Yeni komşumuzun evcil hayvanları sıkıntı vermeye başladı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Maalesef, yıllardır hepsine içim yanıyor
Bu konuda da anlatmak istediğim bu
Hyvanları boy hedefi yapmasınlar
Tabiatlarının dışında bir yere istiflemesinler
O kadar hayvana sağlıklı bir bakım asla mümkün değil asla
40 kedinin olduğu yerde sağlıksız market maması, ucuz şarküteri ile beslenme haricinde bir çözüm yok bu da onlara zarar yıllardır anlatıyorum anlamıyor insanlar. Kediler arasında bulaşıcı hastalıklar, parazitler var, birbirlerine bulaştırıyorlar ondan sonra doktora götüremeyip ölüme terk ediyorlar, bu hayvan bakmak değil, bu zulüm sadece

40 kedıyle 1 kısı gercekten sevıp ılgılenebılır umarım olan kedılere olmasında
ne bılım dusundum cenesının altını oksamadan kafasını opmeden yuzunu karnını mıncıklamadan tırnaklarının dıslerının bakımını yapmadan olmaz
her bırıyle boyle ılgılense kı mama tuvalet temızlıgı taramak arada yıkamak hastalansalar tedavı surecı de var ısın ıcınde her bır kedı gunde 1 saatını alsa 40 kedı e gun 24 saat kısıler ıse de gıdıyorsa

Hayvanlar, özelikle ve özellikle kediler yakın çevremdeki insanlar dışında tüm insanlardan çok daha kıymetli olduğu için komşunuzun yanında olduğumu söylemek istiyorum. Ne çocuğunuz ne de siz o kedilerin tek bir tanesinden önemli değil çünkü asıl biz onların doğasını kirletiyoruz, gerisi hikaye. Canım hayvanlar, canımm kediler

Mecbur değil ilaç parasını vermeye.
Belki bütçesi buna elverişli değil.
40 kediyi bu şekilde besleyecekse hiç beslemesin daha iyi.
Mama ve su vermekle bitmiyor is. Bunun hastalığı var birisi hasta olsa ve müdahale edilmese diğerlerine de bulaşabilir.
Bu şekilde hayvan bakılmaz.
Hayvan sever olayım ama komsumun canı cehenneme demek gibi bir lüksü yok kimsenin
Pire mevzusu ciddi can sikici bir olay.
Her ne kadar ilaclatirsa ilaclatsin.
Parazit aşıları yoksa sürekli kendini tekrarlayacak bir durum
Ayrıca hayvana hayvan denir zaten, içiniz niye sızlıyor ?
Patili deyince daha mı sevimli oluyor ?

Arayacak olsam coktan aramistim yada sikayet ediceksam ederdim ben bunların hic birini istemiyorum, komsumlada cozemiyoruz bana cozum lazi., bulundugum ortamdan nasil kedilerin ayagini keserim, bu.

Cocugunuz olduğunda bu cümlenizi yeniden okursunuz umarım. belli ki anne degilsiniz.

cok acımasız bu haksızlık
cok dogru olan hem garıplere oluyor hemde o kadar emege sevgıye

Hayvanları istifleyenlerin onları sevdiğini düşünmüyorum asla
Kendi psikolojik bozukluklarına hayvanları alet ediyorlar hepsi bu,sonra hayvanseveriz diye yırtınıp yardım arıyorlar, kısır bir döngü bu. Onlara bakamıyorlar, koruyamıyorlar, ekstra hastalıklara davetiye çıkarıyorlar, bir avuç mama için hayvanları olmadık risklere atıyorlar, bunda sevgi yok. Doğruyu bulurlar da zaman alır maalesef, barınaklara karşıyım ama belediye ile ortak çalışmayı öğrendim. Mesela kısırlaştırma için arıyorum gelip alıyorlar sokaktan, başında bekliyorum imza ile veriyorum, sonra getirip salıyorlar üç dört gün sonra gelmeden arıyorlar. Bazen mama desteği istiyorum, çok masraflı oluyor çünkü, ona da yardımcı oluyorlar, tamamen öcü değiller yani, hayvan bakana destek oluyorlar

