Yeni is ve hamilelik

sivribiber

Kayıtlı Üye
3 Eylül 2013
938
847
123
Merhabalar,

Tam artik bebek zamani geldi dedigimiz bi zamanda isten ayrildim. Yakin zamanda yeni bir ise baslayacagim
İş gorusmesinde bebek dusunuyor musunuz dediklerinde evet diyemedim tabi.
Is icin bebekten vazgececek degilim ertelemek istemiyorum. Ama calismam da gerek.
Yeni ise girdikten bi kac ay sonra hamile kalsam nasil bi tepkiyle karsilasirim diye dusunup duruyorum. Var mi yeni ise giripte hamile kalan ?

Reactions: gsx
amaaan boşverin kısmette ne varsa o olur çıkarıcaklar sa öylede çıkarırlar böylede bebişini kucagına almak gibisi yok ilk bebişse dogunca anlarsın

amaaan boşverin kısmette ne varsa o olur çıkarıcaklar sa öylede çıkarırlar böylede bebişini kucagına almak gibisi yok ilk bebişse dogunca anlarsın

Bi yanim oyle dusunmek istiyo da galiba biraz pipirikliyim :) en olmadi sürpriz oldu derim gibime geliyo :) bu arada evet ilk bebek olucak ve artik cidden cok istiyorum.

Deneme süreci falan varsa onu geçirin sonra düşünün. 2 ay olur genelde deneme süresi.

Ben iş için bebeği ertelemiştim. Şimdi tedavi oluyorum, 1 yıl oldu tedaviden sonuç yok. 1 yıl da iş için erteledim etti 2 yıl. Bence bebeği ertelemeyin. Ama iş yeriniz ile de durumu konuşun. Zaten min. 9 ay çalışırsınız hemen hamile kalsanız bile.

Evet iş için bebek ertelenemez. Ama insanlar baştan soruyor. Yapacağınız etik değil. Sonuç itibarı ile siz ailenizi işveren işini düşünür. Dürüst olun lütfen.
SEVGİLER::)

Evet iş için bebek ertelenemez. Ama insanlar baştan soruyor. Yapacağınız etik değil. Sonuç itibarı ile siz ailenizi işveren işini düşünür. Dürüst olun lütfen.
SEVGİLER::)

Evet etik olmamasi sebebiyle icim icimi yiyor ama su da bi gercek ki evet dusunuyorum dedigimde ise alinmam. Aslinda tabi isterim bebek dogurayim sonra bi ise baslayayim ama o da mumkun degil bu durumda mecbur yalan soyledim simdi de dusunuyorum boyle.

Deneme süreci falan varsa onu geçirin sonra düşünün. 2 ay olur genelde deneme süresi.

Ben de deneme suresi arti dogum iznine kadar 7 ay derken 1- 1,5 yillik calisan olurum diye dusunuyorum. Basta sorun olsa da izne giderken sorun yapmazlar boylelikle diyorum.

Tabi dusunuldugu gibi olmayabiliyor gebelik ben de korkuyorum bundan yasim 28 daha fazla ertelemek istemiyorum. Doktora gittim kontrole istedigin zaman gebe kalacaksin bi sorun yok dedi ama emin olamayiz ki simdiki aklim olsa evlendigim gibi yapardim simdiye kosuyo olurdu heralde

İs veren sirf hamile oldugunuz icin sizi isten cikaramaz ama etik degil tabi hayir diyip hamile kalmak

Dürüst oldugumda da ise alinmam isimde kendime cok guvenirim fakat cocuk sahibi olmak istiyorum dedigimle ozgecmisimle, isimde iyi olmamla pek ilgileneceklerini sanmiyorum.

Siz de haklisiniz tabi ama adamlari da dusunun, soylemezseniz kandirmis olacaksiniz. Belki sizi uzun sureli bir projede calistirmak istiyorlar, dogumizni alip gitmeniz cok problem yaratacak. En az 1 yil hamile kalmamanizi isterler muhtemelen.

