- 20 Ağustos 2016
- 1.336
- 3.087
- 133
- 31
- Konu Sahibi Manolyalarca
-
Kızım kedi kakasına düşecek diye korkuyorummmm tripleri komik amaHayvan demek neden can acıtsın ki hayvan onlar. Hayvan olmak kötü bişey değil ki onları da biz gibi allah yarattı. Ben açıkçası konu sahibini haklı buldum, doğaya verdiğimiz zarar konusundaki hislerinizi paylaşıyorum ama konu sahibi neden 40 kediye bakmaya mecbur edilmeli? Bu da kul hakkı değil mi?
Ben tutamıyorm kendimiben buna yorum yaparsam ban yerim
ben kaçtımmm
Bana göre hayvan demek canımı acıtıyor asıl hayvanlar patili dostlarımıza işkence edenler öldürebler tecavüz edenlerdirHayvan demek neden can acıtsın ki hayvan onlar. Hayvan olmak kötü bişey değil ki onları da biz gibi allah yarattı. Ben açıkçası konu sahibini haklı buldum, doğaya verdiğimiz zarar konusundaki hislerinizi paylaşıyorum ama konu sahibi neden 40 kediye bakmaya mecbur edilmeli? Bu da kul hakkı değil mi?
Aynen öyle isterse 500 tane de bakabilir ama piresiyle yeri geldiğinde tedavisiyle ilgilenecekse, bu hayvanlar başkalarına zarar vermeyecekse 500 tane baksın. Ama bunları karşılayamayacaksa mesela 5 tane baksın tam baksın. Nasıl mesela kendi çocuğumuz gürültü yapınca mahcup oluyorsak hayvan beslerken de aynı hassasiyete sahip olabilmeliyiz.Çevreye zarar vermiyor zaten bakan kişi sadece patili dostlarımıza yardım ediyor isterse 100 tane bakar bu bakan kişinin sorunudur (maması falan)
Evet isterse 100 tane baksin ama benim köpeğim çocuğum kendi bahcesinde gezemicek, benim kiyafetlerimi pire basicaksa orda bir sorun var demektir.Çevreye zarar vermiyor zaten bakan kişi sadece patili dostlarımıza yardım ediyor isterse 100 tane bakar bu bakan kişinin sorunudur (maması falan)
dogru sahıplenıldıgınde bakılmak zorunda aksı halde zaten canlıyı suıstımalın de otesınde istismar da etmıs olurlar bırsuru canlıyı denıldıgı gıbı alıp kutu kutu getırıp koyup ılgılenılmıyorsa beledıye zaten gerekenı yapar dıye dusunuyorum benAynen öyle isterse 500 tane de bakabilir ama piresiyle yeri geldiğinde tedavisiyle ilgilenecekse, bu hayvanlar başkalarına zarar vermeyecekse 500 tane baksın. Ama bunları karşılayamayacaksa mesela 5 tane baksın tam baksın. Nasıl mesela kendi çocuğumuz gürültü yapınca mahcup oluyorsak hayvan beslerken de aynı hassasiyete sahip olabilmeliyiz.
Kesinlikle katılıyorum benim alerjim var ve gerizekalı görümcem bile bile tüm sokak kedilerini bahçeye doldurdu ne çöp kaldı ne birşey!!!! Bahçedeki salıncağa oturuyor uyuyorlar falan....ben hem gebe hemde alerjigim ... Şimdi mal kendi evine almış bissuru para basıp disardakiler bize kaldı gitmiyorlar da bir türlü. İlgilenmiyor ama gitmiyorlar. Sözde Allah kitap diyor ama hak nerede ben asla hakkımı helal etmiyorum.Benim kediye alerjim de olabilir başka bir sorunum da olabilir. Bu hayvanları sevmediği anlamına gelmez.
Bakan kişi madem bakıyor sadece evine almakla olmaz. Sahip çıksın aşısını yaptırsın bakımını yaptırsın.Salayım milletin evine gitsinle olmaz.
