güzel bi konu ya herseyleri var ama hiç mutlu olmuyolar hele o bunalım arabeks rap beni öldüroyo aman yarabbim ssz
23 yaşındayım ailemin çevresi tarafından hep taktir görürüm saygı, terbiye yönünden. Ancak konuyu açarken verdiğiniz örnekler bende de mevcut.
Ailemin arkadaşları geldi mi tek dediğim "hoşgeldiniz"sonra onlar içerde ben odamda otururum.
Bu yüzden terbiyesiz olduğumu da sanmıyorum koca koca insanların içinde ne işim var benim. Çay da götürsem yanlarında oturmuyorum, kendi yaşlarına göre muhabbetleri oluyor çünkü... Yaşlaşık 15li yaşlardan beri de bu böyle.
ayy hiç sorma,yanımızda otursunlar demiyoruz zaten
ama yüzleride gülmüyor,birşey alıyorsun mutlu olmuyor.
yukardaki yorumumda dedim ya senede 1 kez memlekete gidiyorum diye
en son gittiğimde hediye götürdüm ayrıca ayakkabı almak için
3 tane alışveriş merkezi gezdik, beğendiğini söyle parasını düşünme
hediye alıcam sana diyorum, suratı 5 karış yaa
Aklıma Fatih Sultan Mehmetin hikayesi geldi.Rahmetli annem ; salatalık ekip, domates biçemezsin derdi ...
Çocuklara özgüven adı altında saygısızlığı öğreten kendi anneleri, gözümle görüyorum her gün, otobüste sakın kalkma yerinden kimseye yer vermeyeceksin ! Komşu teyze sana bir şey derse ver ağzının payını ! Öğretmen, o da kimmiş sana tek kelime edemez kemiklerini kırarım ! Çocuk annesini babasına şikayet eder, baba çocuğun yanında anneyi azarlar ! Çocuğun her türlü yayını izlemesine izin verilir, 15 yaş altı çocukların hepsinde cep telefonu var, kendilerine ait bilgisayarları var ama kontrol yok. Çocuk annesiyle kavga eder, resmen çemkirir ama anne alttan alır suçluymuş gibi, yeni konuşmaya başlamış bir çocuk küfür eder, herkes gülüp alkışlar, daha binlerce örnek ...
Tüm bunların ardından anne ve babalardan hayret verici bir açıklama gelir ; olsun iyi yapıyor çocuğum kuzu olmasın, kurt olsun ...
Böyle yetişen çocuklardan ne çıkacaktı ki ...
Mutlaka pırıl pırıl gençlerimizde var ama bu gözlemlenen tiplerin artık çoğunluğu oluşturması, her türlü davranışın normal görülmesi vahim bir durum.
Rahmetli annem ; salatalık ekip, domates biçemezsin derdi ...
Çocuklara özgüven adı altında saygısızlığı öğreten kendi anneleri, gözümle görüyorum her gün, otobüste sakın kalkma yerinden kimseye yer vermeyeceksin ! Komşu teyze sana bir şey derse ver ağzının payını ! Öğretmen, o da kimmiş sana tek kelime edemez kemiklerini kırarım ! Çocuk annesini babasına şikayet eder, baba çocuğun yanında anneyi azarlar ! Çocuğun her türlü yayını izlemesine izin verilir, 15 yaş altı çocukların hepsinde cep telefonu var, kendilerine ait bilgisayarları var ama kontrol yok. Çocuk annesiyle kavga eder, resmen çemkirir ama anne alttan alır suçluymuş gibi, yeni konuşmaya başlamış bir çocuk küfür eder, herkes gülüp alkışlar, daha binlerce örnek ...
Tüm bunların ardından anne ve babalardan hayret verici bir açıklama gelir ; olsun iyi yapıyor çocuğum kuzu olmasın, kurt olsun ...
Mutlaka pırıl pırıl gençlerimizde var ama bu gözlemlenen tiplerin artık çoğunluğu oluşturması, her türlü davranışın normal görülmesi vahim bir durum.
Rahmetli annem ; salatalık ekip, domates biçemezsin derdi ...
Farklı kuşaklar arasında her zaman bir çatışma olur. Yeni nesil gençlerinde eleştirilecek yanları vardır kuşkusuz ama misafirliğe gelen gün teyzeleriyle zaman geçirmek istememelerinin ayıplanacak bir durum olduğunu sanmıyorum. Eve arkadaşlık, ahbaplık etmeye geldiğiniz insan belli, sohbet konularının genelde evlilik, çocuk, orta yaştan sonraki sağlık sorunları vs. gibi belli bir yaştan önce çok ilgi çekici gelmeyen konular olduğu belli, çoluğu çocuğu zorla oraya oturtup sıkmanın ne anlamı, ya da saygıyla ne ilgisi var ki? Asıl herhangi bir hayatı, yapması gereken işleri yokmuş, tek yapması gereken annesini görmeye gelmiş orta yaşlı teyzelerle muhabbet kurup,çay dağıtmakmış gibi davranmak saygısızlık değil mi?
