Bu tarifi mutlaka deniycem lezzetli olacağı kesin
Bir arkadas oarkadas oruc tutacagini ve buna uygun liste istedigini soylemisti ama bulamadim kimdi ))
Eger okuyorsan ornek bir liste hazirladim sana..
sahurda ve iftarda ac karnina,
(oruc actiktan sonra)
1 bardak ilik limonlu su
iftar;
1 kase corba + salata + yogurt yanina 1 tabak sebze/bakliyat yemegi ya da izgara et/balik/tavuk..
yemekten en az 2 saat sonra 1 fincan yesil cay + 2 kuru kayisi yada hurma + 1 cay bardagi beyaz leblebi
sahur,
2 yumurta (az tereyag ile omlet veya haslanmis yumurta -uzerine az zyagi gezdirilebilir) bol baharatli kullanabilirsiniz, tuz cok az kullanin
bol yesillik, domates, salatalik
2 ceviz veya 10 badem yada findik (cig, kavrulmamis)
az tuzlu zeytin 10-15 tane
1-2 yemek kasigi lor peyniri (icine baharat ekleyebilir, corek otu koyabilirsiniz)
sekersiz cay, bitki cayi, kahve
ekmek sadece tam bugday yada cavdar.. pide yasak.. zeytin yiyeceksen ekmek yeme...
cok tuzlu, cok yagli, cok sekerli yiyecekleri yada un/krema iceren urunleri tuketmiyoruz.. ozellikle dereotu ve maydanozu listemize ekleyelim..
sahurda da corba icebilirsin.. kahvalti yapmak istemezsen iftar menusu gibi birsey yiyebilirsin ama agir ve kan sekerini yukseltecek yemeklerden uzak dur .. ornegin kuru fasulye kan sekerini yukseltir ve sonrasinda aclik hissedersin.. bunun yerine nohut yemek daha gec acikmani saglar.. aklina takilan yada sormak istediklerini yazarsan cevaplarim.. ornek bir menu hazirlayayim dedim ))
Bugün misafirlerim vardı.
Kahvaltı geç olunca şöyle yaptim.
Öğlen: sade double Türk kahcesi
3 k. Erik, avuçiçi çiğ fındık, 1 y.k nar
Akşam: 1 t.karnibahar,1. k. Yogurt,1 k. Salata,1 y.k güveç
Dukan birasi yapmistim içtim hepsini ama ben hiç tadını begenmedim.
Suyun gözünü sevim.
Mis gibi doldur doldur iç.
Detoks suyunuda hiç sevmiyorum.
Soya yoğurt sevilmezmi aaaa.
Slm kizlar
Hedefler muhtesem olmus
Tartilmaya kotkuyorum ama artik bir yerden baslamam lazim
Insallah yrn sabah tartilip menu bildirmeye baslicam ve kendime bir hedef listesi hazirlicam c.tesi uzun yol yolculuk yapcam ama artik ertelememem lazim
Cok tesekkur ederim cnm zahmet oldu sana. Onumuzdeki hafta izmire gidip gelcem (sakaryada yasiyorum) sonrasinda adetim bitince tekrar baslicam oruca. Listeyi yazip dolaba asicam.
Tmm cnm sagolYaa cok özür dilerim biraz geç cevap verdim istegine... Elimden geldiğince yardımcı olacağım sana. aklına takılan sormak istediğin her şeyi sorabilirsin.. ve tartılıp bir an önce kendinle yüzleş tatile gitmeden önce ve hemen diyete başla ))
Tmm cnm sagol
Yrn kuru kayisi uzum vs alayim diyorum evde ceviz var yol icin ufak ara ogunler hazirlayip yanima alayim zaten sabah ve oglen ara yaparim aksam evde yeriz insallah. Yoldada izgara salata yada corba salata yogurt gibi uygun bir menu bulabilirsem ondan alirim diye dusunuyorum bakalim nasil gececek yolculuk. Birde 3 cocukla ilk yolculuk biraz zorlayacak gibi ☺
Herkese iyi akşamlar
Bu kiz işten çıktı ve aksam yemegini disarda yedi
Bitter cikolata yemedi hem de :)))
İnsan bu azimle devam ederken kiyamiyor yemeye ne yalan söyleyeyim
İşin garibi kafada bitirince canim da çekmiyor ben normalde çok aşerirdim tatlisini ayri tuzlusunu ayri
Neler yedim size anlatiyim.
Bir suru secenekten gittim restoranlarin en sagliklisini sectim oncelikle
Az yayla çorbasi + izgara tavuk salata makarnali bir tabak yapmislar
O izgara tavugun yarisini yedim boll aciliydi
Ve salatayi
Makarnayi da sevdiceğime :)verdim 1 tane bile yemedim yemem
Sonra konusa konusa yururken bi iyi geldi bana hadi dedim eve yuruyelim rahat bi 2 saat yürüdük öyle iyi geldi ki kaç km bilmiyorum ama tempomuz yürüyüş temposuydu
Çok keyifliydi her şeyden önce
Ruhuma çok iyi geldi.
Eve gelirken yolda aktara ugradim biraz bitki çayi aldim
Hibiskus aldim mesela ki daha önce hic direk demlememistim. Şimdi bir bardak demledim mis gibi eşkimsi tadi cok hosuma gitti. İnsan diyette renkli ve farkli tatli seyler ariyor .
Veee en guzel haber
Siparis verdigim tarti eve ulaşmış
Yarin sabah tartilabilicem 2 gundur tartilmamak baya zor geldi bana ...
