Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

Ben Anne Olmadan Önce!
Anne olmadan önce: Gece ne kadar geç yatacağım ya da sabah ne kadar geç kalkacağımı düşünmezdim..
Kesintisiz, düşüncesiz uyuyabilmenin kıy*****i bilmezdim.
Evimi her gün temizlerdim.
Hatta süsler, püsler, küçük dekorasyon oyunları yapardım.
Evimi dağıtacak şeylerin küçük oyuncaklar, yırtık kağıtlar olacağı aklıma bile gelmezdi... Saksılarımın zehirli olup olmadığını düşünmemiştim bile.
Ya da banyoda duran el sabununun bir içecek gözüyle görülebileceğini...
Üzerime bu kadar işeneceğini, kusulacağını ve daha da ilginci bundan rahatsız olmayacağımı bilemezdim.
Gaz çıkartmanın eğlenceli tarafını göremezdim.
Ağlayan bir bebeği aşısı yapılsın ya da test için kan alınacak diye böğüre böğüre kucağımda sıkabileceğimi bilmezdim.
Ağlamaklı gözlere bakıp ağlayabileceğimi, minik bir tebessümden büyük mutluluklar yaşayabileceğimi düşünemezdim.
Saatlerce uyuyan bir bebeği seyretmek için uyanık kalabileceğimi...
Kalbimin vücudumun dışında bir yerlerde olabileceğini...
Aç bir bebeği doyurmanın insanın ruhunu nasıl doyurabildiğini..
Bir anne ile çocuğunun arasındaki bağın göbek bağından çok daha sağlam olduğunu...
Bu kadar küçük bir bedenin bu kadar büyük bir huzur verebileceğini...
Düşünemezdim...
Bütün bir gece boyunca, hatta geceler boyunca her şeyin yolunda gidip gitmediğini kontrol etmek için 10 dakikada bir uyanacağıma.
Kapılardan nefes sesi dinleyeceğime.
Başkasının öksürüklerinin ciğerimi parçalayabileceğine.
Bir insan öpücüğünün kesilen parmağımın acısını dindirebileceğine.
İnanamazdım....
İyiki bana bu duyguları yaşatıyorsun iyiki benimsin bebeğim...

Kızlar bana mail gelnişti sizinle paylaşmak istedim...

merhaba arkadaşlar geçmişi pek okumaya gücüm yetmedi başım çok arıyor ve moralim bozuk melisimin kalbi üfleme yapıyormuş doktorumuz tespit etti ve bizi kardioloğa gönderdi o kadar canım sıkıldı ki anlatamam Allahıma dua ediyorum ki bişey çıkmasın hastaneye bi girdik moral bozkluğuyla çıktık eşim de göz muaynesi oldu ameliyat demiş göz numaraları çok farklı diye gerçi göz doktoruna pek güvenmedik çünkü numaraları ufak . melisin kalbindeki üflemenin bir sebebi olabilir yada hiç sebepsiz de olabilirmiş lütfen sebepsiz olsun anne olmak ne kadar zormuş onun kılına bile zarar gelmesin istiyor insan anne olunca anlarsın diyolardı ama ben bu şekilde anlamak istemiyorum Allahım inşallah güzel sebeplerle hatırlatsın anne olduğumuzu meleklerimiz kılına bile zarar gelmesin onlar benim ailemin minik fertleri canlarım hayatımızın neşe kaynağı güçlü olmak istiyorummmmmmmm canım kızlarımız için tüm güzelikleri yaşatabilmek için...