Kadını bu kadar linç edecek bir şey göremedim.Kendi de hayvan sahibi zaten. Komşunun sorun çözmekten uzak tavrına takılan olmamış.
ayyHiç boşa sokak hayvanlarını seviyoruz muhabbeti yapılmasın, ömrüm sokak hayvanları ile geçti hala da uğraşıyorum
Bir evde 40 kedi besleniyorsa bu öncelikle hayvanların sağlığı için zararlı arkadaşlar
Bir avuç mama için hapsoluyorlar, bu tipler hayvan bakmıyor aslında sadece topluyorlar, bakım yok, doktor yok, kısırlaştırma yok. Kedi pisliğini örter evet ama ev bahçesi gibi kısıtlı bir alanda bir kaç kedi tuvaletini yaptığı zaman o kapatma hiç bir işe yaramaz, kokar bahçe çünkü altında yeterli toprak yok. Ev bahçeleri köy evleri gibi değil, zemine beton dökülüyor ve üzerine 10-15 cm maksimum toprak atılıyor genelinde, hayvan dışkılamasına uygun değil yani.
Konu sahibesi kimseye kedileri belediyeye şikayet et demem, muhtemelen hiç birinin karnesi yoktur alınıp uyutulmaları çok muhtemel, bahçenizi mümkün olduğunca korumaya çalışmalısınız, çit vs... Durumu ev sahiplerine bildirin, biraz uyarsınlar ama maalesef buna net bir çözüm üretmek mümkün değil, bu tipler hastalıklı çünkü hayvan baktıklarını sanıyorlar ama aslında sadece istifçiler, hayvanlara yarardan çok zararları dokunuyor maalesef
Hanım efendi , hayvan korkmak travmadır , psikolojik bir sorundur ama ;Ben hayvanlardan korkuyorum dediğim için linç yemiştim yıllar önce. Hazır olun size söylenecek şeylere.
Canınız bu kadar acıdığına göre hayvan olmak size göre acınası bişey, yanlış anlamayın beni ama çok ilginç geldi gerçektenBana göre hayvan demek canımı acıtıyor asıl hayvanlar patili dostlarımıza işkence edenler öldürebler tecavüz edenlerdir
Sokak kedileri kakalarını ve çişlerini yapınca mutlaka kaparlar çocukluktan beridir sokak köpekleri ve kedileriyle büyüdüm baktım halen bakıyorum bence konu sahibinin derdi pireli olmalarıdır o zaman o da kedilere bakan kişiye yardım edebilir evine pire gelmemesi için bazen ben bazen komşum alır pire damlalarını illaki sokakta yaşayan masumlara böyle böyle yapıyorlar pireliler diyeceğine biraz yardımcı olsa hem kendi de mutlu olur hem de birkaç masum kedinin tedavisini yapmış olur..
Salayım milletin evine gitsin sözünüze takıldım çok pardonBenim kediye alerjim de olabilir başka bir sorunum da olabilir. Bu hayvanları sevmediği anlamına gelmez.
Bakan kişi madem bakıyor sadece evine almakla olmaz. Sahip çıksın aşısını yaptırsın bakımını yaptırsın.Salayım milletin evine gitsinle olmaz.
Kadını bu kadar linç edecek bir şey göremedim.Kendi de hayvan sahibi zaten. Komşunun sorun çözmekten uzak tavrına takılan olmamış.
