- 17 Kasım 2016
- 10.267
- 25.554
- 598
- Konu Sahibi Manolyalarca
-
Zorunda mı insanlar????? Ne demek bu ya? Hayvanseverlik, insanlığın önüne geçmemeli.Kediye alerjisi yorumu da değişik olmuş bahçedeki kediden kimsenin alerjisi nüksetmez.
Alerjinin artması için kapalı yerde kediyle birlikte yaşamak gerekir anca
Geceleri koynunuza almıyorsanız sorun yok yani
haklısınız, duvarlarimiz bitişik olduğu icin kedilerin kavga seslerini duyuyoruz geceleri. Pat küt düşme sesleri geliyor bunlar beni ilgilendirmiyor ama bu kadar kediden ben bıktım artik feci kokuyor evleri ruzgarla bahcede oturanin yuzune vuruyir bunlardan bahsetmiyorum bile. uzerine tehdit ediyor kimsumuz bende kopeginizden korkuyorum vs diye. boyle olmamali.
Konu sahibide yarı parasını verebilir bir kişi bakıyor diye tüm yükü ona atmak neden?ayrıca sadece damlasıyla aşısıyla bitmiyor bunun maması var osu var busu var pekala konu sahibide yardımcı olabilirAynen öyle isterse 500 tane de bakabilir ama piresiyle yeri geldiğinde tedavisiyle ilgilenecekse, bu hayvanlar başkalarına zarar vermeyecekse 500 tane baksın. Ama bunları karşılayamayacaksa mesela 5 tane baksın tam baksın. Nasıl mesela kendi çocuğumuz gürültü yapınca mahcup oluyorsak hayvan beslerken de aynı hassasiyete sahip olabilmeliyiz.
cok cok uzuldum bunaNe yapıyorlar sanıyorsun ya ?
En en iyi ihtimal barınak varsa merkezde götürseler oraya bile kısırlaştırıp geri salıyorlar .
Ele avuca gelmeyen zorlu hayvanları maalesef uyutuyorlar . Öğrenciyken proje bazında barınağa giderdik , ben hala atlatamıyorum gördüklerimi .
İşte nisam şehir hayatında hayvan beslemenin sorumluluğu da ağır, bazı şeylere dikkat etmek lazım gücümüzün üstünde işlere kalkışırsak çevreye de zarar verebiliriz. Gönül ister ki sokakta sahipsiz bakımsız hayvan hiç olmasın, benim de içim gidiyor çelimsiz bir hayvan görünce ama gücüm hepsine bakmaya yetmez ki, her bulduğumu eve toplarsam çevreye fayda yerine zarar vermiş olmaz mıyım? İki ucu pis değnek bu işlerdogru sahıplenıldıgınde bakılmak zorunda aksı halde zaten canlıyı suıstımalın de otesınde istismar da etmıs olurlar bırsuru canlıyı denıldıgı gıbı alıp kutu kutu getırıp koyup ılgılenılmıyorsa beledıye zaten gerekenı yapar dıye dusunuyorum ben
haberlerde goruyoruz bazen kadının 30 kedısı var 2 odalı daırede beslıyor hepsını mahalle kokudan rahatsız beledıye ekıplerı gelıyor falan...
Siz benim hayvanseverliğim hakkında yorum yapamazsınız çünkü onca iki ayaklı hayvan varken onlara hayvan demek evet canımı acıtıyor..dozunu anca ben ayarlarım bu sizi ve ya bir başkasını rahatsız ediyorsa o sizin probleminiz benim değilCanınız bu kadar acıdığına göre hayvan olmak size göre acınası bişey, yanlış anlamayın beni ama çok ilginç geldi gerçekten
Bakın ben sizi anlıyorum, ben köyde kedilerin köpeklerin içinde büyüdüm. Şu anda da köpeğimiz var ve tüm sülale ne kadar düşkün olduğumu bilir. Tüm köyün kedilerini de besleriz, zaten nerede yemek var oraya dadanırlar :)) ama hayvanseverliğin de dozunun kaçırıldığını düşünüyorum bazen, yaptığımız hiçbir hareket (iyilik de dahil) başkasının hakkına girmemize sebep olmamalı. Hayvanları ben de çok seviyorum ama karşımdaki insandan aynı sevgiyi beklemeye, bakmaya mecbur bırakmaya hakkım yok. Eziyet etmesin işkence etmesin yeter ki konu sahibi aslında hayvana karşı biri değil gibi anlatım tarzından.
