Yeni neslin akılamaz halleri

güzel bi konu ya herseyleri var ama hiç mutlu olmuyolar hele o bunalım arabeks rap beni öldüroyo aman yarabbim ssz

ayy hiç sorma,yanımızda otursunlar demiyoruz zaten
ama yüzleride gülmüyor,birşey alıyorsun mutlu olmuyor.
yukardaki yorumumda dedim ya senede 1 kez memlekete gidiyorum diye
en son gittiğimde hediye götürdüm ayrıca ayakkabı almak için
3 tane alışveriş merkezi gezdik, beğendiğini söyle parasını düşünme
hediye alıcam sana diyorum, suratı 5 karış yaa

J
Ya sorun orda işte."hoşgeldin" de demiyo bizimkiler. Ya ben belki 1 yıldır görmediğim amcamlara gittim. Amca kızı bi hoşgeldin demedi, kapıda karşılamadı zaten. Birkaç saat sonra yanımıza geldi ama ne hal ne hatır tek kelime etmiyo.
Ben de oturup her gelenle muhabbet etsinler demiyorum. Ama temel nezaket kuralıdır gelen misafire hoşgeldin demek.

Rahmetli annem ; salatalık ekip, domates biçemezsin derdi ...

Çocuklara özgüven adı altında saygısızlığı öğreten kendi anneleri, gözümle görüyorum her gün, otobüste sakın kalkma yerinden kimseye yer vermeyeceksin ! Komşu teyze sana bir şey derse ver ağzının payını ! Öğretmen, o da kimmiş sana tek kelime edemez kemiklerini kırarım ! Çocuk annesini babasına şikayet eder, baba çocuğun yanında anneyi azarlar ! Çocuğun her türlü yayını izlemesine izin verilir, 15 yaş altı çocukların hepsinde cep telefonu var, kendilerine ait bilgisayarları var ama kontrol yok. Çocuk annesiyle kavga eder, resmen çemkirir ama anne alttan alır suçluymuş gibi, yeni konuşmaya başlamış bir çocuk küfür eder, herkes gülüp alkışlar, daha binlerce örnek ...

Tüm bunların ardından anne ve babalardan hayret verici bir açıklama gelir ; olsun iyi yapıyor çocuğum kuzu olmasın, kurt olsun ...

Böyle yetişen çocuklardan ne çıkacaktı ki ...

Mutlaka pırıl pırıl gençlerimizde var ama bu gözlemlenen tiplerin artık çoğunluğu oluşturması, her türlü davranışın normal görülmesi vahim bir durum.

Evet bi de memnuniyetsizlik.. :)
Biz misafirliğe gittiğimiz ailelerin çocuklarına ya çikolata ya oyuncak vb şeyler alıp gideriz genelde. Götürdüğn şeye tenezzül edip bakmıyolar bile :) teşekkür hak getire zaten.. 3-4 yaşındaki çocuklar bile artık herşeye doymuş. O kadar çok şeye sahipler ki.. Abur cubur dolapları çekmeceleri var artık. Ah çocukluğum.. Dedem kraker alırdı, nekadar sevinirdik, dört gözle beklerdik gelmesini

Aklıma Fatih Sultan Mehmetin hikayesi geldi.
Fatih daha küçücük bi çocukken hocası Ak Şemseddin (yanlışsam düzeltin lütfen) e ben sultanım diyip asilik yapıyormuş. Babası 2. Murat a durumu anlatan Ak Şemseddin, Fatihin babasıyla bi oyun kurgularlar. Bir gün Ak Şemseddin Fatih'e ders anlatırken, Fatih kızdırır yine hocasını. Ve seni babama şikayet ederim der. Ak şemseddin de " tez Mehmetin babasını çağırın"der. 2. Murat gelir ve Ak Şemseddin fatihin babasına kızar. Fatihin babasıda boynu bükük , oğluna hocasının sözünü dinlemesini tembih ederek çıkar ordan.
Nerde şimdi böyle babalar..

Aileler çocuklara bilgisayar telefon veya markalı kıyafet alarak sevgisini gösteriyor . .
Sevgi bu değil , Hele saygı kelimesi gerçekten 12-20 yaş arasında yerlerde sürünüyor. .
Bir misafirimiz gelince kapıya ilk koşan bizdik annemiz değil . . şimdilerde ise gençler ellerinden telefonu bırakıp kulaklarındaki kulaklıkları çıkarıp bir kapı açmıyor bile. . Akrabalık deseniz ölmüş . . Sadece cenaze ve bayramlarda iletişim kuruluyor. .

evet cok güzel anlatmışsınız sebeb bu çocuğum kurt olsun ezilmesin görüyz kurt adamları

Benim annemde hep " biçtiğini beğenmiyorsan, ektiğine bakacaksın." der.
Bir de "bumerang gibi" der.
Hakaret edersen çocuğuna veya birine, duyarsın çocuğundan.
Yalan atarsan,saygısızlık yaparsan birine, görürsün çocuğundan.
Elbet ki çocuk yetiştirmek bir imtihan çok etken var.
Ama maya tutarsa, zor dönemler atlatılır inşallah.

