yeni kapandımm ama başaramadımmm sanırımmm :(((

kuzucum daha çok yenisin bence zamanla alışacaksın kapandığında çok hevesliydin bence hevesini yok etme. evde de kendine gayet bakabilirsin açık saçık giyineblirsin ne biliyim poff üzüldüm yani. biraz daha sabret kolay bişey değil ama düüşünmemeye çalış bir süre ve bol bol dua et rabbim yardımcın olsun

kapanarak çok güzel ve büyük bir karar vermişsin sen elalemin ne diyeceğini değilkde kendi vicdanın kalbin ne der ona bak
herkesin kusuru var bence mesele o değil mesele aldığın kararın arkasında durabilmek
keşke gerçekten emin olduktan sonra kapansaydın çünkü açılınca keşke açılmasaydım diye vicdan yapacağına eminim
Allah yardımcın olsun umarım doğru bir karar verirsin.

inş kızlarr bir karara varabilirim..
emin olun bu kararsızlık arada kalmak bence çok daha kötü...

ÖNCELİKLE HAYIRLI OLSUN CANIM..

herzaman derim bu tercih meselesi.. ben kendim tesettürlüyüm.. çok ama çok isteyerek kapandım gerçkten..
bi kere bile rabbim pişmanlık vermedi..

çok güzel bir adım atmışsın.. rabbim bunu sonuna kadar götürmeni nasip eylesin..
eğer gerçekten kıyafetin şalın falan yoksa bu seni rahatsız etmiş olabilir..

açıkken kot üstüne kazak giysende olur hani bi nevi. ama şalı eşarbını ayakkabısına kadar malesef bizlerde sorun oluyor..
istersen telefon numaramıda verebilirim.. sana yardımcı olmak isterim.
zevkli oldugum söylenir sana yardımcı olmak isterim..

kapanman yeni olmuş.. bence şeytana uyup vesvese edip açılma..
bir süre sonra napcagına karar verirsin.. öncelikle tesettür hayatında yer ettin.. sen şuan örtündüğünü tam idrak edemediğin için böyle düşünüyor olabilirsin.. kendine zaman ver.. kalbinden çok güzel şeyler geçecek ben inanıyorum

turban diye bi konu gecmiyor kuranda allah buyurmusturki kadinlar namehrem yerleri kapatin yani gogusleri bacaklari vucudu ama sac namehrem yer sayilmaz amma bi sey daha var butuk kadinlar disari cikarken yada uyad bir erkek olan ortamdayken sarcaf yani nigab geymeli siyah renkde olmali ki taninmasin kimin kizi karisi oldugu anlasilmasin buda kadini korumak amacidir biz bunu buldik bunu gorduk bizim ulkemizde kapan carsafa kapanir tam kapanir kapanmayanda kapanmaz tabi yeni insanlar cikti turk uculu kapanan yani sadece kafania turban ortenler oda dinimizce yalnistin onun ibadedini kimse kabullenmez mesela basinda turban izerinde kolu uzunda olsa bile dar tisork gomlek bluz varsa ve o gogusler o bluzdan firliyorsa ne fark ederki kapanmisin normal kapanmak siyak carsaftir gozlere kadar yapan bunu yapsin yapmayan yapmasin valla ben kapanirsam boyle kapanirim dinimizin gerektirende bu zaten

inşş canım...desteğinnn için çok tşk ederimmm

inşş canım...desteğinnn için çok tşk ederimmm

şuan için kendine zaman ver..
aceleyle bir karar verme..
eger açılırsan için hep rahatsız olacak.. ve birgün çok istesende kapanamayacaksın..
bu senin için bir fobi olabilir..
dua et ALLAHa sıgın..

peygamber efendimizi severiz.. onun adını anarız.. insan çok sevdiği birini dinlemez mi?
peygamber efendimizin bu konudaki hadisleri oku.. umarım kalbin huzura kavuşur

O zaman yeniden açıl ne var ki bunda üzülecek anlamadım

sankı benım resmımı koymussun bende boyleyım ama turbanda kapalılıktır herkezın kendı tercıhı canım ınsallah rabbım arkadasımıza ıcını ısıtsın buyuk bı adım atmıs kapanmıs rabbım ıcındekı vesveseyı alsın ınsallah huzur versın kalbıne amınn

Aslında canım sen zor olan kısmı atlatmışsın, Yani etraftan ne derler ,herkez acaba banamı bakıyor gibi düşüncleri atlatmışsın şimdi en rahat olacağın dönemdesin ama sanırım arkadaşların bahsettiği şeytan vesvesesi ile alakalı. Şimdi sana diyodur." Ne vardı kapanacak sanki ,bak mis gibi kıyafetlerin vardı şık ,şık giyerdin onları, saçlarını yapıp gezerdin ....." Ama bence bir süre daha ver kendine..Kapalı iken gözlerini kapat ve iyice bi düşünhayatında acaba gerçekten bişeylermi değişti seni sıkan nedir acaba gerçekten etrafında kapalı ve yeni kapanan kişiler var ise onlar ile sohbet et.Allah Hakkında hayırlısını versin inşallah
Ben kapalı değilim. Açıkcası kapananları görüncede imreniyorum.Ama namaz kılarken yada kuran okurken başımı örttüğümde aslında garip bir huzurda buluyorum doğrusu Ama bunu dışardada yapma cesaretini henüz kendimde bulamıyorum. Allah nasip eder inşallah bizede. Sen ilk adımı atmışsın dediğim gibi pazar gününe kadar değilde en azından 1 ay gibi bir süre ver kendine ...