Siz de haklisiniz tabi ama adamlari da dusunun, soylemezseniz kandirmis olacaksiniz. Belki sizi uzun sureli bir projede calistirmak istiyorlar, dogumizni alip gitmeniz cok problem yaratacak. En az 1 yil hamile kalmamanizi isterler muhtemelen.

Icim hic rahat degil. Hayirda demedim ama su an dusunmuyorum dedim ama gercekte aklimdan cikmiyor
Yani bi sene olmasa da 6 ay beklerim gibi.

Bence etik olmaz. Cunku insanlar guvenip sizi ise alicak isleyisi ogretecek kendi sirket ici kurallari oturtacak. Yani bir sure size maddi manevi yatirim yapacak

Bence; düşünmüyorum diyemem düşünüyorum da diyemem kusura bakmayın ama özel hayatımla ilgili böyle bir söz veremem.bunu siz bana sorduktan sonra düşündüm.fakat olsa bile işimi etkilemez deyin ve onları etkileyin.

Bence etik olmaz. Cunku insanlar guvenip sizi ise alicak isleyisi ogretecek kendi sirket ici kurallari oturtacak. Yani bir sure size maddi manevi yatirim yapacak

Evet hepsinin farkindayim. Bi yandan da soyle dusunuyorum eski isyerinden edindigim tecrube aslinda kesinlikle isi isvereni dusunmemek isveren isi her zaman oluyor mağdur olan calisan oluyor isten oyle bi ayrildim ki tum is arkadaslarim neden hala duruyosun degmez dediler ben yine de yüzüstü birakamam dedim 5 yil calistim bi kez bile rapor kullanmadim doktorlara hep rapor yazmayin dedim ama sonuc hüsran cok uzuldum. ikinci kez bunu tecrübe etmek istemiyorum ki bu sefer soz konusu cocuk.
Kafam karmakarışık

Evet boyle diyebilirim. 2 ay izin sonrasi ise donerim derim

Herkes konu sahibinin etik olmadığını söylüyor peki ya işverenin yaptığı nedir?
Ben nişanlıyım ve yaklaşık iki ay önce biyere görüşmeye gittim dedikleri aynen şu oldu' sen şimdi evleneceksin de ne malum tazminatı alıp gitmeyeceğin'' Bende alt kalmadım siz işverenlerde hamile insanları doğuma yakın çıkarıyosunuz işten o ne olacak?
Paraları var diye dünyanın merkezinde görüyolar kendileriniİşverenin bu kadar ucuz şeylere takılmaması gerek sonuçta devlet veriyo iznini parasını azıcık değer verin çalışana

cocugu sorun goren ısverenler bunun onlemını ıs sozlesesıne madde ekleterek onune gecebılecegını dusunuyorlar. arkadasım 3 yıl ıcınde cocuk yaparsa tazmınat odeyecek. iş kanununda yerı var mı hayır, asla etık bır davranısta degıl.
zaten yıne işveren eger gebelık cok onemlı ıse, yenı evlı veya hıc cocugu olmayan bırını bılır kı sımdı olmasa da yakında bebek sahıbı olmak ısteyecektır. yıne bır arkadasımda bebek dusunmuyorum dedıdı halde: bizim projemız uzun soluklu sımdı degıl ama bır sene sonrakı bebek bıle ısımızı aksatır dıye dırek ısveren tarafından engellendi.
yanı cok cok onemlı ıse(proje gıbı ) kesınlıkle bunu en bastan zaten belırlı kurrallarımız var su yonde dıye belırtılırdı.
bellidir yanı sızın halıme kalma ıhtımalınız oldugu. ama suan hamıle ve soylemıyorsanız bu sorun olucaktır, girdikten sonrası o kadar sorun olmamalı. deneme suresınde de gebelik nedenıyle cıkartılamazsınız ama baska bır kılıf bulunuz tabı. kurum ve sektore gore degısken bır kavram aslında. ne ıs yapıcaksınız?

hamile kalıpta 1 seneyi doldurmazsan tazminat ödüyolar sana diye biliyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…