Farklı kuşaklar arasında her zaman bir çatışma olur. Yeni nesil gençlerinde eleştirilecek yanları vardır kuşkusuz ama misafirliğe gelen gün teyzeleriyle zaman geçirmek istememelerinin ayıplanacak bir durum olduğunu sanmıyorum. Eve arkadaşlık, ahbaplık etmeye geldiğiniz insan belli, sohbet konularının genelde evlilik, çocuk, orta yaştan sonraki sağlık sorunları vs. gibi belli bir yaştan önce çok ilgi çekici gelmeyen konular olduğu belli, çoluğu çocuğu zorla oraya oturtup sıkmanın ne anlamı, ya da saygıyla ne ilgisi var ki? Asıl herhangi bir hayatı, yapması gereken işleri yokmuş, tek yapması gereken annesini görmeye gelmiş orta yaşlı teyzelerle muhabbet kurup,çay dağıtmakmış gibi davranmak saygısızlık değil mi?

FATİH SULTAN MEHMET!
Sınıfta hiç akıllı durmaz,önünde oturan çocuklara kalem bat...ırır,bağırır çağırır hocası AKŞEMSETTİN bir şey dediği zaman ^^ SEN BANA BİŞEY DİYEMEZSİN BEN PADİŞAHIN OĞLUYUM^^ die tehdit ederdi.

AKŞEMSETTİN artık bu durumdan rahatsız ama bir okadarda çaresizdi.Padişahın karşısına bu konu hakkında gitmekten haya ediyordu.Padişaha çocuğunu şikayet etmek düşüncesi ona çok ağır geliyordu.

Birgün artık herşeyi göze alıp Padişahın huzuruna çıktı ve olanları ona sıkılarak anlattı.Padişah durum karşısında bir müddet düşündü ve o müthiş planını Akşemsettinin kulağına usulca açıkladı.Aman yarabbi bu ne plandı,mümkün değildi bu planı uygulamak.Akşemsettin plan konusundaki rahatsızlığını padişaha ilettiysede Padişah onu dinlemedi ve bu iş olacak dedi.

Ertesi gün yine ders ortamında ve yine Fatih Sultan Mehmet yaramazlık yapıyordu.Akşemsettinin uyarısına yine aynı tehdit cevabını verdiği sırada Padişah ansızın kapıyı açıp içeri girdi.

Bu olay karşısında Akşemsettin hiddetlenerek Padişaha bağırdı ve bir tokat atarak, bu şekilde sınıfa giremeyeceğini izin istemesi gerektiğini söyleyerek derhal dışarı çıkmasını istedi. Padişah mahçup bir şekilde boynunu bükerek özür diledi ve dışarı çıktı.Olaylar karşısında Fatih Sultan Mehmetin nutku tutulmuş ne yapacağını şaşırmıştı.Güvendiği babası tokat yemişti.Fatih Sultan Mehmet allak bullak olmuştu.

Az sonra kapı vuruldu ve Padişah mahçup bir şekilde içeri özür dileyerek girdi.

PLAN MUHTEŞEM İŞLEMİŞTİ....

O günden sonra Fatih Sultan Mehmet asla yaramazlık yapmadı.ÇÜNKÜ GÜVENDİĞİ DAĞLAR KAR ALMIŞTI ARTIK...

İŞTE AKŞEMSETTİNİN KULAĞINA FISILDANAN MUHTEŞEM PLAN,İŞTE ÇOCUK EĞİTİMİ.İŞTE ONLAR, İŞTE BİZ....

KOSKOCA PADİŞAH SIRF ÇOCUĞUNU TERBİYESİ İÇİN GÖZÜNÜ KIRPMADAN TOKAT YEMEĞİ GÖZE ALMIŞTI...

KARŞINIZDA SAYGI İLE EĞİLİYORUM YÜCE İNSANLAR...Devamını Gör
Ahmet Kara facebook
Ekleyen: Elif Gibi..Tekim Birim Yanlızım..

