Yeniden Kilo Vermek ve Sağlıklı Olmak İstiyorum

3600 adım yürüdüm ve mola verdim. Birazdan yürümeye devam edeceğim

kiloyu kalıcı olarak vermek için diyet değil de beslenme tarzını değiştirmek lazım sürekli sağlıklı beslenince kilo da almıyosun ideal kiloda kalıyosun tabi ki arada kaçamaklar yapılır :)

kiloyu kalıcı olarak vermek için diyet değil de beslenme tarzını değiştirmek lazım sürekli sağlıklı beslenince kilo da almıyosun ideal kiloda kalıyosun tabi ki arada kaçamaklar yapılır :)
Maalesef ben bu tanıma uymuyorum. Çünkü zaten sağlıklı beslenen, şeker ve hamur işi kullanmayan bir insanım. Daha çok sağlık problemleri ile, kortizonlarla ve metabolizma yavaşlığı ile kilo almış ve çok kolay kilo alan, çok zor kilo veren bir insanım. Konunun başında ve aralarda sıkça değindiğim bir açıklamaydı.

Vee bugün 8000 adım yürüdüm. Tabii ki sadece yürüyüş aktivitesi için saydırdığım adım sayısı bu. Normal günlük hareketler hariç

Sevgili Diyet Günlüğüm diyete alıştım gibi artık zor gelmiyor şükürler olsun. Gün aşırı yürüyüşlere de devam. Şu haftada bir gün mola işi de çok keyifli bir ödül oluyor doğrusu

Haftada bir gün mola metabolizmayı da çok güzel harekete geçiriyor. Diyet yapan arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim

Selaammm güzel zayıflama günlüğümmm ve de eğer varsa takipçilerim .. Molayı biraz abartıp bir buçuk gün kadar sürdürünce ancak bu gün diyete dönebildim. Günlük aktivitem açık havada yürüyüştü. Sabah ekmeksiz zenginimsi bir kahvaltı +öğlen haşlanmış bir adet patates ve yoğurt oldu. Akşam çorba +üç dört kaşık bulgur pilavı (bol sebzeli) ve yanına cacık ya da salata olacak

Gerek mesleki bilgi ve gerekse yıllardır edindiğim tecrübelerime dayanarak hiç abartısız kitap yazacak kadar bilgi ve bilinçli kolay kilo vermeye dair püf noktalarına sahibim. Bu konuda bir sıkıntı yok. Herhangi bir tavsiyeye ihtiyaç zaten yok. Bu konularda mütevazi olup ta sağdan soldan gereksiz müdahalelerde bulunulmasına da ihtiyaç yok bunu da önemle belirtiyorum!

Diyet konusuna dönersem : bugün vücudumda incelme olduğunu hatta giysilerimin bol gelmeye başladığını ama yine tartıda bir düşüş olmadığını fark ettim. Büyük ihtimalle uzun yürüyüşler ve fiziksel aktiviteyi artırma sonucu yağ kaybı oluyor ve kas kazanıyorum. Bu nedenle sorun yok bunun farkındayım.

Yine de en kısa zamanda tartıda da kilo kaybını sağlıklı bir şekilde görmeyi diliyorum. Çünkü bence bir diyetin insana en çok motivasyon sağlayan kısmı basküldeki rakamların düştüğünü görmektir

6000 adım yürüdüm ve biraz da fiziksel aktivitelerde bulundum bugün

Selaaammm diyetimin günlüküsü Bugün biraz fazla yedim ama kalori olarak her zamanki gibi dikkat ettim ve aslında her günkü kalorimi aşmadım. Bunun da bir şaşırtmaca olarak metabolizma hanımı olumlu etkileyeceğini düşünüyorum ve de du bakali nolecak diyerek yola devam ediyorum

Kilo vermekteki bu durmalar delirtiyor beni. Biliyorum geçecektir ama haşimato +insülin direnci +menopoz üçlüsü çok zorluyor beni günlükçüğüm. Resmen sinirlerim bozuluyor . Deliricem yahu o kadar yürüyüş bu kadar kalori kısıtlama bu kadar sabır gayret dirayet,bilinç,bilgi,metabolizma şaşırtma oyunları vs vs... İnsan karşılığını görmek istiyor. Resmen savaşıyorum savaşıyorum savaşıyorum karşımda duvar gibi manyak bir direnç Neyse.. Yarın yürürken düşüneceğim başka ne yapabilirim diye. Çünkü en az üç ay sonra inmem gereken kaloriye mecburen şimdiden inmek zorunda kaldım. Çaresizlikten!.. Neyse yarın dinlenmiş kafayla tekrar değerlendireceğim durumu. Of diyorum oooffffff

Ohhhhhhh hoppidi hoppidi 700gr daha gitmiş ohhhh   Allahım şükürler olsun Böyle ciddi bir dirençden, günlerce gr verememekten sonra bir gecede bu sonucu görmek sanırım birikmiş ödemelerin atılması ile oldu. Aferin kendime, maaşAllah bana Hemen gidip cetvelde işaretleyeyim durumu

Veee bu gazla 3000 adım yürüdüm bilee Tabii akşama doğru tekrar yürüyeceğim kısmetse. Bugün sabah :1 adet yumurta + yarım k. kutusu peynir + 4 zeytin +1 kayısı kurusu +yarım portakal + 1ceviz yedim ve şu an bol çay içiyorum. Yaklaşık = 300 kalori

Öğlen = 1 adet haşlanmış patates + yoğurt = 150 kalori . Akşam = Mercimek çorbası (büyükçe bir kase) + 2 tabak zeytinyağlı salata + üzerinde bir avuç kadar haşlanmış nohut = yaklaşık 500 kalori Fiziksel aktivite = 6000 adım Aralarda 1 şekersiz Türk kahvesi ve tabii ki su Bu saatten yatana dek ıhlamur ve yine su. Çok acıkırsam yarım kase daha çorba içebilirim çünkü şu an toplam kalorim 950 gibi.

Bugün diyet dışı nedenlerle moralim bozuktu. Ama yine de diyetimin dışına çıkmadım. Toplamda 950 kalori kadar almışım. Belki uyumadan yoğurtla filan 1000 e tamamlarım ama çok da canım istemiyor şu an doğrusu.

Evet Sevgili Günlükcüğüm sabah 3000 adımlık yürüyüş ve biraz kültür fizik hareketleri yaptım ikindi gibi tekrar yürümeyi düşünüyorum

Son düzenleme:
  • Kahvaltı = 1 adet yumurta + dört adet zeytin + yarım kk peynir + 1 gün kurusu kayısı + 1 adet ceviz = Toplam = 250 kalori

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…