Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

sorma kirpi baya sosyalleştim gerçi biraz tuhafıma gitmedi değil farklı kaş göz görmek ama zamanla alışıcam sanırım:)))

canım merhaba.. ya pekmezli kekin tarifini verebilir misin?
Ben sebze çorbasına kış sebzeleri koyuyorum. Kereviz, havuç, pırasa, brokoli, ıspanak....

merhaba, kereviz pırasa gaz yapıyor mu?

pekmezli kek

2 yumurta 3 çorba kaşığı yoğurt 5 çorba kaşığı pekmez 70 gr erimiş ılımış tereyağı 1 su bardağı un ( alabildiği kadar diyelim) 1 paket kabartma tozu
tüm malzemeleri çırpıp en son un ve kabartma tozunuda katıp karıştırdım 170 derece de 20-25 dk pişirdim sonrada oturdum kendim yedim :))

Yapıyo olabilir.. Artık pek dikkat etmiyorum. Sıkıntı kalmadı diye. seninkilerde gaz sancısı oluyo mu ki hala? Ben bütün besinlere alışsın diye hepsini veriyorum. Soğan bile koyuyorum çorbalarına.
Tarif için saol.. Benim kızım çok yemek seçiyo. Pekmezi imkanı yok yediremiyorum. Bi de bu keki deneyeyim..
Yoğurt bebeklere yaptığın yoğurt mu yoksa herhangi bir yoğurt olur mu?

gazımız oluyo bazen ya üşütüyoda olabilirler tam kestiremiyorum ..pekmezi meyve püresiyle yediriyo çoğu kişi ama benimkiler tatlı yemediği için bende daha hiç yediremedim suladırsamda içmiyolar valla.. ben mayaladığım yoğurtla yaptım ama oda inek sütü ve pastörize yani hazır yoğurtta olur heralde tam bilemiyorum cnm..
inş sever keki

Hayırlı geceler arkadaşlar...

Berennazcım canım ben yağıza kahvaltıda yumurta,peynir,pekmez,3 bebe bisküvisi,1 bebe ekmeği 2 ölçek aptamil aslıdan aldım tarifi 2 gündür bunu yediriyorum.
Ama ondan önce yumurta,peynir,pekmez,milupa 7 tahıllı hepsini karıştırıyordum severek yiyordu ama artık sıkıldı bundan.

Öğlen çoraba veriyorum.
Patates,havuç,soğan,brokoli,bazen prinç bazende irmik karıştırıyorum.Piştikten sonrada zeytinyağ,
Bugün mesela tarhana yedirdim.Ekşiliğini alsın diyede balkabağı ekledim birazda prinç.
Ben sebze olarak kereviz,kabak,brokoli,ıspanak,karnıbahar bunlardan yapıyorum.
Birde brüksel lahanası aldım onuda deniycem.
Yoğurt çorbasını severek yiyior,
Sadece balkabağı,soğan,patates bunlardan çorba yaptım onuda yedi.
Meyve olarakta elme,armut,kivi muz veriyorum şimdilik.

Yavrukirpi canım ben dondolinodan çok memnunum,yağızda seviyor uyutuyorum takıyorum fişe,en düşük seviyede sallanıyor 3 saate yakın uyuyor içinde.
Mamasını sandalyesinde yediriyorum.
Yükseklik ayarı var masada yemek yerken onuda alıyorum.
Biz memnun kaldık oğluşla teyzesi.

canım netten mi aldın, bi de kaça aldın?

canım ben veriyorum çorbanın içinde
canım gaz sorununuz varsa hindistan cevizi kabuğunu tavsiye ederim ben bebekten beri kullanıyorum hiç ilaç kullanmadım bi doktor söylemişti eskiler de hep kullanırmış bu akşam yatarken yoğurt verdim normalde gün arası veriyodum hindistan cevizini de verdim gazı rahat çıksın diye
fatoşş kivi alerjik bi meyve 1 yaştan öncee pek önermiyorlar

aaaa ben bilmiyodum ben hep veriyorum c vitamni diye alerjimiz var ya bizim ondan mı yoksa tühhh onu da kesiyim olmassa

Dırım bende bilmiyordum canım ya..Epeydir veriyorum gerçi bir sıkıntımız olmadı,dr.sormadık kendi kafama göre veriyorum.
Bende bırakayım bari....

YAVRUKİRPİ canım ben fatoşun tavsiye ettiği bir site vardı oradan sipariş verdim.
İstanbulda,ama berennazda istemişti o siteden yürüteç eline ulaştımı bilmiyorum.
Canım sitenin adresini yollıyayım sana.,
Ben dondolino markalısını 350 ye aldım.
Ama o dönem babymax vardı pembe renk vardı sadece sizede uyar.Onun fiyatı 299 tl.

