bilemedim o zaman :)))))))))))120 hiç içmiyolar ki:))
bende 2 saatte besliyodum sonradan böle oldular..
ya aklıma takılıyo ne zamandır sorucam unutuyorum benim çocuklar 3-4 saatte bir besleniyolar bana sanki çok aç duruyolar gibi geliyo ama 3 saatte versem ağızlarını bile açmıyolar bu beslenmenin arası ne kadar olur ki???
Canım biz sizin ayınızda 2 saatte bir besleniyorduk.
Ama yağız kusunca sürekli dr.artık ayı ilerledi öğün saatlerini arttıralım demişti.3,4 saatte bir besleyim demişti.Zaten acıksalar rahat durmazlar ağlarlar.
Ekgıdaya başladınızmı.....Gerçi başlamadıysanız 6.ayınıza azkalmış.
başladım canım 4. aydan beri veriyorum bişiler..
Selam arkadaşlar......
Berennaz sorma canım ya şimdiye kadar alerji yapmadı çok şükür ama tırstım vermem daha.:26:
Ya maşallah seninkiler 8 aylık olmuşlar keki bile yiyebiliyorlar.
Kaç haftalık doğdular canım?
berennaz canım hindistan cevizi diyorlar ufacık fındıktan biraz büyük oluyo onun tozu da hazır satılıyo zaten aktarlar da bebeğe gaz için deyince biliyolar çok eskiden beri verilen bişeymiş
sağol canımcanancım geçmiş olsun oğluşuna..
bu kayınvalideler neden böyle yaa..
kendine yetermiymiş o kadar uyku..deliksiz uyuyoruz sanki o 5 saati......
taş ciddi sorun vallahauzun zamandır yazmıyorum. yazacak bişi bulamıyordum açıkçası...
ne yazim stres sıkıntı. bunalım vesair vesair.......
6 aylık olduk nihayet...
cemrede 2 tane böbrek taşı vardı birini düşürmüş. şimdilerdede kum döküyoraşırı sinirli.. özellikle akşamları yatana kadar kabus gibi geçiyor. ve gece 2 ye kadar uyumuyorlar.
ek gıdalara tamamen geçtik.....
ben sebze çorbası yaparken illaki dibini tutturuyorum hep 2. kez yapıyorumbugün tutturmam inşallah....
al işte sonra bana niye takılmıyon diyonCANAN anacım bak şimdik yine küsecem sana......
Ya herkesi eğlenmeye çağırıyorsun.......
Benide bulaşık yıkamak içinmi
FATOŞ hoşgeldin canım.
Aman allah kolaylık versin.Taş düşürürken çok rahatsızlandımı canım.
İnşallah diğerinide rahatça düşürür.
Eşimde var taş kum aman çok zorlanıyor,allah yavruna kolaylık versin canım.
Maşallah 6 aylık olmuşsunuz
Ekgıdalara geçilmiş ohhh senin kızlr büyüdü annesi.
Bende yemeklerimi yaptım kızlar.
Hayatımda ilk kez portakallı zeytinyağlı kereviz yaptım.
Ben hiiiiiiç sevmem,ama eşim geçen gün biryerde yedi çok beğendi onun için yaptım yani.
Kızlar bürüksel lahanası aldım.Yağızın çorbalarına katsam dokunurmu acaba?
ay vallaha kaynanaya felan dert anlatmıycam artıksağol be deseydin.haklısın aslında benim hiç uyumamam lazım o saattleri uymak yerine oğluna çorba yaparak ne bilim işini görerek değerlendirmeliyim deseydin.tövbe tövbe ya..şaka gibi:))
çok çok geçmiş olsun yakışıklı muddafama... kıymama kuzumun derdi var annesi yoksa huysuzluk edermi yavrum.. anlayışlı ol sende.. ben o kıvrılan totoyu ıssırırm.. nası merak ediom yürüdüğü halini..
aaa fatoş bayadır görüşemedik senlede:)))
ben çorbanın içine irmiği latını kapamaya yakın atıom o zman tutumyo dibine.pirincide atınca sık sık karıştırıom yada haşlayıp ekliom.. o zman dibe tutumuo canım..
1 ten at dene. denemeden öğrenemezsin hayatım... bulaşıkları toplamana yardım ederim üzülme:))) ben bu kerevizi oldum olası sevmedim sevemedim. bitek cevizli yiyebiliom salata yapıolar ya.. ama brüksel lahanasının z. yağlısına bayılırım bayılrırm...
maşallah kuzucuklara...
hayatım hergün ne pişirsem derdi malesef hepimizde var. bahara az kaldı sık dişini. şunun şurasında 2 aya açılcak havalar kapcaz gitcez kuzuları...
bendede ne var ne yok??? aynen şöle..
