Yeniden Başlamak

noname47

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2018
106
53
13
Herkese iyi akşamlar uzun süredir bu siteyi takip ediyordum konu açmak bu geceye kısmetmiş. 3 4 yıldır kendimi kaybetmiş haldeyim yataktan çıkamıyorum. dişimi bile fırçalamadığım oluyor çok yorgunum tertemiz baktığım evim bile artık eskisi gibi değil. Sanırım sorun bu sureçte insanlardan uzakta kalmam ve bol bol düşünmem. Çocukluk korkularımla daha başa çıkamamışken şimdi hayat ağır gelmeye başladı. Dünya ya bir kere geliyoruz ya hiç istediğim gibi bir hayatı yaşıyorum. Sanmayın ki yatlar katlar sadece elimden geleni yaptığım günler bile benim için yeter. Çevremden mutsuzum dostum dediğim insanlarla bile artık mutlu değilim. Kıskançlık dedikodu bunlar dostluk değildir ki. Aklımda uzun süredir bir fikir var yeniden başlamak ama cidden yeniden başlamak. 1 2 aya kadar kendimi toparlayıp yeniden başlamak için yola çıkacağım. Bu süreçte tamamen yalnızım ve hiç bu kadar yalnız hissetmemiştim. Hem sizden fikir hemde yalnızlığımı bastırmak için yazıyorum buraya maddelerim şöle
İstiyorum ki kimse tanımasın beni düşündüm taşındım uzun süredir istediğim burun estetiğine randevu aldım 1 2 aya kadar olucak inşallah hem yamuk hem bir sesim var o eti duymayan yok araştırmama göre sesim bile değişecekmiş doktor burnum için felaket demişti
Doğal saçlarıma geri dönmek istiyorum. Sarı saça aşığım ama gel gör ki 2 tel saçım kaldı platin sarıdan
Fazla kilolarım stresten midir nedir hep yemişim 10 kilo kadar fazlalığım var ondanda artık yavaş yavaş spor az yemek derken gider diye umut ediyorum
Ve belkide benim için en çılgınca olanı ismim hem bana uygun değilmiş gibi hemde tonla kötü anıyı beraberinde taşıyor. değiştirmeliyim. biri adımı hafif yüksek sesle söylesin resmen boğazımda bir düğüm
Yeni bir şehir hatta yeni bir telefon numarası kaçıyorum resmen ama burada boğulduğumu hissediyorum nereye gideceğimi bilmiyorum daha türkiyenin her yeri olabilir sanki :) büyük şehirlerden uzak istiyorum orada kaldığım müddetçe belli bir gelirim var ama istiyorum ki birikim yapayım bu yüzden kpssye çalışmaya başlıyorum şimdiden :) sonra da atandığım yere geçerim diyorum orada evimi tutarım kızlar yazdım yazdım aslında ufak tefek değiştimek istediklerim daha var ama zamanla asıl büyük olanlar anlattıklarım ve aslında biraz korkuyorum ama o kadar ciddiyim ki birazdan kalkıp eşyaları sınıflandıracağım bir kısmını bağışlayıp götürmem almam gerekenlerin bir listesini çıkaracağım bu hayattan tükenmişliğimi aşmam lazım yeni bir hayata başlamak ve hep istediğimi yapmayı :)

Ayy bunun farklı bir versiyonu vardı bende de. Sırt çantamı takip, hiç bilmediğim bir ülkeye gitmek. Telefonumu herşeyimi geride bırakmak. Adımı ,nerden geldiğimi, neyin necisi olduğumu bilmeyen insanlar arasında yaşamak. Bazen kafam esince yapasim geliyor ama işte cesaret lazım biraz.

Umarım çok mutlu olursunuz, bazen yeniden başlamak lazım her şeye...

çok teşekkür ederim evet cesaret lazım ilk adımı korka korka atayım eşyalarımı toplayayım biletimi alayım devamı gelir diyorum umudum o başka bir ülke daha güzel olurdu tabı hatta harika ama imkanlar

Bana depresyon gibi geldi ama bilemedim bir uzman ancak bu teşhisi koyabilir psikolojik destek aldınız mı bu süreçte?

Ayy bana ışık oldunuz resmen:) Bir yerden başlamak lazım tabiki ,devamı illaki gelir. Gaza geldim sayenizde:)

İlk paragrafı kendim yazmışım gibi hissettim :)
Ben de şehir değiştiriyorum ev bulursam taşınacağım, burada çok bunaldığım için ve gitgide daha da asosyal, hantal, mutsuz bir insan olmaya başladığım için değişim zamanının geldiğini hissederek tayin istedim hatta ismim en alt sırada çünkü tercih edenler arasında en az hizmeti olan benim ama işte nasip, dileğim gerçek oldu.
Bu süreçte ben de yapayalnızım, ailemle netleşince paylaştım onlara danışmadım diye bana tavır aldılar (gerçekten insan tek başına olduğunu böyle ihtiyaç duyduğunda, en sevdikleri yanında olmayınca daha iyi anlıyormuş).
Ben de epey kilo aldım ama gidince vereceğim diyorum çünkü yeni yer, yeni hayaller umutlar hevesler derken insan bir değişim/dönüşüm sürecine giriyor.
Her şerde bir hayır var denir ya, o hesap. Şu an yaşadığımız bunalımlar, gelecek güzel günlere atılan tohumlar diye düşünmek lazım.
İnsan istedikten sonra her şeyi başarır, yeter ki inancı ve çabası olsun.
Yolun açık olsun inşallah bir iki ay sonra yeni hayatından bize de bahsedersin, iyi ki bunu yapmışım dersin.

Hiç psikolog/psikiyatris desteği aldınız mı ? 3-4 sene ciddi bir depresyona girmişsiniz sanki?
siz deyin depresyon ben diyim bunalma aynısı sanırım düşündüm hatta gittim 1 cümle söyledim sana yazıyorum ilacı dedi normalde grip olsam bitki kaynatırım biraz cahilce gelebilirm ama ilaçlar beni korkutuyor ben diyorum ki kendim hallediyim farklı bir yolla uyuşuk uyuşuk gezmek istemiyorum sonra ilaca alışıyorsun yetmiyor dozu arttırıyorlar bir yan etkilerı var...

Peki teşhis neydi, depresyon mu dedi? Bir de keşke psikoloğa gitseymişsin ben gittim bir faydası olmadı çünkü söylediklerini zaten ben yapmıştım :)

Aynı yoldayız desene hayranlıkla okudum :) Yeni şehirde yeni arkadaşlarda edinirsiniz hatta öncekinde yapılan fazla güvenmektir gereğinden fazla değer vermektir bunlar küpe olsun kulağımıza ne yazık ki destek konusunda benimde durumum içler acısı ama tepkilere aldırmadım sanırım ilk bu artık nasıl odaklandıysam gidiyorum diye
Kilolarıda en kısa zamanda veririz inşallah :) bende sizden haber bekliyorum yeni yerinizle ilgili alışabildiniz mi diye umarım sizde çok mutlu olursunuz :))

Peki teşhis neydi, depresyon mu dedi? Bir de keşke psikoloğa gitseymişsin ben gittim bir faydası olmadı çünkü söylediklerini zaten ben yapmıştım :)

ben geçmişimle ilgili kötü bir anıyı anlatıyordum ilk cümle bitti ilacı yazıyorum dedi tanı da koymadı bir şeyde demedi öle bitti çok saçma geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…