ne kadar yanlış bi düşünce bu ya...
kuranda mümin kadınlara söyle başörtülerini.... diye başlayan bi ayet var,
baş örtüsü nereye takılır, başımıza başımızda ne var,saç... eee daha neden saç namahrem yer sayılmaz diyebiliosunuz..
peki dediğiniz gibi olsun diyelim, o zaman siz neden gözlerinize kadar kapatan çarşaf giymeyi düşünüosunuz..
açın başınızı.. namahrem değil ya hani..
bu söyledikleriniz o kadar çok çelişiyo ki..
bol pardesü giyen bi hanım dinimizin gereğini yerine getirmiyo mu yani..
el,yüz ve ayaklar dışında kapalı işte bol bi kıyafetle..
ayrıca
kuranı kerimin hiç bi yerinde şu renk giyinin yazmaz..
siz nerden çıkardınız siyahtan başka bi renk giyilemeyeceğini...
hem saç namahrem değil diosunuz hem de çarşaftan bahsediosunuz
tuhaf
insanların nasıl kapanacakları kendi tercihidir...
ister pardesü giyer, ister çarşaf...
çarşaf giymeyenlerin yaptıkları ibadetin kabul olmayacağını söylerek günahlarına giriyosunuz

Son düzenleme:

Bence de canım nice kapalı var daracık pantolon, bol makyaj ne anladım ben o kapalılıktan Bazı kişiler de kapalılık sadece aksesuardan başka bir şey değil... Bana göre su gibi duru olmalı kapalılık

Son düzenleme:
tamam bana dusmez bu konular cunki kappali degilim fakan kuran bize bunu buyurdu digeri insanlarin tercihi bu bir gercektir yani senin adinada sevindim

kuranda annenizi üzmeyin. bak çok günahkar olursunuz demiyor.
kuranda "cennet anaların ayaklarının altındadır" diye geçer. islam yorumcuları (kendimizde) bunu yorumlayarak annelerimize deger ve sevgi göstermemiz gerektiğini anlatıyor..

yani tesettürde öyle.. kurani kerimdeki her olayı madde imi olarak önümüze koyulmasını bekleyemeyiz.
1) kapanmalısın
2) anneni üzmemelisin
3) para çalmamalısın
4) eşya çalmamalısın

iyi o zaman kalem çalma demediği için kalem çala bilelim..

fikirlerinize ELBETTE saygım var.. ama şuan için kafası karışmış bir kişi için bu yorumları yapman bana doğru gelmedi..

Hz. Ömer (r.a.) ise, cam gibi şeffaf olmasa da, giyindiği zaman altını iyice belli eden elbisenin kadınlara giydirilmemesi hususunda mü'minlere ikazda bulunmuştur. (Beyhakî. Sünen, 2:235)

.............................................

"Allah ilk muhâcir kadınlara rahmet etsin onlar; "Baş örtülerini yakalarının üstüne taksınlar..." (en-Nûr, 24/31) ayeti inince, etekliklerini kesip bunlardan başörtüsü yaptılar."

bir başörtü var.. elimizde
BAŞ
YAKA

var
başörtüyü yakaya kadar uzat..

buda tesettürün kuranda geçtiğinin kanıtır..

** ve bunlar gibi binlerce hadis ayet var.. Bakmanızı tavsiye ederim..

ben kendim tesettürlüyüm.. gerçekten çok isteyerek kapandım.. birgün bile rabbim pişmanlık vermedi.. kuzeni zorla kapatmaya çalışan amcamada karşı çıktım.. çünkü bu kalpten gelen bişidir..

Göğüsleri beli vucut hatları belli olan başörtülü bayanlar var elbette.. ama genelle yapmak doğru olmaz dımı ?
keşke kapanan kardeşlerimizde 4 4 lük kapanabilse.. ben annem bacım arkadaşım sizler..

rabbim güzel güzel tesettüre girip , gelecek nesillere örnek olmayı nasip etsin..

canım ne güzel bir karar verip kapanmışsın emin olki şeytan sana vesvese veriyor. daha çok yenisin eğer kapanmya devam edersen bu vesveselerden kurtulursun. ama şunuda söylemek istiyorum gerçekten emin alduktan sonra kapansaydın bi hevesle kapanınca heves gidince pişmanlik duymuş olabilirsin. belkide daha yeni olduğun için alışamadın .çevrende seni etkiliyor olabilir.eğer çevren seni hoş karşılamadıysa kapanmaktan soğumuş olabilirsin.ben 15 yaşında kapanmaya başladım çok şükür hiç pişman olmadım çünkü kapanmayı gerçekten istedim. Allah yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…