nero cnm sağol neden gelen var buu kadar cnmm
biz ilk dafe bu kadar kalabalığa çıktık,önce çok tedirgindim çocuklar adına..durmazlar falan diyordum ama çok güzel geçti...eee herkeş nerde....
anam benim dr. kiloları ondanmı çok allıyor çocular tabi yumurtaları yediriyorsun dedi ayyy öldürdü beni diyorum ya ama iyi bir dr. esasında ama bu konularda kasıyor birazgünaydınnnnn.....erkenciyim bu sabah hayırlı cumalar.......
kızlarıma yoğurt mayaladım uyuyor kuzularım....şimdi çorbalarını yapayımda hazır olsun.....
aman boşver ver gitsin hayatım sağlıksız birşey vermiyoruz bizimkiler sadece anne sütü almıyorki bekleyelim 6.ayı....benim dr diyorki maşallah ne kadar güzel gelişimleri nasıl bakıyorsunuz diyor....yardımcı varmı yok dedim tek bakılıyor bravo valla dedi adam......
geçmiş olsun canım bende şuan pedidus kullanıyorum bir çay kaşıgı günde üç kere ama kimi zaman iki kere çünki çok uyku yapan bir şurup .günaydın herkeslere, güzel bir gün olsun inş.
biz hala hastayız geçmişi tamamen okuyamadım ama mrk edende olmamış sanırım:)) nese ben iyileşememişken kızlara geçti nezlem dr a götürmeye bile halim yok peditus versem acaba olu mu burunları akıyor hapşırıyorlar ve uyumadılar sabaha kadar ağladılar tonimer sıkıyorum ama tek başına fayda etmedi malesefpeditus günde 3 kez yarım ölçekmi veriyorsunuz prospektüsünde öyle yazıyor..
birde ıhlamur hiç vermedim daha önce bu aktarda satılanlardan alıp kaynatıp direk veriyormusunuz arkadaşlar yoksa sulandırıp falanmı vede ne kadar vermek lazım.. püff bu kızlar hasta olunca mahvoluyorum..
bircecim oğluşunun çıkıcak olmasına çok sevindim çok şükür Allah a..
nerocum maşallah kızlarına:)
diğer tüm arkadaşlar hepinizi öptüm
ay bir ben sevemedim portakallı kerevizi garip geliyor kız tadı bana .yap şöle kıymalı bir kereviz kuzulara bildigimiz usulnabersiniz kızlar nasılsınız bakimm
ben yine koşturmaca ile başladım güne yeni uyuttum bi size bakayım deidm
sabah dirimim aradı hastanedelermiş
ömer sabah karşı iki kere kusmuş düşmedne kaynaklı bi sorun olabileceğini düşünerek hasatneye götürmüşler cerrahpaşadalardı tomografi felan çekmişler temiz çıkmış kan almışlar bi de idrar vereceklerid ömüşün işemesini bekliyoruz dedi işallah ciddi bişey değildir en azındna düşmedne kaynaklı bişey değildir basit bi üşütme felan olsun bari birbirini sık sık ıslatıyolardı bide çocuk malum taşa basıyo giidyo oturuyo üşütmüş de olabilir deidm ben ama bakalım
aradım 2 kere birinde telefonu çekmediği için kapalı deid demin yine aradım bu defa kendi kapatmış konuşamadım meraklardayyımm
bende portakallı kereviz yapıyorum çocuklara bakalım seveceklermi
kocişimde yarın sivasa gidiyo beni yine yalnız günler bekliyoooo
afiyet olsun kuzumakızıma kerevizi yedirdim oğluş uyuyo
portakal biraz ekşi yapmıştı ama bi dahakini portakalsız yapacam yada tatlı portakalın çıkmasını bekleyeceğim bide şeke ryerine havuç attım ben heheh pirinçli deniycem bide
maşallah kuzuya yaramazmı annesinin sütü hiç bayagıda toplanmış maşallahmerhaba kızlar yeni arkadaşlar hoş geldiniz
hastaneye anne sütü götürmüştüm onu vereli bebeğim 2990gr dan 3270gr a yükselmiş salıdan cumaya çok sevindim yarıyo sütümdurumuda aynı hala oksijen ihtiyacı olmamış busefer gerçekten gelecek galiba
firdos nerelerde?hepinizi takip ediyorum bebekler iyi maşallah
kirpiciğim geçmiş olsun elif kıza düzelsin kısa zamanda kusmasın
dırım ömeride merak ettim habersiz bırakma
gelmiş geçmiş olsun canım iyi korkutmuş ömer sizi canım şükür bişey yokmuş .merhaba kızlar ben geldim beni merak etmişsiniz canımsınız
aksam eşimle annesi yüzünden tartıştık bana kötü davrandı üzüldüm....kaynanadi a beş karış surat şişirdi kendini...neretttttttttttttttttttttt ettim kendisindennnnnnnnnnn.......
