Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

Günaydın kızlar.....

Dorukcum bizde sendeniz erkenciyiz yani.Bizde sabahın 9 unda uyandık,uykusunu almış etrafa gülücükler dağıtıyor birde resmen konuşuyor ya,hiç susmuyor neredeyse.
Annesini uyandırmayı başardı ama malesef babayı uuyandırmayı başaramadı.

Sabaha kadar alişin kusması ile uğraştık...
Kızlar salgın varmış..aman dikkat edin...koca insanlar bile hastanede serum yiyorlar...alişede hemen ömüşün ilaçlarından verdim..ama könn könnn öksürüyor....delireceğim anneme dedim bakamıyormuyum ne dedim..çok bakıyoz ondan dedi.............

A-ilcin cnm çok geçmiş olsun..evet çok hızlı kilo vermişsin
bence ayarla sende doktora git guatır...kan,tsh,b12 baktır cnm yaa

herkese günaydın bende pazar pazar çalışıyorum walla.ömüşe tekrar geçmiş olsun bence ok iyi bakmaya çalışıyoruzya ondan hasta oluyorlarr.ben oğluşumda da var öksürük bi türlü geçmedi nedensee.biz hep erkenciyiz 7 de hepimiz kalkmış oluyoruz walla

herkese merhaba ve bunu hiç yazmak istemem ama herkes malesef hasta sanırım herkese geçmiş olsunn bu hastalıklar son olsun bi daha da hiç bi bebek hasta olmasın inş..
erenzeyno ve burcu siz 4 aylık oldunuz ek gıdaya doktor ne diyo??ileri prematüre olduğunuz için daha geçemediniz mi?ben de 4 ay olsunlar diye bekliyorumda acaba doktor ne diyecek?

winston cum ben ek gıdaya gectım ama crbalara henuz deıl sadece su hero baby nın meyve purelerınden ve muhallebısınden verıorum tecrubelı anneler ılerı premature dogan bebıslrımıze ne zaman corba vermeye basladınız

ben daha hiçbir şey vermedim ilk olarakda ne vereceğimi hala bilmiyorum tvde çıkıyoya sabiha paktuna o bi gün demişti ki ilk olarak tadı kötü olan gıdaları verinki bütün tadları yesin eğer ilk önce muhalleb verirseniz yemekde seçici olur herşeyi yemez ilk önce o sebze çorbası diyodu mesela ama bizimkiler prematüre olunca değişirmi bilmem..

ne bılım 3 bucuk aylıkken basladım canım ben meyve puresı vermeye severekte yedıler sebze corbası ıcın erken dıye dusundum ama dr umuzla konusmamız gerek sanırım
bırde bu cok sık hasta olan bebeklerle ılgılı bı arastırma yaptım bagısıklık sıstemlerı zayıf olabılırmıs bagısıklıkla ılgılı problemler olabılırmıs demır ve vıtamın eksıklıgındende kaynaklanabılırmıs bagısıklık guclendırıcı seyler yedırmemız onerılıor kesın bu denemez ama buda guclu bır ıhtımal

merhaba kızlar...Artvinli canım birşey sormuştm sana ama görmemişsin..

Winston canım daha önceki sayfalarda bu ek gıdaya başlangıç işini çoook konuştuk.özelliklede ben milletin kafasını baya şişirmiştimbiz önce meyve suyuyla başladık..doktorumuz öyle uygun gördü zorlanmasınlar diye çünkü prematüre doğdular benimkiler..meyve suyundan 1 hafta sonra yoğurt verdim,sonra çorba ve püreler,bunlardan 5 gün sonra muhallebi ve 5,5 aylık oluncada kahvaltı verdim..

