Yeni komşumuzun evcil hayvanları sıkıntı vermeye başladı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızım kedi kakasına düşecek diye korkuyorummmm tripleri komik ama

Kedi besleyen herkes bilir ki , kedi eşer gömer kakasını . Ortaya yapıp bırakmaz öyle .

Benim kediye alerjim de olabilir başka bir sorunum da olabilir. Bu hayvanları sevmediği anlamına gelmez.

Bakan kişi madem bakıyor sadece evine almakla olmaz. Sahip çıksın aşısını yaptırsın bakımını yaptırsın.Salayım milletin evine gitsinle olmaz.

Kadını bu kadar linç edecek bir şey göremedim.Kendi de hayvan sahibi zaten. Komşunun sorun çözmekten uzak tavrına takılan olmamış.

Bana göre hayvan demek canımı acıtıyor asıl hayvanlar patili dostlarımıza işkence edenler öldürebler tecavüz edenlerdir
Sokak kedileri kakalarını ve çişlerini yapınca mutlaka kaparlar çocukluktan beridir sokak köpekleri ve kedileriyle büyüdüm baktım halen bakıyorum bence konu sahibinin derdi pireli olmalarıdır o zaman o da kedilere bakan kişiye yardım edebilir evine pire gelmemesi için bazen ben bazen komşum alır pire damlalarını illaki sokakta yaşayan masumlara böyle böyle yapıyorlar pireliler diyeceğine biraz yardımcı olsa hem kendi de mutlu olur hem de birkaç masum kedinin tedavisini yapmış olur..

Çevreye zarar vermiyor zaten bakan kişi sadece patili dostlarımıza yardım ediyor isterse 100 tane bakar bu bakan kişinin sorunudur (maması falan)
Aynen öyle isterse 500 tane de bakabilir ama piresiyle yeri geldiğinde tedavisiyle ilgilenecekse, bu hayvanlar başkalarına zarar vermeyecekse 500 tane baksın. Ama bunları karşılayamayacaksa mesela 5 tane baksın tam baksın. Nasıl mesela kendi çocuğumuz gürültü yapınca mahcup oluyorsak hayvan beslerken de aynı hassasiyete sahip olabilmeliyiz.

Çevreye zarar vermiyor zaten bakan kişi sadece patili dostlarımıza yardım ediyor isterse 100 tane bakar bu bakan kişinin sorunudur (maması falan)
Evet isterse 100 tane baksin ama benim köpeğim çocuğum kendi bahcesinde gezemicek, benim kiyafetlerimi pire basicaksa orda bir sorun var demektir.

Hiç boşa sokak hayvanlarını seviyoruz muhabbeti yapılmasın, ömrüm sokak hayvanları ile geçti hala da uğraşıyorum
Bir evde 40 kedi besleniyorsa bu öncelikle hayvanların sağlığı için zararlı arkadaşlar
Bir avuç mama için hapsoluyorlar, bu tipler hayvan bakmıyor aslında sadece topluyorlar, bakım yok, doktor yok, kısırlaştırma yok. Kedi pisliğini örter evet ama ev bahçesi gibi kısıtlı bir alanda bir kaç kedi tuvaletini yaptığı zaman o kapatma hiç bir işe yaramaz, kokar bahçe çünkü altında yeterli toprak yok. Ev bahçeleri köy evleri gibi değil, zemine beton dökülüyor ve üzerine 10-15 cm maksimum toprak atılıyor genelinde, hayvan dışkılamasına uygun değil yani.
Konu sahibesi kimseye kedileri belediyeye şikayet et demem, muhtemelen hiç birinin karnesi yoktur alınıp uyutulmaları çok muhtemel, bahçenizi mümkün olduğunca korumaya çalışmalısınız, çit vs... Durumu ev sahiplerine bildirin, biraz uyarsınlar ama maalesef buna net bir çözüm üretmek mümkün değil, bu tipler hastalıklı çünkü hayvan baktıklarını sanıyorlar ama aslında sadece istifçiler, hayvanlara yarardan çok zararları dokunuyor maalesef
Bu arada bahçenize nane ekin, bir nebze uzak tutar sevmezler nane kokusunu

Şikayet edin kedilerin hepsini toplayıp götürsünler
artık kulağa çok masum gelen ama aslında ne kadar acımasız olduğunu bilmediğiniz uyutma işlemini yaparlar rahat edersiniz.

Ayrıca kediler temiz hayvanlardır
Dışkılarını kuma gömerler
Susuz kalmadıkları müddetçe kendilerini temizlerler.
Komşunuzun kedileri olmasa hiç mi kedi girmicek bahçenize Köpek gibi komut dinlemezler ki
Bırakın kızınızda hayvan sevgisi alsın

Engel olmak istiyorsanız saksılarınızı bu kadar önemsiyorsanız çit vs daha masum önlemler alabilirsiniz bi lokma yemek bi yudum su bulmuşlar çok görmeyin bence

dogru sahıplenıldıgınde bakılmak zorunda aksı halde zaten canlıyı suıstımalın de otesınde istismar da etmıs olurlar bırsuru canlıyı denıldıgı gıbı alıp kutu kutu getırıp koyup ılgılenılmıyorsa beledıye zaten gerekenı yapar dıye dusunuyorum ben
haberlerde goruyoruz bazen kadının 30 kedısı var 2 odalı daırede beslıyor hepsını mahalle kokudan rahatsız beledıye ekıplerı gelıyor falan...

