Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

biz ilk dafe bu kadar kalabalığa çıktık,önce çok tedirgindim çocuklar adına..durmazlar falan diyordum ama çok güzel geçti...eee herkeş nerde....

biz ilk dafe bu kadar kalabalığa çıktık,önce çok tedirgindim çocuklar adına..durmazlar falan diyordum ama çok güzel geçti...eee herkeş nerde....

ben burdayımda 2 saattir sallıyorum sinir bastı 10 dk uyuyup uyanıyorlar bıraktım bende beşikte duruyorlar şimdi mıkırdanıyolar...

anam benim dr. kiloları ondanmı çok allıyor çocular tabi yumurtaları yediriyorsun dedi ayyy öldürdü beni diyorum ya ama iyi bir dr. esasında ama bu konularda kasıyor biraz
benimkiler 2 aydır hiç anne sütü almıyor bide .mamayıda kabuletmiyorlar suyla pişen pirinç unlarında alıyorum şu ülker google içine mamayı katıyorum oda cıvıkolursa almıyorlar dr. brawn 3 numarasını kullanıyoruz düşün .

geçmiş olsun canım bende şuan pedidus kullanıyorum bir çay kaşıgı günde üç kere ama kimi zaman iki kere çünki çok uyku yapan bir şurup .

ay bir ben sevemedim portakallı kerevizi garip geliyor kız tadı bana .yap şöle kıymalı bir kereviz kuzulara bildigimiz usul
şimdiden allah kavuştursun canommm

afiyet olsun kuzuma

maşallah kuzuya yaramazmı annesinin sütü hiç bayagıda toplanmış maşallah

gelmiş geçmiş olsun canım iyi korkutmuş ömer sizi canım şükür bişey yokmuş .
az kaldı canım sık dişini geçecek bu günlerde mükafatını alacaksın inşallah.

anlamadım ki hayatım tesadüf herhalde 3 gündür gelen giden maşallah....

anam mümkünse aralıklı gelsinler valla yetişemiyor insan misafir gelmeden temizlik ikram hazırlıgı gittikten sonra temizlik bide çocuklar allahım eksiketmesin gelen gideni ama hergünde zor valla .

gelelim bana berbat bir güne uyandım .kaç gündür iyiydim sabah yine amcamla gözümü açtım yine aglayamadım daraldım kahvaltı yapmadım çocuklara rahat bir saat kapıdan bile bakmadım .kasıldım kaldım yine .biraz hava alayım diye kuponlar vardı onları götürdüm hallattim kardeşimide işten aldım eve geldim .kapıyı açtılar ne göreyim egenin agzı çenesine kadar kıpkırmızı gözler desen öyle bayılacaktım nerdeyse yandı zannettim çocuk .bizim akıllı yardımcımız sen kalk çocugun agzını ıslak mendille sil ondan sonra bu hale gel hangi akla hismet yaptı anlayamadım valla .biz saf sulu ıslak bendilleri kullanıyorduk 15 gün eveline kadar oda poposuna daha yeni yeni başladık kremli mendillere yüzlerinide ıslatılmış tülbentle siliyoruz . sadece abla ben popolarını bile silmeye kıyamıyorum bunlarla nasıl sildin yüzünü dedim ne bileyim şurup içirdim dökülüce biraz elimin altında o vardı sili verdim dedi ama yazık oda maf olmuş tansiyonları çıkmış .şükür dindi kızarıklık ama dahale başım agrıyor .bide burunları akmaya başladı pedidus veriyorum inşallah çobuk toparlarlar .

ilk günaydın benden olsunnnnnnnnnnnn
mutlu hafta sonları arkadaşlar
yemiyor ne anne sütü ne pdf nede bebelac aç uyuyor burnuda tıkalı değil zombi gibi bekliyorum uyansında yedireyim diye ne oldu bu oğlana çok üzülüyorum zaten 2 saatte uyuttum saat 21 falan dı şimdide uyanmıyor

günaydın kızlar...bu ek gıda işi öldürecek beni..ilk iki-üç hafta herşeylerini çok güzel yediler şimdi yemek istemiyorlar...nezle oldular,ondan mı iştahızlar acaba??

çorbaları nasıl tatlandırıyorsunuz?tuz yasak,çorbalar bişeye benzemiyor o yüzden..siz neler yapıyorsunuz?başka neler veriyorsunuz ek gıda olarak?

