yeni kapandımm ama başaramadımmm sanırımmm :(((

zaten bu şekilde kapalı olunca birbirinizden farkınız kalmıyor ki,aynı tip,aslında var olmayan kadınlara dönüşüyorsunuz..kusura bakmayın,ben karaçarşafla ,başını kapatmayı bir görmüyorum..

canım ne güzel bir karar verip kapanmışsın emin olki şeytan sana vesvese veriyor. daha çok yenisin eğer kapanmya devam edersen bu vesveselerden kurtulursun. ama şunuda söylemek istiyorum gerçekten emin alduktan sonra kapansaydın bi hevesle kapanınca heves gidince pişmanlik duymuş olabilirsin. belkide daha yeni olduğun için alışamadın .çevrende seni etkiliyor olabilir.eğer çevren seni hoş karşılamadıysa kapanmaktan soğumuş olabilirsin.ben 15 yaşında kapanmaya başladım çok şükür hiç pişman olmadım çünkü kapanmayı gerçekten istedim. Allah yardımcın olsun.

Arkadaşım tam araştırma yapmadan yanlış bilgi verme istersen Kuran da tabiki başörtüyle ilgili ayet vardır. Yanılmıyorsam Nur suresinde geçiyor. Tercihlerinizle ilgili yorum yapmayacağım katılmamakla birlikte saygı duyuyorum.

bencede nasıl aşırı açık olmak çok dikkat çekiciyse çarşafta o kadar çok dikkat çekici ortası olmalı

begenmeye bılırsın ama saygı duymalısın canım benım herkeze saygım vardır acık turbanlı carsaflı ben var olmayan kadın olmaktan mutluyum ben ıstedım boyle olmayı

Allah sizden razı olsun. ne güzel açmışsınız konuyu..... yorumunuza gerçekten katılıyorum.

İsyan çok üzüldüm
Umarım bu alışma döneminin verdiği bi bocalamadır
Yoksa nasıl hem içinden gelmezken millet bişey demesin diye kapalı kalabilirsin ki ?

Maalesef alışkanlıklardan kolay vazgeçilemiyor
Bende bazen düşünüyorum ama cesaret edemiyorum

Son düzenleme:
Kapanmak öyle bir anda verilmemesi gereken bir karar yeni bir pantolon tişört alıp giymeye giyim tarzını değiştirmeye benzemez tüm hayat tarzınız hatta davranışlarınız bile değişir. Bu tamamen içten gelerek, Allah rızası için yapılır. Öyle olduğu sürece de pişman olunmaz. Ben kapalı değilim bazen acaba dediğim zamanlar oluyor ama hiç o cesareti bulamadım ve zaten ortamım buna müsaitte değil ancak birgün şiddetle içimden gelirse kapanmak istersem o şekilde bir hayat tarzını benimsemek istersem bir daha da açılmam o yüzden ilk karar verdiğim anda da kapanmadım. Ben kapanıyorum sonra yok sıkıldım açılıyorum olmaz yani. Bunun anlamını idrak edip kapanmak lazım. Sıkılıp, bunalmayacağınızdan emin olmanız lazım. Şimdi tabii ki açıldığınız zaman laf söz olacak çocuk oyuncağı gibi açılıp kapanıyor diyecekler ama nasıl mutluysan öyle yap zorla olmaz bu işler.

:) Ben de o yorumu görünce tebessüm ettim..
Acaba kuran meali kaç defa okunarak yapılmış bir yorum bu ya da kulaktan dolma bilgiler mi fetva verme sebebi tahmin etmek zor değil..
Bu tür kişilere Nur suresini okumalarını tavsiye etmekten başka yapabilecek bir şey yok.
Ne yazık ki İslam Dini "bence" ifadesi ile başlayan cümleleri kabul etmeyen hükümlere sahiptir.
Bazı konulara kuranı kerimde geniş yer verilmese bile sünnet ve hadislerle bu işlerin incelikleri hakkında ışık tutulmuştur.
Örtünmek en başta farz bir ibadettir ve sınırları bellidir.
Çarşaf şartı yoktur fakat vücut hatlarını gizleme şartı vardır.
Siyah renk şartı yoktur, fakat bulunduğun ortamda dikkat çekmeme hükmü vardır.
Ayrıca çarşaf giyecek kadar nefsine hakim olanlara gıpta ediyorum ben orası ayrı mesele.
Ama giymeyenler için de kimse sen örtünmemişsin deme hakkına sahip değildir.
Tabi ki üstüne aldığın bir vecibeyi de hakkı ile taşımak en güzelidir.
Kendi adıma ben hakkı ile taşıyamasamda elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

Herkes istediğine inanır, inandığı gibi yaşar ama bir din için kafasına göre fetva veremez ve vebali en büyük olanda budur.
Din hakkında bilmeden yanlış konuşmak, günahtır yada sevaptır diye kafaya göre hüküm vermek en acınılası ve şiddetle kaçınılması gereken bir durumdur.

Nur Suresi 31. Ayet mealen;

31 - Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunan (köleleri), erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış (cinsî güçten düşmüş) hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye, ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz.

Konu sahibi arkadaşım bak sen kuranda mealen buyurduğu üzere bu ayetin yoluna girmişsin.
Mevlaya ellerini aç ve bu ayetin hürmetine yolunda daim olmayı dile.
Eminim ALLAH yardımcın olacaktır.
Zamanımızda örtünmek özellikle çevresinde bunu yapmayanlar çoğunluktaysa büyük mesele.
Nefisimizi kırmak ve bu zamanda ayetlere uymaya çalışmak gerçekten çok güzel bir hadise..
Ama sen bunu bir defa başarmışsın, biraz zaman tanı bu ibadetine..

