Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

selam arkadaşlar bende ikiz annesiyim.ama yeni değil benim kızlarım 5,5 yaşındalar ve sizi çok iyi anlıyorum.hamilelik sıkıntıları ve sonrası ikiz büyütmek çok zor birde yalnızsan dahada zor.ama çok güzel ben çok şanslı olduğumu düşünüyorum.çocukların ikisi birdenbüyüyor birden iki çocuk sahibi birden oluyorsun.

cano naber aramışsın beni, bugün tekim Elif çok kusuyor devamlı kucaamda dönemedim sana. dün sağlı ocağında mı üşüdü nedir? bir de göbeği hafif pörtlemiş dışarı, fıtıktan korktum ağlatmamak mı lazım? son hamilenin lohusalığı bile bitiyo nerdeyse, amann tek elle de pek yavaş yazılıyor. şu güzel pastırma yazı havalarını evde geçirmek koyuyor ama korkuyorum çıkarmaya pek minik diye.
ya ömer düşeli 2-3 gün olmadı mı? ona bağlı kusma olacak olsa ilk 24 saatte olmaz mı?
portakallı kerevizi bende çok severimm, haftasonusu yapsak da yesekk.
dorukcumm perdeni bende çok beğendim.
bu arada bakıcıyla anlaştımm, bayramdan soora başlıyor, ütü, süpürge yemek fln da istedim, inşallah iyi olur.
berennaz geçmiş olsun canım, ankaranın neresindesin?

merhaba herkese...aslında daha sık uğramak isterim ama malum işte sıpalardan vakit olmuyo pek:) bizimkilerin bu ara diş sıkıntıları var sürekli eller ağızda salyalar akıyo ve sürekli mızmızlar zor bi dönem yani..burdaki çoğu arkadaş yalnız bakıyo sanırım bebeklerine bnde 3 aydır yalnız bakıyorm antalyada malesef hiç akrabamız yok ama alıştım bazen çok zorlanıyorum tabi..eşimlede nerdeyse hergün tartışıyoruz önceden böle değildi çocuklara bağıryo bazen sanki anlıyolarmış gibi gıcık ediyo beni sizlerde de oluyomu böle tartışmalar???

bende ikiz annesi olacaktım 8+3 ler meleklerim Ama %5ihtimal var yaşamalarına dair.
Pazartesi alacaklar çok büyük ihtimal.
En çok istediğim şeydi ikizlerimin olması.Dilerim inş 2. gebeliğimde sağlıkla hayırla yeniden bi ikiz annesi olmayı nasip eder Allahım
Evlatlarınızın hepsine ayrı ayrı sağlıklı hayırlı uzun ömürler diliyorum inş...

ayh ne bilim canım yaa istiyolar yani nettede okudum 500 ml günlük olabilir dio bende veriyorum zaten cok içmiyolar ama ek gıdada veriyorum ama takipli degiliz bi annemde bi bende off düzen kuramadık ama yaptıgımdan veriyorum düşün gece gün bulgur pilavı verdim manyagım ben bakalım pazartesi aşımız var iyi mi yaptık kötümü yaptık kilodan anlıcaz ...

Canım benimkilerde ayrı keselerdeydi RAbbime şükürler olsun ki hiç bir sorun olmadı ben bilmiyordım bile sorun olacagını bazen bazı seyleri bilmmek daha iyi sen ALLAH a emnaet et gerisi zaten onu yoktan varan edenin bilecegi hadi hayırlısı olsun zor ama bir oakdar da güzel sürec seni bekliyo..

merhaba kızlar yeni arkadaşlar hoş geldiniz
hastaneye anne sütü götürmüştüm onu vereli bebeğim 2990gr dan 3270gr a yükselmiş salıdan cumaya çok sevindim yarıyo sütümdurumuda aynı hala oksijen ihtiyacı olmamış busefer gerçekten gelecek galiba
firdos nerelerde?hepinizi takip ediyorum bebekler iyi maşallah
kirpiciğim geçmiş olsun elif kıza düzelsin kısa zamanda kusmasın
dırım ömeride merak ettim habersiz bırakma

Son düzenleme:
gurseda hoşgeldin cnm, gerçi bende yeniyimde:)) valla ben hep kötü düşündüm hepside başıma geldi, aylarca hastanede yattım, erkende doğdular küvezede girdiler emmedilerde ama ben 6 aıdır 2 saatte bir süt sağarak besliyorum yavruları 4 aydırda mama takviyesi yapıyorum herşey olacağına varıyormuş inş. sağlıcakla alırsın kucağına yapabiliyorsan çok takıntılı olma ben yapamamıştım..

