- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.572
- 598
Teyzecim zamana bırak. Ergenlik bitince toplanıyolar azıcık sabretHayırlı geceler hanımlar
Uzun zamandır dikkatimi çeken ve de beni üzen durumlar var. Paylaşmak istiyorum. Çünkü toplumu şekillendiren kadınlardır. Sağlıklı kadın, sağlıklı toplum demektir.
--- Dünya güzeli 14-15 yaşında kızlarımız ben çok çirkinim. Ölmek istiyorum. (Malum ergenlik tipin fazlasıyla tabiri caizse kaydığı dönem.)
----Daha sürat oturmadan estetik olma kaygısı. Maalesef. Sürekli depresif, müthiş derecede dış görünüş kaygısı. ( Ergenlik dolayısı ile orta kararı normaldir. )
--- Kendini ispatlamak için (beğenildiğini ) yaşlı, evli farketmeden erkeklere beğendirme çabası. Hatta en samimi arkadaşlarının flörtlerine göz dikme.
---- Histerik bir şekilde hayal dünyası. Ölmeyi çok sık düşünme gibi. Biz bu kızlarımıza nasıl hayatı sevdirebiliriz. Ve şimdiki kızlarımız ergenliğe bir giriyor bir daha çıkmıyor. Hayata hep umutsuz ve acımtırak bakıyorlar. Üretmeyi sevmiyorlar.
Nasıl hayata adapte etmeliyiz. Karakterin önemli olduğunu mümkün değil kabul etmiyorlar. Kişisel gelişimlerini nasıl yönlendirmeliyiz???
+1000Instagram çılgınlığı...
Kadınların illa güzel olması gerektiğine inandırılmaları.
Avam kayınvalidelerin gelinlerinin ne kadar bilgili ya da eğitimli olduğuyla değil, güzellikleriyle komşularına hava atmaları.
Kadının cicileri, güzelliği, hamaratlığı en çok 3.sınıf toplumlarda konuşulur.
“Gelin evi” programı misal: Bir kadının çeyizi, marifetleri, evinin dekoru tamsa iş bitmiştir. Duvardaki Albert Einstein portresini tanımaman normaldir.
Öğretmen olmama rağmen, kadın meslektaşlarımın bir araya geldiğinde kitaplardan, bilimden, felsefeden konuştuğuna neredeyse hiç şahit olmuyorum. Maalesef herkes birbirinin cicisinde, güzelliğinde, malında, mülkünde takılı kalmış ..
+1000018 yaşında cocugunu sokağa atan hiç Avrupalı görmedim ama 13-14 yaşındaki kızını yakın akrabasıyla evlendiren çok Türk gördüm.
Haha annem bunu yapardı ama ben anlardım annemin soylettiginiVe ilave edeceğim; ergenlikte başkasından işitmek daha etkilidir.
Anne-babanın dediğinin tesiri 2 ise, bir ablasının, bir başka tanıdığının dediği 10 etkilidir.
Anne-baba olarak ergenin çevresi ile iş birliği içinde olmak işi daha kolaylaştırır, söylemek istediklerinizi, bir başka ağız ile söylettirirseniz 10 etkiyi almanız daha olası. Bu da ergen bugu olarak burada dursun.
Açıkçası dış görünüş olayının sadece ergenlik çağındakilerle sınırlı olduğunu düşünmüyorum. Ülkemiz kadınlarına çok fazla bir şekilde güzellik ,çirkinlik dayatması var.
Katılıyorum.Okuldan çıktığımızda babamın işyerine giderdik bazen,babam orada o an olmasa da, çalışanlarla zaman geçirir,tabii ki el üstünde tutulduğumuz için çokta mutlu olurduk.Kural baskı demek değildir, bahsettiğim yaşlar 14-15 yaşlarım, o yaşta bir çocuk için de yazlık yerde gece 11 e kadar dışarıda olmak az bir şey değildir, bugün o yaşlarda çocuğum olsa 11 e kadar bile bırakmam şu devrin şartlarında, sizin başınıza bir şey gelmemiş olması herkes için aynı olacaktır sonucunu getirmez, benim fikrim çocuk ebeyninin verdiği saatte evde olmalı. Annemin kuralları var diye bomboş geçirmedik o yılları, hepimizin güzel anıları var =)
Haha annem bunu yapardı ama ben anlardım annemin soylettigini
Öyle bir de bir önceki gün kendi söyler bakarim ertesi gün komsu ayşe teyze söyler nasıl anlamayasinAnnen muhtemelen dayanamayıp bi 20 kere aynı şeyi söyledikten sonra söylettirme yoluna gitmiştir, değil mi?
Benimki öyleydi de, ben de anlardım annemin işi olduğunu
Öyle bir de bir önceki gün kendi söyler bakarim ertesi gün komsu ayşe teyze söyler nasıl anlamayasin
İnsanı deniyorlar resmen,ne kadar söz geçirebileceklerini vs.Aynen katılıyorum
Ben çocuğun ebeveyniyim okul arkadaşı değil bu kadar
Hayırdan anlamayan çocuklar doyumsuz ve şımarık oluyor, anne babanın tepesine çıkıyor. Cücük kadar boylarıyla 2 yetişkini parmaklarında oynatıyorlar komedi yani.
Hiç böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum,insanların ergen de olsa aklı ve vicdanı var.Ben mükemmel değilim ama iyi bir insan olmaya çalıştım .Batıdakiler güzel şartlarda yaşıyorlar diye niye kendim saçma sapan davranacağım ki .O dediğin babadan korkan nesil çok iyi olsaydı ülke olarak bu noktada olur muyduk?
her türlü pislik, hırsızlık gırla. bunu yapanlar da o kızgın ergenler değil gençken ''babasından korkan'' tiplerdi. yani korku politikası bir halta yaramıyor aksine yeni sorunlar doğuruyor.
gençler yaşadıkları ülkeden memnun değiller.
batıdaki akranlarını görüyorlar. onların kendilerinden kat kat özgür yaşadığını görüyorlar haliyle bir kızgınlık oluyor.
adam ne güzel gezip tozarken ben burda tıkılıp kaldım diye düşünüyorlar.
bu geçici bir dönem.
Olur mu canim anasına babasına saygısızlık yapan kiz suçlu bir de kızlarımız diyor sanki erkek çocukları pek duzgunmus gibi ananin babanın kabahati olur mu hicsizce bunu onlara yaptıran ne? önce bunudüşünmek lazım
Olur mu canim anasına babasına saygısızlık yapan kiz suçlu bir de kızlarımız diyor sanki erkek çocukları pek duzgunmus gibi ananin babanın kabahati olur mu hic
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?