canım merhaba.. ya pekmezli kekin tarifini verebilir misin?
Ben sebze çorbasına kış sebzeleri koyuyorum. Kereviz, havuç, pırasa, brokoli, ıspanak....
merhaba, kereviz pırasa gaz yapıyor mu?
pekmezli kek
2 yumurta 3 çorba kaşığı yoğurt 5 çorba kaşığı pekmez 70 gr erimiş ılımış tereyağı 1 su bardağı un ( alabildiği kadar diyelim) 1 paket kabartma tozu
tüm malzemeleri çırpıp en son un ve kabartma tozunuda katıp karıştırdım 170 derece de 20-25 dk pişirdim sonrada oturdum kendim yedim :))
Yapıyo olabilir.. Artık pek dikkat etmiyorum. Sıkıntı kalmadı diye. seninkilerde gaz sancısı oluyo mu ki hala? Ben bütün besinlere alışsın diye hepsini veriyorum. Soğan bile koyuyorum çorbalarına.
Tarif için saol.. Benim kızım çok yemek seçiyo. Pekmezi imkanı yok yediremiyorum. Bi de bu keki deneyeyim..
Yoğurt bebeklere yaptığın yoğurt mu yoksa herhangi bir yoğurt olur mu?
Hayırlı geceler arkadaşlar...
Berennazcım canım ben yağıza kahvaltıda yumurta,peynir,pekmez,3 bebe bisküvisi,1 bebe ekmeği 2 ölçek aptamil aslıdan aldım tarifi 2 gündür bunu yediriyorum.
Ama ondan önce yumurta,peynir,pekmez,milupa 7 tahıllı hepsini karıştırıyordum severek yiyordu ama artık sıkıldı bundan.
Öğlen çoraba veriyorum.
Patates,havuç,soğan,brokoli,bazen prinç bazende irmik karıştırıyorum.Piştikten sonrada zeytinyağ,
Bugün mesela tarhana yedirdim.Ekşiliğini alsın diyede balkabağı ekledim birazda prinç.
Ben sebze olarak kereviz,kabak,brokoli,ıspanak,karnıbahar bunlardan yapıyorum.
Birde brüksel lahanası aldım onuda deniycem.
Yoğurt çorbasını severek yiyior,
Sadece balkabağı,soğan,patates bunlardan çorba yaptım onuda yedi.
Meyve olarakta elme,armut,kivi muz veriyorum şimdilik.
Yavrukirpi canım ben dondolinodan çok memnunum,yağızda seviyor uyutuyorum takıyorum fişe,en düşük seviyede sallanıyor 3 saate yakın uyuyor içinde.
Mamasını sandalyesinde yediriyorum.
Yükseklik ayarı var masada yemek yerken onuda alıyorum.
Biz memnun kaldık oğluşla teyzesi.
canım ben veriyorum çorbanın içindemerhaba, kereviz pırasa gaz yapıyor mu?
pekmezli kek
2 yumurta 3 çorba kaşığı yoğurt 5 çorba kaşığı pekmez 70 gr erimiş ılımış tereyağı 1 su bardağı un ( alabildiği kadar diyelim) 1 paket kabartma tozu
tüm malzemeleri çırpıp en son un ve kabartma tozunuda katıp karıştırdım 170 derece de 20-25 dk pişirdim sonrada oturdum kendim yedim :))
canım gaz sorununuz varsa hindistan cevizi kabuğunu tavsiye ederim ben bebekten beri kullanıyorum hiç ilaç kullanmadım bi doktor söylemişti eskiler de hep kullanırmış bu akşam yatarken yoğurt verdim normalde gün arası veriyodum hindistan cevizini de verdim gazı rahat çıksın diyegazımız oluyo bazen ya üşütüyoda olabilirler tam kestiremiyorum ..pekmezi meyve püresiyle yediriyo çoğu kişi ama benimkiler tatlı yemediği için bende daha hiç yediremedim suladırsamda içmiyolar valla.. ben mayaladığım yoğurtla yaptım ama oda inek sütü ve pastörize yani hazır yoğurtta olur heralde tam bilemiyorum cnm..