NERO,NEFES canlarım bana bi günlük listenizi yazar mısın?sabahtan akşama kadar nasıl besliyorsunuz?haftamız yakın sizinle,bana yardımcı olun lütfen...çıldırmak üzereyim!!!!!

birde sizin bebişlerin kilosu ne kadar,merak ettim?

Son düzenleme:
fridos cnm benim ben yazmıştım sana ama okumadın çorbaları balk kabağı koyarak tadlandırabilirsin cnm ..hem lif içerikli olduğundaan kakalarınıda rahat yaparlar.....

cnm ben sana yazayım 5 aylık listemizi

sabah kalkınca ballıirmikli muhallebi ile kahvaltı veriyordum

sonra bir kavonoz meyve yediriyordum

sonrasında devam sütü veriordum....

sonraki ara yoğurt ama yoğurtu sevmiordu çok çocuklar

sonrada pirinçli muhallabi veriyordUM....

sonrası devam sütü

hergün her dk..aynı oranda yemezlerdi ama yedirirdim bazen 1 kaşık veriyordum...

bu sabahta malesefff doluyummm yine şişireceğim kafanızıı

dün o kadar yorgunum uykusuzum....dedim sizede tam uyuttum çocukları geldi odaya konuştu ömeri uyandırdı..saatlerce salladımm...bıraktığımda uyandıı...tabi ben uyuyamadım....yine odaya geldi alii uyandrdı kople kalktk içeri girdim surat beş karış...........heee dedim sen böylemisin bende astım....kocam geldi hiçç kılını kımıldatmadı sora için ben hazırladm......ama kaldırmadım....kocam kaldırdı....ve oğlu gelince gayet normal konuşuyorr........

neyse ben içerde uyuya kalmışım.....eşim kaldırdı...çocukları uyutuyorum..........başladık kavgayaa
dedim anneme gideceğiz...hayır dedi....eve gideceğiz...bayrama kadar burada kalacağız sonra eve dedi...

neysee bayramdan sonra seyhate gidecek bende annemde kalacağım oradanda eve gideceğim......

bayramda eve gideceğim evimi temizleyeceğim...halım var onu yıkatmaya vereceğim....inş. kurur...

bu sabah uyandım...kadın saat 6 kalktı duydum...ama hiçbişey yapmamış..yaa bi insan bu kadarmı duyarsz olur bu kadarmı uyuz olur yaa....

ben çocukların altını aldım hemen çoraplarını giydirdim....
yeleklerini geçirdim sırtına....kuzenime gideceğiz bugün çatamızı hazırladım....

sonra çocuklara yemek yedirdim...bu arada hiççç ne çay suyu koyuyor ne bişey

mutfak batk...çayı ben demledim yaa o karışık mutfağa gelmiş ...kahvaltı edelim ben yıkarım bulaşığı diyor...hayır dedim ben acıkmadım...önce yıkayacağım sonra yerim dedim...

hanfendi..ben kendime tost yapacağım sende yermisin dedi..hayır dedim...

ekmek kesmis çocuklar almış yere atmış...bağrınıyor...neden bağrıyorsun dedim..2 aydır sen alışamadınmı buna dedim...bi cvp verseydi bozacaktım ama neysee....sonra kendince sofraya onu bunu koymş beni beklemeden yiyor ...ömere vitamin vereyim dedim..anam nerede kokusu kötüydü zaten...
şar diye kusutu çocuk üstüme kustuda kadın istifini bozmadı insan çocuğu alıra ben üzerimdekini çkarırım dimi yokk....kendi kendime çocuğu soydum..kendim soyundum oturdum...yedim..hiç konuşmadım...........

ama bende ona beş karış surtala dolaşacağım..aksam eşime borcunuzu ödeyin gidin diyor...
duydum....borçtan boğulsamda daha durmam salak kadın yaaaaaaaaaa.....
2ay çekemedi..idare edemedi...ama bir gideyim şuradan gelmeyeceğim kabulde etmeyeceğim bokunda boğulsun...tuvalete gitmiş kapsın kapatmamış...ömer içeri girmiş küvete elini sürmüş oradaki suyu yalıyor.....benim çocuklarım daha çok hastaa olurrrrrrrrrrrrrrrrrrr..çokkkkkk

bana diyorki oradan annenemi gideceksin....bıktıı resmen bizden kadnn

okudum Dırımım,hatırlıyorum ama balkabağını 6.aydan önce verebilir miyim ki?birde ballıirmikli demişsin ya bal yasak değil mi bir yaşından önce?

birde beslenme araları ne kadardı o aylarda canım?ben bugün 8.30 da bebe bisküvisi verdim,3 saat sonrada bir kase çorba yedirdim..dün yememişlerdi bugün yediler..acaba beslenme aralarını mı kısa tutuyorum?

