Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

günaydın kızlar..benim için pek aydın bi gün olmadı.gece 3 te Kağan Samet ateşlendi aniden.hemen soyup suyun altına soktuk,mama verdim calpol içirdim.sirkeli su yaptım.tam 3 saat düşmedi ateşi.sonunda düştü biraz.sabahta bakıcımız gelir gelmez ılık suyla banyo yaptırdık,kahvaltıdan sonra yine calpol verdik.şimdi daha iyi Şükürler olsun.haliyle gece hiç uyumadık bizde.acilede götürmek istemedim çünkü ordada yaptıkları aynı şey üstelik çok kalabalık ve temiz değil.bizim burda özel hastane olmadığı için mecbur devlete götürüyoruz.bugün evdeyim,izin aldım müdürden okula gitmiycem..bizden böyle işte..

kızlar diş olayına çok takılmayın,kardeşimin 2 yaşına kadar hiç dişi çıkmamış ama 2 yaşında hepsini birden çıkarmış kerata.

çok geçmiş olsun neden olduki??birde denize bulaşmasa bari neyse...

çoook geçmiş olsun canım.. rabbim acil şifalar versin..

geçmiş olsun firdoscumm,

off bizim de babamız hastaydı geçen hafta, kurtardık sandım ama kuluçka evresiydi demek, dünden beri ben de elifte nezleyiz, ilaç da alamıyorum, perişan haldeyiz walla yaa, off annem de yok yatıp dinlenme şansı da.

sizede geçmiş olsun doktor demişti bize ortada salgın var pek kimseyle görüşmeyin diye ama çocuklarıda babalarıyla nasıl görüştürmicen??

sizede geçmiş olsun doktor demişti bize ortada salgın var pek kimseyle görüşmeyin diye ama çocuklarıda babalarıyla nasıl görüştürmicen??

eşim işten gelince antrede üstünü değiştirip girişteki lavaboda antibakteriyel sabunla yüzünü elini yıkatıp dişlerini fırçalıyor gelen misafirlerede kolonya şişesine antibakteriyel bi sıvı var. küvözden çıkınca cansu hastaneden almıştık ondan döküyoruz... avm lere gitmiyoruz...

yapabileceklerimiz bunlar dahada hasta olurlarsa yapacak bişey yok...

oo sizde baya sıkı yönetim var bizde yok onlardan çocukların mikrobada ihtiyacı var diye çok kasmıyorum sadece hasta insanlardan uzak durmaya çalışıyorum...sakınan göze çöp batar diye inanıyorum birde..

öyle canım ama eşim üniversitede çalışıyo.. bende 8 sene çalıştığım için ortamı biliyorum...1000lerce öğrenci var. çalışma ortamıda inşaat sekterü. hep erkek. erkeklerde bayanlar kadar temiz ve titiz olamıyor.. birde eşim bazı inşaatların kontolünü yapıyor. geziyor yani. durum öyle olunca böyle bir önlem almam şart oldu....

ilk 3 sene bağışıklık sistemi için çok önemliymiş ne bilim dikkat ediyorum. şükür şimdiye kadar bi rahatsızlıkları olmadı. böbrek taşı dışında oda zaten bizden kaynaklı değilmiş.

rabbim korusun bebeklerimiizi..

ben dün çorba öğününde yoğurt çorbasına 1 tane yumurta sarısı koydum. pirinç yerinede bulgur koydum. pişirip blender yaptım. sonrada tel süzgeçten geçirip zeytinyağı ekleyip verdim sevdiler..

bugünde yoğurt öğününe 2 tane kuru inciri yıkayıp temizledim. küp küp doğrayıp az bi suda haşladım. sonra blender yapıp yoğurda ekledim. sevdiler..

bugünde 1 tane minik baget tavuk budunu haşladım. sebze çorbası yaptım. bakalım seveceklermi..

tarifleri paylaşıyorum sizde paylaşın kızlar fikir olsun...... bebekler değişikliği seviyorlar..