inş sever keki
fatoşş kivi alerjik bi meyve 1 yaştan öncee pek önermiyorlar
kızlar günlük neler yediriyorsunuz bebişlere, malum biz beğenemiyoruz pek bugün pekmezle bebek keki yaptım yemediler yinebende ne vereceğimi şaşırdım düzenimizde olmadığı için neyi ne zaman vermek lazım pekde bilemiyorum mesela yeşil kabağın tadı iyi değil bu mevsimde veriyormusuz siz ?? çorbalara hangi sebzeleri katıyorsunuz bizim gazımızda oluyor ara sıra o yüzden tıkanıp kalıyorum ne versem diye belki değişik bşyler varsa yapabileceğim severler diye umutluyum hala.. bir ara femalexx güsel tarifler veriyordu, nerdesin dr ummm dön evine :))
her öğün 1-2 kaşıkta olsa yedirmeye çalışıyorum acıkmalarını beklersem çokkk beklerim bu gidişle
geliyoz anacım an ca yetişioz bizde 2 çocuk var senin gibi free değiliz dermişimmm zuhahahahaslm millet nasılsınız bakalım neden hala kimseler gelmiyo peki buraya???
konuş hayatım sen yenisin bebeklerinden bahset bize birazzzzyaa kimse yokmuuuu konuşcakk
kızzz ne işin var nurda bitirdin mi işleriniiiiikızlar merhaba,
karaböcek ben de aşağıda hep ismini görüyorum, gelsene muhabbete niye sadece okuyorsun .
pembedana nasıl yaani, doğal yoldan 3 kese oldukça şaşılacak bir durum cidden, şokta olmakta haklısın 1000'de bir görülecekw bir durum maşallah, hayırlı olsun.
cananla birsenn resimlerinisi gördüm çok güsel, offf üşümeyi, yorulmayı, çook gezip eve gelip perişan bir halde bi çay koyup oturmayı, bissürü şeyi özledim yaa. ters zamanda doğurmuşuz, neyse bahara bişey kalmadı inşallah.
winstoncum sen de güne gitmişsinn, sosyalleşmişsin hadi iyisinn
bize gelinceee, eşim gripti neyyseki elifle bana bulaşmadan atlattık, bayaa tedirgin oldum, ctesi dışarı çıkmıştık ondan beri elif kusma konusunda rekor kırıyor, üşüttük mü nedir? en son dün gazını çıkarırken yakanmdan içeri kustu, artık ikimiz de paso kusmuk içinde yaşıyoruz resmen.
berencim dün gece rüyamda hep seni gördüm, herhalde çektiğin sıkıntılardan dolayı bilinçaltıma girmişsin, cidden çocuk mızmızlanınca sinirlenmemek elde değil, elif de genelde pek mızmızlanmıyor ama 2-3 gündür biras tadı yok, insan ister istemez sinirleniyor, e bu mızmızlanma bir de dublev olunca çooook haklısın tabii.
artvinlimmmm dondolinodan memnun musun? tavsiye eder misin?
ha bu arada burcu çağan oğlan babasına nekkadar benziyo yaa, diğeri de sana benziyo ama babaya olan benzerlik accaip.
sağol kuzummmmben uluslararası çağrı merkezinde müşteri temsilcisiyim canım..
adım Vildan
canımm geçmiş olsun çokkk
aylarına göre gayett güzeller canımmmkızlarr bizde dün boy kilo takibi için sağlık ocağına aile hekimize gittik..Gelişimlerimizi beğendi doktor teyzemiz İremim 71 cm 9100 gr Eylülcüm de 73 cm 8700 gr olmuşş...böyle işte bizdennn
canım benimmm rüyalarda buluşuruz senle anca zatenn ankara çokkk uzakkk yokmu istanbula gelme ihtiamliçok şükür hafif geçireceği bir hastalık annesi tekrar geçmiş olsun..
