Bayanlar bu benim değil hepimizin derdi. Çok uzağa gitmeye gerek yok, 12-19 yaş grubu yeni yetme yeğenlere bakmanız yeter. Kendi çevremden örnek vereyim:
Evlerine gidersin, bi hoşgeldin, nasılsın muhabbeti yok. Öylece karşına oturup boş boş bakıyorlar.. Ha eğer lütfedip misafirin yanına girmişse.. Çoğu misafiri sallamıyo bile. Odasına tıkılıp kalıyorlar. Annelerinin klasikleşen cevabı " ders çalışıyor çocuk" madem her geldiğimizde odalara tıkılıp ders çalışıyo bu gençler, e hani başarı nerde diyecek oluyorum. Neyse diyorum..
Kızlarda bi havalar, bi kendini beğenmeler..
Gidip ortadaki tabağı kaldırıp birine bi çay doldurmazlar. Sen kalkıp onların çayını doldursan utanmazlar. Akrabalık ilişkileri sıfır. Ama facebookta enaz 200 arkadaşları vardır :) hepsiyle canım, ashkımm, bebeemm, dadlummm gibi komik hitaplar vs
Annelerinin klasikleşen cevabı " ders çalışıyor çocuk" madem her geldiğimizde odalara tıkılıp ders çalışıyo bu gençler, e hani başarı nerde diyecek oluyorum. Neyse diyorum..
konuyla ilgili kendi fikirlerimi yazdım. bence sorun, içi boşaltılmaya çalışılan toplum....
gençlerimiz, çocuklarımız bizim aynamızdır.
ne ekersek onu biçeceğiz. ben neysem çocuğum da eninde sonunda o olacaktır.
küfreden bir babanın çocuğu küfürbaz olur, alkolik bir annenin kızı içer. amcası tarafından taciz edilen çocuğun cinsellik hakkındaki düşünceleri dejenere olur......
Bence de demeyin, çünkü hoş değil.
Her nesil bir öncekinin eseri, size sıradakini göstereyim mi, şuraya bakın bir: Oglum KIZLARA ne yapcan ? - YouTube
Muhtemelen annesi 25-30 yaşları arası bir bayan, oğlunu böyle yetiştirmeyi seçmiş.
tamamını okuyamadım bahsi gecti mi bilmiyorum ama okudugum sayfalarda medyadan sürekli şikayet edilmiş. bunun bir çözümü var hem de basit çok basit. çeyizimize alacağımız yada çoktan evin başköşesine yerleştirilmiş o kara kutuyu evden def etmek. sadece o yeterli olur mu bilemem ama en azından samimi bir adım atmış olursunuz. biz yaptık çok şükür etrafımızdan onca tepki aldık "cocuk gercek hayatı nasıl öğrenecek" dedi biri. ve aynı kişi 4 yaşındaki kızının izlediği çizgi filmi bi kontrol edeyim dio C. N 'de orda ateşten bir kadın "ateşimi hisset bana dokunmaktan korkma" diyormuş ve nedense abuk subuk karakterlerden oluşan o kanal en çok izlenen çizgi kanallarından biri ve sübliminal yolluyor durmadan. GERÇEK HAYAT tvde gordugumuz hayat değil bize yansıtılan hayat bunu biz biliyoruz ama bilinçaltımız farklı kodlar alıyor ve malesef abuk subukları ensestleri gayri meşru ilişkileri kanıksıyoruz. Yaprak dökümünde eleştirdik iki kız kardeşi ama şimdi gayet yaygın bi hal aldı bu durum ve AŞK HERŞEYİ AFFEDER modu kazandı gönlümüzdeki (!) sevdalar.
40 yaşına geldim bende gençken anlattığınız gibiydim. Facebook hariç tabi :)))) gençler devir değişsede, büyüme dönemlerinde hep böyle oluyor.
Annemin günü olurdu okuldan gelirdim, hoşgeldiniz bile demeden odama geçerdim.
bayanlar bu benim değil hepimizin derdi. çok uzağa gitmeye gerek yok, 12-19 yaş grubu yeni yetme yeğenlere bakmanız yeter. Kendi çevremden örnek vereyim:
Evlerine gidersin, bi hoşgeldin, nasılsın muhabbeti yok. öylece karşına oturup boş boş bakıyorlar.. Ha eğer lütfedip misafirin yanına girmişse.. çoğu misafiri sallamıyo bile. Odasına tıkılıp kalıyorlar. Annelerinin klasikleşen cevabı " ders çalışıyor çocuk" madem her geldiğimizde odalara tıkılıp ders çalışıyo bu gençler, e hani başarı nerde diyecek oluyorum. Neyse diyorum..
Gidip ortadaki tabağı kaldırıp birine bi çay doldurmazlar. Sen kalkıp onların çayını doldursan utanmazlar. Akrabalık ilişkileri sıfır. Ama facebookta enaz 200 arkadaşları vardır :) hepsiyle canım, ashkımm, bebeemm, dadlummm gibi komik hitaplar vs
Bayanlar bu benim değil hepimizin derdi. Çok uzağa gitmeye gerek yok, 12-19 yaş grubu yeni yetme yeğenlere bakmanız yeter. Kendi çevremden örnek vereyim:
Evlerine gidersin, bi hoşgeldin, nasılsın muhabbeti yok. Öylece karşına oturup boş boş bakıyorlar.. Ha eğer lütfedip misafirin yanına girmişse.. Çoğu misafiri sallamıyo bile. Odasına tıkılıp kalıyorlar. Annelerinin klasikleşen cevabı " ders çalışıyor çocuk" madem her geldiğimizde odalara tıkılıp ders çalışıyo bu gençler, e hani başarı nerde diyecek oluyorum. Neyse diyorum..
Bu gerçekten düşüncemin yansıması olmuş, görüyorum bazen face de caps adı altın da insanlarla acımasızca dalga geçiyorlar,hadi eskiden en kötü bu arkadaşlar arasında olurdu şimdi aleni bir şekilde yapılıyor.ne giyimleri, ne misafirperverlikleri, ne ellerinde ki teknoloji, ne ilişkileri korkutmuyor beni.. yüzde 95 i gelip geçici.. siz hiç 35 yaşında emo gördünüz mü? ya da 40 yaşında jb hayranı? hayır!!
beni tek endişelendiren duygusuz bir nesil.. acıma hissi yok, empati yok, merhamet yok.. ne aileye ne de çevreye karşı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?