Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

kızlar teşekkür ederim verdiğin bilgiler ve cavaplar için...
nasıl kullanmam gerektiğini söyledi hemşire ama benim aklımda kalmamış.çocuklar aşı olurken çok bağırdı kafam dağınıktı yani tarif ettiği sırada.iki öğün arasında dedi galiba...prospektüsünde beslenmeden hemen sonra alınmalı diyo,yan etkileri en aza indirmek için.
benim iclal çok hassas onun için tok karnına vereyim.bide 9 damla dedi...kilomuz 5900-6 kg.sizinkilere göre damla sayısı biraz fazla geldi bana.neyse bugün vermeye başlayım haırlısı bakalım.
umarım herkes iyidir.öptüm hepinizi...

okuyorum yazamıyorum,anlatamıyorum,dertliyim efkarlıyım..kocam gelsin sahalara döneceğim bu sabah yaşadığımı anlatmaya çok ihtiyacım var ama
yazamıyorum biri vınna asılıyor biri pc ekranını çekiyor....

malesef hasta oldum...fena olacakmışım gibide ilaç aldım aytıyorum..sadece çocukların bakımını yapacağım.....

canım canını bu kadar sıkma. geçenlerde bir velime gittim. onun komşusunun 1.5 kilo civarına ikizleri olmuş. diyorki çocuklar soğuk mamalarla büyüdüler. evde soba yok bişey yok soğukta büyüdüler. şimdi 18 yaşındalarmış. yani eminim bizim verdiğimiz emekler boşa deil. biraz kendini sıkmamaya çalış...

Herkese iyi ve mutlu günler..ben bu aralar nedense çok yoğunum..bu kızlar büyüdükçe işlerim artıyor akşam nasıl oluyor anlamıyorum...Birsencim sabır ,Rabbim en kısa zamanda seni ve burda bunalmış tüm anneleri feraha çıkarsın.
kızlar demir damlası ile ilgili sorular olmuş ben dahiliye uzmanı olarak konuya açıklık getireyim...demir damlası kesinlikle tok kullanılmaz mutlaka aç verilir çünkü emilimi gıdalardan çok çabuk etkilenir ancak aç alındığındada midede rahatsızlık hissi ve kabızlık bazende nadir olarak ishal yapar bu yüzden biz hastalarımıza genelde iki öğün arası alın deriz. yani mide boşken ve yemek yemeden en az 1-2 saat önce...bebeklerde ise en iyi yöntem bebeğin meyvesine karıştırmaktır çünkü meyvedeki C vitamini demirin emilimin kolaylaştırır..ama meyveyide bebek açken vermek gerekir...özellik süt gibi kalsiyum içeren gıdalar demiri bağlayarak emilimini önler..tok karnına verdiğinizde hiçbir faydasını göremezsiniz..zaten ülkemizde demir eksikliği anemisinin en sık nedeni yanlış beslenme,ikinci sırada demir ilaçlarının yanlış kullanımı vardır.....yani demir damlaları aç karnına alınmalıdr ve kiloya 1 damla şeklinde günlük iki eşit doza bölebilirsiniz. yani 8 damla verilecekse 4 sabah 4 akşam gibi..ay çok uzun yazmışım kusura bakmayınnn

kirpim bana katıldığun için sağol kuşum:)..eski günlerdeki gibi güzel muhabbetleri özledim..naptın,bakıcıyı yolladın mı?kadın nasıl karşıladı?

Hituci nerelerdesin..bizimde dün vardı aşımız,karma aşı,çocuk felci(ağızdan damlaveriliyor),
bir aşı daha ama adını unuttum..gelecek haftayada varmış..Kağan ağlamıyor hiç ama Deniz çığlık çığlığa..ancak bir tane hemşire var ona gidince rahatlıyor..kızı gözüne kestirdi anlaşılan

Dırımcım bugün Cananla konuşurken seni andık..anlatımlarını özledim ya,buraları boşlama lütfen..sen ve Canan rengisiniz bu topiğin..baksana hepimiz karamsar olduk çıktık..

