Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

bir de 2 gündür sabahları 60 cc mamanın içine 4 bebe bisküvisi biraz peynir ezerek veriyorm canım

ne güzel seninkiler oburmuş:)..benimkilerde ilk başta çok güze yediler ama şimdi zorluyorlar beni..acaba porsiyonları mı fazla veriyorum?mesela sen bir kase mi çorba ya da püre veriyorsun?peynir demişsin,labne mi ne tür peynir?bende bir kaç gün sonra peynir ve yumurtaya başlamak istiyorum..ama sarısı tabii..şu anda çorba,yoğurt,meyve suyu,meyve-sebze püresi,keçi sütüyle bebe büzküvisini ezip veriyorum,muhallebi...verdiğim ek gıdalar bunlar ama tabii hepsini aynı günde vermiyorum..

egem senin bebişler şu anda kaç kilo,benimkiler iştahsız ya merak ettim şimdi?

cnm valla kontrole gitmeyeli bayağı oldu heralde 1 ay faln önceydi en son biri 7.100 diğeri 7.300 dü. peynir olarak cnm babanemiz saolsun bize yapıp gönderiyo o peynirden veriyorum..geceden suya koyuyorum tuzunu alması için..çorbayı bi kase veriyorum cnm püreyide bebelac veya hero babyninkilerden kullanıyorum ikisine 1 kavanozu paylaştryorum aslında bıraksam hepsini yerler ama ne biliym belki dokunur diye korkuyorum zaten o ara öğün gibi oluyo 1 saat sonrasında mama veriyorum.. aslına bakarsan bende daha tam bi düzen oturtabilmiş değilim öğün saatleri karmaşık yaniii..

firdos cnm sen yoğurdu kendin mi mayalıyosun? ben bi kere denedim ama pek tutturamadın..sen nasıl yapıyosun? babymix vermeyi düşündüm ama o da 6 aydan itibaren diyo pek hazır bişeyde vermek istemiyorum ama işte ikiz olunca ve yalnız bakınca insanın pek fırsatı olmuyo herşeyi hazırlamaya( yada ben biraz beceriksizim bilmiyorum

seninkiler aşmışlar canım ya:) Maaşallah..benim biri 7300 diğeri 6150...ama seninkiler prematüre değil sanırım..ben 33 haftalık doğum yaptım..onunda çok etkisi var tabii..öğünleri zamanla oturturuz İnşallah napalım..benim biraz düzene girdi gibi..sabah erkense mama veriyorum eğer 8 den sonraysa bebebisküvisi...öğlene çorba..3 saat sonra püre...eğer püre vermeyeceksem mama veriyorum 1 saat sonarda yoğurt..sonra mama ve gecede muhallebi ya da iyi geceler serisi var ondan veriyorum uyumadan önce..arada birde meyve suyu..3 saatte bir besliyorum yokda pek acıkmıyorlar...

ilk bir hafta kendim yaptım,idare eder işte:)..ama sonra hazır aldım bebek yoğrurtlarından..zaten en sevmedikleri şey yoğurt

cnm ben hacettepede yaptım 34. haftada 2300 ve 2600 doğdular etimesguttayım cnm annenler nerede? bu arada bende hşliyim:))

cnm geçmiş olsun, inş. ilerlemeden iyileşirsiniz bende veriyorum peditus ama benimkilere uyku yapmadı:))

aneeeem maşallah kuzulara , mamayı kaç cc içiyorlar cnm toplamda biz ek gıda özürlüyüz ne verirsem o gece gazdan uyumuyorlar uyuzlar:)) bugün yine bir deneme yaptım bakalım gecemiz nasıl geçecek

cnm ben keçi sütünden yapıyorum küçük meyve püresi kavonozuna 2 çay kaşığı yoğurtla katı olmuyor muhallebi kıvamında oluyor ama yemiyorlar zaten ben yiyorum.. bugün babymix verdim biri yedi diğeri suratıma tükürdü durdu..

Son düzenleme:
cnm benimkiler 37 haftalık doğdular...bzmkiler 7 gibi uyanıyolar mama veriyorum 10 gibi falan bebebisküvisi-peynir -mama karışımı..2-3 saat sonra çorba sonraki arada meyve suyu veya meyve püresi bi gün kavanoz püre bi gün meyve suyu veriyorum cam rendede rendeleyip artık yavaş yavaş suyunun yanında rendelenmiş püresinden de veriyorum sonraki öğün muhallebi ve sonra 3 saatte bir mama..ben mama verceğim zaman 3 saat geçmesini bekliyorum 3 saat dolunca kıyameti koparıyolar:)) kaşıkla beslencekleri zaman 2-2 buçuk saat falan geçiyo çünkü çok acıkınca kaşıkla veremiyorum ağlamaktan yiyemiyolar şişkolar ağızları hiç boş kalmıycak:)

herkese hayırlı geceler arkadaşlar.

Bugün malum hafta sonu eşimde evde,birde akşam annemler geldi anca oturabildim yani.