Kesinlikle katılıyorum benim alerjim var ve gerizekalı görümcem bile bile tüm sokak kedilerini bahçeye doldurdu ne çöp kaldı ne birşey!!!! Bahçedeki salıncağa oturuyor uyuyorlar falan....ben hem gebe hemde alerjigim ... Şimdi mal kendi evine almış bissuru para basıp disardakiler bize kaldı gitmiyorlar da bir türlü. İlgilenmiyor ama gitmiyorlar. Sözde Allah kitap diyor ama hak nerede ben asla hakkımı helal etmiyorum.

ayy beledıyeye soyleyınce alıp uyutuyorlar mı

Ben hayvanlardan korkuyorum dediğim için linç yemiştim yıllar önce. Hazır olun size söylenecek şeylere.
Hanım efendi , hayvan korkmak travmadır , psikolojik bir sorundur ama ;
Buradaki sorun farklı , bahçeli evde oturuyor benim bahçeme girmesin kedileri diyor .

Sizce bu mümkün mü ? Nereye gidecek hayvanlar ?
Totolarına bez mi bağlanacak kedilerin .

Ayrıyeten bazı bitkiler de pire çeker , domates ve biber fideleri özellikle . Nereden belli kedilerin senep olduğu ?

Canınız bu kadar acıdığına göre hayvan olmak size göre acınası bişey, yanlış anlamayın beni ama çok ilginç geldi gerçekten

Bakın ben sizi anlıyorum, ben köyde kedilerin köpeklerin içinde büyüdüm. Şu anda da köpeğimiz var ve tüm sülale ne kadar düşkün olduğumu bilir. Tüm köyün kedilerini de besleriz, zaten nerede yemek var oraya dadanırlar :)) ama hayvanseverliğin de dozunun kaçırıldığını düşünüyorum bazen, yaptığımız hiçbir hareket (iyilik de dahil) başkasının hakkına girmemize sebep olmamalı. Hayvanları ben de çok seviyorum ama karşımdaki insandan aynı sevgiyi beklemeye, bakmaya mecbur bırakmaya hakkım yok. Eziyet etmesin işkence etmesin yeter ki konu sahibi aslında hayvana karşı biri değil gibi anlatım tarzından.

Salayım milletin evine gitsin sözünüze takıldım çok pardon
Kedi bunlar kedi insan olsa anlarım sarhoşu salmış oda kendi evi diye başkasının bahçesine gitmiş işemiş normal derim yahu kedi bu özgürlüklerine düşkün bu masumlar
Ayrıca aşısını yaptırsın demişsiniz 50 tl den ve ya 70 tl den bir hesaplar mısınız pire damlasını 40 kediye ne kadar yapıyor??
Konu sahibi de yardım edebilir atıyorum 20 sini konu sahibi ödese 20 sini kedilere bakan kişi hem pireleri olmayacak bu masumların tedavileri olucak hem de bir masuma yardım ettiği için mutluluk duyacaktır..her yerlerini işgal ettik biz kedilerin köpeklerin nerde gezecekler bu masumlar nereye işeyecekler mıçacaklar yahu??her yer beton yığını

haklısınız, duvarlarimiz bitişik olduğu icin kedilerin kavga seslerini duyuyoruz geceleri. Pat küt düşme sesleri geliyor bunlar beni ilgilendirmiyor ama bu kadar kediden ben bıktım artik feci kokuyor evleri ruzgarla bahcede oturanin yuzune vuruyir bunlardan bahsetmiyorum bile. uzerine tehdit ediyor kimsumuz bende kopeginizden korkuyorum vs diye. boyle olmamali.

Aynen öyle. Sahip çıkmayacaksa ve bakımını yapmayacaksa bakmasın. Bir hayvanı sahipleniyorsak düzenli olarak veterinere götürüp tüm bakımlarını yaptırmakla yükümlüyüz. Yardıma muhtaç kedilerin hepsini eve toplayıp bakımsız bırakmak yerine sahiplendirmek daha insancıl. Kedi sahiplendirmek için bir sürü platform var. Ben de zaman zaman sahiplendirmek için sosyal mecralarda paylaşıyorum. Konunun altında resmen kim daha hayvansever yarışına girilmiş. Pireler kedilere hem bazı hastalıklar bulaştırabiliyor, hem kaşınmalarına, alerjilere yol açabiliyor. Aynı zamanda kansızlığa neden olabiliyor. Evine o kadar kediyi toplayıp bakımını yapmıyorsa bakmayacak. Konu sahibi haklı.

ayy beledıyeye soyleyınce alıp uyutuyorlar mı
Ne yapıyorlar sanıyorsun ya ?

En en iyi ihtimal barınak varsa merkezde götürseler oraya bile kısırlaştırıp geri salıyorlar .

Ele avuca gelmeyen zorlu hayvanları maalesef uyutuyorlar . Öğrenciyken proje bazında barınağa giderdik , ben hala atlatamıyorum gördüklerimi .

ne yardimi, durumumu biliyor musunuz ? ben nerden ne kisarim diye tasarruf yapıyorum pandemiyle durumumuz eskisi gibi degil. mecbur diilim ki.kwmdi cocuguma bile neler begeniyorum ama secim yapiyorum alirken.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…