inş doktor yanlış teşhis koymuştur.üzülme arkadaşım geçer inşallah

canım hiççççç canını sıkma çünkü büyük bir ihtimalle hiçbir şey çıkmayacak...neden dersen benim eşim kalp doktoru....etrafımızda okadar çok bize danışılıyor ki bu durum...bebeklerde 1 yaşa kadar duyulan üfürümlerin büyük çoğunluğu masum, fizyolojik üfürmlerdir, yani bir hastalık göstergesi değildir bebeğin büyümesiylede kaybolurlar...ve iyi bir çocuk doktoru duyduğu üfürümün bir hastalık belirtisimi yoksa masum üfürümmü olduğunu anlar ama yinede söz konusu bir bebek olduğundan tek başına sorumluluk almak istemez ve birşeyi atlamamak adına birde kardiyolog görsün der. senin başına gelende %90 böyle birşey ve hiçbir şey çıkmayacak. doktorunada kızma aslında haklı çünkü şimdi birşey atlasa ilk onu suçlarız niye önemsemedin diye... kalbinde sorun olan bebekler gelişemez ,kilo alımı azdır emerken yorulur morarır...canını hiç sıkma hiçbirşey çıkmayacak inşallah..

aman eylülcüm sakın üzmee kendini famelexx katılıyorum benimde bir arkadaşımın kızına üfleme var demişlerdi sonradan bir kaç dr. daha gittiler hiçbirşey çıkmadı içini ferah tut bak melisdede hiç birşey çıkmayacak öpüyorum senide kuzunuda.

ayy buralarada kimse uğramamışşşş
eylülcüm çok geçmiş olsunnnn
ama dr muz açıklama yapmış canını sıkma işallah hiçççbişi çıkmayacakkkkk
womenlovee nerelerdesin kuzummmm

selamlar.

eylülcüm
çok geçmiş olsun. üfürümler zamanla geçiyo bildiğim kadarıyla inş. senin kuzununkide hemen geçer. neler yaşadığını anlayabiliyom geçen hft cemrenin böbreğinde taç çıktı. bende çok üzüldüm.. rabbim tüm bebişlere sağlık versin..

bizde bugün aşı olduk. cansunun ateşi var biraz şimdi calpol verdim sallıyom. cemre her zamanki gibi popişi kaldırıp duruyo

kızlar tartıldı.

cemre 8 kg, cansu 7 kg kıyafetle tabiki

ben ek gıda olayına girmediğim için benimkiler günde 750-800 cc mama içiyorlar. anne sütü hariç. ben sadece çok az meyve veriyorum. sulandırarak. bugünde yoğurt yaptım. minik cam kavonoz varya 125 ml lik. onlara. ikisine yedirdim..

işte öle.....

Son düzenleme:

maşallah cemreyle cansuya

Canım cok geçmiş olsun sen üzme kendini inş önemli bir şey cıkmıcaktır zaten doktora yönlendirmiş ALLAH göstermesin masumdur inş..
Eşinede geçmiş olsun ALLAH şifa versin..

Fatoşcum masaALLAH ...
Cok güzel kiloları bizimkiler nerdeyse okadar

Son düzenleme:

saol canım.
ama malum kış olduğu için kalın giydirmiştim. en az 500 gr düşmek lazım. ama iyiler şükür. hamileyken hiç iyi bakamadım onlara.. hep üzülüyordum zayıf olcaklar diye.. sağlıklı olsunlarda kg önemli değil...

eylül geçmiş olsun inşallah hiç birşey olmayacak korkma
fatoş kızçeler çok iyi maşallah
nefes,medine,canan iyigeceler
bende bugece ilk defa kuzularımla ayrı odalarda yatacağım uyku tutmuyor havalar soğudu diye bebek odasına klima taktırdık onlar orada sıcacık uyuyorlar bizim yanımızda donuyordu kuzularım
gündüzleri salondalar zaten klima var işte böyle bende kocişe sarılıp ısınırım artık
sabah 6:00 da kalkıp hastaneye gideceğiz göz muayeneleri ve prematüre aşıları var şans dileyin ihtiyacım olacak

maşallah İrem e annesi.. cnm ankarada hangi dr a götürüyorsun sen?
canım ben ilk 6 ay düzenli olarak dışkapı çocuğa götürdüm..Artık aile hekimimz takip ediyor gelişimlerini.Çok ilgili bir aile hekimimiz var telefonlaşırız sık sık ayrıca düzenli olarakta götürüyorum kızları..
eylülcüğüm kızımın adaşı sıkma canını benim kızlarımda da görünmüştü sonra kendiliğinden geçti.

