 gr almış buda ayda 1 kiloya takbil eder cnm...çok iyi yani...sonra bazı bebek kusar...eğer kilo alımı ve gelişimi normalse zaten doktorda sana fazlasın kusar diyyecek........

kızlar ya bişey sorcam size.
doğumdan sonra her gece/sabah sırtım tutulmuş bişekilde uyanıyorum.sizde varmı böyle bi durum?
nezaman geçti?ve epidural anestezi ile bi ilgisi varmı?

cnm sanmam

cnm sen neden süt verdin senin kuzuların çok küçük cnm yaa ben 1 yaşına kaddar vermemdim süt ...şimdiden karar verme yeme olayını

cnm çok geçmiş olsun yaaa

inş. diğer miniğinde evinde yanında olacak cnm

bu kurutma makineleri nekadar?benimde canımı çektirdiniz

cnm 700 tl den başlayıp uçuk rakamlara kadar çıkıyor ama biz ikiz annelerine şart bi alet bu

olsun Dırımcım,ilk bir kaç gün senin veridğin tarifi yaptım,bayılarak yediler:)

kızlar birde nette brokoli,karnıbahar,kereviz falan çorbalarıda verebilirsiniz diyor,siz hiç denediniz mi?versem mi acaba?

cnm benim yoğurt çorbası vermedim hiç...ama sana verdiğim tarifi denedim
benim kuzularım yemedi hiç..bende direk 6 ay bitiminde soğanlı mercimekli etli çorba pişirdim...çok severek yediler...bu çorbaları ben çeşitlendirdim ...
mesela birgün yeşil mercimek,pirinç,havuç,patates,pırsa,buzluktaki bezelye ,tazefaulye
karnıbahar,balkabağı vs. olarak karışımlar yaptım...ama her çorbaya balkabağıı koydum hem lif açısından zengin hemde çorbalara doğal şeker ilavesi oldu...doktorumda kesinlikle ver dedi...8 ayda pilav makarna yoğurtla verdim....
ben çocuklara yemek konusunda hiç ısrarcı olamdım o öğün yemedilerse sevebileceği başka bişey vermedim..diğer öğün çok aç oldukları için herşeyi afiyetle yediler...

yukarıda buna cvb :9

benim cadılar......pembeli inci'm yeşilli ipek'im

maşallahhh maşallahh baya büüyümüş görmeyeli yaa

soma tatlım ya bende o eski gezme günlerimizi hatırlıyorumda ... ahhha hhhh
kilo konusu sıkıntı gerçekten ya koca bi göbüş kalıyo insanda ve gitmesi kişiden kişiye değişme koşulu ile aylar sürüyor
vallaha açık hava gezmeleri çok güzel oluyor tabikide ama bebeklerle en güzel yerler kapalı yerler olduğundan avm lere hucum ediyoruz haha
vallaha bluzum gerçekten çok güzel reim koyacam söz düğüne giderken saçlarımıda yaptırırım makyajlı felan tam olsun demüüü
seni seviyom kuşummmm

fatoşcum işte bazı şeyler bu kadar basitken biz çok abartıyoruz o gün o çocuğun dediği laf koymuş sana belkide kendini beceriksiz kötü anne bile demişsindir ama işte gördüğün gibi bazı şeylere gerçekten fazla takılıyoruz

hehe bizler özene bezene yapıyoz onlarda yemeyerek hatta bazen yüzüne bile bakmayarak teşekkür ediyolar bize hahaha daha çok çöpe gidecek yaptıkların kuşummmmm
pro üyelikde ne oluyo???
hani adının yanında kürklü bi karu var ya o prolu oluyor hahaha
aslınd abi katkısı yok mesela 2 mesaj arasınd a600 sn beklemiyosun felan filan
kızlar ya bişey sorcam size.
doğumdan sonra her gece/sabah sırtım tutulmuş bişekilde uyanıyorum.sizde varmı böyle bi durum?
nezaman geçti?ve epidural anestezi ile bi ilgisi varmı?

bende istiyommm
kocişe diyorum diyokii bna dua ette anneminki makineis bozulsun bunu ona verirsek ancak yenisini alabiliriz diyo haha
vallaha ben şimdi kocişi allayıp pullayıp makine almaya ikna etsem bile kociş anasının diline takılmamak için almaz bana o makineyi çünkü kaynanam makne varken makine aldınız diye çokkkk uuzn bi süre söylenirrr

hakketten ya benimde aklımdaydı ne zamndır kimsede telefonu yokmuuuu
ben sana bişey söyleyeyimmi benimkiler şuan emekliyor yürümüyolarda ben hep böyle kalsınlar büyümesinler istiyorum şuan çok tatlılarrrr
geldim şekerimmmmmm