slm
şaşılacak durum ama rabbim 3 melek yollamış hemde doğal yoldanumarım rahat bir gebelik geçirirsin.. hayırlı olsun..
firdosum merhaba canummm
ah kirpoşum bi bilsen halime ağlarsın bile vallaha acayip huzursuzlar bu ara başaçıkamıyorum sabır yarabbimşimdide uykuları gelince uyumamak için ağlıyorlar saatlerce, son modamız bu yane
çok komik bende cananın sihirli kupasını masamın üzerinde gördüm a diyorum bizde unutmuş sonrada diyorumki ama bize gelmediki cananbilinçaltı işte rüyaya bakkkk canommmm duy sesimi rüyalarımdasın
maşallahkuzulara
cnm tahmin etmiştim ismini dedim başaka ne olur ville ben bulamadım valla
kızlar günlük neler yediriyorsunuz bebişlere, malum biz beğenemiyoruz pek bugün pekmezle bebek keki yaptım yemediler yinebende ne vereceğimi şaşırdım düzenimizde olmadığı için neyi ne zaman vermek lazım pekde bilemiyorum mesela yeşil kabağın tadı iyi değil bu mevsimde veriyormusuz siz ?? çorbalara hangi sebzeleri katıyorsunuz bizim gazımızda oluyor ara sıra o yüzden tıkanıp kalıyorum ne versem diye belki değişik bşyler varsa yapabileceğim severler diye umutluyum hala.. bir ara femalexx güsel tarifler veriyordu, nerdesin dr ummm dön evine :))
her öğün 1-2 kaşıkta olsa yedirmeye çalışıyorum acıkmalarını beklersem çokkk beklerim bu gidişle
Hayırlı geceler arkadaşlar...
Berennazcım canım ben yağıza kahvaltıda yumurta,peynir,pekmez,3 bebe bisküvisi,1 bebe ekmeği 2 ölçek aptamil aslıdan aldım tarifi 2 gündür bunu yediriyorum.
Ama ondan önce yumurta,peynir,pekmez,milupa 7 tahıllı hepsini karıştırıyordum severek yiyordu ama artık sıkıldı bundan.
Öğlen çoraba veriyorum.
Patates,havuç,soğan,brokoli,bazen prinç bazende irmik karıştırıyorum.Piştikten sonrada zeytinyağ,
Bugün mesela tarhana yedirdim.Ekşiliğini alsın diyede balkabağı ekledim birazda prinç.
Ben sebze olarak kereviz,kabak,brokoli,ıspanak,karnıbahar bunlardan yapıyorum.
Birde brüksel lahanası aldım onuda deniycem.
Yoğurt çorbasını severek yiyior,
Sadece balkabağı,soğan,patates bunlardan çorba yaptım onuda yedi.
Meyve olarakta elme,armut,kivi muz veriyorum şimdilik.
Yavrukirpi canım ben dondolinodan çok memnunum,yağızda seviyor uyutuyorum takıyorum fişe,en düşük seviyede sallanıyor 3 saate yakın uyuyor içinde.
Mamasını sandalyesinde yediriyorum.
Yükseklik ayarı var masada yemek yerken onuda alıyorum.
Biz memnun kaldık oğluşla teyzesi.
canım ben veriyorum çorbanın içinde
canım gaz sorununuz varsa hindistan cevizi kabuğunu tavsiye ederim ben bebekten beri kullanıyorum hiç ilaç kullanmadım bi doktor söylemişti eskiler de hep kullanırmış bu akşam yatarken yoğurt verdim normalde gün arası veriyodum hindistan cevizini de verdim gazı rahat çıksın diye
aaaa ben bilmiyodum ben hep veriyorum c vitamni diye alerjimiz var ya bizim ondan mı yoksa tühhh onu da kesiyim olmassa
canım benimkiler başlarda sorun çıkardılar ama maşallah bu ara iyiler alışdılar ek gıdaya..
kahvaltıda 1 cici ekmek 3bisküvi 2.5 ölçü mama 1 çay kaşığı labne 1 çay kaşığı pkemk 3 günde 1 fialnda yumurta verio m daha 1 sefer verdim..:) severek yiyolar. hazrı kahvaltı mamasınıda verdim ama iştahlı yemediler..