canım incir ishal yapısı bi meyve olduğundan 1 yaşından önce tavsiye edilmiyo dikkatli ver yineden tavukta erken değil mi:26:
bende çorbanın içine patates havuç brokoli soğan sarımsak mercimek pirinç bulgur katıyorum seviyolar sulu olursa bebek ekmeği yapıyorum yiyolar birazdan mandalina suyu vericem içine pekmez katıp mandalinayı denedim bizde gaz yapmadıda ondan veriyorum haa bu arada ben veriyorumda onlar içecek mi bilmem

netten baktım 7. aydan itibaren tavuk ve suyu verilebilir yazıyodu. öyle çok vermedim yani ikisine toplamda bir yumurta sarısı kadar verdim.

sevdiler bu arada..

valla canım bizimkiler zaten biraz katı yapıyor kakalarını.. yoğurdu öyle sade yiyemiyorlar. bende her seferinde değişik bir biçimde deniyorum..

şimdilik sorun yok bakalım :)

Selam arkadaşlar......

FATOŞ tavuk sizin için erken değilmi.Ben daha hiç vermedim.

Bugün çok işim var kızlar.
Temizlik yaptım sildim süpürdüm azcık...
Birde eşimin doğum günü bugün.
Şöyle becerebilirsem güzel bir sofra hazırlamak isti,yorum.
Önce pasta yaparım sonra diğer yemeklerimi.
Yağızın bütün huzursuzluğu üstünde tabi izin verirse.

canım 7 ayını doldurmuş bir bebek artık ek gıdaların kendine uygun olanını almalıdır...et ve tevuk buna dahil...sadece balık için 9. ayı beklemek iyi olur. çorbalara mutlaka et ve tavuk konmalı 7.ayda....ben 7 ayın başından beri veriyorum...birgün sebzeli etli irmikli çorba veriyorum, birgün tavuk suyuna aynı zamanda tavuk etiyle beraber şehriye çorbası,birgün yoğurtlu pirinçli ayran çorbası, birgün kıymalı tarhana ve çeşit olarak ayrıca kabak çorbası veriyorum...artık siz çorbalarına et vetavuğu eklemelisiniz çünkü demir en güzel kırmızı etten alınır ve bebekler 6.aydan itibaren demir depoları azaldığından dışarıdan demiri almalıdırlar..ve ayrıca protein içeriği yüksek olduğundan et ve tavuk mutlaka verilir...burası bilgilendirme topiği olduğundan bende nacizane sizden daha kıdemli bir anne olduğumdan bilgi paylaşımı olsun istedim..istediğiniz takdirde tarifte ekleyebilirim...kuzulara afiyet olsun...

kızlarrr cananın kendisi bile görmedi....kendi zevkime göre hazırladım....bayada atraksiyonlu geçti...

inş. beğenir arkadaşımdaa

Eklentiler

• $18.01 016.webp
    47,9 KB · Görüntüleme: 31
  • $18.01 019.webp
    43,1 KB · Görüntüleme: 53
kızlarrr cananın kendisi bile görmedi....kendi zevkime göre hazırladım....bayada atraksiyonlu geçti...

inş. beğenir arkadaşımdaa

ayyy dirim harika olmuş... ellerine sağlık...cahilliğmi mazur gör bunlar yenebiliyor dimi
tarifini bir ara banada yazarsan çok sevinirim bende yapmayı planlıyorum çünkü

canımmmm aşkımmmmm bi tanemmmmm

ne desem az sana müthişsin bu beceri ah yavrum yaaaaa

seni sveiyorummmmm
çok ama çokkk güzel olmuşşşşşş
elleirne sağlıkkkkkkkk
emeğine sağlıkkkkk
güzel ellerini seveyim sneinnnnnn

ayyy dirim harika olmuş... ellerine sağlık...cahilliğmi mazur gör bunlar yenebiliyor dimi
tarifini bir ara banada yazarsan çok sevinirim bende yapmayı planlıyorum çünkü

süperr ağzım mı sulandı ne:))
bu arada farklı cinsiyet olmasının dezavantajı:))

kızlar isteyen yiyebilir ama bunlar hatıra anı uzun süre yıllar saklanabilirde....

doktorum veririm tairfi bi ara cnm şuan hiç uygun değiilimm ama söz detaylı yazacağımm...

canım arkadaşım ,beğenmene çok sevindim...çokda mutlu oldum bende seni seviyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…