- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
- 248
sankı benım resmımı koymussun bende boyleyımama turbanda kapalılıktır herkezın kendı tercıhı canım ınsallah rabbım arkadasımıza ıcını ısıtsın buyuk bı adım atmıs kapanmıs rabbım ıcındekı vesveseyı alsın ınsallah huzur versın kalbıne amınn
turban diye bi konu gecmiyor kuranda allah buyurmusturki kadinlar namehrem yerleri kapatin yani gogusleri bacaklari vucudu ama sac namehrem yer sayilmaz amma bi sey daha var butuk kadinlar disari cikarken yada uyad bir erkek olan ortamdayken sarcaf yani nigab geymeli siyah renkde olmali ki taninmasin kimin kizi karisi oldugu anlasilmasin buda kadini korumak amacidir biz bunu buldik bunu gorduk bizim ulkemizde kapan carsafa kapanir tam kapanir kapanmayanda kapanmaz tabi yeni insanlar cikti turk uculu kapanan yani sadece kafania turban ortenler oda dinimizce yalnistin onun ibadedini kimse kabullenmez mesela basinda turban izerinde kolu uzunda olsa bile dar tisork gomlek bluz varsa ve o gogusler o bluzdan firliyorsa ne fark ederki kapanmisin normal kapanmak siyak carsaftir gozlere kadar yapan bunu yapsin yapmayan yapmasin valla ben kapanirsam boyle kapanirim dinimizin gerektirende bu zaten
zaten bu şekilde kapalı olunca birbirinizden farkınız kalmıyor ki,aynı tip,aslında var olmayan kadınlara dönüşüyorsunuz..kusura bakmayın,ben karaçarşafla ,başını kapatmayı bir görmüyorum..
zaten bu şekilde kapalı olunca birbirinizden farkınız kalmıyor ki,aynı tip,aslında var olmayan kadınlara dönüşüyorsunuz..kusura bakmayın,ben karaçarşafla ,başını kapatmayı bir görmüyorum..
kuranda annenizi üzmeyin. bak çok günahkar olursunuz demiyor.
kuranda "cennet anaların ayaklarının altındadır" diye geçer. islam yorumcuları (kendimizde) bunu yorumlayarak annelerimize deger ve sevgi göstermemiz gerektiğini anlatıyor..
yani tesettürde öyle.. kurani kerimdeki her olayı madde imi olarak önümüze koyulmasını bekleyemeyiz.
1) kapanmalısın
2) anneni üzmemelisin
3) para çalmamalısın
4) eşya çalmamalısın
iyi o zaman kalem çalma demediği için kalem çala bilelim..
fikirlerinize ELBETTE saygım var.. ama şuan için kafası karışmış bir kişi için bu yorumları yapman bana doğru gelmedi..
Hz. Ömer (r.a.) ise, cam gibi şeffaf olmasa da, giyindiği zaman altını iyice belli eden elbisenin kadınlara giydirilmemesi hususunda mü'minlere ikazda bulunmuştur. (Beyhakî. Sünen, 2:235)
.............................................
bir başörtü var.. elimizde
BAŞ
YAKA
var
başörtüyü yakaya kadar uzat..
buda tesettürün kuranda geçtiğinin kanıtır..
** ve bunlar gibi binlerce hadis ayet var.. Bakmanızı tavsiye ederim..
ben kendim tesettürlüyüm.. gerçekten çok isteyerek kapandım.. birgün bile rabbim pişmanlık vermedi.. kuzeni zorla kapatmaya çalışan amcamada karşı çıktım.. çünkü bu kalpten gelen bişidir..
Göğüsleri beli vucut hatları belli olan başörtülü bayanlar var elbette.. ama genelle yapmak doğru olmaz dımı ?
keşke kapanan kardeşlerimizde 4 4 lük kapanabilse.. ben annem bacım arkadaşım sizler..
rabbim güzel güzel tesettüre girip , gelecek nesillere örnek olmayı nasip etsin..
ne kadar yanlış bi düşünce bu ya...
kuranda mümin kadınlara söyle başörtülerini.... diye başlayan bi ayet var,
baş örtüsü nereye takılır, başımıza başımızda ne var,saç... eee daha neden saç namahrem yer sayılmaz diyebiliosunuz..
peki dediğiniz gibi olsun diyelim, o zaman siz neden gözlerinize kadar kapatan çarşaf giymeyi düşünüosunuz..
açın başınızı.. namahrem değil ya hani..
bu söyledikleriniz o kadar çok çelişiyo ki..
bol pardesü giyen bi hanım dinimizin gereğini yerine getirmiyo mu yani..
el,yüz ve ayaklar dışında kapalı işte bol bi kıyafetle..
ayrıca
kuranı kerimin hiç bi yerinde şu renk giyinin yazmaz..
siz nerden çıkardınız siyahtan başka bi renk giyilemeyeceğini...
hem saç namahrem değil diosunuz hem de çarşaftan bahsediosunuz
tuhaf
insanların nasıl kapanacakları kendi tercihidir...
ister pardesü giyer, ister çarşaf...
