Yeni ortam yeni dertler

Mylittlehoneybee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
2.310
1.268
133
Selam hanımlar. Öğretmenim yeni bir okula atandım. Bilmiyorum ben mi çok şanssızım ya da gerçekten negatif enerjileri çekiyorum. Şöyle ki içe dönük yapıya sahip bir insanım aşırı girişken değilim yani biraz kendimi geri planda bırakabiliyorum
Gelir gelmez daha 2.günden laf soktu birisi işte gelirken baktınız mı odaya diye müdür yardımcısının..sanırım gruplaşma varmış bir hocayla konuş biri kıskanıyor.. surat yapıyorlar vs.. Bende mi bir sıkıntı var bilmiyorum .. biriyle konuşmamı kıskanan arkadaşım var ya bir insanla konuşsam koşup kendisi konuşmaya çalışıyor..çay içsem o batıyor nöbetten geldim oturuyorum kalk ne oturuyorsun diyorlar size ne ya ? Naif bir yalım var bunlarla nasıl başa çıkıcam? Ya benim umrumda değil birisin mini etekle geliyor arkadaşı benim kıyafetime bakıyor dar diye.. yani ne yapmalıyım bunları neden yapıyorlar

Ne kadar çok öğretmen mobbing konusu var şu sitede inanılmaz. Gerçekten artık memuriyet garantili meslek olmaktan çıkarılmalı,nasıl olsa garantideyiz diye işi gücü bırakıp sırtlarını yaslayıp birbirleriyle uğraşıyorlar.

Size de tavsiyem, kendinizi işinize odaklayın. Bir öğretmenin laf dalaşından daha önemli yapacağı çoook işi vardır. Boş vakti bile olmaz. Bu saçmalıklarla uğraşmak yerine çocuklarınıza odaklanın. Hayırlı uğurlu olsun işiniz.

Evet mobbing değil mi basbaya bu.. kesinlikle şuan odaya bile inmedim sınıfta çocuklarla test çözüyorum

Öğretmen misiniz gerçekten? Yani özür diliyorum ama derdinizi anlatamıyorsunuz. Branşınız nedir çok merak ettim.

Bu pasiflik ve derdinizi anlatma becerisinden yoksun oldukça daha çok meslektaşınız size böyle davranır.

Kalk ne oturuyorsun cümlesi öğrenciye bile kolayca kurulamayacak bir cümle. "Hocam nasıl bir üslup bu rica ederim" deseniz ne olur ki mesela. Neden demiyorsunuz?

Anlamadım ders daha nasıl anlatılır?şuan teneffüste bunu yazdım alalacele sizin dediğiniz de hiç hoş değil.Karşıdaki söyleyen normal söylüyor ama benim hoşuma gitmedi ve evet söyledim de bu benim hakkım dedim

Bakın sessiz, sakinim, naifim falan
Bunları geçin
O dediğiniz karakterde insan heryerde ezilmeye mahkum özellikle iş ortamında
Doğrumu? Değil tabiki ama düzen böyle yapılcak bişey yok
Sesi çıkmayını saf sanırlar iş dünyasında
Cazgır ve kavgacı olun demiyorum tabiki
Çingene pazarı değil orası
Ama sessiniz çıksın, kalk ne oturuyorsun diyene birine hayırdır sanane? Otururken senden izinmi alıcam diyebilmelisiniz, hata demelisiniz.
İnanın daha çok saygı görürsünüz

Doğru söylüyorsunuz. İnanın şuan yeni geldiğim için tutupta ters cevaplar vermek istemiyorum.Yoksa hakeden gerektiği cevabı veririm tersim kötüdür

Doğru söylüyorsunuz. İnanın şuan yeni geldiğim için tutupta ters cevaplar vermek istemiyorum.Yoksa hakeden gerektiği cevabı veririm tersim kötüdür
Asıl yeniyken tersleyin.
Yeni hocada sessiz pısırık denmesindense nekadar cazgır desinler daha iyi

Onlar umursuyor mu sizin yeni gelmenizi. Yoo. O zaman siz de umursamayacaksınız

Çirkef insan, kendinden daha çirkef olanla baş edemiyor. Surat yapana "hocam siz de gelin sohbet edelim" deyin. Kıyafetinize tepki verene "hocam sizce de çok yakışmış bunlar bana değil mi?" tarzında emrivaki cümleler kurun. Çay içerken bozulan beyinsizi "siz de alın bir çay, çok güzel olmuş, birlikte içelim" falan deyin.
Ezcümle, orada olduğunuzu ve niyetlerini fark ettiğinizi bilsinler. Pasif kalarak olmaz bu işler.
Kendinizi övün gerekirse.
"Öğrencilerim çok seviyor beni" deyin. "Daha önceki okulumda da sizler gibi "çok değerli!" meslektaşlarım vardı" deyin.
Siz değil, onlar sinir olsun.

Kesinlikler..bu pasifliği üzerimden atmam lazım

Dediğinizi uygulucam insanlar kötü çünkü Güleryüz haketmiyor
Öyle malesef
Özellikle iş ortamında gerekirse yılan gibi sokmayının başını ezmeye çalışan çok oluyor
Evde söz hakkı olmayan dengolar kendileri dışarı atınca adam sanıyorlar kendilerinden az sakin birini görünce tepelerine binmeye çalışıyorlar

iyide nasıl başlarsa öyle gider.
bu benim hakkım savunma cümlesi olmuş.
sizin savunmaya değil had bildirmeye ihtiyacınız var.
kalk ne oturuyorsun diyene öğrencilerinizle karıştırdınız beni galiba deyip ters ters baksanız bir daha öyle yaklaşamaz size.

Evet ve benim arkadaş olalım güzel olur diye kimi düşünsem sonra bakıyorum tavırları değişiyor insanlara değer vermeye gelmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…