sarıl canım sarıl kocana valla ben kocama sarılarak yatmaya hasret kaldım artık benim büyük oğlan sarılarak yatıyor babasına bende kuzuların yanında yatıyorum bir düzen oturtamadık okadar çok kalkıyorlarki uykudan git gel işime gelmiyor valla .canım bebeklerin odasına buhar makinası koydunmu
klima hastaeder onları yoksa iyi şanslar canım inşallah sorunsuz en hızlı şekilde halledrsiniz işlerinizi
bizde sabah aşıya gidecegiz eşimde şehir dışına çıktı taksiyle gidecegim artık hava çok soguk

kızlar bişi sorucam şu bebek telsizlerinden kullananınız varmı ...bende kocişe sarılarak uyumaya hasret kaldım

Son düzenleme:

saol burcucum.

yarın inş. herşey yolunda gider. sonuçlarınız iyi çıkar inşallah.

kızlar bişi sorucam şu bebek telsizlerinden kullananınız varmı ...bende kocişe sarılarak uyumaya hasret kaldım
canım ben büyük oğlandada bunlardada kullanıyorum bence hemen al sırf kocana sarılıp yatmak için deyil işinide aklın onlarda kalmadan yaparsın balkon keyfide yaparsın rahatlık kısacası

cansu cadısı uyumak bilmiyor salla salla.. biri calpol uyutur diyodu dimi.. cAnsu o tezi çürüttü sıpam

cnm üzme kendini tabiki dr üfürüm duyduysa kardiyolağa göndericek beren de vardı ben çocuk kardiyolağına götürdüm ve olabiliyor kapanır zamanla dedi inş. kapanır tekrar kontrole götürücem yaşı gelmeden.. bir kardiyolog eko yaysın için rhat eder bşy var mı yok mu o değerlendirsin aynı ultrasaon gibi kalbin üztüne sıvı döküp inceliyor inş. bişey çıkmaz cnm benim, bak femalexx te aşıklama yapmış hem dediği gibi kilo almazmış çocuklar yani belirtieride olurdu gelişimi iyi sonuçta kızların dimi.. üzme kendini nolur..

oyy maşallah annesi rabbim nazarlardan korusun hep böyle gider gelişimler inş.

milupanın falan varya tatlım sütlü pirinçli mesela:) ay hiç açıklama yapma ve örnek verme kabiliyetim yok kusura bakma.. bu mamaların sütsüz olanlarıda var milupa 7 tahıllı bebelac mısırlı çavdarlı gibi onları mamayla yapmak daha doğruymuş bir alıntı vardı dr yanıtlamış bulamadım tekrar.. ama femalexx gerekli açıklamayı yapmış cnm ben dün okuduğumu yazmıştım vede buradaki çoğu arkadaş sütlü kaşık mamalarına katıyor galiba daha önce konuşulmuştu sorun olmaz heralde..

Eki Görüntüle 114335

berennazcğm bu benm kullandğm hoppala.......

güzel duruyor bir dışarı çıkınca bakayım, battı balık yan gider :)

bizimde dr arkadaş söyledi kullan diye benim kızlar malum ek gıdada almıyor ben kullanıyorum kızıma dedi
ismi farklı ama nutrigen eşimde alıp gelmiş bu karaciğerden olan sadece seven seas mı? birde aç tok farkediyor mu sulandırılarak veya bir besine karıştırılarak verilir mi? cumartesi dr a da gidicem oda kullan derse başlarım bende..

bol şans canım benim.. iyi haberlerle gel..

anladım canım dr yönünden yüzünün gülmesine sevindim..

herkese günaydın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…