bende eşime kızdım oturma odasında yattım ....sabaha karşı ömer öğürmüş eşimde acıkmıştır diye mama yapmış..mamayı verince çocuk kumuş....beni kaldırdı geldim baktım uyuyor...dedim kendi midesini bulandırmıştır dedim....tam yattık çocuk öğürüyor kusuyor...kalk dedim cerrahpaşaya
gittik çocuk acil düştüğü için acil tranwaya yolladı orada baktılar kafa rotgeni çekildi ...bişey yok ama beyin cerrahisi bt ister dedi...onuda çektirdik....sonra beyin cerrahisini bekledik..bişey yok ama gözetimde kalsın dediler...çocuk tabi 4 kere kustu..bikerede sarı safra çıkardı...
sonra kan sonuçları geldi...
en sonunda saat 11 gibi çocuk acile gittik orada doktor baktı...idrar istendi iki kere o poşet kaydı
çocuk ishal kaka yaptı ama ne kadar kötü kokuyor ne kadar berbatt...aklıma hemen acaba kaynana ben yokken eksi yemekmi verdi...neyse çocuk acil karın rötgeni verdi....allahım gaz ve mokkkkk var dendi..lavma dediler tam aldık...acil çocuk geldi çocuk kitlenmiş...kaç saat uğraştılar...
bizde bekledik lavma olduk üstümüz başımız mok oldu berbattık yaa...sonuç bişey yok dendi...sanıırım dişten zayıf düştü yine köpek dişi çıkmış sonunda..........eve geldim...annem bizdeydi....hemen soyunduk ömerle....banyoya gireceğiz annem çamaşır hazırlıyor...alide ağlıyor banyoya girmek için bizimle...kaynanaya diyorumki al çocuğuu alyormuş çocuk yine geliyormuş..
bana diyorki bunuda al...yaaaaaaaaaaaaaaaa annem sabahtan geldi çocuk bakıyor allahın moskofuu öldürecek bu kadın beni...dedim alllllllllllll çocuğu beee...sabahın 5 den beri uyumadk...
ayy bi çııktım kadın herşeyi bırakmışş....yemek yiyor fenalık geldi içime diyor...şok oldum yaa...annem ömerimi giydirsin alinin peşindenmi gitsin....sonra ömer besledim....yemek yiyecepiz kadın bizden önce ayyy fenalık geldi iiçime dedi gömüldü yemeğe bizi beklemedien.......bide sofrada bana diyorki ..ayy annen olmasa yemek yiyemeyecektin diyor banaaaaaaaaaaaaaaaa.....bir ali ile yemek yapamazmışş...o kadar tiksindimkiiiiiiiiiii geberrrrrrrr demek geliyor içimden ...adi kadın ben pişiriyorum öküz gibi yiyorsun ama bir torununa bakamak ağır geliyor...o kadar sinirliyimkii....aliye pişmaniye vermiş....oda dökmüş çocuğa hayırsz çocuk ne pislettin diyor..sakın birdaha hayırsız deme çocuğa dedim...kötü bişey mi diyor...yook çok iyi kelime dedim...o daha melek hayırsızlığınımı gördün send dedim......
anneme dedim yılbaşına kadar burada kalacağız sonra eve gideceğim dedim...son 1 ay size geleyim ama senlede kavga ediyorz dedim...eder meder otururuz bu kadın çekilmez benim iki günde sinirimi bozdu dedi...sen eve geçince be gelir kalırım eviniz satılına kadar ne yapayım dedi...bakalım bayramdan sonra eşim seyhate gidiyor...o haftada burada kalacam....1 aralık anneme gideceğizzzzzzzzz.....1 ocağa kadar yılbaşını kutlar eve giderizzzzzzzzzz....çufffffff çufffffff
neysee bizden bölee iki kuzuyu uyuttum bende yatacağım çok yorgunum byby
anlamadım ki hayatım tesadüf herhalde 3 gündür gelen giden maşallah....
