Yeniden 60 kilo! Basaracagim ))

Alıntıdır:

METABOLİZMAYI YAVAŞLATAN 8 ALIŞKANLIK

Metabolizma yedğinizi, içtiğinizi enerjiye çeviren sistemdir. Spor yapıyor ve genellikle sağlıklı besleniyor olabilirsiniz ama bazı alışkanlıklarımız kalori yakımımızı yavaşlatıp, kilo vermeyi de zorlaştırıyor. Hızlı çalışan metabolizma vücudun daha fazla kalori yakması dolayısı ile daha sağlıklı bir vücut demek. Benim de yağ oranımı düşürmeye çalıştığım şu dönemde, bir kaç küçük noktaya dikkat ederek daha hızlı bir metabolizmaya sahip olabiliriz.

1. Yeterli su içmiyorsak: Vücudun tüm görevlerini yerine getirmesi için sıvıya ihtiyacı var ve ne zaman ki bu görevlerini yapamazsa daha fazla kalori harcaması mümkün olmuyor.

2. Yeterince D vitamini almıyorsak: D vitamini eksikliğimiz var ise kilo vermek daha yavaş olacak olacak ve açlığı kontrol eden ghrelin hormnunun seviyesi daha yuksek olacaktır. D vitamininin beslenmeyle alınması zor olduğundan uzmanlar güneşten alacağımız D vitamini düşük olan Kasım ve Mart ayları arasında kilo vermek için D vitamini takviyesi öneriyorlar. Hava güneşli olduğundaki fırsatları kaçırmayıp, açık havada spor yapıp, yürüyerek D vitamini eksikliğimizi azaltabiliriz.

3.Kardiyo kraliçesiysek: Egzersizin metabolizmanızı ateşlemek için çok önemli olduğu bir gerçek ancak egzersiz dendiğinde sadece koşu ve kapalı alanda bisiklet çevirmek aklımıza geliyorsa bu, metabolizmamızı hızlandıracak yağsız kas yapmıyoruz demektir. Ağırlık kaldırmayı da, hemen spor rutinimize eklememiz gerekiyor. Kadınlarda yaygın olan şişerim korkusu ise oldukça yersiz, ne kadar fazla kasa sahipseniz o kadar fazla kalori harcarsınız. Ben de haftada 2 veya 3 kere ağırlık antrenmanı yapıyorum.

4. Gece atıştırma alışkanlığınız varsa: Metabolizmayı yavaşlatmamak için sık ve küçük porsiyonlar halinde yemek öneriliyor ancak vücudu biraz da dinlendirmek gerekir, vücudun yaklaşık 12 saat yemek yememesi yararlı olarak görülüyor. Eğer gece atıştırması yiyip, bir de saat 07:00 deki sporunuzdan önce kahvaltı ediyorsanız vücudunuza iyilik yapmıyorsunuz demektir. Ben kendim için genellikle en geç 20:00 itibarıyla yemeyi kesme yöntemini uyguluyorum.

5. Kafeini tamamıyla beslenmenizden çıkarttıysak: Kafenin iyi bir şöhreti olmamasına rağmen kalori yakımına birazcık katkısı var. Kimse litrelerce kahve için demiyor ancak günde 1-2 yeşil çay veya kahve içiyorsanız, bu metabolizmanıza yüksek hızda çalışmaya yardımı olacaktır. Ben de günde yaklaşık 2 yeşil çay ve genellikle koşmaya gitmeden önce 1 kahve tüketmeye çalışıyorum.

6. Yeterince uyumuyorsak: Uyuma güçlüğü çeken kişilerin, genelde gece iyi uyuyanlara göre daha kilolu olma eğilimi gösteriyor . Neden? Araştırmalar az uykunun bizi aç hissettiren ve daha çok yememize sebebiyet veren hormonları yükselttiğini gösteriyor bu sebeple en az 7 saat uyumak sart.

7. Devamlı stresliysek: Devamlı endişeli olmak iyi olmamakla beraber metabolizma hızı için de kötü haber demek. Kortizol stresli olduğumuz anlarda salgılanan bir hormondur ve vücudu yağ depolama moduna sokar. Dolayısı ile kendimizi rahat ettirmenin ve stresle baş etmenin yollarını bulmak çok önemli. Nefes alın, kendinize bir yeşil çay yapın, bir parça bitter çikolata yiyin, meditasyon yapın, yürüyüşe çıkın, bir arkadaşınızla konuşun ama ne yapıp edip rahatlamanın bir yolunu bulun.

8.Çok fazla ziraii ilaca maruz kalıp, plastikten yiyorsak: Her şeyi doğru yapıyor ancak bir ilerleme göremiyorsanız yiyeceklerinizin kaynağı ve üzerlerinde bulunanlara bakmanız gerekebilir. Plastiklerdeki bazı kimyasallar ve tarım ilaçları kilo vermenize engel olabilirler. Daima bildiğimiz yerlerden, organik alışveriş yapmaya ve cam kapları kullanmaya özen gösterelim. Ayrıca yediklerinizin içeriğinde MSG (Monosodyum glutomat) olmamasına dikkat ediniz.

Küçük değişikliklerle, büyük farklar yaratmak mümkün.

burdan alıntıdıır https://www.kadinlarkulubu.com/foru...lik-icin-motivasyon-taktikleri.849527/page-36

Allah birdaha yaşatmasin bitanem...

