Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

günaydınnnnn.....erkenciyim bu sabah hayırlı cumalar.......

kızlarıma yoğurt mayaladım uyuyor kuzularım....şimdi çorbalarını yapayımda hazır olsun.....

aman boşver ver gitsin hayatım sağlıksız birşey vermiyoruz bizimkiler sadece anne sütü almıyorki bekleyelim 6.ayı....benim dr diyorki maşallah ne kadar güzel gelişimleri nasıl bakıyorsunuz diyor....yardımcı varmı yok dedim tek bakılıyor bravo valla dedi adam......

günaydın herkeslere, güzel bir gün olsun inş.
biz hala hastayız geçmişi tamamen okuyamadım ama mrk edende olmamış sanırım:)) nese ben iyileşememişken kızlara geçti nezlem dr a götürmeye bile halim yok peditus versem acaba olu mu burunları akıyor hapşırıyorlar ve uyumadılar sabaha kadar ağladılar tonimer sıkıyorum ama tek başına fayda etmedi malesef peditus günde 3 kez yarım ölçekmi veriyorsunuz prospektüsünde öyle yazıyor..
birde ıhlamur hiç vermedim daha önce bu aktarda satılanlardan alıp kaynatıp direk veriyormusunuz arkadaşlar yoksa sulandırıp falanmı vede ne kadar vermek lazım.. püff bu kızlar hasta olunca mahvoluyorum..

bircecim oğluşunun çıkıcak olmasına çok sevindim çok şükür Allah a..
nerocum maşallah kızlarına:)
diğer tüm arkadaşlar hepinizi öptüm

Herkese günaydın ve hayırlı cumalar dilerim....

Geçmiş olsun cnm,bebekler hasta olunca insanın hiç huzuru olmuyor gerçekten... keşke ben olsaydım da onlara bişey olmasın diyor insan ama maalesef kış geldi ardından da hastalıklar...Peditus vermende yarar var daha da ilerlemeden 6 saat arayla yarım ölçek veriyordum ben senin bebeklerin ayında,bir de düzenli olarak burunlarına tonimer kullan burunları açık olsun...bize dr papatya çayı öneriyor bu durumlarda hem rahatlatır hemde uykularını getirir milupanın çaylarından alıyorum ben...

Günaydın kızlar .hayırlı cumalar..

fatoş cok tşk ederm cnm bide bu gece hiç uyumadılar mahfoldum (

kızlar ek gıda veriyorsunuz ya aralardA MAMA VERİYORMUSUNUZ..
ya bide atladıgınız oluyomu ben hala mamaya cok yükleniyorum..

sağol canım çok teşekkür ederim.....
çok geçmiş olsun pöfff çocuklarda hastalık insanı dahada hırpalıyor ama allah başka hastalık vermesin cnm ben peditus hiç kullanmadım ama kullana arkadaşlar yardımcı olacaklardır hayatım dikkat et kendine

ben vermiyorum medineciğim mama arada sende azaltsana artık 6 aylıksınızzz....ekleri yemiyorlarmı...??

bende keçi sütünden mayalıyorum.biraz serinken veriyorum benimkiler yalanarak yiyorlar. çok seviyorlar yoğurdu...ama yoğurt azıcık soğuk olacak...
ayyy keçi sütü veriyor herkes yawww bendemi versem neyapsammm çokmu özentiyim?

Büyük marketlerin çoğunda var canım KAY marka keçi sütü. pastörize olduğundanda daha güvenli...ben sabah kahvaltılarınıda az keçi sütüyle hazırlıyorum...

ay bend emigrosa gidecem bugün alacam karar verdim alayımda yapayım bakayım beki 1 kiloya ne kadar koymak lazım ben normalde inek sütüne 1 kiloya bi yemek kaşığı koyuyorum keçi sütündede aynı ayar tutarmı acep
kuzum folbiol nedir anacım hergün yeni bişey duyuyorum. bir arada bay bay diye bir ilaç ymuhabbeti vardı burda dr. sordum bugün bön bön bakttı yüzüme ilk defa duydum dedi .
haha yeni çıkmış bu ilaç adam demek piyasası takp etmiyor
canım çok geçmiş olsun
ben ıhlamuru kendimize nasıl yapıyosam öyle yapıyorum çocuklarada biberona koyuyorum hatta hastalarsa sabah kahvaltısınıda ıhlamurla ıslatıyorum
biberonla verirken biraz pekmez atıyorum tatlansın diye hoş içiyolarmı içmiyolar...
bide peditusu çay kaşığı ile ver bide calpol ver rahatlasınlar