Sabiha hocanın kitaplarını az okumadım ünv.tede,konferanslarına gittik hep ama bu konuda söyledikleri bana pek doğru gelmedi..sebze çorbası çok gaz yapar.ve bebekler çok sevmez..ilk olarak sevmedikleri şeylerden başlayınca diğer ek gıdalarıda istemeyebilirler huylanıp...

merhaba kızlar biz bugün ilk gezmemizi yaptık sahile indik çok mutlulardı bizde öyle gerçi eve gelince kaynanatör burnumuzdan getirdi ama neyse bakın size göstereyim

wistoncuğum biz daha düzeltilmiş bir ayı yeni geçtik ne ek gıdası benimkiler mama ve anne sütünden başka birşey yemiyorlar daha çooooooookkkk var ek gıdaya biri 4.5 diğeri 3,5 kg biraz geriden gelecekler ama hiç önemli değil yaşıyorlarya gerisi hikaye

Son düzenleme:
selamlarrr

nihayet evime geldim.

aslında bayram sonuna kadar annemlerde kalacaktım ama daral geldi. herkes rahata alışmış, çocukların dağınıklıklarını kaldıramadılar. babam ikide bir anneme emirler yağdırdı şurayı topla burayı topla. annemde iş yapmaktan bana yardım edemedi. 1 hafta i.kisinede kendim baktım çok yorucu oldu

annemede dedim bi daha gelmicem, gelirsmde siz beni almayın eve dedim. çok canım sıkıldı.. kardeşime dedim arabana benzin alayım beni eve götür.. oh valla insanın kendi evi gibi yok bi daha asla gitmem bi yere......

bayramdada evdeyim.

kızlar 4 aylık olunca herşeyleri değişti. uyku saatleri değişti. iyide oldu..... ve artık 120 cc yemeye başladılar. ek gıda olarakta milupanın organik mevye suyundan ve bebelac ın sütlü pirinçlisinden veriyorum....

işte öyle......

geçmişi okudumda birazcık erenzeyno birsene haksızlık ediyorsun.. sen bi kaç gün gelmemiştin sordu erenzeyno gelmiyor inşallah ters bişey yoktur diye..... ayrıca herkesin bi tarzı vardır kimisi yüzeysel paylaşım yapar kimisi ayrıntı yazar. o anki ruh haline göre değişir... insanlar çok rahatsız olurlarsada okumazlar olur biter..

ben burayı ve burdaki herkesi seviyorum....... deşarj olduğum tek yer burası.......

burcucum maşallah size gezmeye çıkmışsınız. izmirde hava güzel herhalde.. biz böyle rahat çıkamıyoz malesef. esiyo buralar

fatos hanım haksıslık etmedım ya neden herkes sleyıp duruyo bı espırı yapmak ıstedım oda parladı yoksa ısteyen ıstedını yazarıstemeyen okumaz bende bole dusunuorum

fatos hanım haksıslık etmedım ya neden herkes sleyıp duruyo bı espırı yapmak ıstedım oda parladı yoksa ısteyen ıstedını yazarıstemeyen okumaz bende bole dusunuorum

kız diye söylemedim sadece bil diye söyledim canım.. neyse benim zaten kafam leyla tartışma yaratmak için yazmadığımı bil.

iyi akşamlar herkese.

Artvinli demekki bebiş hazır değil ek gıdaya..aslında önce meyve suyu versen daha iyi olurdu bence,mama kıvamında olduğu için zorlanmazdı..

biz iyyiz Burcu,bayrama hazırlanıyoruz işte..kaynanayı boşver,sayılı zaman çabuk geçermiş..sen iki oğlunun keyfini çıkar gerisi boş..sana mesaj attım canım okursun..

Fataşocum nasılsın?yazdıklarına katılıyorum canım...

arkadaşlar akşam haberlerini izlerken HABERTURK de bir haber gördüm..üçüz bebekler vardı..aile zor durumdaymış..baba 650 lira maaşla çalışıyormuş ve 400 lira kira veriyormuş.bebişler 6 aylık doğmuş..kredi çekmişler ama ödeyememişler..anne bir emzik bile alamadığını söylüyordu..çok ağladım yaa..ben haberturk e mesaja attım ve aileye yardım etmek istiyorum..ilgilenen olursa kanala mail ile ulaşabilirsiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…