çarşaf giymeyenlerin yaptıkları ibadetin kabul olmayacağını söylerek günahlarına giriyosunuz
turban diye bi konu gecmiyor kuranda allah buyurmusturki kadinlar namehrem yerleri kapatin yani gogusleri bacaklari vucudu ama sac namehrem yer sayilmaz amma bi sey daha var butuk kadinlar disari cikarken yada uyad bir erkek olan ortamdayken sarcaf yani nigab geymeli siyah renkde olmali ki taninmasin kimin kizi karisi oldugu anlasilmasin buda kadini korumak amacidir biz bunu buldik bunu gorduk bizim ulkemizde kapan carsafa kapanir tam kapanir kapanmayanda kapanmaz tabi yeni insanlar cikti turk uculu kapanan yani sadece kafania turban ortenler oda dinimizce yalnistin onun ibadedini kimse kabullenmez mesela basinda turban izerinde kolu uzunda olsa bile dar tisork gomlek bluz varsa ve o gogusler o bluzdan firliyorsa ne fark ederki kapanmisin normal kapanmak siyak carsaftir gozlere kadar yapan bunu yapsin yapmayan yapmasin valla ben kapanirsam boyle kapanirim dinimizin gerektirende bu zaten
begenmeye bılırsın ama saygı duymalısın canım benım herkeze saygım vardır acık turbanlı carsaflı ben var olmayan kadın olmaktan mutluyum ben ıstedım boyle olmayı
kendisi de kapalı değilmiş, işin enteresan tarafı bu..♥gözyaşı♥;32745395 .!.::) Ben de o yorumu görünce tebessüm ettim..
Acaba kuran meali kaç defa okunarak yapılmış bir yorum bu ya da kulaktan dolma bilgiler mi fetva verme sebebi tahmin etmek zor değil..
Bu tür kişilere Nur suresini okumalarını tavsiye etmekten başka yapabilecek bir şey yok.
Ne yazık ki İslam Dini "bence" ifadesi ile başlayan cümleleri kabul etmeyen hükümlere sahiptir.
Bazı konulara kuranı kerimde geniş yer verilmese bile sünnet ve hadislerle bu işlerin incelikleri hakkında ışık tutulmuştur.
Örtünmek en başta farz bir ibadettir ve sınırları bellidir.
Çarşaf şartı yoktur fakat vücut hatlarını gizleme şartı vardır.
Siyah renk şartı yoktur, fakat bulunduğun ortamda dikkat çekmeme hükmü vardır.
Ayrıca çarşaf giyecek kadar nefsine hakim olanlara gıpta ediyorum ben orası ayrı mesele.
Ama giymeyenler için de kimse sen örtünmemişsin deme hakkına sahip değildir.
Tabi ki üstüne aldığın bir vecibeyi de hakkı ile taşımak en güzelidir.
Kendi adıma ben hakkı ile taşıyamasamda elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
Herkes istediğine inanır, inandığı gibi yaşar ama bir din için kafasına göre fetva veremez ve vebali en büyük olanda budur.
Din hakkında bilmeden yanlış konuşmak, günahtır yada sevaptır diye kafaya göre hüküm vermek en acınılası ve şiddetle kaçınılması gereken bir durumdur.
Nur Suresi 31. Ayet mealen;
31 - Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunan (köleleri), erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış (cinsî güçten düşmüş) hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye, ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz.
Konu sahibi arkadaşım bak sen kuranda mealen buyurduğu üzere bu ayetin yoluna girmişsin.
Mevlaya ellerini aç ve bu ayetin hürmetine yolunda daim olmayı dile.
Eminim ALLAH yardımcın olacaktır.
Zamanımızda örtünmek özellikle çevresinde bunu yapmayanlar çoğunluktaysa büyük mesele.
Nefisimizi kırmak ve bu zamanda ayetlere uymaya çalışmak gerçekten çok güzel bir hadise..
Ama sen bunu bir defa başarmışsın, biraz zaman tanı bu ibadetine..
canım anlatamıyorumkiii yani kepandığımm için alışamadımm benim problemim bu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?