Ara ogun, 1 elma (tarcinli) ve yesilcay

3 ana ogune alismis biri olarak sunu soyleyebilirim, cok aciktim )) ama kendimi bu sekilde daha hafif hissediyorum.. yazlari genelde yazlikta oluyorum ve genelde deniz kenarindayiz.. orada benim yiyebilecegim hic bir sey yok, yanimizda yemek goturemiyoruz, gittigimiz iskele de yasak.. o yuzden oglenleri gozleme, hamburger vs yemek zorunda kaliyoruz.. ben bu diyeti yazinda birakmayi dusunmuyorum.. netice de hedefim 60 kilo olmak ve vermem gereken nerden baksan en az 30 kilo.. bunu 3-4 ay gibi bir surede veremem cunku sagligim.bozulur.. o yuzden bu sene sonuna kkadardevam edecegim ddiyete.. simdiden kendimi alistirmam lazim 2 ana ogune ))

Bu arada hafta da 2 gun spora gidecegim, spor salonu ayarladim kendime ))

Simdi gideyim de aksam icin ne yemek yapsam bakayim ))

Benimde azar azar yemeklerim var ama yetmeyebilir. Ne yapsam diye kara kara dusunuyorum ve esimin gelmesine 1.5 saat kaldi

Akşama fırında balık yapıcam...salata yaparım birkaç ceşit...Hasibecim haklısin insan bazen ne pisirecegini şaşiriyorbu arada oğleden sonra belimden dolayı eşim beni okuldan aldı ve iğne yaptirdim.kas gevsetici ama öyle bir mayışmışın ki biraz önce yataktan ancak kalkabildim.

Dikkat et cnm kendine. Beline cok yuk vermemeye calis uzanma saga sola. Ben de az onceki mesajimdan beri besik salliyorum. Hanimefendi sohbet etmekten uyku moduna gecemiyor. Isim var ya ugrastirir beni. Neyse ben bunlari yazasiya sustu bakiniyor sadece. Birazdan uykuya dalar insallah.

2.ara ogun, soguk ayran corbasi

Aksama firinda tavuk, salata ve ezogelin corbasi yaptik.. gayet guzel oldu menum ama cook aciktim ))) bir hafta icinde bu duzene alisirim sanirim..
Ben de firina tavuk attim.
Dunden kalma sebze yemegim var yanina tavuk koyup bir de yogurt ohhh misss corbam 1 kase cikar mi bilmem onuda kizlara iciririm taze corba yrn yaparim. Kizlarada tavugun yaninda sebzeli (renkli) makarna yapcam ve yogurt.

Ben de 2 ana öğün 1 ara ögünden yanayim aslında...her oğün arasi 4-5 saat olmalı..ilk 2 saatte vucut kendine yararlı besinleri alıp sonraki saatlerde vucuttan yakmaya başliyormuş.tam yakmaya başladıgında agza bir sey attigında tekrar başa sariyormuş...aslında Soyacım sana katıliyorum vücudu sürekli bir şey yemeye aliştirmamak daha iyi...
Vücut alışacaktir mutlaka yaza kadar...

Ben de kesinlikle senin gibi düşünüyorum. Ha asla yapamam o ayrı konu:) çünkü bu yeme şekline alışmışız, en basiti yemek üç öğün diye öğretilmiş ve uygulatılmış bize. Vücut da buna alışmış yani. Ama ben de sık sık birşeyler tüketmenin vücudu yorduğunu ve yaşlandırdığını duymuştum. Osmanlı tıbbıyla ilgili bir programdı, konuşmacı beni ikna etmişti valla:)

Şöyle aciklik getireyim bu konuya, 3 ana ogun yapmamiz en dogrusu.. az ve sık yemek metabolizmanin surekli aktif kalmasini saglar.. genel kural, sabah guclu bir kahvalti, oglen normal, aksam ise cok hafif yemek gerekiyor.. ama biz genelde 3 ogunu her zaman yapamayan insanlariz, o yuzden isteyen 3 ogun iisteyen 2 ogun yapabilir ))

Karatay da ayni şeyi savunuyor evet hatta amerikadaki odüllu bazi prof..larda...2 ana 1 ara yeterlidir diyorlar...zaten sağlıklı besleniyorsan o aralarda acıkma olmaz saglıksizlıksa öğünler daha 2 saat gecmeden acıkma olur diyorlar

Sabah: yok tahlil vermeye gittim
Ogle: 2 yumurta ile menemen (soganli), 2 yk lor, 10 zeytin, maydanoz, dereotu, 4 cerry domates
Ara: yesil cay ve yarim yesil elma (resimde 1 elma var ama yarisini kizlar yedi)
Aksam: firinda karisik sebze(dunden kalma), mercimek corbasi, yogurt

Günaydin canlar iyi hafta sonları diliyorum hepinize
Kızımin c.tesi günleri kursu oldugu icin erkenden kahvaltı yaptık.
Uyaninca ballı limonlu su
1 parca beyaz peynir
6 tuzsuz zeytin
1 yumurta beyazi(oglum sarisini hüpletti)
1 kayisı 1 hurma

Gunayyddiinnnnn

Ayy iyi hatirlattin bende kahvaltidan once elma sirkeli su yapayim kendime. Ev yapimi elma sirkem vardi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…