yavrukirpi sağol cnm, etimesguttayım, sen?
elifcik mama yemiyor demi sütten kusup kilosuda normalse sorun yok diyor dr lar benimkiler hala kusuyor çok gıcık bir durum sürekli üst değiştirişyoruz.. emdikten sonra ağzı midesinin yukarısında kalacak şekilde yarım saat kucağında tut demişti dr ama artık kucakta tutamıyorum çok şımarıklar:))

medinecim kilolarına göre mamayı azaltırsın cnm, bak herşeyi yiyorlarmış :))) maşallah..

bircem az kaldı inş.. çok şükür.. vede küçük adama koccaman maşallah...

dirimcim habersiz bırakma cnm oğluşları rabbim kötü gözlerden korusun ..

egem bizim evdede var öyle bir adam malesef(

merhaba kızlar ben geldim beni merak etmişsiniz canımsınız

aksam eşimle annesi yüzünden tartıştık bana kötü davrandı üzüldüm....kaynanadi a beş karış surat şişirdi kendini...neretttttttttttttttttttttt ettim kendisindennnnnnnnnnn.......

bende eşime kızdım oturma odasında yattım ....sabaha karşı ömer öğürmüş eşimde acıkmıştır diye mama yapmış..mamayı verince çocuk kumuş....beni kaldırdı geldim baktım uyuyor...dedim kendi midesini bulandırmıştır dedim....tam yattık çocuk öğürüyor kusuyor...kalk dedim cerrahpaşaya
gittik çocuk acil düştüğü için acil tranwaya yolladı orada baktılar kafa rotgeni çekildi ...bişey yok ama beyin cerrahisi bt ister dedi...onuda çektirdik....sonra beyin cerrahisini bekledik..bişey yok ama gözetimde kalsın dediler...çocuk tabi 4 kere kustu..bikerede sarı safra çıkardı...
sonra kan sonuçları geldi...
en sonunda saat 11 gibi çocuk acile gittik orada doktor baktı...idrar istendi iki kere o poşet kaydı
çocuk ishal kaka yaptı ama ne kadar kötü kokuyor ne kadar berbatt...aklıma hemen acaba kaynana ben yokken eksi yemekmi verdi...neyse çocuk acil karın rötgeni verdi....allahım gaz ve mokkkkk var dendi..lavma dediler tam aldık...acil çocuk geldi çocuk kitlenmiş...kaç saat uğraştılar...
bizde bekledik lavma olduk üstümüz başımız mok oldu berbattık yaa...sonuç bişey yok dendi...sanıırım dişten zayıf düştü yine köpek dişi çıkmış sonunda..........eve geldim...annem bizdeydi....hemen soyunduk ömerle....banyoya gireceğiz annem çamaşır hazırlıyor...alide ağlıyor banyoya girmek için bizimle...kaynanaya diyorumki al çocuğuu alyormuş çocuk yine geliyormuş..
bana diyorki bunuda al...yaaaaaaaaaaaaaaaa annem sabahtan geldi çocuk bakıyor allahın moskofuu öldürecek bu kadın beni...dedim alllllllllllll çocuğu beee...sabahın 5 den beri uyumadk...

ayy bi çııktım kadın herşeyi bırakmışş....yemek yiyor fenalık geldi içime diyor...şok oldum yaa...annem ömerimi giydirsin alinin peşindenmi gitsin....sonra ömer besledim....yemek yiyecepiz kadın bizden önce ayyy fenalık geldi iiçime dedi gömüldü yemeğe bizi beklemedien.......bide sofrada bana diyorki ..ayy annen olmasa yemek yiyemeyecektin diyor banaaaaaaaaaaaaaaaa.....bir ali ile yemek yapamazmışş...o kadar tiksindimkiiiiiiiiiii geberrrrrrrr demek geliyor içimden ...adi kadın ben pişiriyorum öküz gibi yiyorsun ama bir torununa bakamak ağır geliyor...o kadar sinirliyimkii....aliye pişmaniye vermiş....oda dökmüş çocuğa hayırsz çocuk ne pislettin diyor..sakın birdaha hayırsız deme çocuğa dedim...kötü bişey mi diyor...yook çok iyi kelime dedim...o daha melek hayırsızlığınımı gördün send dedim......

anneme dedim yılbaşına kadar burada kalacağız sonra eve gideceğim dedim...son 1 ay size geleyim ama senlede kavga ediyorz dedim...eder meder otururuz bu kadın çekilmez benim iki günde sinirimi bozdu dedi...sen eve geçince be gelir kalırım eviniz satılına kadar ne yapayım dedi...bakalım bayramdan sonra eşim seyhate gidiyor...o haftada burada kalacam....1 aralık anneme gideceğizzzzzzzzz.....1 ocağa kadar yılbaşını kutlar eve giderizzzzzzzzzz....çufffffff çufffffff

neysee bizden bölee iki kuzuyu uyuttum bende yatacağım çok yorgunum byby

dırım sinir oluyorum senin kayınvalidene bukadar durduğun hata ben açlıktan ölsem yine çekmem
git kurtar kendini birdahada geçme sokağından içim şişti vallaha kötü kadın kendini birşey sandı tabi işiniz düşünce

hayatım dün dedim eşime kalk gidelim........