Mecbur değil ama saygı duymak zorunda..40 kediyi de besler 100 kediyi de buna da sizler karışamazsınız oda kedi besleyenin bileceği iştir..aynı evde olmadıktan sonra kimse kimseyi düşünmek zorunda da değildir mama ve su vermekle yetiyor biraz düşünüpte yazarsanız daha sağlıklı olur çünkü bazı yerleri tam anlayamamışsınız
Ayrıcalıklar ister hayvan derim ister patili buna siz karışamazsınız buna hakkınız yok

Kedi bakmak çocuk bakmaktan farkli degil. Çocuğunun bahçeye kaka yapmasina izin vermiyorsan kedine de izin veremezsin. Konunuza begenmedim verecektim. Devamini okuyunca vazgectim sizi hakli buldum. 40 kediye bakabilme sorumluluğunu barinaklar bile tasiyamiyor bazen. Kaldi ki bir aile baksin. Her birine ayri kum kabi ayri mama kabi duzenli tarama oyun vs yapildigini hic zannetmiyorum.

Cocugunuz olduğunda bu cümlenizi yeniden okursunuz umarım. belli ki anne degilsiniz.
Anne olmak istemiyorum. İğrenç insanlarla dolu bu dünyada refah bir gelecek garantisi veremeyeceğim bir çocuğa aşkımızın meyvesi olsun diye yazık etmem. Kaldı ki iki kedim var ikisine de canımı veririm, kendimden çok ilgilenirim. Kedi annesiyim.

Arayacak olsam coktan aramistim yada sikayet ediceksam ederdim ben bunların hic birini istemiyorum, komsumlada cozemiyoruz bana cozum lazi., bulundugum ortamdan nasil kedilerin ayagini keserim, bu.
Dediğim gibi bi veterinerle anlaşmasını söyleyin bazı veterinerler ücretsiz bir şekilde yapabiliyorlar atıyorum birgün belirliyorlar ogün ücretsiz bir şekilde aşılarını pire damlalarını yapıyorlar onu bir araştırsın

Geçen haberlerde izledim vahşi bir kadın kedilerin üzerine çamaşır suyu döküyordu onları kaçırmak için sakın böyle işlere girmeyin.evi gözümde canlandırmaya çalıştım bence tel örgü çekebilirsiniz hem duvarınızdan atlayamazlar o zaman.En güzel yol bu canım.Ev sahibine de böyla açıklama yap.

ayy beledıyeye soyleyınce alıp uyutuyorlar mı

Peşini takip edersen uyutamazlar ama bunları toplayın götürün dersen sonu ölümdür çünkü kediler için barınak yok, bunun sebebi köpekler gibi birarada yaşayamamaları, birbirlerine zarar veriyorlar, barınakta tutamayınca, insanlarda sürekli şikayet edince öldürüyorlar bir yerden sonra. Son yıllarda azaldı ama yine de var bu olaylar, güvenmem asla

:)))
Saygı duyuyor ama komşusu saygili olmadığı gibi saçma sapan bir şekilde eve istifledigi hayvanlara baktığını zannediyor.
Duyar kasacagim derken ilginç oluyorsunuz.

Bahçene nane ek , kedi nane kokusunu hiç sevmez . Nanenin bakımı da kolaydır , arsızdır da kendi kendine gider bir kere dikilince .

Bahçende domates , biber fiden varsa kontrol et .
Onlara da bit geliyor çünki , annem balkonda bakıyor zirai ilaçlar satılıyor onun için de .

:)))
Saygı duyuyor ama komşusu saygili olmadığı gibi saçma sapan bir şekilde eve istifledigi hayvanlara baktığını zannediyor.
Duyar kasacagim derken ilginç oluyorsunuz.
Duyar kasmak gibi bir derdim yok beni bilen biliyor asıl siz duyar kasıyorsunuz ve sizin yorumlarınıza gülüyorum komik oluyorsunuz teşekkürler günümü şenlendirdiğiniz için

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…