- 31 Aralık 2008
- 4.212
- 2.341
- 698
sende olmasan beni kimse takmıyor
sağol canım iyiyim oğlanlarla uğraşıyorum herşey aynı nicimi aktifleştiremedim bir türlü beceremedim bende yeni nick aldım sen nasılsın?yağız nasıl?
merhaba ikiz anneleri nasılsınız.ben arada girip sizlerin yazdıklarınızla bilgilenmeye çalışıyorum.bende ikiz annesiyim.artık son zamanlarımdayım.bir tane kızım var 7 yaşında okula gidiyorbirinci sınıfa.ve tam bebek düşünmemimn zamanı geldi demişltik.bir öğrendiğimde şok oldum ikizlermiş.:)ve şuan 33 haftalık gebeyim 34 e gireceğim.:)çok zor bir dönemler geçirdim başından beri.şuanda erken gelmesinler diye hep yatıyorum doktorum söledi.şubatrın ilk haftasına getirelim dedi doktorum bakalım.ciğer geliştiricileri vuruldum .heyecanla bekliyorum .hım yaşım 32.
burda sizi okuyorumya korkmalımıyım napmalıyım bilmiyorum.3 çocuk düşünsenize.ama çok merak ettiğim konular var.sorular sormak istiyorum.umarım yardımcı olursunuz bana.benide aranıza alırsınız değilmi:)
merhaba kızlar..
Dırım kurabiyeler harika olmuş,ellerine sağlık.beceriklisin arkadaşımmmm
Burcu hoşgeldin hayatım.kız gözlerin ne güzel çıkmış öyle:)
Artvinli canım ben but veriyorum,göğüs yavan biraz.ama o gün ayrıca zeytinyağı koymuyorum çorbalarına.yağlı oluyor çünkü.
Famelex tariflerinide bekleriz canım.bilgiler için çok sağol.
ya kızlar bebişlerimiz artık ayda kaç gr alır en fazla?dün kilomuzada baktı doktor ama tahminimden düşük çıktı.oysa güzel yiyorlaradı.Deniz 1,5 ayda 1 kilo Kağan 600 gr almış.az mı sizce?boymuz normalmiş ama Deniz 4 cm kısa Kağandan
bize gelince geçmiş olsun dilekleri için herkese çoook teşekkürlersonunda Kağanımın ateşi düştü,kusmuyor artık,yemeside düzeldi ..daha iyi şu anda.grip olmuş yavrum.
hoşgeldin cnm istediğin soruyu sorabilirsin yardımcı oluruz..yaşın gayet normal kocamanda kızın varmış...haftan gayet iyi bende 33 haftalıkken doğum yaptım çok şükür sorunsuz aldım çocuklrımı kucağıma...kormalımısın korkmamalımısın bu sana bağlı bi durummm cnm
canım biz 1 yaşndayızbişi sormak istiyorum biz 13 aylığız kızımn 12 tane dişi çıktı altı 6 üstü 6 ve alt ve üstte 2 şer azı dişi ama oğlumun daha çok az 9 tane sizce kızımnki anormal mi?bu ayda bu kadar diş normal midir?bi de hiç tek diş çıkarmadı daha genelde ikişer çıkıyor hatta bi ara dört tanesini birden çıkarmıştı
çok geçmiş olsun kuzummmmmgünaydın kızlar..benim için pek aydın bi gün olmadı.gece 3 te Kağan Samet ateşlendi aniden.hemen soyup suyun altına soktuk,mama verdim calpol içirdim.sirkeli su yaptım.tam 3 saat düşmedi ateşi.sonunda düştü biraz.sabahta bakıcımız gelir gelmez ılık suyla banyo yaptırdık,kahvaltıdan sonra yine calpol verdik.şimdi daha iyi Şükürler olsun.haliyle gece hiç uyumadık bizde.acilede götürmek istemedim çünkü ordada yaptıkları aynı şey üstelik çok kalabalık ve temiz değil.bizim burda özel hastane olmadığı için mecbur devlete götürüyoruz.bugün evdeyim,izin aldım müdürden okula gitmiycem..bizden böyle işte..
kızlar diş olayına çok takılmayın,kardeşimin 2 yaşına kadar hiç dişi çıkmamış ama 2 yaşında hepsini birden çıkarmış kerata.