Kavgada.....ama sakin olunca 2 ay daha sık diyor........elimizdeki tüm paramızı borcumuza yatırdık bu ay daha idare edeceğim..........
Oda bilmiyor ay başı gidince kalsın gelir bide anneme yüzsüz şey

çocukların ikiisinide uyuttum.....bende yattım kapıyı açtı salak gibi bakıyor efendim dedim..size bakayım dedim diyor....ömeri uyuturken aliyi saldı başıma ...ona bakmaya gelmiş....sonra içeri girmiş bağra bağra konuşuyor..dedim çocuklar uyuyor sus...çıktı hanfendi ama ne çağre ömer uyandı şimdi sallıyorum onu ..offffff yaa uyuyamadım bi heeee

kızlar ben geldim...anam ne yoğundum iki gündür,akşam7 de arkadaşa gidicez yeni evlendi okulca hayırlı olsuna gidiyoruz..benim bebişler hasta ikiside nezle olmuşlar...onlarla uğraştım..tam geçmişe bakayım dedim kağan uyandı öptüm herkesi...

geçmişi okudum ama ne çok yazmışsınız öyle...hepsi aklımda değil..yemek tarifleri verilmiş ne güzel..

Dırım geçmiş olsun canım...

Canancım SİVAS demişsin,eşin mi oralı?

Bircem iyi haberlerine çok sevindim..

Nero,Nefes,Ayşe,Famelex,Artvinli,Doruk,Hituci,Fatoş ve yeni gelen arkadaşlar kocamanöpüüler

dırım çok geçmiş olsun..valla çok takdir ediyorum seni çok sabırlısın herkes katlanamaz anlattıklarına seni şahsen tanımıyorum ama burdan okuduğum kadar valla bravo diyorum allah sabırlar versin umarım senin için güzel günler yakındır...

teşekkür ederim cnm...valla banada biri anlatsa bende çekme derdim...

ama başa gelince dengeler değişiyor.....

birazda mecburiyet var işte...

bide gelirken 3-5 ay kalacağız dedik...hoş gerçi o bize dayanamadı 2 ay bugün gitsek siz bilirsiniz der....

bu ayıda geçirelimde bakalım allah büyüktür diyorum susuyorum ....

yok canım tabiki veriyorum ama gündüz ek gılar arası vermiyorum akşam ve gece veriyorum hayatım...

hoşgeldin cnm aramıza bebeişlerin hayırlı olsun allah tamamına erdirsin...

olmazmı cnm çoğumuzda oluyor tabiki ama bu günlerde geçecek sonuçta....

pöfff bizimde misafirler gitti incim kuzum nasıl ağlıyor katıldı kuzum aman başlıcam valla gelen gidiyor benim kızlar baygon

Dırımcım Allah sabır versin...kayınvalideye diyecek çok söz var ama boşver...madem kararlısın Allah yardımcın olacaktır mutlaka...Biraz daha sık dişini canım, mümkünse duymamazlıktan gel...yavruna çok geçmiş olsun...onlar iyi olsun, sağlıkları yerinde olsunda her tür sıkıntı atlatılır...

jakie ankarada nerede doğum yaptın, kaç haftalık doğdular cnm?
cnm bebişlerimizin başkaları yanında pek kıymeti olmuyor malesef zorluklarını yaşayanlar biliyor ve anlayış gösteriyor sadece..

başkent hastanesinde yaptım doğumumu aslında tüp bebeği hşde yaptırmışdım oranın hocası medicana dedi fiyatlar çok astronomik olduğu için 30.haftadan sonra drmu değiştirdim.birde başkentin bebek yoğun bakımı çok ii olduğu için orasını tercih ettim.34 haftalık doğdularkontrole gittim rahim açılmış 2 saat sonra sezaryende buldum kendimi 2 gün kaldılar küvozde 2.240 gr kız 2.470 oğlan doğdu o anlattığım süreçte 2.100 düştü kiloları ama şimdi çok iiler 3 kişilik bir hayatımız var akşamlarıda babamız dahil oluyor kısa süreli ankarayı özlüyorum sen ankarada nerde oturuyosun doğumunu nerde yaptın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…