Famelex hoşgeldin..açıklamalarınn için çok sağol..peki polivit i meyvelerle verebilir miyiz?bu sanırım vitamin değil mi?

Son düzenleme:
Firdos canım gelecek haftaya olan aşı ne bize hiç öyle bişi demediler 9.ayında gel dediler

amannnnnnnnnn kirpicim işte milletinde içini karartmayım diye yazasım yok aslında, birde şarj aletini bulamıştım bilgisayarın..

burcu83, doruk, eylül, firdos, sağolun kıslar...
evi lunaparka çevirdik ama faydası yok bu kızlardan çok çekicem onu anladım sadece, YUTMUYOR oluşu beni endişelendiriyor huy edindiyse bittim demektir

Son düzenleme:
femalex tşkler canım.

bende meyveden sonra veriyodum doğruymuş. prospektüste süt ve süt içeren ürünlerle birlikte alınmamalıdır yazıyodu.
cemreyi yıkadım uyuttum.

cansuyuda yıkıcaktım ama oda uyudu uyanınca yıkarım artık..

çok acıktım bişiler yiyim...

evt ya herkeste bi karamsarlık var bende dahil. bunalım takılıyorum günlerdir. ne oldu bize yaa...

benim altta yazı yazma yeri kayıpolmuş neden acep???
karamsarlık sanırım havalardan bahar gelsin istiyorumm(

benimkide kayıp canım..

cevaplama panelinden yazdım.

yakında bu siteye yazamıycaz galiba gittikçe zorlaştırıyorlar :83:

yıkanınca uyurlar diye tek başıma kan ter içinde yıkadm ama 10 dk uyudular. bi kase çorbayı zor içtim..

ev kapıdan çıkıp gidecek heryer dandiniiiiiii

bahar beni açmaya yetmez ben yaz gelsin istiyorum.anneme gitcem çünkü yazın Allahtan bi mani olmazsa.
firdos canım hemen hemen hergün giyorum aslında foruma ama yazmaya fırsatım olmuyo bide bu ara bende bualım takılıyorum.
benim kızlar şarkı oyun istiyo sürekli.hareketlendiler bide.ebrar dönmeye başladı çok şükür ama iclal daha poposunu kaldıramıyo.
siz nasıl oyalıyorsunuz.oyun şarkı paylaşalım.
ben oyuncaklarını konuşturur gibi konuşuyorum yada şarkı söylüyorum.
şarkı repertuarımızıda yazayım:)
birgün b,rgün bir çocuk
minik kurbağa
mini mini bir kuş
postacı
kırmızı balık
ali babanın çiftliği :)))))))))))))

evt yaa yakında herkes bu siteden atılacak bu gidişle:))))
hituci repertuvar sağlammış haa:))

ay atılanlardamı oldu

valla bende söylüyorum şarkı ama benimkiler çok huysuz bu aralar

çocuk şarkıları sarmıyo benimkileri

müslümden söyleyecem bundan sonra belki işe yarar :)

ay atılanlardamı oldu

valla bende söylüyorum şarkı ama benimkiler çok huysuz bu aralar

çocuk şarkıları sarmıyo benimkileri

müslümden söyleyecem bundan sonra belki işe yarar :)

bu cavaplama paneli nere gittiki yaaa... fatoş seni yazıma alet ettim puahaha:)

Hayırlı akşamlar......

Geçmişe şöyle bir baktım.......

Bunalım takılmış herkes........Bozmayın morallerinizi,mutlu olmak için okadar çok sebebimiz varki,başta minik kuşlarımız.....Sizin mutluluklarınız çifter çifter....

Bugün çooook yoğun bir gündü,hani bir laf vardır ışığı gören geliyor,bugün resmen öyle oldu tanımadığım birsürü insan geldi,yeni insanlarla tanışmış oldum..

yağız kudurdu resmen hiç mutlu edemedim,bir yudum çay bile içirmedi,ne ananeye nede bana,ya bu çocuk hiç bana benzemiyor kimseyi istemiyor resmen,herkes gitti huzurlu sakin duruyor gülücükler saçıyor babaya sıpa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…