haklısınız, duvarlarimiz bitişik olduğu icin kedilerin kavga seslerini duyuyoruz geceleri. Pat küt düşme sesleri geliyor bunlar beni ilgilendirmiyor ama bu kadar kediden ben bıktım artik feci kokuyor evleri ruzgarla bahcede oturanin yuzune vuruyir bunlardan bahsetmiyorum bile. uzerine tehdit ediyor kimsumuz bende kopeginizden korkuyorum vs diye. boyle olmamali.Hiç boşa sokak hayvanlarını seviyoruz muhabbeti yapılmasın, ömrüm sokak hayvanları ile geçti hala da uğraşıyorum
Bir evde 40 kedi besleniyorsa bu öncelikle hayvanların sağlığı için zararlı arkadaşlar
Bir avuç mama için hapsoluyorlar, bu tipler hayvan bakmıyor aslında sadece topluyorlar, bakım yok, doktor yok, kısırlaştırma yok. Kedi pisliğini örter evet ama ev bahçesi gibi kısıtlı bir alanda bir kaç kedi tuvaletini yaptığı zaman o kapatma hiç bir işe yaramaz, kokar bahçe çünkü altında yeterli toprak yok. Ev bahçeleri köy evleri gibi değil, zemine beton dökülüyor ve üzerine 10-15 cm maksimum toprak atılıyor genelinde, hayvan dışkılamasına uygun değil yani.
Konu sahibesi kimseye kedileri belediyeye şikayet et demem, muhtemelen hiç birinin karnesi yoktur alınıp uyutulmaları çok muhtemel, bahçenizi mümkün olduğunca korumaya çalışmalısınız, çit vs... Durumu ev sahiplerine bildirin, biraz uyarsınlar ama maalesef buna net bir çözüm üretmek mümkün değil, bu tipler hastalıklı çünkü hayvan baktıklarını sanıyorlar ama aslında sadece istifçiler, hayvanlara yarardan çok zararları dokunuyor maalesef
Aynen öyle. Sahip çıkmayacaksa ve bakımını yapmayacaksa bakmasın. Bir hayvanı sahipleniyorsak düzenli olarak veterinere götürüp tüm bakımlarını yaptırmakla yükümlüyüz. Yardıma muhtaç kedilerin hepsini eve toplayıp bakımsız bırakmak yerine sahiplendirmek daha insancıl. Kedi sahiplendirmek için bir sürü platform var. Ben de zaman zaman sahiplendirmek için sosyal mecralarda paylaşıyorum. Konunun altında resmen kim daha hayvansever yarışına girilmiş. Pireler kedilere hem bazı hastalıklar bulaştırabiliyor, hem kaşınmalarına, alerjilere yol açabiliyor. Aynı zamanda kansızlığa neden olabiliyor. Evine o kadar kediyi toplayıp bakımını yapmıyorsa bakmayacak. Konu sahibi haklı.Benim kediye alerjim de olabilir başka bir sorunum da olabilir. Bu hayvanları sevmediği anlamına gelmez.
Ne yapıyorlar sanıyorsun ya ?ayybeledıyeye soyleyınce alıp uyutuyorlar mı
ne yardimi, durumumu biliyor musunuz ? ben nerden ne kisarim diye tasarruf yapıyorum pandemiyle durumumuz eskisi gibi degil. mecbur diilim ki.kwmdi cocuguma bile neler begeniyorum ama secim yapiyorum alirken.Salayım milletin evine gitsin sözünüze takıldım çok pardon
Kedi bunlar kedi insan olsa anlarım sarhoşu salmış oda kendi evi diye başkasının bahçesine gitmiş işemiş normal derim yahu kedi bu özgürlüklerine düşkün bu masumlar
Ayrıca aşısını yaptırsın demişsiniz 50 tl den ve ya 70 tl den bir hesaplar mısınız pire damlasını 40 kediye ne kadar yapıyor??
Konu sahibi de yardım edebilir atıyorum 20 sini konu sahibi ödese 20 sini kedilere bakan kişi hem pireleri olmayacak bu masumların tedavileri olucak hem de bir masuma yardım ettiği için mutluluk duyacaktır..her yerlerini işgal ettik biz kedilerin köpeklerin nerde gezecekler bu masumlar nereye işeyecekler mıçacaklar yahu??her yer beton yığını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?