2 gündür kociş evdeydi arabasını servise bırakmışdı. kocalr evde oldumu hiçbiş yapamıom.. ama azda olsa dinlendim ya.. 2 gün sonrada annem gelio yaşasın:)))) irem sabah kustu heryeri batırdı 3 makina oldu çamaşır yıkadım. yemek yapıcam şimdi... kızlarda yerde debeleniyolar..bu arada mşallah iremime elinden tutuom day duruyo kızlar hemde hiç yorulmadan. ama herzmanki gibi hımbıl beren totoyu kaldıramıo...işde böle kızları uyutup yemeğe girişcem...
ingeçicek canım inan bana bizim devrimde bizim burnumuzdan getiriyo du dışarı çıktıkmı kucakta gezidirdik yemek yiyemezdik eşim sinirlenir eve dönerdik bazı şeyler düzeldi bazı şeyler hala devam ediyo ama mesela araba fobisi var benimkilerde arabaya bindilermi şurdan şişliye gitmek işkence nasılcanım sen bizim kızları bilmiyon :))
bi kere gittik çığlık kıyamet. daha soğuk deildi havalar. yolda millet bize baktı. hatta çok bilmiş kadının biri diyoki bana kucağına al kucağına (bebek arabasındalardı) eşimde çok kızdı. sen kendi çocuğuna bak hadi dedi :=)
valla ben kızlarla bi lokantaya girmişim yemek yiyorum öylemi :) düşünemiyorum.. gün içinde ekmeğin arasına peyniri zor koyup bide sallama bitki çayı yapıyorum böyle geçiyor günlerim......
inşallah geçecek ne diyim :)
ya aklıma takılıyo ne zamandır sorucam unutuyorum benim çocuklar 3-4 saatte bir besleniyolar bana sanki çok aç duruyolar gibi geliyo ama 3 saatte versem ağızlarını bile açmıyolar bu beslenmenin arası ne kadar olur ki???
cnm 34 haftalık doğdular.. mercimek kadar verince geveleyip yutuyorlar ama keki sevmediler şöle hazır sıcak bir açma ver onu yerler :)) tatlı yemiyorlar yani son pekmez denemem keklede işe yaramdı biz yedik canummm..
ok cnm anladım yine gazlanırsak birde onu denerim sağol..
canacım geçmiş olsun mustafaya cnm çok şükür ki atlatmış..
bize herşey yasak cnm, uyuma, acıkma, sıkılma, kızma, bağırma, dinlenme çünkü sen annesin herkes çocuk büyüttü ha bir ha beş ne farkeder ha bide şu laf var millet 2 sene emziriyor mamayla bebek büyütmekte ne var misssss... ben alıştım artık bu laflara ülennn ben sağarak verdim sütten sayılmadı.. 2 satte bir sağdım biyerlerim koptu yane .. o kaynanan klına seni getiremeyecek kadar meşgul olsun inş
a_ilcin geç oldu ama iyiki doğmuşsun cnm, yaşın kaç olursa olsun herşeyin en güzeli seninle olsun
fatoş cnm maşallah kızlarına.. bırak cnm sebzede yapma :)) hazırcıyızya söyleyiveririz dışarıdan..
firdos cnm merak etme bir gün kalkıcan oturuverecekler hemde dk kalarca bizim öyle olduki nazım dal gibi o bile dik oturuyosa herkes oturur:)) gittinizmi dr kontrolüne nasılmış kuzular..
ayyy daha ne yazacaktım unuttum valla..
canancım ve birsencim teşekkür ederim beni mutlu ettiniz
ay ben bunu diğer topiğemi yazacaktım aklım karıştı
canım ben hem emzirdim hem mama verdim emmiyorlarsa yapacak bişey yok gerçi sen denemişsindir ama yine de söyliyim ilk başlarsa zorlanıyolar ama sonra alışıyolar emmeye buradaki arkadaşlar sağarak olunca süt bitiyor dediler tabi emiyorlarsaarkadaşlar hepinize merhaba bende yenı ıkız annesıyım 1 aylık özge ve ömer adında ıkızlerım var.fakat dogru duzgun emmıyolar bende sutumu sagıp verıyorum aynı zamanda mama da takvıyelı beslıyorum ıkısıne yetmıyo sutum aslında sutum var ama genede her ogunde ıkısını doyurmuyo..mama verdıgım ıcın uzgunum acaba emseler yetermı sutum dıyorum.sızde mama takvıyelım ıbesledınız sadece anne suuyle varmı merak ettım.