Regl günümü biraz geciktim onun şişliği var gerci ama olsun bu da duzenimin bir parcasi
bakalim durumlar nasil merak ediyorum
Ay ama pamuk gibiyim onun sikintisini resmen yuruyerek attim
Halbuki işe gitmek icin 06.30da evden çıkıyorum zaten tüm gun aktifim ama bu kafami da ruhumu da rahatlatti.
Sizleri şahsen tanimasamda seviyorum
İyi geceler
Yarin karne günü heyecanliyim :)
Çocuklara karnelerini verip bir süre evde dinlenmek için can atiyorum
Tan gibi ben de
Öğretmenim daha önce söylememistim degil mi?
Yasasin 15 tatil
Soyacim ben diyete baslamaya karar verdim tekrar burda buldum ya seni yüzumde acan gulleri anlatamam sana..Nasıl güzel yazmışsın.. insan okurken yüzünde güller açıyor)) yemek seçimine bayıldım özellikle makarna yiyememene hayran kaldım... Makarna benim için çok zorlayıcı olabiliyor çünkü aşırı seviyorum... Yürüyüş yapmak ayrı bir güzel... Hibisküsü demlerken içine seviyorsan iki üç tane karanfil Bir de kabuk tarçın at tadı enfes oluyor... Eğer kafada bitirirsen Bu diyet işini hiçbir şey sana zor gelmiyor Ve her zaman alternatif bulabiliyorsun... Zayıflamanın altın kuralı mental olarak kendini buna hazırlamaktır ve gördüğüm kadarıyla sen buna hazırsın...
Birlikte yol aldım tüm diyet arkadaşlarımı eski ve yeniler dahil, çok seviyor ve sizinle diyet yaptığım için gurur duyuyorum..
Canımın ici ne güzel yazmişsin bir solukta okudum seninle aynı hisleri paylaşmak ne güzel...evet bu sene ben de tatile cok ihtiyac duyuyorum..sinav annesiyim ayni zananda.kizim 8.sinifta.okul ağir...ben de yaşasın tatil diyorum.15 günde diyete daha da keyifle asılıcam.Ben de senin gibi düşünüyorum arkadaşlarimiz bir harika .cok öpuyorum meslektaşımHerkese iyi akşamlar
Bu kiz işten çıktı ve aksam yemegini disarda yedi
Bitter cikolata yemedi hem de :)))
İnsan bu azimle devam ederken kiyamiyor yemeye ne yalan söyleyeyim
İşin garibi kafada bitirince canim da çekmiyor ben normalde çok aşerirdim tatlisini ayri tuzlusunu ayri
Neler yedim size anlatiyim.
Bir suru secenekten gittim restoranlarin en sagliklisini sectim oncelikle
Az yayla çorbasi + izgara tavuk salata makarnali bir tabak yapmislar
O izgara tavugun yarisini yedim boll aciliydi
Ve salatayi
Makarnayi da sevdiceğime :)verdim 1 tane bile yemedim yemem
Sonra konusa konusa yururken bi iyi geldi bana hadi dedim eve yuruyelim rahat bi 2 saat yürüdük öyle iyi geldi ki kaç km bilmiyorum ama tempomuz yürüyüş temposuydu
Çok keyifliydi her şeyden önce
Ruhuma çok iyi geldi.
Eve gelirken yolda aktara ugradim biraz bitki çayi aldim
Hibiskus aldim mesela ki daha önce hic direk demlememistim. Şimdi bir bardak demledim mis gibi eşkimsi tadi cok hosuma gitti. İnsan diyette renkli ve farkli tatli seyler ariyor .
Veee en guzel haber
Siparis verdigim tarti eve ulaşmış
Yarin sabah tartilabilicem 2 gundur tartilmamak baya zor geldi bana ...
Regl günümü biraz geciktim onun şişliği var gerci ama olsun bu da duzenimin bir parcasi
bakalim durumlar nasil merak ediyorum
Ay ama pamuk gibiyim onun sikintisini resmen yuruyerek attim
Halbuki işe gitmek icin 06.30da evden çıkıyorum zaten tüm gun aktifim ama bu kafami da ruhumu da rahatlatti.
Sizleri şahsen tanimasamda seviyorum
İyi geceler
Yarin karne günü heyecanliyim :)
Çocuklara karnelerini verip bir süre evde dinlenmek için can atiyorum
Tan gibi ben de
Öğretmenim daha önce söylememistim degil mi?
Yasasin 15 tatil
günaydın kızlarrrrrr hayırlı cumalarınız olsun
Paphia hibusku çayını yaz kış içerim faydaları saymakla bitmezz
Demir eksikliği ve kansızlık kilo vermeyi engeller. Hibisküs çayı, bitkisel demir deposudur; özellikle kansızlık ve demir eksikliği yaşayan kişiler için faydalıdır. En başta bu özelliğiyle kilo vermeyi hızlandırır.
C vitamini içeren hibiskus, yağ yakmayı hızlandırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Kuvvetli bir vücut, daha çok kalori yakar ve kolayca kilo verir.
Aşırı tatlı yemek veya yüksek iştah, kilo almaya sebep olur. Ama hibisküs çayı, kan şekerini dengeleyicidir ve bu sayede tatlı krizlerini önler.
Ödem söktürücü, karın şişkinliğini giderici özelliğe sahiptir. Kilo vermeyi hızlandırmanın yollarından biri, ilk önce vücuttan ödemi söktürmektir ve hibisüs çayı size bunun için yardımcı olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?