nabersiniz kızlar nasılsınız bakimm
ben yine koşturmaca ile başladım güne yeni uyuttum bi size bakayım deidm
sabah dirimim aradı hastanedelermiş
ömer sabah karşı iki kere kusmuş düşmedne kaynaklı bi sorun olabileceğini düşünerek hasatneye götürmüşler cerrahpaşadalardı tomografi felan çekmişler temiz çıkmış kan almışlar bi de idrar vereceklerid ömüşün işemesini bekliyoruz dedi işallah ciddi bişey değildir en azındna düşmedne kaynaklı bişey değildir basit bi üşütme felan olsun bari birbirini sık sık ıslatıyolardı bide çocuk malum taşa basıyo giidyo oturuyo üşütmüş de olabilir deidm ben ama bakalım
aradım 2 kere birinde telefonu çekmediği için kapalı deid demin yine aradım bu defa kendi kapatmış konuşamadım meraklardayyımm

bende portakallı kereviz yapıyorum çocuklara bakalım seveceklermi

kocişimde yarın sivasa gidiyo beni yine yalnız günler bekliyoooo

bircecim gözün aydın inşallah minik kuşun çıkarda iki bayramı bir arada yaparsınız.
biz çok minik oldukları ve yatak odam küçük olduğu için 3 ay kadar ikisini aynı beşikde yatırmışdım birbirlerinin farkına bile varmadılar zaten sürekli uykuya veriyorlardı kendileri şimdi koca dana oldular yana yana yatırınca birbirlerini yoluyorlar
benimkilerin beslenmesi çok uzun sürüyordu teksen önce hızlı yiyeni doyurki öbürüne çabuk sıra gelsin ayyy benim halim çok komikti önce emziriyordum iki kolumun altında yastık biri sağda biri solda ama tek başna zor bir pozisyon çünkü bazen yastıkdan kayı veriyor sıpalar:)emzirme bitincede kaşıkla mama yediriyordum hepsini pörtletiyolardı hastanedeki s.kafalılar deiler sakın biberon verme seni unuturlarayyy ne zordu verdim sonra biberonu.
kimseyi yaklaştırma canım ben çok çektim bizim bebeklerimiz prematüre enfeksiyona açıklar doğum yaptım çıktım evde herkes benim yatağın üstünde bebe belik gelmişler kuçakdan kuçağa geçiyolar öpen seven daha neler neler en son kaynımın 9 yaşındaki kzı oğlanın bıngıldağını dürtüklüyordu benim kocada gülüyordu bende kaçtım geldim adapazarına 4 günlük lohusayım 4 satlik yola çıktım ne sancı çektim bide mart ayıydı hava soğuk(ankarada annemlerde doğum yapmışdım)velhasıl mümkün oldukça yaklaştırma sonra sen çekiyorsun herkes kapısını kapatım gidiyor biz bunları zor bulduk ayyy canım sıkıldı gene hatırlayınca

nerocum saol cnm, hepimizden uzak olsun hastalık birimize gelince evde herkes hastalanıyor.. kekte güselmiş valla afiyet olsun.. cnm mama hiç vermiyor musun? süt ihtiyaçlarını nelerle karşılıyorsun, ben ek gıdaya geçemedim ama geçebilirsem aklımda olsun:))
canancım sağol bir deneyim bakem içecekler mi benimkiler yeni tatlara pek açık değilde:)) evi havalandırıyorum aslında incede giydiriyorum ama en azında baba dışarıdan geliyor eve almsak mı ne zaten aramız yok bu aralar..
dirimden haber alırsanız yazın kızlar bende kimsenin tel i yok ancak buradan takip ederim, çooook geçmiş olsun oğluşa dirimim..

hehe babalarıda almayalım bariii
dirimi aradım hala hastanedeymiş çok gerginim şimdi konuşamayacağım dedişarjıda bityomuş eve gidince arıyacak eve gittimi burayada yazar zaten
bende kociş gelsin şişliye gidicem oğlumla havada güzel azıcık alışveriş yapalım

jakie ankarada nerede doğum yaptın, kaç haftalık doğdular cnm?
cnm bebişlerimizin başkaları yanında pek kıymeti olmuyor malesef zorluklarını yaşayanlar biliyor ve anlayış gösteriyor sadece..

kış gelmeden gez cnm havanın tadını çıkar, öperim çokk..

