Yeni komşumuzun evcil hayvanları sıkıntı vermeye başladı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
nasıl bır canilik bu
Manyak işte kendi sıkıntısını hayvanlarla çıkarıyor. Sokak kedilerini doldurdu bahçeye sonra baktı olmadı eve aldı ne bakabiliyor ne birşey sırf sevmediği insanlar kedi bakıyor diye aldı. Midem bulanıyor ondan birde temizlik bilmez kediyide bitirecek.

O zaman diğer kişide mecbur tutulamaz nokta herkesin hayatı kendine..diğer kişide kedilerine bakabilir bunda da bir sorun olmamalı
yahu baksın kimse bakmasın demiyor ki. benim alanimdan ceksin kedilerini ben bunu diyorum, pireyle bilmem neyle ugrasmak istemiyorum ben, aaaaa bana da yazik ama..

benım bu konuda suan dusundugum eger o komsu kedılere bakmıyor ıhmal edıyorsa o kedılerı ondan nasıl kurtarabılırız

O zaman diğer kişide mecbur tutulamaz nokta herkesin hayatı kendine..diğer kişide kedilerine bakabilir bunda da bir sorun olmamalı
Kedilere bakamıyor, diğer kişi başkalarının malına zarar vermemeye mecburdur. Mahkemeye verilse kaybeder. Konu sahibi ise hayvanlar için maddi yardımda bulunmaya mecbur değil.

sizinde cocugunuz var belki ben de cocuk sesi duymak istemiyorum diye yanit aldık.

Bu olayın da bku çıkmaya başladı iyice.
40 sokak kedisi beslemek ve sorumluluğunu aldığın kedilerinin komşu bahçeye dışkılayıp durması ile çocuk sesini bir tutmak nasıl bir kafaysa. Besleyebilir kedileri gayet, kimseyi rahatsız etmeyecek noktalar tayin eder, piresi biti bakımını yapar, besler yaşatır yine hayvancıklarını. Bu hayvan bakma değil, 40 kedi bir arada çok sağlıksız.

Kızacak bir durum yok benim için önce onların sağlığı ve güvenliği önemli
Tabi ki hayvan bakılacaksa çevrede rahatsız edilmemeli, herşeyin aşırısı zarar
Bu hayvanlar kısa bir süre içinde insanların boy hedefi olacak, çünkü bakan kişi kokuyla pislikle mücadele edemeyecek. Veteriner bakımı zaten yok, hastalıkları parazitleri birbirlerine bulaşacak, bunun içinde iyilik yok maalesef, takıntı ve hırs var, ben istediğimi yaparım hırsı. Bu şekilde istiflenmelerinden iyidir sokakta yaşamaları inanın, onlara sağlıksız bir ortamdan başka hiç birşey vermiyor bu şekilde istifleyenler

diken üstündeyim komsumun bu cumlesinden sonra.

Ya sormayın evet, hayvan düşmanı diyecekler utanmasalar. sadece çözüm odakli yorumlar yapilsaydi keşke.

Kedilere bakamıyor, diğer kişi başkalarının malına zarar vermemeye mecburdur. Mahkemeye verilse kaybeder. Konu sahibi ise hayvanlar için maddi yardımda bulunmaya mecbur değil.
Kedilere bakamıyor ne demek?pekala da bakıyor mama fiyatlarından haberiniz var mı??en az birkaç gün gider en ucuz mama oda 10 -12 kiloluk mamalar buda ayda baya para demektir demekki bakıyor bide arada yaş mama veriyorsa en ucuzu 5-6 tl de o desek ohooo o kadın ve ya erkek her kimse evet pire damlaları İçin elinde para kalmaması çok normal..ayrıca konu sahibide o kişiye zarar veremez..aynı evde mi oturuyorlar hayır bahçe bu bahçe kedi de gezecek köpek te gezecek insanda..buna kimse karışamaz..hayvanlar İçin maddi yardım da bulunmak zorunda değil evet ama onlara saygı göstermek zorunda..

vahset resmen kanım dondu once guzel guzel okuyordum ay ne guzel beslenıyorlar dıye ortalarda 30 kedıyı zehırledıler pitbull parcaladı gorunce kanım dondu ne kotu ınsanlar var allahım ya