Bak canım bu site ve bu sallanır beşik.
ama stokta kalmamış diyor
babymax dondy sallanr elektronik beikl

canım benimkiler başlarda sorun çıkardılar ama maşallah bu ara iyiler alışdılar ek gıdaya..
kahvaltıda 1 cici ekmek 3bisküvi 2.5 ölçü mama 1 çay kaşığı labne 1 çay kaşığı pkemk 3 günde 1 fialnda yumurta verio m daha 1 sefer verdim..:) severek yiyolar. hazrı kahvaltı mamasınıda verdim ama iştahlı yemediler..
çorbalarınıda 2 gün yediriom her 2 güne değişik bişi yapıom.geçenlerde balkabğından yapdım çok sevdiler.balkabağı havuç azcık brokoli ve irmikle yapdım ççok sevdiler..bazen havuçpatates kabak brokoli karnıbahardan yapıom. bazen havucu patatesi rendeleyip ayranla kaşıtırarak çorba yapıom bazen yayal çorbası yapıom . sıkılmaısnlar die herseferinde başka başka.lahana pırasa kereviz filan vermedim hiç. kerevizikendim sevmediğimden aklıma gelmio:))
yoğurtlarını kendim mayalıyorum.
meyvelerden elma armut muz havuç şeftali veriyorum...pürenin içine demir ilacını katıyorum ben ..
akşamda hazır muhallebi veriyroum hergün başka çeşit..
keki nasıl yediriosun berennaz??

slm millet nasılsınız bakalım neden hala kimseler gelmiyo peki buraya???
geliyoz anacım an ca yetişioz bizde 2 çocuk var senin gibi free değiliz dermişimmm zuhahahaha
yaa kimse yokmuuuu konuşcakk
konuş hayatım sen yenisin bebeklerinden bahset bize birazzzz
kızzz ne işin var nurda bitirdin mi işleriniiiii

bu arada elif neden kusuyo karnını felanmı üşüttü acaba
yavrum bebeli kadınlarım üstü kusmuktan eli moktan çıkmaz hahahaha

ayy sorma alışverişe gittik ama yorulup eve gelip çay keyfi yapamadık bi yığın laf çektim
ben uluslararası çağrı merkezinde müşteri temsilcisiyim canım..

adım Vildan

canımm geçmiş olsun çokkk
sağol kuzummmm
kızlarr bizde dün boy kilo takibi için sağlık ocağına aile hekimize gittik..Gelişimlerimizi beğendi doktor teyzemiz İremim 71 cm 9100 gr Eylülcüm de 73 cm 8700 gr olmuşş...böyle işte bizdennn
aylarına göre gayett güzeller canımmm
canım benimmm rüyalarda buluşuruz senle anca zatenn ankara çokkk uzakkk yokmu istanbula gelme ihtiamli
ankara yazdım ya pardon afyondu

vallaha biz artık herşeyi yiyoz pilav felan:)))

kahvaltıda normal
ekmek doğruyom ıhlamurla ıslatıyom peynir teeyağı pekmez koyuyom bazende yumurta zeytin ezmesi denemeyi düşünüyorum bide
çorba tar,fi yazmışlar bende hemen hemen öyleşeyler veriyom pırasa hiç vermedim daha sadece

ayy yorgunum yawwww
mustafam iyi şükür ateş felan yok artık ama dehşet yaramazlaştık devrim yürüyo yaaa artık eli her yerde geçen yatak odasında çekmeceleri dökmüşş haha kondomlar yerde görmeniz lazım höstt dedim onlar çok laım yoksa size vakitsiz kardeş gelir görürsünüz gününüzü dedimmm bide sürekli elimizi çekmecelere sıkıştırıp ağlıyoruz bide tuvaleti açık görmeyelim hazine görmüş gibi hemen tuvalete atıyolar kendileriniii hahaha

bende çeşit koyayım bakalım belki severler yada 1-2 kaşıkla vitamin alsınlar sağol cnm tarifler için..
bende 1 yaşa kadar kivi, domates, bal, süt, bakla, patlıcan verilmez diye biliyorum verenlerde var bazılarını tabi çok şükür dokunmamış yağızcığa

sağol canım bu küçük muskat cevizi dedikleri dimi? ne kadar veriyorsun.. ya bazen hiç gazları olmuyo bazende oluyo pek değişik bişey yemiyolar zaten meyve yapıyo heralde ablamadım yani yaşımız geldi zırt pırt

amamn maşllah kuzulara inş benimkilerde yemeye başlar.. çorba tarifleri için sağol cnm bakalım tekrar denemelere başlıycam :))
cnm keki lokma lokma veriyorum minil minik yani naz ağzında geveleyip yutuyo ama beren beğenmedi ama ekmeği versem yiyo sıpa vermiyorum ekmek ona benzer diye kek yaptık hanıma yok sevmedi.. birde sabah kahvaltılarına ufalayıp mama ile ıslatıp yediriyolarmış öle deniycem bakalım.. yoksa kendim yer otururum..

canancım ankaradayım cnm..
evet sizin ayrı yemek yapma durumunuz kalkıyor artık inş. normal yemekleri severek yer kuzular..

Selam arkadaşlar......

