- 27 Mart 2008
- 1.710
- 106
- 163
merhaba kızlar..Birsen çok geçmiş olsun..Artvinli canım muz yasak değil,ben veriyorum.hatta yoğurdu önceleri muzla verdim öyle sevdirdim..ama genelde hazır meyve püreleri alıyorum..yarında kıyma katıcam çorbalarına,bakalım..
ya kızlar çok sinirleniyorum bzazı arkadaşlara hee..facede görüyorum,buraya gelen yok:95:
Fatoş sen ekgıdaya geçmişsin tatlım.Daha ne olsun.
Ben yoğurdu kendim yapmıyorum.dr.sütaşın yoğurdunu yedirebilirsin dedi.
Biz daha bugün geçtik çorbalara...İlk pek sevmedi bir kaç kaşıktan sonra tam alıştı dedim bu seferde öğürmeye başladı.(doruk sana güldüm başıma geldi)
Bugün bebelac ve hipp çorbalarından aldım.O kadar çok çeşit varki.
Evdeyken kendim yaparımda dışarı çıkarken hazır olur elimin altında dedi.
DIRIM aklımda hayatım yatak,ama anneme şu sıralar eşimin dersi varken gidiyoruz.
Zaman kısıtlı yani,öyle gideyimki oturayım istiyorum azcuk.
FİRDOS kime kızdın hayatım.İsteyen buyursun gelsin,herkesin sohbetine açığız,istemeyende canı gönlü bilir kızma sen boşver.
geldimi k.k dan arkadaşın bugün okula.
Birde aklımda kaldı soramadım.Kimden kafana terlik yedin çok meraktayım valla.
hahahhhh gülem konşuna gelir başına... ay sana cı haberim var artvinlim. bende beblac ın hazır çorbalarından aldım. benimki ler yemedi tadı iğrenççççç.... hem kavanozu he toz maması.... b sefer denedim kustu ikiside...
evet Fatoşcum kimse gelmiyor artık..
Artvinli canım arkadaşım geldi,tanıştık..çok tatlı bir bayan,2 yaşında dünyalar güzeli birde kızı var..şimdi hamile ve oğlu olacakmış...terliğe gelince,hiç sorma..otistik bir öğrencimden yedim,donk kafamda patladı..hemen sonrada öğretmeninin sandalyesini çekti kız kütt diyre yere düşmez mi..ayy gülmekten öldük..
kızlar o hazır çorbalar çok kötü,sebze püreleri de öyle..bizimkileri kusturdu onlar..bir kez verdim daha asla...
Fatoş yoğurt süper görünüyoır..ben iki kez yaptım ama ikisinde de koyduğum yoğurt aynen duruyodu sütün içinde
Aslı facedeki yazımı görmüşsün,tırlatmanın son noktası işte o
Ek gıdaya geçen arkadaşlar kolay gelsin....zor bir dönem..çok sabır gerek...yemeyecekler, tükürecekler,kusacaklar ama en sonunda alışacaklar...bu dönemde yavaş yavaş çeşidi arttırın...ne kadar çok çeşit o kadar çok alternatif...yeşil mercimek,patlıcan,domates hariç herşeyi sırayla yavaş yavaş verin derim...yeşil mercimek 9.aydan sonra...ben her çorbaya mutlaka pirinç ve irmik ekliyorum..irmiği çorbayı ateşten almaya yakın 2 yemek kaşığı ekliyorum...5 dk kadar pişiriyorum...zeytinyağınıda çorbayı kaseye alınca 1 tatlı kaşığı üstüne ekliyorum...
bu arada yanlış anlaşılmasın sadece öneri olarak şunu belirteyim hazır gıdalardan özellikle çorba, sebze püresi falan uzak durun derim..önce bir imal tarihine bakın ben pişirdiğim çorbayı bile en fazla 2 gün veririm 3.gün asla vermem....o çorbaların içinde mutlaka katkı maddesi vardır..dışarı çıkarken ya çorbayı yedirip çıkıyorum yada dönünce yediriyorum yada çok mecbursam bir kaba koyup iki tanede buz kalıbıyla bir çantaya koyuyorum bir süre idare ediyor...hazır kullandığım tek şey çok nadir mecbur kalırsam meyve oluyor....yoğurduda çok kolay kendiniz mayalayabilrisiniz..pastörize sütten mayalandığı için biraz sulu oluyor ama olsun sağlıklı ve katkısız güvenle yesin kuzularımız...şifa olsun...
nerocum nasıl yapıyosun ıhlamurla yani süt yada mama katmıyomusun ben kahvaltıya yumurta, labne peynir, devam sütü , kaşık maması kattım tadı yine mama gibi çocuklara bi değişiklik olmadı belki tadı farklı gelse severek yerler dün ilk defa yumurta vermiştim bugün çok az peynir kattımselam herkeze.........
