Yeni kısmetim... görüşmelimi?

Yarı özel yarı resmi kurum da çalışıyormuş ziraat mühendisi normalde ama kendi işini yapmıyor olabilir bende bilmiyorum

Yarı özel yarı resmi kurum da çalışıyormuş ziraat mühendisi normalde ama kendi işini yapmıyor olabilir bende bilmiyorum
İşıne aşırı takmışsınız. Beğenmediğiniz icin olabilir bence ya da is konusunda beklentiniz mi yuksek? yanlis anlamayin yardimci olmak icin soruyorum. Bende genelde 6 yaş farktan yukarısını hoş görmem. Sizin gibi öğretmenim. Bana da öğretmen, muhendis ve kendi işini yapan kişileri tavsiye etmişlerdi ama ya aramızda 8 yaş vardı ya da evlenip boşanmış genç bireylerdi. Bende kabul etmedim açıkçası yaşım da 28 29 arasıydı o zamanlar.
Herkesin önemsediği bir şeyler olur ancak eğer yas farkı çok olmasin istiyorsaniz o zaman daha önemsiz gördüğünüz baska isteklerden feragat etmeniz gerekebilir.
Şimdi nişanlıyım, nişanlım benden bir yaş büyük. O ozelde calisiyor mesela dert etmeyin bu kadar yari özel yarı devlet olayini. Belki bana önerilen kişilerden kıyaslanamayacak kadar az maaşı var amaa çok güzel bir kalbi var. Az maaşına mukabil hiçbir şeyimi eksik etmedi nisan surecinde ve eli çok boldur.
Bende ona gelene kadar isi az cok önemsiyordum ancak baktim ki sırf isi var diye kendimden 10 yaş büyük birine evet diyecektim. Düşününce hangisinin benim icin daha onemli oldugunu ve tabi birazda onu tanıyınca bu kararı daha rahat alabildim. Okulda herkes elestirdi:) gecen müdür bey bile isini duyunca "hmm" dedi sonra da "herkes kendi mesleğinden daha doğru " dedi ben artık takmıyorum ilk zamanlar sinir oluyordum, bu hayatı ben yaşıyacağım sevip sevilmek güzel hesapsız seyler. İse mesleğe bakmıyor.

Herkes “yanlış anlamayın ama...” demiş.

İşinin yarı devlet yarı özel olmasına niye bu kadar takıldınız anlamadım. “Adam yaşlı zaten, bari tam devlet memuru olsaydı.” mı diyorsunuz?

icinize sinmedi ise gorusmeyin ama insanlari sadece dis gorunusleriylede degerlendirmeyin.
yani evet herkes yanimda brad pit olsun ister ama ici bos olduktan sonra oda bir ise yaramiyor maalesef.
belki kalbi karakteri ses tonu bir gulusu bakisi cezbedecek sizi.
one ayol bu devirde cariye secen sultan suleyman gibi resim gostermek falan
siz neden kendiniz bulmuyorsunuz da herkes size birini sunuyor onuda anlamadim

Rasyonel bakarsak;
sizin yaşınız itibariyle adamn yaşı hiç büyük değil.

Sız çok cok güzel değilseniz bu yaşlarda adaylarınız olacaktır.

Tavsiye usulu işler böyel olur. Herkes rasyonel bakar.

Siz genc gosteriyor olsanız da matematik yaşı ile yaşıyoruz.

Doğurganlığımız, hayat tecrubemiz olgunluğumuz, gösterdiğimiz'e göre değil, gercek yasa göre degerlendirilir.

Sizinle ayni yaşta adaylar hiç evlenmedilerse muhtemelen daha gencleri tercih edecekler.

Erkekler icin 30lu yaslar genç eş bulma yaslarının sonları. 40tan sonra onlar da yaş kriterini degistiriyo.

35-43 bence problem degil.

Maddiyata gelirsek, sizin için onemliyse bu , 43 yaşında adamın az çok birikimi vardır.

Yarı ozel yarı devlet, benm bildigim daha avantajli olabiliyor.

Hem iş garantisi hem ozel yan imkanlar olabiliyor. Bence problem değil.

Ailesiyle yasaması büyük problem.

Bu yaşlardaki insanların tavsiye ile ilişki yasasi da biraz problem gibi geliyor, emin olamadım.

Duygusal bakarsak ; hic heyecan duymamişsıniz, boşverin görüsmeyin.

Siz 35-36 falansiniz. Adam o yaşta ailesiyle yaşıyor. Daha önceden evlilik yapmış mı, çocuğu var mı? Yaşı da bence daha büyük sen kabul et en azından görüş diye küçültme mye çalışıyorlar. Bana kalsa yaş farkı çok, sana ayak uydurabilecegini sanmıyorum

Yaş farkı o kadar çok değil ama siz elektrik almamışsınız o yüzden olmaz.
Benim açımdan da o yaşa gelmiş birinin hala ailesiyle yaşıyor olması nedeniyle olmaz.