ülen gezme dedinmi herşeyi bırakıp çıkıyon gezgüncü karuuuuu

selam güzel arkadaşlarım nabersiniz ben iyiyim şükür sadece uykusuzum malum saat başı nöbetim var her gece ben bu çocukları gece aralıksız uyutabilmek için ne yapsam acaba yawwww

neysem kalktık kahvaltı felan kocişin sabah 4 dersi yok pazartesileri saat 12 de gidiyor kahvaltı yaptık sonra görümcek geldi bi daha çay sofrası kurdum sonra o gitti önce yemeği koydum ocağa sonra temizliğe giriştim halıları kaldır sirkele koltuk çek cart curt ayy ne pislenmiş ev ya 10 gündür detaylı temizlik yapmıyodum hatta 15 gündür neysem yaptım bitti yemek yedik kocişin canı kek istedi evedede diyet dolayısı ile yiyemediğim çikolatalar vardı kattım içine güzel oldu çay da demleidm ohh missss

canooo kızzzz nbr kuzum...arıyacağm ilk fırsatta seni şekerim...
bilemiyorum yaniiii araman laızm artıkın hahaha
firdos senden de bekliuom şekerrrrr

benim cadılar......pembeli inci'm yeşilli ipek'im

amanında amanın maşallahhh
nede çirkinle rbunlar böyle hehehe
ama en çirkin bebeler benim bebeler heleki devrimmmm

dirimcim haklısın bırakıp gelmek olamzdı ama emme olsun işte gönül yinede gelesin diye bekliyorrr

Doruk çok geçmiş olsun canım.Ateş olayı çok can sıkıcı allah şifa versin.

Canan valla gezmek deyince gözüm hiç birşeyi görmüyor.Zaten hiçte temizlik yapmak gelmiyordu içimden.
Benim evede lazım şöyle dip köşe temizlik.Güle güle kirlet evini tatlım.
Kız bak benimde canım kek istedi şimcik.

Dırım valla bizede şart bir yatak,hiç huzurlu olmadı ananede.

çok cadı bu kusmuklular nerocum

geçen cts akşam halamlara gittik. cemreyi aldı ayağında sallıyo. cemre durmadı, eşinden bal istemiş bi baktım 1 kase balla geldi. nolcak o dedim. emziğe sürceklermiş... çok sinirlendim... SAKINNN dedim yüksek sesle. bozuldu. adamın elinden kaseyide alıp mutfağa gittim... çok abartıyomuşum bişi olmazmışşşşşşş (kafasına tokat indiren smiley nerde bulamadım)

iyiakşamlarr...
sonunda uyudular bende bi çay aldım ohhh dinleniyorum...
geçmişi okudum acel acele..
artvinli bu son demler anacım gezelim bidaha zor gezeriz:)
fatoşş kocalar hep aynı ama hakkını yemiyim benimki halimden anlıyo bişi demiyo adam ütüsünü bile kendi yapıyo valla... çok laf ederse çağır ananı yapsın diom susuyo:)))
cano afiyet olsun canım araycakdım seni bugün bi fırsat bulamadım ya...
dırım sen neleredeydin bakim dünde yokdun ????facede bi gördüm bi görmedim...
firdos o kadar çok şey saymışınki sanki nefes almadan yiyolar gibi:))
dırımmm normal süt değil keçisütü verdim ben az miktar ama almadılar. dr umuza danışdım verebilirsin dedi.ama sevmediler zaten...
medine birce nero berennaz ve herkes seviyorum sizi....

Hituci canım benim ilk doğumumspinal olmuştu......Doğumdan sonra 6,7 ay çok bel ağrım oluyordu.

Bu doğumum genel anestezi ile sezeryandı bu sefer hiç bel ağrısı yaşamadım.

Aman ya pek ümitle aldım salıncağı sevmedi sıpa ya.

İlk 10 dk.gayet mutlu sonra çığlığı basıyor,hiç oralı olmuyorum sonrada ağlamaya başlıyor.

Valla benim bile oturup sallanasım geldi.Ama yağız sevmedi.

Son düzenleme:

sağol canım ama geçdi şükür şuan iyi...

Aman ya pek ümitle aldım salıncağı sevmedi sıpa ya.

canım ben ondan bi taneikinci el buldum ama satıldımı bilmiyorum mesaj attım cevap gelmedi daha. adam almış bebeği sevmemiş kutusundançıkdığı gibi temiz diyo 1 hafta kullanmışlar bende işe yarıyor diye alayım dedim biz geçen bakdım avm de sevcek gibiler benim kızlar sallanan tüm aletleri seviyolar

Ne mutlu dorukcum sana ya.

Benim oğlum tam bir lazerkeği istemedimi zorla asla yaptıramıyosun.

Bakalım bende pek inatçıyımdır kim kazanacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…