İşte neden parasını vermek zorunda konu sahibi, belki durumu yok? Veya o parayla daha öncelikli bir sorumluluğunu yerine getirmesi gerekiyordur, veya beğensek de beğenmesek de canı istemiyordur? Konu sahibi böyle bişeye mecbur tutulamaz.Konu sahibide yarı parasını verebilir bir kişi bakıyor diye tüm yükü ona atmak neden?ayrıca sadece damlasıyla aşısıyla bitmiyor bunun maması var osu var busu var pekala konu sahibide yardımcı olabilir
Görümcem işte sırf psikolojisini düzeltmek için eve canlı dolduruyor iki kanaryayi öldürdü, iki kuş vardı şimdi dünya para verip eve kedi aldı yazık kediye çok yazık ya olecek ya sokak sansliysa birine verir.cok cok uzuldum bunae ne olacak bu canlılar ... ıhmal edılen bakımsız kalanlar var ya da tıcarı amacla kullananlar ya da psıkolojık sorunu oldugu ıcın evıne alıp yuzlerce yıganlar bunun cozumu ne olur acaba
ben bu tarz durumlarda sıkayet edılınce olan canlılara oluyormus onu ogrendıgıme cok uzuldum uyutuyorlarmıs bırdeİşte nisam şehir hayatında hayvan beslemenin sorumluluğu da ağır, bazı şeylere dikkat etmek lazım gücümüzün üstünde işlere kalkışırsak çevreye de zarar verebiliriz. Gönül ister ki sokakta sahipsiz bakımsız hayvan hiç olmasın, benim de içim gidiyor çelimsiz bir hayvan görünce ama gücüm hepsine bakmaya yetmez ki, her bulduğumu eve toplarsam çevreye fayda yerine zarar vermiş olmaz mıyım? İki ucu pis değnek bu işler
cok cok uzuldum bunae ne olacak bu canlılar ... ıhmal edılen bakımsız kalanlar var ya da tıcarı amacla kullananlar ya da psıkolojık sorunu oldugu ıcın evıne alıp yuzlerce yıganlar bunun cozumu ne olur acaba
O zaman maalesef kedilere bakan kişiye de haksızlık etmeyeceksiniz sizin de buna hakkınız yok mecbur değilsiniz evet ama kedilere bakan kişinin de sizi düşünmesi için mecbur değil..Ayrıcalıklar köpeğimiz var demişsiniz havlamıyor mu o masum havlıyor yeri gelince de uluyor bende besledim biliyorum o zaman o kişininde sizin köpeğinizin havlamasını istemiyor olabilir ama saygı duyduğundan dolayı size ses çıkartmıyor olabilir bunları da düşününne yardimi, durumumu biliyor musunuz ? ben nerden ne kisarim diye tasarruf yapıyorum pandemiyle durumumuz eskisi gibi degil. mecbur diilim ki.kwmdi cocuguma bile neler begeniyorum ama secim yapiyorum alirken.
Görümcem işte sırf psikolojisini düzeltmek için eve canlı dolduruyor iki kanaryayi öldürdü, iki kuş vardı şimdi dünya para verip eve kedi aldı yazık kediye çok yazık ya olecek ya sokak sansliysa birine verir.