çorbalarınıda 2 gün yediriom her 2 güne değişik bişi yapıom.geçenlerde balkabğından yapdım çok sevdiler.balkabağı havuç azcık brokoli ve irmikle yapdım ççok sevdiler..bazen havuçpatates kabak brokoli karnıbahardan yapıom. bazen havucu patatesi rendeleyip ayranla kaşıtırarak çorba yapıom bazen yayal çorbası yapıom . sıkılmaısnlar die herseferinde başka başka.lahana pırasa kereviz filan vermedim hiç. kerevizikendim sevmediğimden aklıma gelmio:))
yoğurtlarını kendim mayalıyorum.
meyvelerden elma armut muz havuç şeftali veriyorum...pürenin içine demir ilacını katıyorum ben ..
akşamda hazır muhallebi veriyroum hergün başka çeşit..
keki nasıl yediriosun berennaz??
arkadaşlar hepinize merhaba bende yenı ıkız annesıyım 1 aylık özge ve ömer adında ıkızlerım var.fakat dogru duzgun emmıyolar bende sutumu sagıp verıyorum aynı zamanda mama da takvıyelı beslıyorum ıkısıne yetmıyo sutum aslında sutum var ama genede her ogunde ıkısını doyurmuyo..mama verdıgım ıcın uzgunum acaba emseler yetermı sutum dıyorum.sızde mama takvıyelım ıbesledınız sadece anne suuyle varmı merak ettım.
kızım sana yardımım olmuyor kusuruma bakmaSelam arkadaşlar......
Berennaz sorma canım ya şimdiye kadar alerji yapmadı çok şükür ama tırstım vermem daha.:26:
Ya maşallah seninkiler 8 aylık olmuşlar keki bile yiyebiliyorlar.
Kaç haftalık doğdular canım?
Canan güle güle kullanın aldıkalrınızı tatlım.Şimdi kimler geliyor doğumgününe?.
Diğer topikte yazmıştın gerçi ama ben burada cevap vereyim.
Kaynanana hiiiiç diyecek lafım yok.Söyledikleri hiç kale alınmayacak şeyler.İki çocukla ne bekliyormuş hatun,maden öyle alsın çocukları gündüz 3,4 saat sende evini temizle yemeğini yap.Bu insanları hiç anlamıyorum ya hem suçluluk duyacağına kızım sana yardımım olmuyor kusuruma bakma diyeceğini bir ton haksız laf ediyor.Allaha havale et canım.......
canan inş içine sinen bi doğum günü olur o kadar hazırlık yaptın umarım hayatınızın en mutlu unutulmaz günlerinden biri olur:))
allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canım benim 2 ay yetti sütüm sonra mama takviyeli besledim hep sağarak verdim ememyorlardı çünkü en zor zamanlar şimdi allah kolaylık versin canımarkadaşlar hepinize merhaba bende yenı ıkız annesıyım 1 aylık özge ve ömer adında ıkızlerım var.fakat dogru duzgun emmıyolar bende sutumu sagıp verıyorum aynı zamanda mama da takvıyelı beslıyorum ıkısıne yetmıyo sutum aslında sutum var ama genede her ogunde ıkısını doyurmuyo..mama verdıgım ıcın uzgunum acaba emseler yetermı sutum dıyorum.sızde mama takvıyelım ıbesledınız sadece anne suuyle varmı merak ettım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?