Son düzenleme:
ALLAH kolaylık versin. Hemen pes etme . En az 40 gün bekle. Ben kapanmadan evvel 6 sene sadece sabah namazı kıldım. 5 Vakit namaza başladıktan 7-8 ay sonra Ramazan ayında kapandım. Sebebi insanlar daha tepki verir bende bu süre de kapalı olmaya alışırım diye. Öylede oldu . En çok tepki en yakınların gösteriyor. Eğer direnemez açılırsan tavsiyem Ramazan tekrar denemen

keske su nefsimle basa cikabilsemde bende kapansam

ne güzel siz bunu basarmissiniz,kendinize biraz daha zaman taniyin iyice düsünün

Kızlar işi dini boyuta taşımaya devam ederseniz İsyan'ın konusu kapanacak
Fetva sormamış arkadaş, bocalıyorum demiş

biz yuannıstanlıyız bızım annelerımzıde kapalı ama turban degıl
boynunun altından baglı
fakat bızım yunanıstyanda kapalılar ferace giyerler baş örtüleride beyaz
hersey cok farklı yasayış olarak

begenmeye bılırsın ama saygı duymalısın canım benım herkeze saygım vardır acık turbanlı carsaflı ben var olmayan kadın olmaktan mutluyum ben ıstedım boyle olmayı

saygısızca birşey söylemedim zaten ama ,bir insan kendini isteyerek nasıl böyle bir duruma sokar aklım almıyor o kadar..

isyancım,peki seni rahatsız eden şey nedir,yani kıyafet olarak mı alışamadın,kendini olmadığın biri gibi mi hissediyosun,bana göre değilmişgereklerini yapamam mı diyorsunuz yani nedir?

Konunun islami boyutunu herkes yeterince açıklamış ALLAH razı olsun:26:

Bende 4 sene önce çok ani bir kararla çarşıdan evime pardesümle döndüm.Ailemde kimse kapalıda değil,evlide değildim.Sadece Rabbimin rızası için kapandım,çok sıkıntılı bir gençlik yaşadım ve secdemde mutluluğu yakaladım Elhamdülillah.

Velhasıl,açıkken neden mutlu; kapalıyken neden mutsuz olduğunuz konusunu ben kavrayamadım.Sebep saçınızı bağlayıp baş ağrısımı?
Sizi yada açık diğer arkadaşlarımı eleştirmek değil amacım,haddim değil.

Fakat açık olduğum günlerde işlediğim günahlar benim halen gözyaşlarımın sebebidir.Gençlik deyip geçemem.Hep ölçülü giyinirdim ama yinede hem kendim hemde üstümde bakışı kalan erkeklere gözle zina denen büyük günahı işletirmişim.Rabbim affetsin.Çok geniş bir çevrem vardı,hepsi kardeşim gibi sevdiğim.Biliyormusun kapandıktan sonra biri bile kalmadı.Nedenmi çünkü gittikleri ortamda beni yanlarına yakıştıramadılar canları sağolsun. Sende yolun çok başındasın ALLAH izin verirde devam edersen yolunda,göreceksin ALLAHa nekadar yakınlaştığını kötülüklerin bir bir yakandan düştüğünü.Enönemlisi içhuzuru yakalayacaksın ,madem Rabbimin kapısına gelmişsin ohalde ne bu acele izin verde ikramlarını tat

benim fotoma bakin ve boyle hayal edin o kiyafetin uzerine basima turban takmisim ne kadar kotu goruntu ortaya cikar degilmi gunumuzde boyle kapananlar bas aldi gidiyor yukarida belirtigim gibi bendende kapanmami istediler ben kapanmadim cunki 1 hazir degildim 2 benim icin kapanmak sekli carsaftir yaparsam oyle yaparim kurani kerim bize bunu dedi acin bakin .bide su var peygamber efendimizin anasimi sizin dediginiz gibi geyindi baciimi geyindi yoksa esleri ve kizlarimi yahud bugun arabistan topraklarinda kim sizin dediyiniz gbi kapaniyor hickimse ben sadece cok sey demek istemiyorum her soze verilecek cevabim var bur bulunmak niyetimiz konu sahibi kardesimizin sorunudur sadece fikrimi dedim benim icin dogru kapanmak carsaftir bukadar saygi duyan duysun duymayan cahil inaclarini surdurerek ustume varmasinn

kendisi de kapalı değilmiş, işin enteresan tarafı bu..
bu durumda diyebileceğim tek şey dinime küfreden müslüman olsa...

Yalnız iş yine dini konulara varmış burada tartışmalar başladı yine ayetlerden örnekler vermeler kuranda başörtüsü yazar yazmaz filan. Konunun özüne yorum yapsak yani hanım kızımıza daha iyi olmaz mı. Burada kapandım ama sıkıldım olmadı açıılmak istiyorum yazmış konu nerelere gitmiş yine. Konumuz kuranda bunun yazıp yazmadığı, nasıl kapanılması gerektiği değil ki. o konulara girersek herkes bir şey söyler kendince işin içinden çıkılmaz konu da amacında sapar burada açılan konuyla ilgili yorum yapmamız lazım. Neden kişisel tartışma yerine döndürüyorsunuz ki burayı..

Son düzenleme:
Ben kapalı degilim ama senin çok ani kararlar verip kapandığını ve yine aniden karar verip şimdi de acilmak istediğini düşünüyorum. Kendine biraz tanı. İyice düşünerek karar ver ki ileride yine pişman olma.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…