Berennaz sorma canım ya şimdiye kadar alerji yapmadı çok şükür ama tırstım vermem daha.:26:
Ya maşallah seninkiler 8 aylık olmuşlar keki bile yiyebiliyorlar.
Kaç haftalık doğdular canım?

Canan güle güle kullanın aldıkalrınızı tatlım.Şimdi kimler geliyor doğumgününe?.
Diğer topikte yazmıştın gerçi ama ben burada cevap vereyim.
Kaynanana hiiiiç diyecek lafım yok.Söyledikleri hiç kale alınmayacak şeyler.İki çocukla ne bekliyormuş hatun,maden öyle alsın çocukları gündüz 3,4 saat sende evini temizle yemeğini yap.Bu insanları hiç anlamıyorum ya hem suçluluk duyacağına kızım sana yardımım olmuyor kusuruma bakma diyeceğini bir ton haksız laf ediyor.Allaha havale et canım.......

canan inş içine sinen bi doğum günü olur o kadar hazırlık yaptın umarım hayatınızın en mutlu unutulmaz günlerinden biri olur:))

berennaz canım hindistan cevizi diyorlar ufacık fındıktan biraz büyük oluyo onun tozu da hazır satılıyo zaten aktarlar da bebeğe gaz için deyince biliyolar çok eskiden beri verilen bişeymiş

arkadaşlar hepinize merhaba bende yenı ıkız annesıyım 1 aylık özge ve ömer adında ıkızlerım var.fakat dogru duzgun emmıyolar bende sutumu sagıp verıyorum aynı zamanda mama da takvıyelı beslıyorum ıkısıne yetmıyo sutum aslında sutum var ama genede her ogunde ıkısını doyurmuyo..mama verdıgım ıcın uzgunum acaba emseler yetermı sutum dıyorum.sızde mama takvıyelım ıbesledınız sadece anne suuyle varmı merak ettım.

bu sayfada yüzde 90 ikiz annesi mama takviyeli ve sağrak besledi çocukları hiçç üzülme çok normall cnm...emzirebilirsen sen yine emzr ama sık sağarsanda sütün artar cnm:....güle güle büyüt kuzularrı

kızım sana yardımım olmuyor kusuruma bakma

bana bu lafı diyeek?
kaynanam
kız kıyametin geldiği gündür o gün hemen camiye koşar son namazımı kılarım vallaha

canım sadece kk anneleri geliyr diyebilirim hariicnd ekız kardeşim olacak yardım için gelecek diğer işleride tek çocuklu olarak sen yapacaksın tammaı
getir götür bulaşık yıka felşan filan anlaştık demüüü
canan inş içine sinen bi doğum günü olur o kadar hazırlık yaptın umarım hayatınızın en mutlu unutulmaz günlerinden biri olur:))

ay işallah canım yaaaa eğlenelim güzel olsun istiyorum bakalım kaldı 10 günnn

kızlar oğluşum 6. hastalığa tutulmuşşşşşş
bu gün bi kalktm çocuğun vücudunda kırmıız kızrmızı lekelr var kaan bi dünya oldu
3-4 günde yükske ateşimiz oldu ya
meğerse o 6. hastalıkmış
dr aradım dedim biz 2 gün önce yükske ateş şikayeti ile gelmiştik böyle böyle dediniz şu işaçşarı kullanıyoruz deidm
benim aklıma ilaçlardan birinin alerji yapmış olabileceği geldide
anlattığına göre 6 hastalık dedi kokrmana gerek yok dedi son aşamasınızdasınız dedi döküntüler hasatlığın son evresi imiş 3-4 gün süren yüksek ateş sonrada kırmızı leke kısacası 6. hastalık bu kızlar siiznde aklnızda olsun
bugün neden bilmem çok mızmız yaaaa boğasım geliyo bazı vallhi 2 gündüğrde kafasını yere küt küt vuruyo sinirlenince benim bu çocuktan çekeceğim var sanırım
bu arada devrimde yüürme olayını epey arttırdı nerdeyse artık hereyre yürüyerek gidip geliyo bide öyle mutlu oluyoki kıçını kıvıra kıvıra yüüryo allahım bu ne güzellik ya
çok akıllı anlatamam size hareketleri görseniz
şimdi öpmeyi öğretiyorum işaret parmağımı havaya kaldırıyorum muck diye öpüyorum parmağımı sonra onun dudadğın ayanağına burnuna felan koyuyorum çok hoşuna gidiyo oda dudakları ile muck yapıyooo allahım ilk 7 ay bana çok çektirdi ama şimdi sevimliliği ile cilveleri ile herşeyi unuttudu bana yemeğinide yiyo artık bugün cips bile yedipırasaı sevdi allahım bu günleride görecekmiydim yaaaaa

onun nekadar aksi huyu varsa mustafaya geçti ama

doruk burcu medine fatoş hanımmmm pek görünmüyosunuz nerdesiniz bakimmmm

allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canım benim 2 ay yetti sütüm sonra mama takviyeli besledim hep sağarak verdim ememyorlardı çünkü en zor zamanlar şimdi allah kolaylık versin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…