fridos cnm benim ben yazmıştım sana ama okumadın çorbaları balk kabağı koyarak tadlandırabilirsin cnm ..hem lif içerikli olduğundaan kakalarınıda rahat yaparlar.....
cnm ben sana yazayım 5 aylık listemizi
sabah kalkınca ballıirmikli muhallebi ile kahvaltı veriyordum
sonra bir kavonoz meyve yediriyordum
sonrasında devam sütü veriordum....
sonraki ara yoğurt ama yoğurtu sevmiordu çok çocuklar
sonrada pirinçli muhallabi veriyordUM....
sonrası devam sütü
hergün her dk..aynı oranda yemezlerdi ama yedirirdim bazen 1 kaşık veriyordum...
okudum Dırımım,hatırlıyorum ama balkabağını 6.aydan önce verebilir miyim ki?birde ballıirmikli demişsin ya bal yasak değil mi bir yaşından önce?
birde beslenme araları ne kadardı o aylarda canım?ben bugün 8.30 da bebe bisküvisi verdim,3 saat sonrada bir kase çorba yedirdim..dün yememişlerdi bugün yediler..acaba beslenme aralarını mı kısa tutuyorum?
bu arada kaynanatörüne yorum bile yapamayacağım,duyarsız kadın!!
canım bal kabağını verebilrisin cnm 6 aydan önce biz verdik hatta kuzenimin kızı bizimkilerden 1 ay küçüktü ben 5 ayda o 4 ayda verdi....zaten bir dilim yada yarm dilim atıyorsun malzemene göre yani cnm.....doğal şeker demişti doktor....
birde ballıirmikli dediğim cnm bebelacın muhallebisi 4 aydan sonra verilen bişey
hatta ben sana şunu söyleyim ben bebe bisküvisine 10 ayda felan başladım
hep kahvaltıları ballıirmikli muhallebinin içine yada bebek ekmeğinin içine koyarak verdim..
öğünleri şöyle yaptm cnm...
genelde çocukların kalkış saatine göre...
mesela 8 de uyandılar dimi kahvaltı verdim ama saat 6.30 -7 gibi kalktılarsa ben devam sütü veriyordum uyuyorduk sonrada 9-9.30 gibi kahvalı veriyordum
saat 12 gibi meyve saat 3 gibi çorba sonrada yoğurt veriyordum...genelde 2-3 saat oluyordu .....sadece aksam muhallebisini benim veletlerin o dönem erken uykusu geldiğinden 5 gibi veriyordum ve yoğurdu sevmediklerinden muhallebi öncesi hep 1yada 2 kaşık yediler....
şunuda belirteyim sadeceeeeee meyvelerini 1 er kavonoz yerlerdi.....
diğer muhallebiyi ve yoğurdu 1 kişilik hazırlardım yada 1,5 kişilik çorbada başlarda 5-6 tatlı kaşığı yerlerdi ölee tepeleme yemezler....aslında mama sistemi ile aynı gitmen gerek..3 saatte bir....ek gıda daha yorucu bi yerde...kaşıkla sen sokarsın onlar geri iterler....devamlı böyle sok çıkar sok çıkar gittik...zamanla mideler büyüdüğü için daha rahat besledim...çocuklarım herzaman güzel yedi...tabi dönem dönem bozuldu
özellikle diş dönemi hastalık dönemi dnegeler acayip bozulur...oturttuğun düzen gider...
ama yapacak bişey yok....herzaman derim ....yemezsee zorlamaaa...elbet acıkacak...hala bile aynısını yapıyorum...bu ara babanne manyağı ellerine bişey vermeye başladı ..ama eve geçeyim keseceğimm
tecrübeli ikiz anneleri size 2 şey sormak istyorumbebekleriniz kaç aylıkken emeklemeye başladı?? ve dişleri ne zaman çıktı?
birce ikiz hamileler topiğine baksana kuzum..BİRCE3535 diye bir arkadaşı gördüm sen sandım ama değilmişsin:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?