Daha öncede benzer eleştiri yapan bi arkadaş oldu. Ona yazdığım için tekrar etmiyorum ama okadar anlattığım şeyden gelip hala bu yorumu yapıyorsunuz.. Ben mi ifade edemiyorum acaba
Yok ifade edememek değil de, konu için yazılan ilk mesajı okuyup ona göre yorumumuzu yapıyoruz doğal olarak, 10-15 sayfalık konularda mesajları tek tek takip etmek yerine. Siz ilk mesajınızda yeni nesil gençlerin misafirlere karşı ilgisizliğinin saygısızca olduğundan bahsedince yorumlarda bu konu üzerinde ilerliyor.
Zamaninda aileler.el bebek gul bebek buyutmeyip biraz höt demeyi bilirlerse daha normal bir toplum olabilir. Ben boyle buyumedim misal. Cocukken misafirlige gidince yaramazlik yapsam annem bi bakardi oldugum yerde kalirdim. İlkokula gidince ogretmen bana kizsa da dovse de.ogretmen hakliydi asla benim yanimda ogretmenin hata yapmis demezlerdi. İlkokuldan sonra anadolu lisesini kazaninca da hic havalara ucmadilar gayet siradan bir seymis gibi davrandilar. Kimseye beni ovmediler. Lise bitene kadar asla oje suremez, tirnaklarimi uzatamaz, makyajin m'sini yapamaz ve sacima fon dahi cekemezdim. Kiyafetlerim, sacim hep ogrenciye yarasir seyler olmak zorundaydi oyle dekolte falan mumkun degil giyemezdim. Lisede ancak bir.cep telefonum oldu onu da annem caktirmadan kontrol edermis meger. Mumkun degildi ki arkadaslarimin evlerine gidip oturayim kesinkes yasak olan bir seydi. Lise.mezuniyetina katilmadim iftar yemeklerinde.hic bulunmadim. Baya erkek gibi biyiklarim vardi ve liseye kadar alamadim.
Ama ne zaman ki universiteye geldim annemler artik sen oldun istedigini yap diyerek serbest biraktilar. Simdi sort bile giyip gezebiliyorum, arkadaslarimla tatile cikabiliyorum cunku karakterim olusumunu tamamladi onlara gore.
Simdi ise bakiyorum daha 4-5 yasinda.cocuk annesine.kafa tutuyor, misafirlige geliyor ortaligi birbirine katiyor annesinin giki cikmiyor, 10 yasinda cocugun elinde son model cep telefonu vs vs.
Cocuklarin onlerine her sey serilince dogal olarak isine.gelenleri sececeklerdir.
Benim velilerin eline kimse su dökemez ama. Dün bir öğrencim gelmemişti, bugün sordum neden gelmediğini, gözlüğünü kaybettiği için annesi değnekle dövmüşooo holy cim şimdi çocuk dövmeyi bırak dur yapma diyen anne bile yok nerdeyse neymiş piskolojisi bozulurmuş doktor istediğini yapsın demişmişbiz nasıl büyüdüysek artık hele öğretmenin bi öğrenciye kızdığını duysa veliler koşarak öğretmeni tartaklamaya gidiyor disiplinsiz büyüyor çocuklar hiçbirşey den çekinmiyorlar nasıl olmalarını bekliyoruzki
Benim velilerin eline kimse su dökemez ama. Dün bir öğrencim gelmemişti, bugün sordum neden gelmediğini, gözlüğünü kaybettiği için annesi değnekle dövmüşBen şok oldum tabi bişey var mı dedim, yok acımadı ki hiç falan dedi ama gözleri doldu.
Böyle veliler de var yani.
J
Ya sorun orda işte."hoşgeldin" de demiyo bizimkiler. Ya ben belki 1 yıldır görmediğim amcamlara gittim. Amca kızı bi hoşgeldin demedi, kapıda karşılamadı zaten. Birkaç saat sonra yanımıza geldi ama ne hal ne hatır tek kelime etmiyo.
Ben de oturup her gelenle muhabbet etsinler demiyorum. Ama temel nezaket kuralıdır gelen misafire hoşgeldin demek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?