Dırımcım allah herkesin kendi evini versin.İnsan öz annesinin evinde bile rahat edemiyor sığınamıyor hiçbiryerlere.Neden böyle olur anlayamıyorum,halbuki bekarken en rahat ettiğimiz yer orasıdır.
Bizde yazın bursaya gidiyoruz 15,20 gün ilk 1 hafta iyi sonra kendimi sığıntı gibi hissediyorum,neyse sende üzülme çok şükürki geçici bir durum ya hep beraber oturmak zorunda kalsaydın.

Firdoscum gerçi siz bizden büyüksünüz ama,yağız bir ay önce 6 kiloydu,daha kontrole gitmedik.
Acaba gitsekmiki diyorum bazen,ama bir sorunumuz yokken gidip 150 tl.vermek pekte işime gelmiyor.
Bizimde ekgıdaya başlamamıza azkaldı.Bakalım bizde durumlar nasıl olacak.

fırdos um muhallebiyi ne kadar veriyorsun onadamı az az alıştırdınız,, püfff bu ek gıda sinirimi bozuyor
hiç bşy yediremiyorum yerlersede gaz yapıyor zaten..
aptamilmi kullanıyorsun cnm 2 ye geçtiniz mi?

aynı durumayız Berennaz...içine reçel kat ben öyle yapıyorum..

muhallebiyi bir kase veriyorum ayrı ayrı,çorbayıda..yiyorlar genelde..aptamil 1 deyiz daha canım,6 ayı dolrurunca yani 10 gün sonra 2 ye geçicez İnşallah..

Artvinli 6 kilo çok iyi Maaşalah Yağıza..

Son düzenleme:
Egem canım ek gıdaya geçince mamayı azalt..burda bir arkadaş söylemişti,ek gıdayla birlikte çok fazla mama alımı obez yapıyormuş!sen 3 saatte bir mama ver bence,şu anda doğru olanı bu...bizimkiler gündüz iki öğüne düşürdüler mamayı,diğer öğünler ek besin hep..birde aşırı hareketliler..

berennaz cnm bazen 120 bazen 150 veriyorum..banada bazen çok yiyolarmış gibi geliyo valla(

kiloları normal olduğu sürece yesinler, yemeyen çok zor valla her beslenme saati evin heryeri batıyor, işkence gibi oldu vermesem hiç acıktım diyen yok anlamadım gitti nasıl duruyorlar ben ikide bir acıkıyorum

firdos egem günlük toplamda ne kadar içiyorlar?

Son düzenleme:
berennaz meyvesuyu denedinmi cnm elma suyuyla başlayabilirsin cam rendeden geçirip 2-3 çay kaşığıyla başlayıp yavaş yavaş arttırırsın..

berennaz meyvesuyu denedinmi cnm elma suyuyla başlayabilirsin cam rendeden geçirip 2-3 çay kaşığıyla başlayıp yavaş yavaş arttırırsın..

elma verdim, şeftali, armut, bir kez muz, bebe bisküvisi, yoğurt... denemelerim bunlar hep 1-2 çay kaşığıyla başladım ama sonuç aynı yemekte istemiyorlar zaten hemen ağlıyorlar zorlamıyorum bende napiim
p.tesi çorbamı versem diye düşünüyorum şimdi, onu ölçü olarak ne kadar başlamalıyım?

hiç bilmiyorum canım ya..2 saatte bir 100 cc içiyorlardı ama ek gıdaya geçince mama az veriyorum artık..obez yapıyormuş demişti Nero...

berennaz çorbayı severler belki..önce 5-6 kaşık ver baktın sevdiler devam et..patates,havuç ve pirinç karışımı yap ilk olarak..

Son düzenleme:
hiç bilmiyorum canım ya..2 saatte bir 100 cc içiyorlardı ama ek gıdaya geçince mama az veriyorum artık..obez yapıyormuş demişti Nero...

günlük süt ihtiyacı 500 ml diyorlarya bende o yüzden sordum .. bende 6 ay dolsun süt vermeyim sadece ek gıda ve mama vereyim diyordum ama hala veriyorum süt mamada 2 kez içiyorlar..

firdos sağol cnm birde çorba deneyim bakalım

Son düzenleme:
firdoscum bende azaltmak istyorum ama bi ağlayışları var acaibler:)) yemeseler kıyamet kopuyo bizimkilerde çok hareketli zaptedemiyorum bazen:) berennaz cnm işte bi sabah kalktıklarında 120 içiyolar kahvaltyla 60 arada yine 120 yatmadan 150 ve gece uyanıncA 150 genelde böle oluyo tam düzenimiz oturmasa da..azaltmak için ne yapmak lazım acaba ya(

iyigeceler güzel anneler
ben sabırsızlıkla hafta başını bekliyorum bakalım karan oğlan gelecekmi?
firdos,medine,berennaz,egem
diğer anneler hepinizi ve bebekleri çok öpüyorum
şimdiden herkese mutlu pazarlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…