çok geçmişolsun canımmmmgeçmiş olsun firdoscumm,
off bizim de babamız hastaydı geçen hafta, kurtardık sandım ama kuluçka evresiydi demek, dünden beri ben de elifte nezleyiz, ilaç da alamıyorum, perişan haldeyiz walla yaa, off annem de yokyatıp dinlenme şansı da.
aaaa özlemez olurmuyuz şekerim tabi özleidkmerhaba beni özledinizmi?
ama ben seni çok seviyom canım arkadaşımmmmkızlar isteyen yiyebilir ama bunlar hatıra anı uzun süre yıllar saklanabilirde....
doktorum veririm tairfi bi ara cnm şuan hiç uygun değiilimm ama söz detaylı yazacağımm...
canım arkadaşım ,beğenmene çok sevindim...çokda mutlu oldum bende seni seviyorum
canım başladık işte hazırlıklaraDırım kurabiyeler süper olmuş....Ellerine sağlık.
CANAN hazırlıklar nasıl gidiyor?
FAMELAX bilgi için çok saol canım benim.
Bende artık başlıycam et ve tavuk vermeye.
BUgün dr.gidicektik eşimin işleri çokmuş gidemedim.Bakalım yarın gidince neler diyecek dr.
Bende şimdiye kadar sebze çorbası verdim,kabak çorbası yapıyorum,tarhana çorbası ve yoğurt çorbası yediriyorum.
Bundan sonra menüde tavuklu şehriye çorbasıda olacak tabi.
Birde tavuğun butmu,göğüsmü kısmını kullanıyorsunuz.
Aman allahım yazana kadar kırk şekle girdim ya.Sıpa ya vını çekiştiriyor,yada kablosunu çıkartıyor,olmadı ayağımı ısırmaya çalışıyor
Yağızı zor uyuttum ya.
Bazen kendimden nefret ediyorum.Hiç sabrım kalmıyor,zor tutuyorum kendimi bağırmamak için.
Daha 7 aylık çocuğa laftan anlamaz sus demekten anlamaz bağırıyorum.
Allahım ben bu kadar beklediğim oğluma neden sabır gösteremiyorum.
Kızlar eminim bana kızacaksını tek çocuk ama sitem ediyor diye,belki haklısınızda ama sabrım kalmıyor kimi zaman.
Çok huzursuz hiç birşeyden mutlu değil bu aralar.
Benmi beceremiyorum acaba onu oyalamasını ooofffff
teşekkür ederim.sen 33 haftalıkken doğum yapmışsın ben şanslıyım o zaman.hareketleri azaldı hatta bi tek kasılmaları var .en son ayın 5 inde gittiğimde kiloları 1900 biri öbürü 1700 dü.şimdi nasıl oldular bilmiyorum gelecek pazartesiye tekrar gideceğim doktora.küveze felnda girmezler umarım.ben kızımda normal doğum yapmuıştım sezeryan korkutyo beni açıkcası.zaman yaklaşıyor ve ben korkuyorum.
sütünüz yetiyormu peki kızlar.gene ek olarak mamamıveryosunuz yetmiycekmi.benim şimdiden ağız sütüm gelyo .birde hani süt felan sağan arkadaşlar varmış heralde neden sağyosunuzki anlayamadım .gelmiyormu süt o yüzdenmi.?
AYSENA hoşgeldin topiğimize.
Ben 34 haftalık doğum yaptım.Çok şükür küvöz olayını yaşamadık.
Sütlerini neden sağıyorlar demişsin.,
Biz 7,5 aylık olduk bu zamana kadar hep sağarak verdim oğluma,emmedi çünkü.
Sağarak vermek çok zor,emmediği için zamanla sütler azalıyor,ilk zamanlar 200 cc sağarken rahatlıkla şimdilerde 40,50 cc anca çıkıyor.
Mamayı sormuşsun.İkizleri sadece anne sütüyle 6 ay büyüten hiç duymadın canım.
Benim sütüm yeterli olamsına rağmen hast.bize mamada başlattılar,anne sütü+mama devam ettik hep.
anladım canım.teşekkür ederim.mama şart diyosunuz yani...olsun tek sağ salim doğsunlarda mama da olsa alırım kızlarıma .yeterki büyüsünler.yesinler.
evet cnm şanslısın ...ne kadar içeride kalırsa o kadar iyi.....kiloları gayet iyi
birde tam kilo belli olmuyor ....benim 33 haftada 2330 2440 gr doğdular..çok şükür küvez vs. olmadı ama benim sıkıntılarımdan1 hafta kaldık hastanede....genelde ikizlere sütün yetmiyor canım...
mama takviyeli gidiyorsun...ama uzun süre böyle mama anne sütü dönüşülü emziren annelerde var ...sezeryanda zor bişey değil...korkman gerekmez...çok rahat geçirenler var benim gibi zorda olanlar...ama buna rağmen normaden daha kolay gibi geliyor.....sağma işine gelince canım...ikisini birden her zaman emziremiyorsun..tek bebek gibi kilolu doğmadığ için emmede zorluk yaşıyor bebekler bu sebepten anneler sağraka veriyor sütünü cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?