Tarih Türk Büyükleri Fatih Sultan Mehmet Akşemseddin Akşemseddin Hocadan
Yorum Yaz

Daha öncede benzer eleştiri yapan bi arkadaş oldu. Ona yazdığım için tekrar etmiyorum ama okadar anlattığım şeyden gelip hala bu yorumu yapıyorsunuz.. Ben mi ifade edemiyorum acaba

Daha öncede benzer eleştiri yapan bi arkadaş oldu. Ona yazdığım için tekrar etmiyorum ama okadar anlattığım şeyden gelip hala bu yorumu yapıyorsunuz.. Ben mi ifade edemiyorum acaba

Yok ifade edememek değil de, konu için yazılan ilk mesajı okuyup ona göre yorumumuzu yapıyoruz doğal olarak, 10-15 sayfalık konularda mesajları tek tek takip etmek yerine. Siz ilk mesajınızda yeni nesil gençlerin misafirlere karşı ilgisizliğinin saygısızca olduğundan bahsedince yorumlarda bu konu üzerinde ilerliyor.

Haklısınız. Ama ilk mesajımın da yazdıklarınız için sebep olduğunu düşünmüyorum. Belki öyle bir anlam çıkıyordur ilk okuyunca.. Ki kaldı ki tek mevzumuz misafir adabı değil

Dışarıda, toplu tasima araclarinda bagirarak konusanlar var bir de. Öyle bir yuksek sesle konusuyorlar ki ne oluyor diye bir irkiliyorum. Herhalde dikkat cekmek icin yapiyorlar bilemiyorum.

Annelerini azarlayanlari görünce o anneye o kadar üzülüyorum ki... Ben mi annemi azarlayacagim uuu agzimin üstüne yerdim saplagi. Şu yaşım oldu daha iki gun once telefonda annem fayladi da gıkımı cikarmadim. Bir saat sonra da geri aradim

ooo holy cim şimdi çocuk dövmeyi bırak dur yapma diyen anne bile yok nerdeyse neymiş piskolojisi bozulurmuş doktor istediğini yapsın demişmiş biz nasıl büyüdüysek artık hele öğretmenin bi öğrenciye kızdığını duysa veliler koşarak öğretmeni tartaklamaya gidiyor disiplinsiz büyüyor çocuklar hiçbirşey den çekinmiyorlar nasıl olmalarını bekliyoruzki

Benim velilerin eline kimse su dökemez ama. Dün bir öğrencim gelmemişti, bugün sordum neden gelmediğini, gözlüğünü kaybettiği için annesi değnekle dövmüş Ben şok oldum tabi bişey var mı dedim, yok acımadı ki hiç falan dedi ama gözleri doldu.
Böyle veliler de var yani.

çüşş buda ne dövmek ten yana zaten değilim ama bi korkuları olmalı aileden öğretmenden çekinceleri diyeyim bikaç ay önce öğretmenlerle ilgili bi konu vardı ordada demiştim öğretmenden çekinmiyolar hiç saygı yok takmıyorlar diye, bizi öğretmenimiz döverdi bide annemiz kızardı naptın diye şimdikiler korkudan kızamıyor veliler saldırıcak diye o konuda bana saldırdılar cahil dediler neler neler alın size cahil olmayan gençlik

bütün bunlar nasıl engellenir bilmiyorum. bişeyleri yasakladıkça daha cazip hale gelir. o yüzden içkinin sigaranın yasaklanması gençlik için çözüm olamaz bence. okullarda bunun eğitimi verilmeli.

bu sene öğretmen olcam inş.anaokulu öğretmenliği okudum. stajda hoca çocukları o kadar serbesliğe alıştırmıştı ki çocuklar bana bile saygısız davranıyolardı. yardımcı öğretmen olamam rağmen.

öğretmenliğimde asla çocukları böyle serbest bırakmıcam. doğruluğu,dürüstlüğü, saygıyı öğrensinler. okulöncesinin amacı da bu değerleri kazandırmak olmalı bence. oyunu çocuk evde de oynar.

Youtube'daki ergen videolarını gördükçe gelecek için çok endişeleniyorum gerçekten.Tamam büyüklerine karşı içlerine kapanık olabilirler ben de o yaşlarda hiç sevmezdim misafir içine çıkmayı odama kapanırdım hep.Aşık da olabilirler o yaşlarda gayet normal.Ama yine de bi tuhaflar ya ayarsızlar hakikaten.Sadece birbirlerine gösteriş çabasında amaçsızca yaşıyorlar.

Ailede bitiyo iş, annemin bi'bakışı vardı hiç unutmam tek bi'bakışla bize hoşgeldiniz, nasılsınız, çayları tazeleyim mi teyzeciğim dedirtirdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…