İşte bilmiyorum , imkanı bahçesi olan insanları bile rahat bırakmıyoruz çok şükür .cok cok uzuldum bunae ne olacak bu canlılar ... ıhmal edılen bakımsız kalanlar var ya da tıcarı amacla kullananlar ya da psıkolojık sorunu oldugu ıcın evıne alıp yuzlerce yıganlar bunun cozumu ne olur acaba
Cunku kimse çözüme yönelik düşünmediği için boyle saldiraya geciyorlar. kim daha hayvansever yarısına girdilerBenim kediye alerjim de olabilir başka bir sorunum da olabilir. Bu hayvanları sevmediği anlamına gelmez.
Bakan kişi madem bakıyor sadece evine almakla olmaz. Sahip çıksın aşısını yaptırsın bakımını yaptırsın.Salayım milletin evine gitsinle olmaz.
Kadını bu kadar linç edecek bir şey göremedim.Kendi de hayvan sahibi zaten. Komşunun sorun çözmekten uzak tavrına takılan olmamış.
Ben sizin hayvanseverliğinizi sorgulamıyorum ki. Ama sizin hayvan algınız bana pek uymuyor onu da belirtmeden geçemeyeceğim. İki ayaklı hayvan diyerek kötü bir sıfat tanımlıyorsunuz mesela veya hayvana hayvan diyemiyorsunuz. Hayvanlık kötü birşey değildir. Hayvanlar güzel canlılardır, hayvan bir hakaret olarak kullanılamaz (bkz ayaklı hayvan) onlar da allahın yarattıklarındandır. Ama bu konu başka yerlere gider, ben iyisi susayım. Size kötü birşey deme niyetim yoktu yanlış anlaşıldıysam affola.Siz benim hayvanseverliğim hakkında yorum yapamazsınız çünkü onca iki ayaklı hayvan varken onlara hayvan demek evet canımı acıtıyor..dozunu anca ben ayarlarım bu sizi ve ya bir başkasını rahatsız ediyorsa o sizin probleminiz benim değil
vahset resmen kanım dondu once guzel guzel okuyordum ay ne guzel beslenıyorlar dıye ortalarda 30 kedıyı zehırledıler pitbull parcaladı gorunce kanım donduBen çözümü aralıklı besleme yaparak buldum yani onları bir yere toplamıyorum, çantama mama alıp sokak sokak geziyorum belli başlı yerlere mama bırakıyorum, insanların hedefi olmasınlar diye onları bir yere alıştırmıyorum. Su kapları yapıyorum içine bir kaç damla vitamin damlatıp bırakıyorum ne alsalar kardır diyorum. Onları bir yere alıştırmak cinayet, neler gördüm ben, 30 sokak kedimi bir gecede zehirlediler. Başka bir zaman 9 kedimi pitbull bir köpeğe parçalattılar, zarar veriyorlar hayvanlara insanlar bunu anlamak istemiyorlar. Belediyeden yardım da istiyorum zaman zaman, hasta varsa arrıyorum, kısırlaştırma gerekiyorsa bildiriyorum, elimizden ancak bunlar geliyor. Ama şu net ki çok kedi bir arada kendi sağlıkları için zararlı.
Havlamıyor hatta agzi var dili yok. Cogu zamanda evde bahceye cikamiyor kedilerden korkuyor.O zaman maalesef kedilere bakan kişiye de haksızlık etmeyeceksiniz sizin de buna hakkınız yok mecbur değilsiniz evet ama kedilere bakan kişinin de sizi düşünmesi için mecbur değil..Ayrıcalıklar köpeğimiz var demişsiniz havlamıyor mu o masum havlıyor yeri gelince de uluyor bende besledim biliyorum o zaman o kişininde sizin köpeğinizin havlamasını istemiyor olabilir ama saygı duyduğundan dolayı size ses çıkartmıyor olabilir bunları da düşünün
O zaman diğer kişide mecbur tutulamaz nokta herkesin hayatı kendine..diğer kişide kedilerine bakabilir bunda da bir sorun olmamalıİşte neden parasını vermek zorunda konu sahibi, belki durumu yok? Veya o parayla daha öncelikli bir sorumluluğunu yerine getirmesi gerekiyordur, veya beğensek de beğenmesek de canı istemiyordur? Konu sahibi böyle bişeye mecbur tutulamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?