yok be anacığım ne zararı olacak ıhlamurun benm dr kahvaltıya başladığımız gün ıhlamurla yapacaksın dedi.....hem faydası var zararı olmaz şekerim......
bizim doktor mevsiminde olan her meyveyi verebilirsiniz dedi ama portakal mandalina en fazla 1 çay bardağı o da gaz yaptığı için kiviyi de denedim ben içinde bol c vitamini var aklında olsunArkadaşlar dr.meyvelerınıda çeşitlendirebilirsiniz demiş eşime.
Siz hangi meyveleri veriyorsunuz.
Muz 1 yaşa kadar vermeyin demiş bazıyi
Biz şimdiye kadar elma ve armut şeftali yedik.
başa gelince yapılıyo canım yaparsın tabiki hem de daha güzel bakılıyo karışan olmayınca kafan rahat olurMeraba kızlar..Bir haftadır bebişlerimle yalnızız evde,kayınvalidem 1 hafta önce gitti..Böyle iyiymiş,insan daha rahat oluyor..iyice alıştım onlara,anneliğe,zorlasa da zaman zaman...Dün tek başıma yıkadım onları,eşim de inanamadı,doğru mu diyooo
yok canım evde yapılan böyle oluyor benim de aynı tutuyor ama çok sert hazır gibi değilöyle olsun yedir öyle bile olsa yedirin diyor doktorlarbenim yoğurdumneden taşgibi olmuyoo..... olyo oluyoda sulu sulu oluyo ya...günlük sek sütle yapıom ondan olabilirmi...
Aslı nasıl sinirim bozuldu şimdi anlatamam.Keşke sorsaydım size almadan önce tüh tüh 6 çeşitte almıştım.
Deniycem bakalım tepkisi ne olacak.Dahada almam artık
FİRDOS tahmin etmiştim terliğin kimden geldiğiniAman allah yardımcınız olsun,bugün sandalye çekmiş yarın sandalye atmasın bu sıpa size
Ah doktorum ah.Aldım bir kere almasam daha iyi tabiki.Ama bende biraz şey var.
Oğluşa zor kavuştum ya,onun için ne görsem almak istiyorum.Bilincimi kaybediyorum resmen.Eşimle taa hamileyken konuşurdukhazır gıdalar almıycaz diye,şimdi bak yaptığımıza.
Bugün avm gittik eşimle kandurdum azcuk gitmek için hava soğuk çıkmayalım dedide.
Önceleri hep kendimiz için dolaşır alışveriş yapardık.Şimdiyse hep yağıza göre dolaşıyoruz.
Bugün kazak aldım oğluşa.Aman allahım tulum giyen 41 cm``lik herif şimdi kazak pantolon giyiniyor.
Markete girdik ben hemen çikolata şeker reyonuna giderdim,şimdi direk bebek bölümü.
Tüm dünyamız yağız olmuş resmen.Yakışıklı prensim o benim yaw
canım ben de hiç vermek istemiyorum ama yemek yemeği bilmeyen çocuklar var ya onlar korkutoyor beni bizim bi yakının var kreşe gidiyo halen yiyemiyo öğlen annesi gidip alıyo okuldan onlarla yemek yiyemiyo diyeEYLÜL bizim dr ev.tarhanası,yayla çorbasıda verebilirsiniz dedi.Birde onları dene bakalım,yağız biraz alışsın sebzelere ben başlıycam vermeye.
Birde aklıma takıldı famelax domates vermeyin demiş,ama benim aldığım kavonoz çorbalarının bazılarında domates var.
Bende meyvaları püre yapıyorum,rendelediğim zaman yutamadı,öğürdü boğuldu.Ben zaten paniğim iyice stres oldum boğulunca püre yapıyorum ben.
Doruk tammuz annelerinde yoğurt yapan arkadaşalr var.
orada okumuştum.
Sütün sıcaklığı parmağının dayanıcağı kadar olacakmış,birde peteğin üzerine koyuyorlarmış sarıp daha iyi tutuyormuş.Bugün yapıp ertesi gün veriyorlarmış.
Belki yardımı olur,birde böyle dene.
Ben sütaş babymix veriyorum,hiç kendim yapmadım şimdiye kadar.
kızlarrrr bende alişle ömere hiç hazır kavonoz sebzesi vermedim.....
yemediler....4-6 ay arası klasik çorba içmediler....pirinç,patates,havuç la olanı
bende 6 ay itibari ile mercimek ,soğan,et karışımı çorba verdim.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?