Hayır hiç evlenmemiş adam yaşı 43 yani yanlışlık Yok benden önce birini göstermişler adam onu beğenmemiş mesala

eklemeden geçemicem, görür görmez, hiç konuşmadan bu kadar eleştirelseniz bence size kimse kimseyi ayarlamasın. sizin dışarıda kendinizin görüp, kendinizin adım atması lazım.
yüz yüze gelince heyecan duyup duymamaktan çok şimdiden işine takılmışsınız mesela.
anladığım kadarıyla evlenmeyi istiyorsunuz ama hiç şans vermeden bu kadar düşünürseniz kimse ile tanışamazsınız ki. tanışsanız da önyargılı olur, ilk görüşmede yaptığı en güzel hareket bile itici gelir.
ben de 35 yaşında ve bekarım, bu bahsettiğiniz adayda takılacağım tek şey benim için bu yaşta ailesi ile yaşaması olurdu. yine de nedenini anlamak için bir görüşürdüm. belki aklıma gelmeyen makul birşey vardır diye.

belli bir yaştan sonra birkaç yaş altı ile 8-10 yaş arası bence çok farketmiyor. şu an 32-33 yaşında biri de olabilir hayatınızda, 42-43 yaşında biri de bence. ama eğer bu fark sizin için bir sınırsa tanıştırmak isteyen insanlara yaş farkını çok bulduğunuzu, böyle bir niyetleri olursa buna dikkat etmelerini söyleyin.

Bu tarz eş dost yakıştırmalarını sevmiyorum, fiyat performans arıyormuş gibi geliyor. Yaşı var ama memur, dişleri çarpık ama evi var, boşanmış ama doktor... Katalogdan secer gibi evlenilir mi?
ayrica madem katalogdan seçiliyor sizin yasitiniz , yani otuzlarin sonlarindaki erkekler de bir fiyat performans hesabı yapıp daha genç biriyle evlenmek isteyebilir. Öğretmen -maasi tatili iyi ama yaşı var- çocuk sahibi olmak istediğimizde sıkıntı çekebiliriz, diye düşünebilir.
o yüzden bence bu tarz katalog eş seciminde 35-43 gayet normal bir oran.
Bence sosyal medyadan bir ekleşin. Bakalım huyu da huyuna uyuyor mu... Herşey güzel giderse virüs sonrası bulusursunuz. Baktınız başka noktalar da var sizi rahatsiz edecek,adamın dükkanının önünü kapatmadan 'elektrik alamadim' der gidersiniz

yaa aklıma geldi, 5 sene önce bir aile dostumuz başka ailece görüştükleri bir ailenin oğlu ile aramı yapmak istemişti. bir de bana söylemiyor, anneme anlatıyor önce. evden-işe,işten-eve, gezmeyen, barlara klüplere gitmeyen biri, hiç sıkılmaz evde demiş.
anneme direkt asıl öyle sıkılırım demiştim :)
insanlar kendi hayatlarındaki eksikleri bu şekilde tamamlamak istiyor bence.
mesela kendi kocası içen gezen biriyse ve o bundan rahatsızsa sanıyor ki bunu yapmayan erkek iyi koca olur. ama bilmiyor ki benim idealim beraber bunları yapabileceğim erkek benim idealimdir.
o nedenle hele teyze kıvamındaki kişilerin aracılığı aslında anlamsız oluyor.

genelde kapalı çevrelerde yaşayan Kişiler tercih ediyor bu tip evlilikleri ( konu sahibi yanlış anlama sakın senin için demiyorum tabi ki )
Benim okuldan arkadasım vardı mesela 22 yasına kadar hiç sevgilisi vs olmamıştı kızın. Görücü usulü ile bir akrabasını buldu evlendi.
Hem de o yasta.
Hiç çalışmadı , gezmedi , evde çocuğunu büyütüyor.
Bana göre çok sıkıcı bir yaşam.
Ama başta dediğim gibi kapalı çevrede yaşayan Kişiler ilk tanıdığı kişiye ilk gösterilen kişiye aşık oluyor , mutlu da oluyor.

'Teyze kıvamı'na koptum şuan
Cok sey anlatan bir kavram

Tek amacı sadece ve sadece evlenmek olan,21. Yaş doğumgününde evlilik teklifi alan kızın hayranlikla övülüp kıza özenildiği, erkek olsun taştan olsun düsturuyla kendisini döven sevgiliden bile vazgeçilemeyen, görücü usulü çocuktan önce çocuğun annesiyle buluşan insanlarla dolu bir ofiste çalışıyorum.
O yüzden şaşirmam valla. Bazı insanların gözünü gelinlik bürümüş
(Bu mesajım konu sahibine değil tabii ki. O mesleğini eline almış,kendi parasini doya doya harcamış,bekarliktan sıkılana kadar evlenmemis birisi. Benim içinde bulundugum çevrenin hayattaki tek amacı evlilik)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…