kaynanana o kadar uyku yetiyosa 5ten sonra keyfini bozsun da kendi baksın hoşt iki çocuk bakıyorum bi de evimin işini yapıyorum sen bi tane doğurdun ya ona da ben bakıyorum demek lazımayyyy bu mustafa beni deli edecek yawwwww
2 gündür sabah 5 de kalkıyo oynuyo yatağa alıyorum bize vuruyo köşelere felan gidiyo bizide uyutmuyo
sonra uykusu geliyo sallıyorum uyumuyo kafasını bi otarafa bi bu tarafa atıyo bağırıyo çağırıyoo deli ediyo beni ya
devrimdede bi huy çıktı uykudan geberiyo salıncağa koyuyorum sallıyorum yok bacağıma alıyorum sallıyorum yok
dün gecede şimdide en az 1 saat salladım kendini bi otarafa atıyo bi bu tarafa gözlerindne uyku akıyo resmen
uyutamaduım şimdi yatağına attım kendi kendine uyur diye bekliyorum
offf ne olacak bunların hali ya
kaynanama söylüyorum sabah mustafa kalktı 5 de yediye kadar uyumadı felan diye gece kalktımı deid yok deidm iyi 5 e kadar uyuduğun yeter diyo
zaten dün gece 1.3 u geçmişti yattığımda
a3 saatlik uyku bana yeter anlayacağınız ben insan değilim zaten
nasıl nefret ediyorum kaynanamdan şöyle konuşunca anlatamam size yaaa
bazen annemi istiyorum srf beni pofpoflasın dieeeeee
maşallah canım çok şükür başlamışyavaş yavaş basmaya dönmeye başladı kilosunu bilmiyom tartı bozuk ama durdu kilo almıyor eskisi gibi
yaşgününde elmalı tarçınlı toplardan da yapabilirsin canım
geçmiş olsun inşallah bir an önce atlatır insanın içi parçalanıyo onlar hastaykenuzun zamandır yazmıyorum. yazacak bişi bulamıyordum açıkçası...
ne yazim stres sıkıntı. bunalım vesair vesair.......
6 aylık olduk nihayet...
cemrede 2 tane böbrek taşı vardı birini düşürmüş. şimdilerdede kum döküyoraşırı sinirli.. özellikle akşamları yatana kadar kabus gibi geçiyor. ve gece 2 ye kadar uyumuyorlar.
ek gıdalara tamamen geçtik.....
ben sebze çorbası yaparken illaki dibini tutturuyorum hep 2. kez yapıyorumbugün tutturmam inşallah....
canım ek gıdaya geçmiş nasıl olsa aralarda yoğurt yada meyve ver zaten belli eder istekli olur açsa ona göre meyvenin içine bisküvi yada bebek ekmeği yada yoğurda katabilirsin doyursun diyeya aklıma takılıyo ne zamandır sorucam unutuyorum benim çocuklar 3-4 saatte bir besleniyolar bana sanki çok aç duruyolar gibi geliyo ama 3 saatte versem ağızlarını bile açmıyolar bu beslenmenin arası ne kaada dar olur ki???
kaynanana o kadar uyku yetiyosa 5ten sonra keyfini bozsun da kendi baksın hoşt iki çocuk bakıyorum bi de evimin işini yapıyorum sen bi tane doğurdun ya ona da ben bakıyorum demek lazım
eylülcüm sağol canım çok şükür sağlık ocağındaki ebeler gelişiminde sıkıntı yok tembelliğinden yapmıyor diyo sevdiği oyuncağa ulaşmak için popişi kaldırmıyor da çarşafı çekerek alıyor:)))
berencim teşekkürler tatlım
fatoşcum çok geçmiş olsun taş çok zor yavrum bi düşürse de rahatlasa
gelelim bize gece ikisi de sürekli uykularında feryat figan ağlıyorlar kucağıma alıp yanındayım burdayım diyorum susuyorlar korkuyorlar mı acaba bi yerleri ağrısa hemen susmazlar diye de düşünüyom kim korkutuyo benim kuzucuklarımıbenim oğlum bi de ağzına kaşık sürdürmüyo kesinlikle açmıyo güldürmeye çalışarak vermeye çalışıyom ağzı kapalı gülüyo dişten mi ki aynı şeyi biberonla alıyo düşüne düşüne prof olcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?