O zamanlar bizde bakımda acemiydik, evimizin sokağında bulduğumuz tüm kedileri besledik, hepsi bizim apartmanın bahçesine alıştılar. Koku başladı, hergün temizlememize rağmen fayda etmedi, belediyeye şikayet ettiler, adamlar gelip ceza kesti, sonra mahalleden biri belediye personellerinden birine rüşvet vermiş, adam gece gelip hepsini zehirledi, tipini tanıdım, ceza kesmeye geldiğinde görmüştüm ama ispat edemedim, belediyeye gittiğimde pis pis sırıttı yüzüme nereye istersen şikayet et diye... Diğer vaka yazlıkta oldu, annem hastalığında yazlığa taşındı, oradaki kedileri beslemeye başladı, karşı siteden bir adam durmadan şikayet etti bizi ama belediye bir şey yapmadı, bir gün bağırdı karşıdan hepsini öldürteceğim diye çokta ciddiye almadım, iki gün sonra oğlu elinde bir pitbulla geldi, 9 kedimi öldürdü hayvan, karakolluk olduk, köpeği tutamadığını kedileri görünce çıldırdığını söyledi karakolda, olay kayıtlara hayvanın hayvana kötü muamelesi diye geçti, elimizden bir şey gelmedi. Yani demem o ki bu konuda ısrar ve inat kedilerin zararına, bakana bir şey yapamıyorlar olan gariplere oluyor

cok acımasız bu haksızlık
cok dogru olan hem garıplere oluyor hemde o kadar emege sevgıye

benım bu konuda suan dusundugum eger o komsu kedılere bakmıyor ıhmal edıyorsa o kedılerı ondan nasıl kurtarabılırız
Belli ki seven biri diye düşünüyorum komşu , maddi olarak parazit aşılarını pire damlalarını karşılamaları da güç olacaktır , bu hayvanların toplananları dışında burda mama var diye gelenleri de vardır . Her kedi ele avuca gelmez ,

Veteriner biri bilgi verse güzel olur aslında , sularına vs damlatılabilecek koruyucular var mıdır ?

Kedi kumu çözüm olabilir ama toprak kendini yeniler yapıdadır , kumlar nasıl olur , ne sürede değiştirilmelidir bilmiyorum .

İşte konu sahibinin komşusu da sizin gibi. Sizlerin hayvanseverlik mantığı çarpık maalesef, az önce sorgulamıyorum dedim ama sorgulamam lazım. Faydalı olduğunuzu sanıyorsunuz ama zararınız var. Sizlerin dağda insanlardan uzak falan yaşaması lazım çünkü insanların hakkına giriyorsunuz ama maalesef şehirdesiniz ve sizlerle iletişim kurmak mümkün değil konu sahibine sabırlar diliyorum umarım bir çözüm bulur.

Hayvanlar ve insanlara gereken eşit özeni gösteremiyoruz maalesef.Bir taraf hayvanları savunup insanları hiçe sayıyor diğer tarafta insanları savunup hayvanları hiçe sayıyor.Özgürlük bir başkasının rahatsızl olduğu noktada biter.Size de tavsiyem hayvanlara kızmadan orta yolu bulmanız.

Ben de sırf bu sebeplerden bir yere alıştırmıyorum , sevdirmek isteyen kedileri bile sevmiyorum . Gelmesinler vahşi kalsınlar ki kendilerini korusunlar diye .

Hep farklı yerlere mamasu bırakır giderim .

Zor gerçekten , dünya hassas kalpler için cehennemdir diye bi söz var ya , öyle işte .

Evinizin balkonunda her gun 5-6 kedi cirit atip pislese, sizde balkona cikamaz olsaniz ne yapardiniz cok merak ettim.umarim yasadigimi tecrube etmezsiniz bayan cok anlayisli.

Aç birakmiyor bunu biliyorum surekli mama ve kum taşıyorlar ama veterinere de gitmiyorlar asilandiklarini görmedik.
Bir veterinerle anlaşmasını söyleyin 40 kedi olduğunu hepsinin de sokak kedisi olduğunu söyleyince indirim yapma şansı olabilir
Ama sakın barınak falan aramayın onca masumun katili olmayın çünkü barınaklar ölüm kampıdır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…