Son düzenleme:
herkeslere merhabalaarrrr:80:şu an 22 haftalık hamileyim bebeklerimin ikiz olabileceğini tahmin ettiğim günden beri yani nerdeyse transferden bu yana sizleri takip ediyorum..bazı arkadaşlara fazla detay gibi gelebilir yazdıklarınız ama ben öyle düşünmüyorum aksine çok güzel bi samimiyet..çekinmeden herşeyin rahatlıkla paylaşılabildiği..aile ortamı gibi sanki yada abla kardeş ilişkisi gibi..o kadar ki bazen bi aileyi kapıdan falan gözetliyomuşumda onların benden haberi yokmuş gibi hislere kapılıyorum vallaartık hepinizi tanıyor gibiyim resmen:79: böyle ilişkiler kurabilmek çok zor bu zamanda..onun için Rabbim sevginizi samimiyetinizi artırsın inş..
sizlerden ileriye dair çok şeyler öğreniyorum..daha da öğreneceğimin farkındayım..bu benim ilk hamileliğim üstelik birde ikiz olmaları beni çok heyecanlandırıyor:81: tabi bisürü de endişelerim var..onları kaybetmekten çok korkuyorum:18: her bir hafta önümde aşılması gereken bir hendek gibi..acaba erken mi doğacaklar..küvezde benden uzak mı olacaklar..sütüm olacak mı..emzirebilecekmiyim..onlara her anlam da iyi bir anne olabilecek miyim...........diye uzayıııııpppp giden kaygılar işte..biliyorum bunları paylaşacağım yer burası değil çünkü ben henüz anne olmadım ama bugünleri aşmış anneler olarak beni en iyi sizler anlarsınız hiç kimse beni anlayamıyo...etrafımda bi sürü yakınım hamile ama onlar bile anlamıyo..

ya birde benim bebeklerim ayrı keselerde ama eşleri bir tane dedi doktor..acaba böyle olan var mı içinizde...doktorum ben pinpiriklenmeyeyim diye galiba sorun yok falan dedi ama netten araştırdım bazen sıkıntı olabiliyomuş..bebeklerden birisinde zamanla gelişim geriliği hatta Allah korusun ölümler bile olabilir falan diyo yaa buda hiç aklımdan çıkmıyo beniiimmmm

ARAMIZA HOŞ GELDİN ARKADAŞIM
vallaha biz samimi veiçteniz kimseden çıkar beklentimiz yok isteyen herşeyi detaylı anlatır isteyen şöyle bi anltır geçer kimseye karışmayız bazıları gelip bizi eleştiri ikizi varmıdrı bilmem ama oyok herhaldeki kouşacak kimsemiz olmadığınu bilmiyor
vanım o sorular anne olduğun andan itibaren başlıyo ve doğumdan sonrada bitmiyo annelikle endişe ve acabalar birlikte yaşıyor anlayacaızn gel ya zbize son bi hamişimiz vardı yavru kirpi onu uğurladıktan sonra hamişimiz kalmadı sıkca yazarsan bize yeni hamişimiz sen olursun seni takip ederiz
kese işi banada dr söylemişti hatta bi kaç hafta tek eşolaak bildik biz sonra diğer plesentada göründğ
evet çok hoş bi durum değil ama aman aman korkulacak bişeyde değil sadece beslenmede sorun oluyor biri daha çok beslnebiliyor zaen sıkı bi dr kontrolu altındasındır şuan bi sorun oluştumu emşn ol doktorun sana söyler
tek hamileler yada tek ananler bizi anlamaz canım o yüzden onlardan hiç bi konuda anlayış bekleme ben emziremedim çünkü yalnızdım ve beni kimse anlamadı çünkü kimse ikiz büyütmemişti onların tek bebeği vardı her ağlamasınd akucağına alıp 1 saat emzirebilirdi gece onunla yatarak emzirebilirdi sütü haliyle yeterdi fakat biz birini emzirsen diğeri bakar onu emirsen diğeir ağlar zor iş anlycağın ikiz annesi olmak

kızıma kerevizi yedirdim oğluş uyuyo
portakal biraz ekşi yapmıştı ama bi dahakini portakalsız yapacam yada tatlı portakalın çıkmasını bekleyeceğim bide şeke ryerine havuç attım ben heheh pirinçli deniycem bide

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…