bu arada kaynanatörüne yorum bile yapamayacağım,duyarsız kadın!!

canım bal kabağını verebilrisin cnm 6 aydan önce biz verdik hatta kuzenimin kızı bizimkilerden 1 ay küçüktü ben 5 ayda o 4 ayda verdi....zaten bir dilim yada yarm dilim atıyorsun malzemene göre yani cnm.....doğal şeker demişti doktor....

birde ballıirmikli dediğim cnm bebelacın muhallebisi 4 aydan sonra verilen bişey

hatta ben sana şunu söyleyim ben bebe bisküvisine 10 ayda felan başladım

hep kahvaltıları ballıirmikli muhallebinin içine yada bebek ekmeğinin içine koyarak verdim..

öğünleri şöyle yaptm cnm...

genelde çocukların kalkış saatine göre...

mesela 8 de uyandılar dimi kahvaltı verdim ama saat 6.30 -7 gibi kalktılarsa ben devam sütü veriyordum uyuyorduk sonrada 9-9.30 gibi kahvalı veriyordum
saat 12 gibi meyve saat 3 gibi çorba sonrada yoğurt veriyordum...genelde 2-3 saat oluyordu .....sadece aksam muhallebisini benim veletlerin o dönem erken uykusu geldiğinden 5 gibi veriyordum ve yoğurdu sevmediklerinden muhallebi öncesi hep 1yada 2 kaşık yediler....

şunuda belirteyim sadeceeeeee meyvelerini 1 er kavonoz yerlerdi.....
diğer muhallebiyi ve yoğurdu 1 kişilik hazırlardım yada 1,5 kişilik çorbada başlarda 5-6 tatlı kaşığı yerlerdi ölee tepeleme yemezler....aslında mama sistemi ile aynı gitmen gerek..3 saatte bir....ek gıda daha yorucu bi yerde...kaşıkla sen sokarsın onlar geri iterler....devamlı böyle sok çıkar sok çıkar gittik...zamanla mideler büyüdüğü için daha rahat besledim...çocuklarım herzaman güzel yedi...tabi dönem dönem bozuldu
özellikle diş dönemi hastalık dönemi dnegeler acayip bozulur...oturttuğun düzen gider...
ama yapacak bişey yok....herzaman derim ....yemezsee zorlamaaa...elbet acıkacak...hala bile aynısını yapıyorum...bu ara babanne manyağı ellerine bişey vermeye başladı ..ama eve geçeyim keseceğimm

merhabalar arkadaşlar...bugün kimseler yok hrkes gezmelerde heralde:)) eşim malesef haftada bi gün izinli o da hafta içi artık salıyı bekliycez... buralarda da malesef kimseler yokk pek görüşebilceğimz nyse herkese slmlar.. sevgili ikiz anneleri ve bebekleri

tecrübeli ikiz anneleri size 2 şey sormak istyorum bebekleriniz kaç aylıkken emeklemeye başladı?? ve dişleri ne zaman çıktı?

canım çok çok teşekkür ederim..yordum seni,klavyene sağlık canım:)..son bir sorum var,ek gıda aralarında mı mama veriyordun,yani 3 satte bir beslersek ne zaman mama vermem gerekir?ayy Dırım bıktın dimi benden

tecrübeli ikiz anneleri size 2 şey sormak istyorum bebekleriniz kaç aylıkken emeklemeye başladı?? ve dişleri ne zaman çıktı?

egem aramıza hoşgeldin canım..haftalarımız çok yakın seninle..ek gıdaya geçtin mi,anlatır mısın biraz?

emeklemeye 7 aydan sonra başlarlar diye biliyorum..bizimkilerin dişleri çıkmaya başladı,destekli oturmayada başladılar ama kısa süreli...

birce ikiz hamileler topiğine baksana kuzum..BİRCE3535 diye bir arkadaşı gördüm sen sandım ama değilmişsin:26:

Son düzenleme:
firdoş meraba ben ek gıda olarak muhallebi çorba meyve suyu ve püresi veriyorum yoğurda daha başlamadım..bzmkiler biraz obur sanırm kaşık onları pek kesmiyo biraz zorlanıyorm.. normalde 3 saatte bi yiyolardı şimdi biraz kısalttım süreyi tam acıkmadan verince daha sorunsuz yiyolar.. bi de bu aralar çok huysuzlar dişden dolayı o da biraz sorun yaratıyor sanırm(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…